Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Gmail πιο ασφαλή μέσω HTTPS

Το HTTPS παρέχει ασφαλή κρυπτογραφημένη πρόσβαση στο Gmail στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Η ασφάλεια του Gmail μέσω HTTPS είναι η μόνη επιλογή

Σημειώστε ότι οι ασφαλείς συνδέσεις HTTPS μέσω TLS / SSL είναι, από τον Απρίλιο του 2014, η προεπιλεγμένη και μοναδική επιλογή για όλους τους χρήστες και τις περιόδους λειτουργίας του Gmail . δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα ειδικά ή να αλλάξετε ρυθμίσεις, ούτε στο Gmail ούτε στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Τι κάνει η πρόσβαση HTTPS;

Αν χρησιμοποιείτε το HTTPS για να συνδεθείτε στο Gmail στο πρόγραμμα περιήγησής σας, όλα τα δεδομένα που αποστέλλονται από και προς το Gmail (συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας) θα κρυπτογραφούνται αυτόματα καθώς αποστέλλονται προς τα εμπρός. Χωρίς το μυστικό κλειδί για αποκρυπτογράφηση, όλα αυτά τα δεδομένα είναι ακατανόητα για κανέναν, ακόμα κι αν αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό, για παράδειγμα μέσω μιας κοινής σύνδεσης στο διαδίκτυο με το δημόσιο Wi-Fi.

Η πρόσβαση HTTPS επιτρέπει επίσης στον υπολογιστή σας να επαληθεύει την αυθεντικότητα της σύνδεσης στο Gmail μέσω αξιόπιστου τρίτου μέρους. Αυτό βοηθά στην αποτροπή ενός κακόβουλου ιστότοπου που προσποιείται ότι είναι το Gmail (και εσείς στο Gmail, έτσι ώστε να μπορούν να προβάλλουν το λογαριασμό σας χωρίς να παρατηρήσετε την παρατήρησή τους σχετικά με τις πληροφορίες σύνδεσης και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

Μπορείτε ακόμη και να έχετε το Gmail να επιβάλει αυτές τις ασφαλείς συνδέσεις HTTPS, ώστε να μην έχετε άλλη επιλογή αλλά να είστε ασφαλείς, τουλάχιστον όσον αφορά την κίνηση μεταξύ σας και του Gmail.

Αποκτήστε πρόσβαση στο Gmail πιο ασφαλή μέσω HTTPS

Για να κρυπτογραφήσετε όλη την κίνηση μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και του Gmail (οπότε ένας σαρωτής επισκεψιμότητας, για παράδειγμα, το τοπικό σας δίκτυο ή ένα δημόσιο δίκτυο WLAN δεν μπορεί να το αποκρυπτογραφήσει):

Παρακολουθήστε τους ανθρώπους στην πλάτη σας διαβάζοντας μαζί! Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι κρυπτογραφημένα στην οθόνη του υπολογιστή σας και οι χρήστες ενδέχεται να σας εντοπίσουν τον κωδικό πρόσβασής σας. (Η επαλήθευση σε δύο βήματα του Gmail προσφέρει κάποια προστασία από την εκμετάλλευση του τελευταίου.)

Εξουσιοδοτήστε το Gmail να χρησιμοποιεί πάντα μια ασφαλή σύνδεση HTTPS

Για να κάνετε το Gmail να χρησιμοποιεί μια κρυπτογραφημένη σύνδεση HTTPS πάντα και αυτόματα:

Σημειώστε ότι οι συνδέσεις HTTPS ενδέχεται να είναι πιο αργές από τη χρήση του Gmail χωρίς κρυπτογράφηση. Η επιβολή του HTTPS με τη ρύθμιση παραπάνω θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει σφάλματα σε ορισμένες κινητές συσκευές και σε ελεγκτές αλληλογραφίας του Gmail.

(Ενημερώθηκε Σεπτέμβριος 2015)