Πώς η ανάγνωση ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να υπονομεύσει το απόρρητό σας

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου HTML και τα σφάλματα στο Web εξαφανίζουν την ταυτότητά σας

Όταν διαβάζετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (και κανείς δεν κοιτάζει τους ώμους σας), κανείς δεν ξέρει τι κάνετε. Σωστά?

Δυστυχώς, αυτό μπορεί να είναι λάθος.

Αποδοχές επιστροφής HTML: Σφάλματα στο Web

Η χρήση HTML σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιτρέπει την ευέλικτη, όμορφη και χρήσιμη μορφοποίηση. Μπορείτε ακόμη και να συμπεριλάβετε φωτογραφίες στο μήνυμα σας εύκολα.

Εάν αυτές οι ενσωματωμένες εικόνες δεν είναι συνημμένες και αποστέλλονται με το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά διατηρούνται σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή ιστού, ο πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας πρέπει να συνδεθεί στο διακομιστή και να τα κατεβάσει για να εμφανίσει τις εικόνες.

Έτσι, όταν ανοίγετε ένα μήνυμα HTML με απομακρυσμένη εικόνα σε αυτό και ο πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας φορτώνει την εικόνα από το διακομιστή, ο αποστολέας του μηνύματος μπορεί να ανακαλύψει μια σειρά από πράγματα για εσάς:

Τρομοκρατική, έτσι δεν είναι; Προτού να μην ανοίξετε ποτέ ξανά ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ρίξτε μια ματιά στα αντι-μέτρα που μπορείτε να πάρετε. Είναι συνήθως απλές και αποτελεσματικές (δεν μπορείτε να αναγκαστείτε να αποκαλύψετε την ταυτότητά σας). Δεν χρειάζεται καν να παραιτηθείτε από την άνεση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων HTML (συμπεριλαμβανομένων των εικόνων).

Οι απομακρυσμένες εικόνες αποτελούν μια λεπτή μορφή παραβίασης της ιδιωτικής ζωής και επομένως δεν είναι εύκολο να αποφευχθούν, αλλά υπάρχουν τρόποι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου.

Αποσυνδέομαι

Η πιο ριζοσπαστική προσέγγιση είναι επίσης η πιο αξιόπιστη. Εάν είστε εκτός σύνδεσης ενώ διαβάζετε το email σας, ο πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας μπορεί να προσπαθήσει να ανακτήσει τις αποκαλυπτικές εικόνες, αλλά χωρίς επιτυχία. Και αν δεν ζητούνται εικόνες από το διακομιστή, δεν υπάρχει κανένα αρχείο που να διαβάζει το μήνυμα.

Δυστυχώς, αυτή η προσέγγιση είναι μάλλον άβολη και όχι πάντα εφικτή (σε ένα εταιρικό περιβάλλον, για παράδειγμα, ή στο σχολείο).

Χρησιμοποιήστε έναν πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν μπορεί να είναι HTML

Ακριβώς όπως ριζοσπαστική και ίσως φέρει ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία είναι να πείτε αντίο στον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με δυνατότητα HTML.

Εάν ο πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας μπορεί να εμφανίσει μόνο κείμενο, δεν θα πάρει καν την ιδέα να ζητήσει μια εικόνα από κάποιο απομακρυσμένο διακομιστή (τι είναι μια εικόνα;).

Ωστόσο, οι καλύτεροι πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποστηρίζουν σήμερα όλοι υποστηρίζουν την HTML. Αλλά μπορείτε ακόμα να προστατεύσετε το απόρρητό σας.

Ρύθμιση παραμέτρων του πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για απόρρητο

Ακόμα κι αν δεν θέλετε να πάτε εκτός σύνδεσης κάθε φορά που διαβάζετε την αλληλογραφία σας και δεν θέλετε να μεταβείτε στο Pine , υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και ρυθμίσεις που μπορείτε να τροποποιήσετε για να διαμορφώσετε τον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιθυμείτε για μέγιστη προστασία προσωπικών δεδομένων: