Τι είναι η εγγραφή βημάτων (PSR);

Τι είναι η Εγγραφή Βημάτων των Windows και πώς το χρησιμοποιείτε;

Το Steps Recorder είναι ένα εργαλείο συνδυασμού keylogger, συλλογής οθόνης και σχολιασμού για τα Windows. Χρησιμοποιείται για την γρήγορη και εύκολη τεκμηρίωση των ενεργειών που γίνονται σε έναν υπολογιστή για σκοπούς αντιμετώπισης προβλημάτων.

Παρακάτω είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για το Εγγραφή Βημάτων - για ποια χρήση χρησιμοποιείται, ποιες εκδόσεις των Windows είναι συμβατές, πώς να ανοίξετε το πρόγραμμα και πώς να το χρησιμοποιήσετε για να καταγράψετε τα βήματά σας.

Σημείωση: Η εγγραφή βημάτων αναφέρεται μερικές φορές ως Εγγραφή βημάτων ή PSR.

Γιατί χρησιμοποιείται η Εγγραφή Βημάτων;

Η Εγγραφή βημάτων είναι ένα εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων και βοήθειας που χρησιμοποιείται για την καταγραφή ενεργειών που πραγματοποιούνται από έναν χρήστη σε έναν υπολογιστή. Μόλις καταγραφούν, οι πληροφορίες μπορούν να σταλούν σε όποιο άτομο ή ομάδα βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων.

Χωρίς Εγγραφή βημάτων, ο χρήστης θα πρέπει να εξηγήσει λεπτομερώς κάθε βήμα που κάνει για να επαναλάβει το πρόβλημα που έχει. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να γράψετε με το χέρι αυτό που κάνουν και να τραβήξετε στιγμιότυπα από κάθε παράθυρο που βλέπουν.

Ωστόσο, με το Steps Recorder, όλα αυτά γίνονται αυτόματα ενώ ο χρήστης βρίσκεται στον υπολογιστή τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τίποτα παρά να ξεκινήσουν και να σταματήσουν το Steps Recorder και έπειτα να στείλουν το αποτέλεσμα.

Σημαντικό: Τα βήματα Recorder είναι ένα πρόγραμμα που πρέπει να ξεκινήσει και να σταματήσει με το χέρι από εσάς. Το PSR δεν εκτελείται στο παρασκήνιο και δεν συλλέγει ή αποστέλλει πληροφορίες σε κανέναν αυτόματα.

Διαθεσιμότητα Βημάτων Εγγραφής

Η Εγγραφή βημάτων είναι διαθέσιμη μόνο στα Windows 10 , Windows 8 (συμπεριλαμβανομένων των Windows 8.1 ), Windows 7 και Windows Server 2008.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ισοδύναμο πρόγραμμα που παρέχεται από τη Microsoft για τα Windows Vista , τα Windows XP ή άλλα λειτουργικά συστήματα της Microsoft πριν από τα Windows 7.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στη συσκευή εγγραφής βημάτων

Η Εγγραφή βημάτων είναι διαθέσιμη από το μενού "Έναρξη" στα Windows 10 και την οθόνη "Εφαρμογές" στα Windows 8. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τη διαδικασία Εγγραφής βημάτων στα Windows 10 και Windows 8 με την εντολή από κάτω.

Στα Windows 7, Recorder Steps Problem, το επίσημο όνομα του εργαλείου σε αυτή την έκδοση των Windows, μπορεί να προσεγγιστεί πιο εύκολα εκτελέστε την ακόλουθη εντολή από το μενού Έναρξη ή το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση:

psr

Η Εγγραφή βημάτων δεν είναι διαθέσιμη ως συντόμευση στο μενού "Έναρξη" στα Windows 7.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Εγγραφή βημάτων

Ανατρέξτε στο Εγχειρίδιο χρήσης βημάτων για λεπτομερείς οδηγίες ή μπορείτε να διαβάσετε μια γρήγορη επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας του PSR παρακάτω:

Τα βήματα Recorder καταγράφουν πολλές πληροφορίες πολύ χρήσιμες για την επίλυση ενός προβλήματος από κάποιο άτομο, συμπεριλαμβανομένων όλων των ενεργειών του ποντικιού και του πληκτρολογίου.

Το PSR δημιουργεί ένα στιγμιότυπο οθόνης για κάθε δράση, περιγράφει κάθε ενέργεια σε απλό αγγλικό, σημειώνει την ακριβή ημερομηνία και ώρα που έγινε η ενέργεια και επιτρέπει ακόμη στον καταγραφέα να προσθέσει σχόλια ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της εγγραφής.

Εμφανίζονται επίσης τα ονόματα, οι τοποθεσίες και οι εκδόσεις όλων των προγραμμάτων που έχουν πρόσβαση κατά τη διάρκεια της εγγραφής.

Αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή PSR, μπορείτε να στείλετε το αρχείο που δημιουργήθηκε στο άτομο ή την ομάδα, βοηθώντας στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος συμβαίνει.

Σημείωση: Η εγγραφή που γίνεται από το PSR είναι στη μορφή MHTML που είναι ορατή στον Internet Explorer 5 και αργότερα σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα Windows. Για να ανοίξετε το αρχείο, ανοίξτε πρώτα τον Internet Explorer και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + O για να ανοίξετε την εγγραφή.