Συστήματα μουσικής ήχου και πολυμέσων ολόκληρου του σπιτιού

Ολόκληρη η οικιακή μουσική και τα συστήματα πολλαπλών δωματίων είναι πολύ δημοφιλή σε σπίτια και χώρους διαβίωσης όλων των μορφών και μεγεθών. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αποστολής μουσικής σε ένα σπίτι, συμπεριλαμβανομένων ενσύρματων και / ή ασύρματων συνδέσεων που επιτρέπουν τον έλεγχο από οπουδήποτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υπάρχοντα δέκτη ως τον κεντρικό κόμβο ή μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα εντελώς αφοσιωμένο σύστημα οικιακής μουσικής. Η ποσότητα της προσπάθειας μπορεί να κυμαίνεται από την προσθήκη διακόπτη ηχείου σε δέκτη, την ενσύρματη / ασύρματη δικτύωση ή κάτι πιο περίπλοκο που θα απαιτούσε επαγγελματική εγκατάσταση. Ωστόσο, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για τις διάφορες διαθέσιμες μεθόδους.

01 από 08

Δημιουργήστε ένα απλό σύστημα μουσικής πολλαπλών δωματίων χρησιμοποιώντας έναν δέκτη

Οι περισσότεροι δέκτες / ενισχυτές διαθέτουν διακόπτη B για να στείλετε ήχο σε άλλο ζεύγος ηχείων. Ευγενική παραχώρηση του Amazon.com

Το απλούστερο σύστημα μουσικής πολλαπλών δωματίων χρησιμοποιεί το διακόπτη Speaker B ενσωματωμένο σε δέκτη στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου. Η έξοδος Speaker B μπορεί να τροφοδοτήσει ένα επιπλέον ζεύγος ηχείων, ακόμη και αν βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εκτελέσετε μήκη καλωδίων ηχείων για να τα συνδέσετε όλα μαζί. Τα άτομα που ενδέχεται να θέλουν να προσθέσουν περισσότερα σύνολα ηχείων μπορούν να το κάνουν με έναν ξεχωριστό διακόπτη επιλογής ηχείων. Και αν θέλετε εύκολη πρόσβαση στην ένταση / ρύθμιση, μπορείτε να προσθέσετε πινακίδες ελέγχου σε συνδυασμό με τους διακόπτες.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

02 από 08

Συστήματα πολλαπλών δωματίων και πολλαπλών πηγών που χρησιμοποιούν δέκτη

Πολλοί δέκτες είναι ικανοί πολλαπλών ζωνών / πηγών.

Πολλοί δέκτες οικιακού κινηματογράφου έχουν ενσωματωμένες λειτουργίες πολλαπλών ζωνών και πολλαπλών πηγών , πράγμα που σημαίνει ότι κάθε δωμάτιο ή ζώνη μπορεί να ακούει ταυτόχρονα μια διαφορετική πηγή ήχου (CD, DVD, streaming, πικάπ κ.λπ.).

Ορισμένοι δέκτες διαθέτουν τροφοδοτούμενες έξοδοι πολλαπλών δωματίων για στερεοφωνική μουσική (και μερικές φορές βίντεο) σε τρεις ζώνες και ορισμένα μοντέλα έχουν εξόδους γραμμής (μη τροφοδοτούμενα), τα οποία απαιτούν χωριστό στερεοφωνικό ενισχυτή σε κάθε ζώνη.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

03 του 08

Μουσική μέσω ενός ενσύρματου οικιακού δικτύου

Ένα ενσύρματο οικιακό δίκτυο είναι ισχυρό, αλλά συχνά απαιτεί έναν επαγγελματία εργολάβο. Ευγενική παραχώρηση του Amazon.com

Εάν είστε κάτοχος οικίας με εγκατεστημένη καλωδίωση δικτύου υπολογιστών, έχετε ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Το τρέξιμο καλωδίων μέσω των υπαρχόντων τοίχων είναι ένα από τα πιο δύσκολα και ακριβά μέρη της εγκατάστασης ολόκληρων οικιακών συστημάτων μουσικής.

Η καλωδίωση δικτύου με το καλώδιο CAT-5e ή CAT-6 που χρησιμοποιείται για τη διασύνδεση ενός δικτύου υπολογιστών μπορεί να διανείμει αναλογικό και ψηφιακό ήχο σε επίπεδο γραμμής σε απομακρυσμένες ζώνες μέσω ηχητικών συστημάτων πολλαπλών ζωνών που διατίθενται από διάφορους κατασκευαστές.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

04 του 08

Μουσική μέσω ασύρματου οικιακού δικτύου

Η λύση για ολόκληρο τον οικιακό ήχο μπορεί να επιλυθεί από το ασύρματο δίκτυό σας. Ευγενική παραχώρηση του Amazon.com

Εάν δεν διαθέτετε δίκτυο με προ-ενσύρματο δίκτυο και εάν η καλωδίωση εκ των υστέρων είναι υπερβολική για να εξετάσετε, υπάρχει άλλη λύση: πηγαίνετε ασύρματα. Καθώς η ασύρματη τεχνολογία έχει βελτιωθεί, έχετε και τις επιλογές ασύρματης διανομής ήχου. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να απολαύσετε την προσωπική σας μουσική βιβλιοθήκη ή άλλες πηγές ήχου σε όλο το σπίτι σας.

Η πιο κοινή ασύρματη τεχνολογία είναι η Wi-Fi (Wireless Fidelity). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχετε ακούσει τον όρο που χρησιμοποιείται για την ασύρματη δικτύωση υπολογιστών. Αυτή η ίδια τεχνολογία βρήκε το δρόμο της σε ηχοσυστήματα πολλαπλών δωματίων.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

05 του 08

Απλές και προσιτές ασύρματες λύσεις ήχου

Ορισμένοι προσαρμογείς πολυμέσων μπορούν επίσης να στέλνουν σήματα βίντεο εκτός από τον ήχο. Mike Panhu / Wikimedia CC 2.0

Ο απλούστερος και οικονομικότερος τρόπος για την αποστολή ασύρματου περιεχομένου ήχου από το ένα δωμάτιο στο άλλο είναι με ψηφιακό μέσο ή ασύρματο προσαρμογέα, διαθέσιμο από διάφορους κατασκευαστές. Αυτοί οι προσαρμογείς στέλνουν σήματα ήχου ασύρματα μεταξύ δύο ή περισσοτέρων στοιχείων, όπως μεταξύ ενός υπολογιστή και ενός στερεοφωνικού δέκτη (ή ακόμα και ενός υπογούφερ) ή ενός δέκτη και ενός επιτραπέζιου συστήματος.

Μπορείτε να απολαύσετε ασύρματη μουσική σχεδόν οπουδήποτε, αρκεί να έχετε σταθερή σύνδεση. Κάποιος θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει το Bluetooth για να συνδέσει ηχεία (ή ακόμα και ακουστικά) με πηγές ήχου , αν και απαιτεί μερικά ακόμη βήματα για να τα ρυθμίσετε. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι οι πρόσθετοι προσαρμογείς είναι σχετικά φθηνοί και μπορούν να επεκτείνουν γρήγορα ένα σύστημα που περιλαμβάνει περισσότερα δωμάτια.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

06 του 08

Μουσική σε σχέση με υπάρχουσες οικιακές καλωδιώσεις: Τεχνολογία φορέα γραμμής ισχύος

Η τεχνολογία Powerline μπορεί να κάνει την ανακαίνιση ενός σπιτιού ένα αεράκι. IOGear

Η τεχνολογία φορητών γραμμών ισχύος (PLC), γνωστή και με το όνομα HomePlug, στέλνει σήματα στερεοφωνικής μουσικής και ελέγχου σε όλο το σπίτι σας μέσω της υπάρχουσας ηλεκτρικής καλωδίωσης του σπιτιού σας . Τα προϊόντα PLC μπορούν να μετασκευάσουν ένα ολόκληρο οικιακό σύστημα μουσικής χωρίς να χρειάζονται νέες καλωδιώσεις. Πλήρη συστήματα και εξαρτήματα είναι διαθέσιμα ή βρίσκονται σε εξέλιξη σε ένα ευρύ φάσμα τιμών και χαρακτηριστικών.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

07 του 08

Συστήματα διανομής μουσικής σε ολόκληρο το σπίτι

Πολλοί δέκτες είναι πλήρως ικανοί να παρέχουν ήχο πολλαπλών δωματίων, μερικές φορές από πολλές πηγές. kyoshino / Getty Images

Τα συστήματα οικιακής μουσικής έχουν ένα κεντρικό στοιχείο που στέλνει μουσική από επιλεγμένες πηγές (CD, περιστρεφόμενο δίσκο, ραδιόφωνο κλπ.) Σε κάθε ζώνη. Μπορεί να στέλνει σήματα στάθμης γραμμής σε ενισχυτές σε κάθε δωμάτιο ή ενσωματωμένους ενισχυτές και δέκτες. Όλα αυτά τα συστήματα σας επιτρέπουν να ακούτε οποιαδήποτε πηγή σε οποιαδήποτε ζώνη και να επεκτείνετε από τέσσερις σε οκτώ ή περισσότερες ζώνες.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

08 από 08

Οθόνες In-Wall & In-Ceiling για συστήματα οικιακού εξοπλισμού

Τα ενσωματωμένα ηχεία είναι μια ιδέα για ολόκληρα οικιακά συστήματα μουσικής. Προσφέρουν καλή ή εξαιρετική ποιότητα ήχου, δεν καταλαμβάνουν κανένα πάτωμα ή χώρο ραφιών όπως τα κανονικά ηχεία και μπορούν να βαφτούν για να συνδυάσουν το ντεκόρ με τα δωμάτια και να εξαφανιστούν.

Ωστόσο, η τοποθέτηση σε ηχεία εντός τοίχου συνεπάγεται περισσότερη δουλειά. Οι τοίχοι πρέπει να κόβονται προσεκτικά και τα καλώδια πρέπει να διαπερνούν τους τοίχους για να συνδεθούν με τα εξαρτήματα. Ανάλογα με τη δυσκολία της εργασίας, τον αριθμό των ομιλητών και τις ικανότητές σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε ηχεία σε τοίχο ή να απαιτήσετε τις υπηρεσίες ενός εξειδικευμένου εγκαταστάτη ή ηλεκτρολόγου.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα