Δημιουργικά ονόματα για συσκευές και υπηρεσίες ασύρματου δικτύου

Πριν από πενήντα χρόνια, τα ηλεκτρονικά ήχου κυκλοφορούσαν συχνά στο εμπόριο υπό τον γενικό όρο Hi-Fi , που ήταν μικρό για υψηλή πιστότητα. Το Hi-Fi και το Sci-Fi ήταν ουσιαστικά οι μοναδικές μορφές "Fi" στο λεξιλόγιό μας έως ότου ήρθε η ασύρματη δικτύωση Wi-Fi . Σήμερα φαίνεται σαν να πλημμυρίζουμε με όλα τα είδη καταναλωτικών συσκευών και υπηρεσιών με το όνομα "Wi" ή "Fi" στο όνομά τους, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Ακολουθούν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα παραδείγματα (με αλφαβητική σειρά).

Παρά το γεγονός ότι το όνομα δεν φαίνεται να κολλήσει, εδώ στο About.com επίσης, εφευρέθηκε ο όρος Poo-Fi το 2012. Αυτό το πείραμα της πόλης για την επιβράβευση των επισκεπτών του πάρκου με δωρεάν Wi-Fi σε αντάλλαγμα για την κατάθεση poo σκυλιών στα σωστά δοχεία απορριμμάτων μπορεί δεν έχουν πάρει τον κόσμο από τη θύελλα, αλλά ελπίζουμε Poo-Fi μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για ένα παρόμοιο έργο κάποια μέρα.

01 από 10

CyFi

Yagi Studio / Getty Images

Ξεκινώντας από το 2008, η εταιρεία CyFi LLC παρήγαγε μια σειρά ασύρματων ηχείων Bluetooth ειδικά σχεδιασμένα για ποδηλασία και άλλες εξωτερικές αθλητικές χρήσεις. Αυτά τα προϊόντα έχουν σταματήσει από τότε. Το CyFi αποτελεί επί του παρόντος εμπορικό σήμα της Cypress Semiconductor που είναι συνημμένο σε ορισμένες ενσωματωμένες τεχνολογίες ασύρματων δικτύων. Περισσότερο "

02 από 10

EyeFi

Η εταιρεία EyeFi παράγει μια οικογένεια μαρκαρισμένης κάρτας μνήμης για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Οι κάρτες διαθέτουν μικρά ενσωματωμένα ραδιόφωνα Wi-Fi που επιτρέπουν την αυτόματη μεταφόρτωση φωτογραφιών από τη φωτογραφική μηχανή σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή. Περισσότερο "

03 από 10

Fly-Fi

Εμπορικό σήμα της JetBlue Airways, το Fly-Fi είναι η υπηρεσία πρόσβασης Wi-Fi στην πτήση του αερομεταφορέα, που χαρακτηρίζεται από τη δυνατότητά του να υποστηρίζει συνδέσεις υψηλής ταχύτητας για πολλούς ταυτόχρονους χρήστες. Περισσότερο "

04 από 10

LiFi

Ο όρος "LiFi" χρησιμοποιείται μερικές φορές για να περιγράψει τις τεχνολογίες Visible Light Communications (VLC) για την ασύρματη δικτύωση. Τα δίκτυα LiFi χρησιμοποιούν διόδους εκπομπής φωτός (LED) για τη μετάδοση δεδομένων, αλλά με άλλον τρόπο λειτουργούν παρόμοια με τις συνδέσεις δικτύου υπέρυθρων που χρησιμοποιούν μήκη κύματος φωτός αόρατα στο ανθρώπινο μάτι. Το LiFi είναι σήμα κατατεθέν της Luxim Corporation, το οποίο το χρησιμοποίησε πριν από μερικά χρόνια για να επωφεληθεί από την τεχνολογία "Light Fidelity" (όχι σχετική με το δίκτυο) για τηλεοράσεις προβολής. Περισσότερο "

05 από 10

MiFi

Η Novatel Wireless κατοχυρώνει το όνομα "MiFi" και το χρησιμοποιεί για να επωφεληθεί από τη σειρά ασύρματων συσκευών hotspot . Ορισμένα μη σχετιζόμενα προϊόντα έχουν χρησιμοποιήσει το παρόμοιο όνομα "MyFi", όπως το δέκτη ραδιοσυχνοτήτων MyFi από τη Delphi Corporation. Περισσότερο "

06 από 10

TriFi

Η Sierra Wireless παρήγαγε ασύρματα hotspots με σήμα επωνυμίας "TriFi" για σύνδεση με τα δίκτυα κυψελοειδών δεδομένων της Sprint. Αυτά τα προϊόντα ονομάστηκαν έτσι λόγω των τριών ειδών ασύρματων συνδέσεων μεγάλης εμβέλειας - LTE , WiMax και 3G - τις οποίες υποστήριξε η Sprint κατά το χρόνο εκτόξευσης του hotspot το 2012. Περισσότερα »

07 από 10

Vi-Fi

Το Vi-Fi είναι σήμα κατατεθέν της MaXentric Technologies, LLC που παράγει προϊόντα ασύρματου πρωτοκόλλου 60 GHz . Προηγουμένως, η Microsoft Corporation και ορισμένοι ακαδημαϊκοί ερευνητές είχαν χρησιμοποιήσει τον όρο για την εργασία τους σε βελτιωμένη τεχνολογία δικτύου Wi-Fi για χρήση σε κινούμενα οχήματα.

08 από 10

We-Fi

Το Wefi.com διατηρεί μια βάση δεδομένων για δημόσια σημεία Wi-Fi και λειτουργεί μια επιχείρηση γύρω από το λογισμικό και τις υπηρεσίες διαχείρισης δικτύων. Περισσότερο "

09 από 10

WiFox

Το 2012, οι ερευνητές στο κρατικό πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας έλαβαν σημαντική προσοχή από τον Τύπο για την τεχνολογία WiFox για προτεραιότητα στην κυκλοφορία Wi-Fi στα γεμάτα δίκτυα που έδειξαν πολλά υποσχέσεις για την αύξηση της απόδοσης των ασύρματων hotspots. Τα νέα σχετικά με το WiFox είναι από τότε ασυμπτωματικά. Περισσότερο "

10 από 10

Wi-Vi

Οι ερευνητές του MIT ανέπτυξαν ένα είδος δικτύου που ονομάζεται "Wi-Vi" και χρησιμοποιεί μια σειρά από ραδιόφωνα Wi-Fi για την ανίχνευση κινούμενων αντικειμένων που κρύβονται πίσω από τους τοίχους. Περισσότερο "