Το Dying Light Falls δεν έχει φιλοδοξίες

Πρόσφατα έγραψα για το πώς κάθε σύγχρονο παιχνίδι τρόμου επιβίωσης οφείλει ένα χρέος στο Resident Evil και πώς ελπίζω ότι το είδος θα αναζωπυρωθεί με τρόπο που να τιμά τη μεγάλη σειρά Capcom αντί να επαναλαμβάνει τα τροπικά και τα κλισέ του. Υποστηρίζω ότι ίσως το φως της θάλασσας Warner Brothers Interactive Entertainment θα είναι η απάντηση στις προσευχές μας που προκαλούν τρόμο. Δεν είναι.

Μην με κάνετε λάθος: Το Dying Light δεν είναι ένα φρικτό παιχνίδι. Υπάρχουν μερικές μεγάλες ιδέες εδώ και εκεί μέσα σε αυτό. Υπενθυμίζει σε ένα από αυτά που αγαπούσαν πολλά παιχνίδια τρόμου επιβίωσης, ειδικά παιχνίδια Dead Island και ακόμη και λίγο Left 4 Dead . Ωστόσο, είναι αδύνατο να αρνηθεί κανείς ότι υπάρχουν κάποια εντελώς χαλασμένα στοιχεία του Dying Light. μερικά μέρη του παιχνιδιού που ήταν σοβαρά υπανάπτυκτες και το έχουν αφήσει τόσο απογοητευτικό όσο είναι διασκεδαστικό. Η μάχη μπορεί να είναι ασυνεπής, το βάθος πεδίου από άποψη οπτικών μπορεί να είναι προβληματικό και οι μηχανικοί στυλ parkour θα σας οδηγήσουν σε τρελό. Ξόδεψα πολύ χρόνο απλά προσπαθώντας να καταλάβω πώς να ανεβείτε σε ένα πόλο για να μεταβείτε σε άλλο πόλο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από την απογοητευμένη πλήξη.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αυτό είναι σκληρό, και λίγο άδικο. Όπως είπα, υπάρχουν μερικά πραγματικά διασκεδαστικά κομμάτια και ιδέες μέσα στο Dying Light - να περάσουν από αυτά και από το ένα στο άλλο που μπορεί να είναι απογοητευτικό. Όπως συμβαίνει με τα πολλά παιχνίδια σήμερα (το καταραμένο εσύ, το Fallout ), το Dying Light λαμβάνει χώρα αφού ο πολιτισμός κατέρρευσε, μετατρέποντας τους περισσότερους κατοίκους της Γης σε ζόμπι που τρώνε εγκεφάλου, οι οποίοι δυναμώνουν μόνο μετά την πτώση του ήλιου. Το Dying Light είναι να επιβιώνει περισσότερο από τη θανάτωση. Θα τρέξετε περισσότερα από όσα θα πολεμήσετε. Θα περάσετε ένα αξιοσημείωτο χρονικό διάστημα ψάχνοντας για ανταλλακτικά σε χειροτεχνήματα, παγίδες, medkits, ακόμα και πυροτεχνήματα. Είναι ένα παιχνίδι για την εύρεση των εργαλείων που χρειάζεστε για να μείνετε ζωντανοί.

Φυσικά, αυτό το κάνει ένα φιλόδοξο παιχνίδι, και οι πιστοί αναγνώστες μου θα ξέρουν πόσο εκτιμώ φιλοδοξίες στην ανάπτυξη ενός παιχνιδιού. Ενώ αυτός ο τίτλος αναμφισβήτητα μοιράζεται το DNA με το Νεκρό νησί , δεν είναι ως γλώσσα σε μάγουλο όπως αυτά τα παιχνίδια? όχι ως κινούμενα σχέδια ή πάνω από την κορυφή. Ο κίνδυνος αισθάνεται πραγματικός. Η αδρεναλίνη όταν συνειδητοποιείτε ότι θα πρέπει να τρέξετε και να πηδήσετε και να ανέβετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε να πάρετε την καρδιά σας αγωνιστικά. Και, σε αυτές τις στιγμές, το Dying Light λάμπει.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ

Τα προβλήματα έρχονται μεταξύ αυτών των στιγμών. Οι δύσκολες μεταβάσεις όταν πηδάς σε μια χείλη, την απογοητευτική ασυνεπή μηχανική τόσο της μάχης όσο και της κίνησης. Ένα λεπτό, χτυπάτε ένα ζόμπι με ένα αναβαθμισμένο σωλήνα μολύβδου τετράγωνο στο κεφάλι και είναι σχεδόν καθόλου εγγραφή. Το επόμενο, βγάζετε τα undead με ξύλινη σανίδα και πηγαίνει κάτω. Υπάρχει μια ασυνέπεια στη μαχητική μάχη που είναι ελάχιστα ενοχλητική, αλλά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τις πτυχές του παιχνιδιού που τρέχουν / πηδούν / σπριντ, οι οποίες αισθάνονται αμυδρές κατά περιόδους. Πόσο μακριά μπορείτε να πηδήξετε, πόσο ψηλά, πόσο γρήγορα - είναι ασυνεπής. Και η ασυνέπεια σε αυτά τα τμήματα για ένα παιχνίδι που βασίζεται σε αυτούς για να εργαστούν μπορεί να επιδεινωθεί γρήγορα. Βρήκα τον εαυτό μου πάρα πολύ συχνά έβγαλε από την αφήγηση απλά προσπαθώντας να καταλάβω τι το παιχνίδι ήθελε να κάνω μετά και πώς να το κάνω. Μην με ενοχλείτε. Μου αρέσει η επίλυση παζλ. Αλλά υπάρχει μια διαφορά μεταξύ να βγάλουμε κάτι στο χαρακτήρα και να υπολογίσουμε τη σωστή διαμόρφωση του κουμπιού για να κάνουμε κάτι που πρέπει να είναι απλό.

Πολύ συχνά θα το κάνετε στο Dying Light .

Και όμως, όσο απογοητευτικό μπορεί να είναι αυτό το παιχνίδι, αξίζει να αναζητήσουμε τους φίλους του ζόμπι και του τρόμου τρόμου επιβίωσης. Ακόμα καιρό για αυτό το επόμενο Resident Evil , το επόμενο Silent Hill . Το Dying Light δεν είναι το "επόμενο μεγάλο πράγμα" αλλά περιέχει το θεμέλιο στο οποίο κάποιος θα μπορούσε να βασιστεί για να δημιουργήσει αυτό το επιβλητικό αριστούργημα. Είναι μια αρχή. Ας δούμε πού πηγαίνει.

Αποποίηση: Το WBIE παρείχε ένα αντίγραφο αναθεώρησης αυτού του παιχνιδιού.