Πώς να χρησιμοποιήσετε το Opera Coast Browser σε συσκευές iOS

Μια μοναδική εμπειρία περιήγησης για χρήστες iPad, iPhone και iPod Touch

Το όνομα Opera είναι συνώνυμο με την περιήγηση στο Web για πολλά χρόνια, που χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου σε διάφορα διαφορετικά προγράμματα περιήγησης που εκτείνονται σε δημοφιλείς υπολογιστές γραφείου και κινητές πλατφόρμες.

Η τελευταία συνεισφορά της Opera στον τομέα του browser, Coast, αναπτύχθηκε ειδικά για συσκευές iOS και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους χρήστες iPad, iPhone και iPod touch. Σχεδιασμένο για να εκμεταλλευτεί τη λειτουργικότητα της τεχνολογίας 3D Touch της Apple μαζί με τη φυσική διεπαφή αφής iOS της οθόνης, η εμφάνιση και η αίσθηση της Opera Coast απομακρύνονται από ένα παραδοσιακό πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Κατασκευασμένο με τρόπο που αποσκοπεί στην γρήγορη και εύκολη προβολή των ειδήσεών σας και άλλων ενδιαφερόντων, με μεγαλύτερη έμφαση τόσο στην ασφάλεια όσο και στην ικανότητα να μοιράζονται περιεχόμενο με άλλους, η Opera Coast ξεχωρίζει σε αυτό που έχει γίνει μια γεμάτη αγορά. Σε αυτό το σεμινάριο ρίχνουμε μια ματιά στο ποικίλο σύνολο χαρακτηριστικών της Coast, περπατώντας μέσα από τα βήματα για να έχετε πρόσβαση και να χρησιμοποιήσετε κάθε στοιχείο.

Αναζήτηση στο Web

Οι περισσότερες περιόδους περιήγησης αρχίζουν με μια αναζήτηση και η Opera Coast διευκολύνει την εύρεση όσων ψάχνετε. Από την αρχική οθόνη, σύρετε προς τα κάτω το κουμπί με τίτλο Αναζήτηση στο διαδίκτυο . Η διεπαφή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης πρέπει να είναι πλέον ορατή.

Προκαθορισμένες συντομεύσεις

Στην κορυφή της οθόνης υπάρχουν συντομεύσεις σε προτεινόμενες ιστοσελίδες, κατανεμημένες σε διάφορες κατηγορίες, όπως τεχνολογία και ψυχαγωγία. Σύρετε προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά για να δείτε αυτές τις ομαδοποιήσεις, καθεμία από τις οποίες προσφέρει δύο προκαθορισμένες επιλογές καθώς και έναν σύνδεσμο με χορηγία.

Λέξεις-κλειδιά αναζήτησης

Ακριβώς κάτω από αυτήν την ενότητα εμφανίζεται ένας δρομέας που αναβοσβήνει, αναμένοντας τον όρο αναζήτησης ή τις λέξεις-κλειδιά. Καθώς πληκτρολογείτε χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο οθόνης ή μια εξωτερική συσκευή, οι προτάσεις που δημιουργούνται δυναμικά θα εμφανίζονται ακριβώς κάτω από την καταχώρισή σας. Για να υποβάλετε μία από αυτές τις προτάσεις στην ενεργή μηχανή αναζήτησης, απλώς πατήστε σε αυτήν μία φορά. Για να υποβάλετε αυτό που πληκτρολογήσατε, επιλέξτε το κουμπί Μετάβαση .

Θα παρατηρήσετε ένα εικονίδιο που βρίσκεται στα δεξιά αυτών των προτάσεων, υποδεικνύοντας ποια μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή από το πρόγραμμα περιήγησης. Η προεπιλεγμένη επιλογή είναι η Google, η οποία αντιπροσωπεύεται από το γράμμα «G». Για να μεταβείτε σε μία από πολλές άλλες διαθέσιμες επιλογές, πατήστε και κρατήστε πατημένο το εικονίδιο. Τα εικονίδια για εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης όπως το Bing και το Yahoo θα πρέπει να εμφανίζονται τώρα, ενεργοποιούνται αμέσως επιλέγοντας μία φορά την επιλογή σας.

Συνιστώμενες τοποθεσίες

Εκτός από τις προτεινόμενες λέξεις-κλειδιά / όρους, η Coast εμφανίζει επίσης προτεινόμενους ιστότοπους που σχετίζονται με την αναζήτησή σας. Εμφανίζονται προς το επάνω μέρος της οθόνης και αυτές οι συντομεύσεις αλλάζουν επίσης κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης και είναι προσβάσιμες αγγίζοντας τα αντίστοιχα εικονίδια.

Μπορείτε να σπρώξετε προς τα πάνω για έξοδο από τη διεπαφή αναζήτησης και να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη της Opera ανά πάσα στιγμή.

Για σενα

Όπως αναφέρθηκε εν συντομία στην αρχή αυτού του άρθρου, η Opera Coast συλλέγει το πιο πρόσφατο περιεχόμενο από τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες και σας το παρουσιάζει μόλις ξεκινήσει το πρόγραμμα περιήγησης. Το επίκεντρο της αρχικής οθόνης της Ακτής, με τίτλο For You , εμφανίζει οπτικές προεπισκοπήσεις σε κίνηση πέντε άρθρων συγκεντρωμένων από τους ιστοτόπους που επισκέπτεστε πιο συχνά. Ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα ίδια τα άρθρα είναι προσβάσιμα με γρήγορη βρύση του δακτύλου.

Επιλογές κοινής χρήσης

Το Opera Coast κάνει την κοινή χρήση ενός άρθρου ή άλλου περιεχομένου ιστού από τη συσκευή iOS σας πολύ απλή, επιτρέποντάς σας να δημοσιεύσετε ή να στείλετε όχι μόνο έναν σύνδεσμο, αλλά και μια εικόνα προεπισκόπησης που περιέχει το δικό σας προσαρμοσμένο μήνυμα ενσωματωμένο στο προσκήνιο. Κατά την προβολή ενός κομματιού περιεχομένου που θέλετε να μοιραστείτε, επιλέξτε το εικονίδιο φακέλου που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.

Η διασύνδεση μεριδίων της Ακτής πρέπει να είναι πλέον ορατή, εμφανίζοντας την εικόνα μαζί με μια σειρά από επιλογές, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το Facebook και το Twitter. Για να δείτε περισσότερα από αυτά τα κουμπιά, επιλέξτε το συν (+) που βρίσκεται στην άκρα δεξιά.

Για να προσαρμόσετε το κείμενο που θα επικαλύψει την εικόνα στην ανάρτησή σας, στο τιτίβισμα ή στο μήνυμα, πρέπει πρώτα να αγγίξετε την εικόνα μία φορά για να την επιλέξετε. Θα εμφανιστεί τώρα το πληκτρολόγιο οθόνης, επιτρέποντάς σας να τροποποιήσετε ή να αφαιρέσετε το συνοδευτικό κείμενο.

Custom Wallpaper

Όπως αναμφισβήτητα βλέπετε μέχρι τώρα, η Opera Coast υιοθετεί μια πιο οπτικά προσανατολισμένη προσέγγιση σε σύγκριση με πολλά άλλα προγράμματα περιήγησης για κινητά. Η προσαρμογή σε αυτό το θέμα είναι η δυνατότητα επιλογής ενός από τα πολλά φόντα που αναδύουν τα μάτια ή η χρήση μιας φωτογραφίας από το ρολό της φωτογραφικής μηχανής της συσκευής σας. Για να αλλάξετε το φόντο, πατήστε και κρατήστε πατημένο το δάχτυλό σας σε οποιοδήποτε κενό χώρο στην αρχική οθόνη της Ακτής. Δεκάδες εικόνες υψηλής ανάλυσης θα πρέπει τώρα να εμφανίζονται, κάθε μία από τις διαθέσιμες για να αντικαταστήσει το τρέχον υπόβαθρό σας. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια προσωπική εικόνα, αγγίξτε το κουμπί συν (+) που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης και παραχωρήστε την άδεια Coast στο άλμπουμ φωτογραφιών σας όταν σας ζητηθεί.

Περιήγηση δεδομένων και αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης

Η Opera Coast, όπως και τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, αποθηκεύει σημαντικό αριθμό δεδομένων περιήγησης στο iPad σας, στο iPhone ή στο iPod touch καθώς πλοηγείτε στο Web. Αυτό περιλαμβάνει ένα αρχείο καταγραφής των σελίδων που έχετε επισκεφθεί, τοπικά αντίγραφα αυτών των σελίδων, cookies και δεδομένα που έχετε εισάγει σε φόρμες όπως το όνομα και τη διεύθυνσή σας. Η εφαρμογή μπορεί επίσης να αποθηκεύσει τους κωδικούς πρόσβασής σας έτσι ώστε να είναι προεπιλεγμένοι κάθε φορά που χρειάζονται.

Αυτά τα δεδομένα, ενώ είναι χρήσιμα για πολλούς σκοπούς, όπως η επιτάχυνση των φορτώσεων των σελίδων και η αποτροπή της επαναλαμβανόμενης πληκτρολόγησης, μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ορισμένους κινδύνους για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις κοινές συσκευές, όπου άλλοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό περιήγησης και σε άλλα προσωπικά σας στοιχεία.

Για να διαγράψετε αυτά τα δεδομένα, πρώτα, επιστρέψτε στην Αρχική οθόνη της συσκευής σας και πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις iOS. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε την επιλογή με την ονομασία Opera Coast και να την επιλέξετε. Οι ρυθμίσεις της ακτής πρέπει να εμφανιστούν τώρα. Για να διαγράψετε τα παραπάνω στοιχεία ιδιωτικών δεδομένων, αγγίξτε το κουμπί που συνοδεύει την επιλογή Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης , ώστε να γίνει πράσινο (on). Τα δεδομένα περιήγησης θα διαγραφούν αυτόματα την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε την εφαρμογή Ακτή. Αν θέλετε να αποτρέψετε την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης από τη συσκευή σας στη συσκευή σας, αγγίξτε το κουμπί δίπλα στην επιλογή " Να θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης " ώστε να γίνει άσπρη (εκτός λειτουργίας).

Opera Turbo

Δημιουργήθηκε με εξοικονόμηση δεδομένων και ταχύτητα στο μυαλό, το Opera Turbo συμπιέζει περιεχόμενο πριν να αποσταλεί στη συσκευή σας. Αυτό όχι μόνο βελτιώνει τους χρόνους φόρτωσης σελίδας, ειδικά σε βραδύτερες συνδέσεις, αλλά και εξασφαλίζει ότι οι χρήστες σε περιορισμένα σχέδια δεδομένων μπορούν να πάρουν περισσότερη έκρηξη για το buck τους. Σε αντίθεση με παρόμοιες μεθόδους που υπάρχουν σε άλλα προγράμματα περιήγησης, όπως το Opera Mini , το Turbo μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση έως και 50% χωρίς να προκαλεί σημαντικές αλλαγές στο ίδιο το περιεχόμενο.

Το Opera Turbo μπορεί να απενεργοποιηθεί και να ενεργοποιηθεί μέσω των ρυθμίσεων της Coast. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη διασύνδεση, αφαιρέστε την αρχική οθόνη της συσκευής σας. Στη συνέχεια, εντοπίστε και επιλέξτε το εικονίδιο Ρυθμίσεις iOS. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε την επιλογή Opera Coast . Οι ρυθμίσεις της ακτής πρέπει να εμφανιστούν τώρα. Προς το κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει μια επιλογή μενού με την ονομασία Opera Turbo , η οποία περιέχει τις ακόλουθες τρεις επιλογές.

Όταν η λειτουργία Turbo είναι ενεργή, κάθε σελίδα που επισκέπτεστε πρώτα περνάει από έναν από τους διακομιστές της Όπερας, όπου λαμβάνει χώρα η συμπίεση. Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, ασφαλείς ιστότοποι δεν θα λάβουν αυτή τη διαδρομή και θα παραδοθούν απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης Coast.