Πώς να προσθέσετε διαχειριζόμενους λογαριασμούς με γονικό έλεγχο

Δημιουργήστε έναν διαχειριζόμενο λογαριασμό για να περιορίσετε την πρόσβαση στο Mac σας

Οι διαχειριζόμενοι λογαριασμοί είναι ειδικοί λογαριασμοί χρηστών που περιλαμβάνουν τους γονικούς ελέγχους. Αυτοί οι τύποι λογαριασμών είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν θέλετε να δώσετε στους νεότερους χρήστες δωρεάν πρόσβαση στο Mac σας, αλλά ταυτόχρονα να περιορίσετε τις εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ή τις ιστοσελίδες που μπορούν να επισκεφθούν.

Γονικοί ελέγχοι

Οι γονικοί έλεγχοι παρέχουν ένα μέσο περιορισμού και παρακολούθησης της πρόσβασης σε έναν υπολογιστή. Μπορείτε να ελέγξετε τις εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, τους ιστότοπους που μπορούν να προσεγγιστούν, καθώς και τον έλεγχο ποια περιφερειακά μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όπως επιτρέποντας τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής iSight ή της συσκευής αναπαραγωγής DVD. Μπορείτε επίσης να ορίσετε χρονικά όρια για τη χρήση του υπολογιστή, καθώς και να περιορίσετε το iChat ή τα μηνύματα και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να λαμβάνετε μηνύματα μόνο από λογαριασμούς που εγκρίνετε. Εάν τα παιδιά σας ξοδεύουν πολύ χρόνο στον υπολογιστή σας παίζοντας παιχνίδια, μπορείτε επίσης να περιορίσετε την πρόσβαση στο Κέντρο Παιχνιδιών.

Προσθέστε έναν διαχειριζόμενο λογαριασμό

Ο ευκολότερος τρόπος για τη δημιουργία ενός διαχειριζόμενου λογαριασμού είναι να συνδεθείτε πρώτα με ένα λογαριασμό διαχειριστή .

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock ή επιλέγοντας ' System Preferences' από το μενού της Apple.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Λογαριασμοί" ή "Χρήστες και ομάδες" για να ανοίξετε το παράθυρο προτιμήσεων λογαριασμών.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος . Θα σας ζητηθεί να δώσετε τον κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό διαχειριστή που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο κουμπί 'OK'.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί συν (+) που βρίσκεται κάτω από τη λίστα λογαριασμών χρηστών.
  5. Θα εμφανιστεί το φύλλο του νέου λογαριασμού.
  6. Επιλέξτε "Διαχείριση με γονικό έλεγχο" από το αναπτυσσόμενο μενού Νέο λογαριασμό.
  7. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε ένα κατάλληλο εύρος ηλικίας για τον χρήστη του λογαριασμού.
  8. Καταχωρίστε ένα όνομα για αυτόν το λογαριασμό στο πεδίο 'Όνομα' ή 'Ολόκληρο όνομα'. Αυτό είναι συνήθως το πλήρες όνομα του ατόμου, όπως ο Tom Nelson.
  9. Εισαγάγετε ένα ψευδώνυμο ή μικρότερη έκδοση του ονόματος στο πεδίο "Σύντομη ονομασία" ή "Όνομα λογαριασμού". Στην περίπτωσή μου, θα εισέλθω στο «tom». Τα σύντομα ονόματα δεν πρέπει να περιλαμβάνουν κενά ή ειδικούς χαρακτήρες, και με σύμβαση, να χρησιμοποιείτε μόνο μικρά γράμματα. Το Mac σας θα προτείνει ένα σύντομο όνομα. μπορείτε να αποδεχτείτε την πρόταση ή να εισαγάγετε το σύντομο όνομα της επιλογής σας.
  1. Καταχωρίστε έναν κωδικό πρόσβασης για αυτόν το λογαριασμό στο πεδίο "Κωδικός πρόσβασης". Μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας κωδικό πρόσβασης ή να κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το πλήκτρο δίπλα στο πεδίο "Κωδικός πρόσβασης" και ο Βοηθός κωδικού πρόσβασης θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης.
  2. Καταχωρίστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης στο πεδίο 'Επαλήθευση'.
  3. Εισαγάγετε μια περιγραφική υπόδειξη για τον κωδικό πρόσβασης στο πεδίο 'Κωδικός συμβολής'. Αυτό θα πρέπει να είναι κάτι που θα τρεμοπαίζει τη μνήμη σας αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Μην εισάγετε τον πραγματικό κωδικό πρόσβασης.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί "Δημιουργία λογαριασμού" ή "Δημιουργία χρήστη".

Ο νέος διαχειριζόμενος λογαριασμός θα δημιουργηθεί. Θα δημιουργηθεί επίσης ένας νέος αρχικός φάκελος και θα ενεργοποιηθεί ο γονικός έλεγχος. Για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του γονικού ελέγχου, παρακαλούμε συνεχίστε αυτό το σεμινάριο με: