Τα 8 καλύτερα παιχνίδια N64 που θα αγοράσουν το 2018

Ξαναζήστε τις ημέρες δόξας του παιχνιδιού με αυτούς τους φοβερούς τίτλους

Το Nintendo 64 (N64) ήταν μία από τις μεγαλύτερες κονσόλες που προσβλέπονταν στο καλοκαίρι του 1996, καθώς ήταν η πρώτη φορά που οι παίκτες θα έβλεπαν τον Mario σε 3D. Το N64 χαρακτηρίστηκε ως μια γραφική κονσόλα παιχνιδιών 64 bit που εμφανίστηκε αργά στην αγορά, αλλά έφερε μερικές από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες για gamers σε όλο τον κόσμο. Το περιοδικό Time έφτασε μέχρι στιγμής στο σημείο να λέει ότι ήταν "η πρώτη ματιά ενός μέλλοντος, όπου οι εξαιρετικά ισχυροί υπολογιστές θα είναι τόσο συνηθισμένοι και εύχρηστοι όσο οι τηλεοράσεις μας".

Παρόλο που το PlayStation 1 θα το ξεπεράσει εξαιτίας των ζητημάτων αδειοδότησης της Nintendo και της μορφής δεδομένων (η Sony χρησιμοποιεί CD), το N64 ήρθε με μερικούς άσους επάνω στο μανίκι, όπως τέσσερις θύρες ελεγκτών για gaming για πολλούς παίκτες, προαιρετικά χαρακτηριστικά rumble για ελεγκτές και ένα ευρύ φάσμα τριπλών -Ένα αποκλειστικό τίτλο που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού. Σήμερα, θα κοιτάξουμε πίσω τα καλύτερα N64 παιχνίδια - τα οποία είναι αποκλειστικά για το σύστημα. Αν και αμφισβητήσιμο, οι τίτλοι N64 που αναφέρονται εδώ καλύπτουν τους λόγους για να είναι μερικά από τα πιο σημαντικά στην πρωτοπορία των παιχνιδιών στο μέλλον (περιβάλλοντα ανοιχτού κόσμου, παιχνίδια για πάρτυ και σκοπευτές). Αν θέλετε μια γεύση για το παρελθόν, μια λαχτάρα για νοσταλγία ή θέλετε ένα παιχνίδι που ζει ακόμα και σήμερα, θα βρείτε τους τίτλους N64 παρακάτω για να έχετε γεράσει σαν ένα καλό κρασί, που ορίζεται ιστορία παιχνιδιών.

Αυτό είναι, όχι μόνο το καλύτερο παιχνίδι για το N64, αλλά το υψηλότερο παιχνίδι όλων των εποχών στο Metacritic, το θρυλικό The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Το παιχνίδι της εποχής έφερε στους παίκτες μια υπέροχη ενορχηστρωμένη βαθμολογία, ένα σύνολο διαφορετικών και αξέχαστων χαρακτήρων, όμορφες κινηματογραφικές παρουσιάσεις, έναν τεράστιο ανοιχτό κόσμο που προοριζόταν να εξερευνηθεί και να ποικίλη και να βυθιστεί στο παιχνίδι.

Ο θρύλος του Zelda: Ocarina of Time είναι ένα παιχνίδι δράσης-περιπέτειας με παιχνίδια ρόλων και παζλ όπου οι παίκτες παίζουν ως Link σε ένα μεγάλο φαντασλάγγο και ονομάζεται Hyrule. Αποστέλλονται σε μια προσπάθεια να σταματήσουν έναν κακό βασιλιά να αποκτήσει το Triforce, ένα λείψανο που δίνει τις ευχές. Η Ocarina of Time εισήγαγε στο N64 ένα σύστημα κλειδώματος-στόχου με ευαίσθητα πλαίσια ελέγχου που άνοιξαν το δρόμο για μελλοντικά 3D παιχνίδια περιπέτειας. Οι παίκτες θα βυθιστούν βαθιά στη συναρπαστική ιστορία του παιχνιδιού, καθώς ταξιδεύουν με άλογα, πυροβολούν βέλη, ταξιδεύουν με το χρόνο παίζοντας δώδεκα μελωδίες σε μια ωχρίνα, συλλέγουν διάφορα αντικείμενα έτσι ώστε να μπορούν να προχωρήσουν μέσα από τα επίπεδα και να πολεμήσουν εναντίον εχθρών τόσο μικρών όσο και μαζικών. Δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι, αλλά μια εμπειρία.

Σίγουρα, το GoldenEye 007 θα πρέπει να πάρει εύκολα αυτό το σημείο, αλλά το Perfect Dark - από τους ίδιους προγραμματιστές - παίρνει τα χαρακτηριστικά του GoldenEye 007 και τα αναβαθμίζει με νέα όπλα, πιο όμορφα γραφικά και έντονη δράση για πολλούς παίκτες. Το Perfect Dark δίνει στους παίκτες 41 διαφορετικά όπλα που διαθέτουν όλα μια δευτερεύουσα λειτουργία πυροδότησης, προσαρμόσιμες λειτουργίες για πολλούς παίκτες με τεράστια αξία επανάληψης και μερικά από τα καλύτερα γραφικά και κινούμενα σχέδια που διατίθενται για το N64.

Το έτος είναι το 2021 και είστε η Joanna Dark, ένας μυστικός πράκτορας που έστειλε ένα κρυφό διαστρικό πόλεμο που περιλαμβάνει ένα κέντρο έρευνας της Γης με γκρίζους εξωγήινους και έναν κακό εργολάβο υπεράσπισης που εργάζεται με εξωγήινους που μοιάζουν με ερπετά που μεταμφιέζονται ως άνθρωποι. Το Perfect Dark δεν είναι απλώς ένας μεγάλος και εντυπωσιακός τρόπος μεμονωμένων παικτών, αλλά διαθέτει πολλούς τρόπους παιχνιδιού πολλών παικτών όπως deathmatch και βασιλιά του λόφου με 30 προκλήσεις και μέχρι τρεις άλλους παίκτες του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένων οκτώ AI-controlled bots που μπορούν να προσαρμοστούν με διαφορετικά Ρυθμίσεις. Κανένα άλλο παιχνίδι στο N64 δεν σας επιτρέπει να ελέγχετε τους εχθρούς σας μέσω της έγχυσης βλημάτων, πυρκαγιάς που απειλεί τη θερμότητα με ρουκέτες στους εχθρούς και δημιουργείτε ένα φορητό όπλο για να το χρησιμοποιείτε ως πυργίσκος φρουρός - όλα είναι δυνατά στο Perfect Dark.

Ο παππούς όλων των καρτών αγώνων καρτών, ο Mario Kart 64 είναι ο καλύτερος για αγώνες στο N64 και μπορεί να παιχτεί μέσω ενός μεγάλου βραβείου ή χρόνου δοκιμής με ένα μόνο παίκτη μαζί με λειτουργίες πολλαπλών παικτών για versus ή μάχες. Είναι επίσης το δεύτερο καλύτερο παιχνίδι κόμματος στον κατάλογο, ιδανικό για όποιον έχει εταιρία και θέλει να ασχοληθεί με κάποια επική και εθιστική αγωνιστική ή μάχη.

Στο Mario Kart 64 παίκτες ελέγχουν έναν από τους οκτώ χαρακτήρες Mario, συμπεριλαμβανομένων των Mario, Luigi και Princess Peach σε διαφορετικά track αγώνες που διαφέρουν σε μέγεθος, σχήμα και θέμα. Κάθε κομμάτι έχει ειδικά κιβώτια σε διαφορετικές περιοχές που περιέχουν στοιχεία που μπορούν να εμποδίσουν άλλους δρομείς και να δώσουν στους παίκτες ένα πλεονέκτημα για να προχωρήσουν, σαν να χρησιμοποιήσετε ένα μανιτάρι για να ενισχύσετε ή να τοποθετήσετε μπανάνες στο δρόμο για άλλους παίκτες να γλιστρήσουν. Έως και τρεις άλλοι παίκτες μπορούν να πάνε επικεφαλής μαζί σας σε τρόπους πολλών παικτών, συμπεριλαμβανομένου ενός τρόπου μάχης όπου ο στόχος είναι να είναι ο τελευταίος που στέκεται σε μια αρένα όπου τα αντικείμενα είναι άπταιστα, αλλά όλοι έχουν μόνο τρεις ζωές με τη μορφή μπαλονιών .

Τι άλλο παιχνίδι υπάρχει εκεί βασίζεται σε ένα βιβλίο; Star Wars: Οι σκιές της αυτοκρατορίας είναι ένα τρίτο shooter τρίτου προσώπου, ένας αγώνας μέρος και ένα άλλο μέρος μάχες διαστήματος. Οι παίκτες θα βιώσουν τα πάντα από τη Μάχη του Hoth, ενώ αισθάνονται τη συγκίνηση καθώς σκαρώνουν γύρω από τα AT-AT με ένα καλώδιο ρυμούλκησης χρησιμοποιώντας τη μέγιστη συγκέντρωση τους για να πολεμήσουν εναντίον του Boba Fett με ένα jetpack.

Με ένα συνοδευτικό σκορ του John Williams, Star Wars: Shadows of the Empire, οι παίκτες παίζουν ως Dash Rendar, ο οποίος βοηθά τον Luke Skywalker να διασώσει την πριγκίπισσα Leia από έναν κακό πρίγκιπα που ονομάζεται Xizor. Η ιστορία λαμβάνει χώρα μεταξύ The Empire Strikes Back and Return of the Jedi. Star Wars: Σκιές της αυτοκρατορίας έχετε διασχίσει τον πλανήτη Hoth, χρησιμοποιώντας το πιστόλι blaster σας για να πυροβολήσει τους εχθρούς stormtroopers και droids. Άλλα επίπεδα περιλαμβάνουν μια ακολουθία κυνηγίου υψηλών ταχυτήτων, όπου αγωνίζεστε και προκαλείτε συντριβές σε μια εξωγήινη συμμορία, ενώ μεγαλύτερες αποστολές έχετε πιλοτάρει το διαστημόπλοιο σας και πηγαίνετε εναντίον των επιθετικών μαχητών και του στρατού του Xizor.

Σε μια χρονική στιγμή, πολλοί σπουδαστές βαθμούς φανταζόταν για ένα παιχνίδι μάχης όπου οι αγαπημένοι τους χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών όπως ο Mario και ο Pikachu θα το δούλευαν και στη συνέχεια η Nintendo απάντησε στις προσευχές τους με το Super Smash Bros. Ο Super Smash Bros. αλλάζει τη δυναμική του ένα τυπικό παιχνίδι μάχης αυξάνοντας το ποσοστό ζημιών των αντιπάλων και προσπαθώντας να τους χτυπήσει από τη σκηνή.

Το Super Smash Bros. διαθέτει 12 χαρακτήρες, τέσσερις από τους οποίους μπορούν να ξεκλειδώσουν, από τα δημοφιλή franchise της Nintendo, όπως το Donkey Kong, το Pokemon, το Metroid και το Star Fox. Ο κύριος τρόπος λειτουργίας ενός παίκτη του παιχνιδιού τοποθετεί τους παίκτες εναντίον αντιπάλων ελεγχόμενων από υπολογιστή με επιλογές ελέγχου του επιπέδου δυσκολίας και του αριθμού των ζωών. Η λειτουργία πολλαπλών παικτών επιτρέπει έως και τέσσερις παίκτες και μπορεί να προσαρμοστεί με διαφορετικούς κανόνες (ορισμένος αριθμός ζωών, χρονικά όρια, παραλλαγές αντικειμένων και μάχες ελεύθερες για όλους ή για ομάδες).

Μέχρι στιγμής, το καλύτερο Party Party για το N64 και το παιχνίδι του πάρτι πάντα (δίπλα στο Mario Kart 64) είναι το Mario Party 2, ένα παιχνίδι που μπορεί να τερματίσει τις φιλίες. Το Mario Party 2 είναι ένα παιχνίδι παιχνιδιού πολλαπλών παιγνιδιών που συνδυάζεται με 65 διαφορετικά μίνι παιχνίδια που οι παίκτες μπορούν να ανταγωνιστούν ή να δουλέψουν μαζί.

Το Mario Party 2 επιτρέπει στους παίκτες να επιλέξουν έναν από τους έξι χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων των Mario, Yoshi και Donkey Kong, για να παίξουν σε ένα από τα έξι επίπεδα επιτραπέζιων παιχνιδιών, όπου ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αστέρια πριν τελειώσει η στροφή. Οι παίκτες ξεκινούν πρώτα γυρίζοντας για να δουν ποιος πηγαίνει πρώτος, στη συνέχεια κυλήστε ένα ζάρι για να ταξιδέψετε σε έναν χάρτη που έχει φορτωθεί με διαφορετικούς χώρους που έχουν διαφορετικά εφέ, όπως χάνουν νομίσματα, συμμετέχουν σε μάχη ή παίρνουν ένα αντικείμενο. Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν να παίξουν μόνοι τους ή με έως και τρεις άλλους παίκτες, όπου μπορεί να συμβεί κάτι, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής αστέγων με την πρόσληψη ενός φάντασμα, τη συμμετοχή σε αναγκαστική συνεργασία ή την απόκτηση του Bowser από τα νομίσματά σας.

Το Star Fox 64 άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε τα παιχνίδια, αφού ήταν ένας από τους πρώτους που διάλεξε τα χειραψία με το Rumble Pak του N64. Το online παιχνίδι περιπέτειας πτήσης σε τροχιά περιπλέκει την προσοχή στη λεπτομέρεια καθώς παρακολουθείτε την ομαλή κινούμενη εικόνα, τα λεπτομερή γραφικά, τη διασκέδαση της φωνής και την αίσθηση των προωθητών σας, καθώς καταπολεμάτε έναν κακό μαϊμού από την ανάληψη του γαλαξία Lylat στο καλύτερο παιχνίδι το N64.

Με μια ομάδα από μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένου ενός γερακιού, ενός βάτραχου και ενός κουνελιού, ο Star Fox 64 έχει παίκτες να παίζουν ως Fox McCloud, ο οποίος έχει προσφερθεί σύμβαση για την υπεράσπιση του γαλαξία ενώ ταξιδεύει σε πολλαπλούς πλανήτες σε διαστημόπλοιο, υποβρύχιο και δεξαμενή. Το παιχνίδι σάς δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε πολλαπλά μονοπάτια παιχνιδιού ανάλογα με το πόσο καλά θα κάνετε κατά τη διάρκεια κάθε αποστολής, είτε πρόκειται για την εύρεση μυστικών περιοχών, για τη διάσωση των μελών της ομάδας σας είτε για τη λήψη πολλών μαχητών. Το Star Fox 64 περιλαμβάνει μια λειτουργία για πολλούς παίκτες με προβολή split-screen όπου μπορούν να πολεμήσουν, καθώς και μια λειτουργία αντιστοίχισης σημείων και μια δοκιμή χρόνου για να δουν ποιος μπορεί να καταστρέψει τους περισσότερους μαχητές του εχθρού.

Δεν το βλέπετε τόσο συχνά, αλλά η Road Rash 64 είναι ένα αγωνιστικό παιχνίδι με μια μοναδική συστροφή που έχει ως αποτέλεσμα τόσο ξεκαρδιστική μάχη και έντονες μάχες. Είναι ένας αγώνας ποδηλασίας όπου οι παίκτες παλεύουν σε εθνικές οδούς και σε πόλεις ενώ χτυπάνε ο ένας τον άλλον με νυχτερίδες, σφυριά, αλυσίδες και άλλα όπλα - διασκέδαση για όλη την οικογένεια.

Αν και μπορεί να έχει ακατέργαστα γραφικά και gameplay, το Road Rash 64 έχει ένα απίστευτα ομαλό ρυθμό καρέ που μπορεί να πάρει στο σκηνικό με έως και 10 ή περισσότερους ποδηλάτες στην οθόνη. Η λειτουργία μεμονωμένων παικτών σας ανταγωνίζεται άλλους ποδηλάτες σε αγώνες δρόμου, καθώς συλλέγετε χρήματα για να αναβαθμίσετε το ποδήλατό σας και να συμμετάσχετε σε συμμορίες μοτοσικλετιστών που θα σας προστατεύσουν σε αγώνες, παρόλο που μπορείτε πάντα να τους προδώσετε. Η λειτουργία πολλαπλών παικτών προσφέρει έναν τόνο επιλογών, συμπεριλαμβανομένων γύρων deathmatch, tag, πεζοπορίας και αγώνων γύρου. Έχετε ό, τι χρειάζεστε για να ξεπεράσετε το νόμο και τους tasers τους και να πολεμήσετε τους πιο κακούς ποδηλάτες γύρω;

Αποκάλυψη

Οι συγγραφείς εμπειρογνωμόνων μας δεσμεύονται να ερευνήσουν και να γράψουν στοχαστικές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για τα καλύτερα προϊόντα για τη ζωή σας και την οικογένειά σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε μέσω των συνδέσμων που επιλέξαμε, που μας κερδίζουν προμήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης .