Διαφορές μεταξύ των 9,7-ιντσών και 12,9-ιντσών iPad Pro

Στην επιφάνεια, το iPad Pro 12,9-ιντσών και το iPad Pro 9,7 ιντσών φαίνεται να είναι το ίδιο βασικό tablet που παρήχθη σε δύο διαφορετικά μεγέθη. Μπορούν αμφότερα να ανταγωνιστούν τους φορητούς υπολογιστές όσον αφορά την ισχύ επεξεργασίας και υποστηρίζουν και τα δύο νέα εξαρτήματα της Apple: το μολύβι Apple και το έξυπνο πληκτρολόγιο. Αλλά μόλις το ξύσετε κάτω από την επιφάνεια, οι διαφορές μεταξύ των δύο iPads γίνονται εμφανείς. Και υπάρχουν κάποιες μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο.

Πώς να γίνει το αφεντικό του iPad σας

01 από 10

Μέγεθος και ανάλυση οθόνης

Η οικογένεια iPad Pro. Apple, Inc.

Η πιο προφανής διαφορά είναι το μέγεθος. Πόσο μεγαλύτερη είναι η 12,9 ιντσών; Η οθόνη iPad των 9,7 ιντσών έχει πλάτος 7,75 ίντσες όταν κρατιέται σε λειτουργία οριζόντιου προσανατολισμού, η οποία ταιριάζει με το πλάτος της έκδοσης 12,9 ιντσών όταν είναι σε πορτραίτο. Και το μεγαλύτερο iPad Pro είναι ντροπαλό ύψος δύο φορές πιο ψηλό, που ισοδυναμεί με περίπου 80% επιπλέον οθόνη. Η μεγαλύτερη οθόνη έχει ανάλυση 2732x2048, που της δίνει το ίδιο 264 pixels-per-inch (PPI) ως οθόνη 2048x1536 στο iPad Pro 9,7 ιντσών.

Αν χρησιμοποιείτε τη νέα λειτουργία πολλαπλής αποθήκευσης εικόνας σε εικόνα και μεγεθύνετε το βίντεο στο μεγαλύτερο μέγεθος, η προκύπτουσα εικόνα είναι περίπου 4 ίντσες μετρούμενη διαγώνια στο iPad Pro 9,7 ιντσών. Στο 12,9 ιντσών iPad Pro, η εικόνα είναι περίπου 5,5 ίντσες. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ενός iPhone 5 και ενός iPhone 6S.

02 από 10

Η οθόνη

Εδώ είναι όπου το 9,7-ιντσών iPad Pro λάμπει πραγματικά. Ή δεν λάμπει. Η Apple ισχυρίζεται ότι το νέο iPad Pro έχει τη χαμηλότερη αντανακλαστικότητα οποιουδήποτε tablet, το οποίο θα βοηθήσει στην ευκρίνεια του στο ηλιακό φως. Το νέο iPad διαθέτει επίσης οθόνη True Tone και Wide Color. Ο True Tone αλλάζει τη ζεστασιά των χρωμάτων με βάση το φως του περιβάλλοντος. Αυτό μιμείται «πραγματικά» αντικείμενα, τα οποία αντικατοπτρίζουν το φως του περιβάλλοντος και αναλαμβάνουν μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Η οθόνη Wide Color εκπέμπει ένα ευρύτερο φάσμα του φάσματος χρώματος. Από τεχνική άποψη, είναι ικανή για το DCI-P3 Color Gamut, το οποίο είναι το ίδιο επίπεδο με τις κινηματογραφικές κάμερες.

Η οθόνη περιέχει επίσης τους ίδιους αισθητήρες με το iPad Pro 12,9 ιντσών, το οποίο σημαίνει ότι είναι συμβατό με το νέο εξάρτημα Pencil της Apple . Έτσι, όχι μόνο έχετε μια βελτιωμένη οθόνη με μια ευρύτερη ποικιλία χρωμάτων, μπορείτε να αντλήσετε από αυτό. Περισσότερο "

03 από 10

Η κάμερα

Αυτή μπορεί να είναι η μεγαλύτερη συνολική διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων Pro. Το iPad Pro 12,9 ιντσών έχει την ίδια κάμερα 8 MP που διαθέτουμε στο iPad Air 2. Το iPad Pro 9,7 ιντσών παίρνει μια φωτογραφική μηχανή παρόμοια με αυτή που φαίνεται στο iPhone. Πρόκειται για μια κάμερα 12 MP με συνεχή αυτόματη εστίαση και δυνατότητα λήψης βίντεο 4K HD. Η εμπρόσθια κάμερα βελτιώνεται επίσης, πηγαίνοντας από τη φωτογραφική μηχανή 1,2 MP που βρίσκεται στο Pro 12,9 ιντσών σε μία κάμερα 5 MP με Retina Flash, η οποία χρησιμοποιεί την οθόνη για να μιμηθεί ένα φλας. Όχι μόνο αυτό θα έχει μεγάλη selfies, σημαίνει επίσης ότι το βίντεο που ρέει μέσω του FaceTime θα είναι σαφέστερο, το οποίο είναι σημαντικό αν το άτομο στην άλλη πλευρά παρακολουθεί σε ένα iPad 12,9 ιντσών.

04 από 10

Ζωντανές φωτογραφίες

Στις σχετικές ειδήσεις, το 9,7 ιντσών iPad Pro υποστηρίζει " Live Photos ". Αυτές είναι φωτογραφίες που καταγράφουν ένα βίντεο 1-2 δευτερολέπτων μαζί με τη φωτογραφία. Όταν μετακινείτε σε μια ζωντανή φωτογραφία στο ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας, θα δείτε ένα μικρό απόσπασμα ενέργειας λίγο προτού κατεβάσετε τη φωτογραφία. Αυτό παράγει ένα καθαρό αποτέλεσμα και αν αγγίξετε τη φωτογραφία στο ρολό της φωτογραφικής μηχανής, μπορείτε να δείτε το πλήρες βίντεο.

05 από 10

Ηχεία

Το νέο iPad Pro έχει τις ίδιες ρυθμίσεις ηχείων με το μεγαλύτερο Pro, με ένα ηχείο σε κάθε γωνία του iPad. Αυτό επιτρέπει στο Pro να ρυθμίσει τον ήχο ανάλογα με το πώς κρατάτε το iPad. Σημαίνει επίσης ότι δεν θα παραμορφώσετε ποτέ τον ήχο επειδή ξαπλώσατε τα ηχεία στην αγκαλιά σας.

Ωστόσο, επειδή τα ηχεία είναι μεγαλύτερα, το Pro 12,9-ιντσών παίρνει ένα σημαντικό άλμα στην ένταση. Και ενώ τα ηχεία Pro της 9,7-ιντσών είναι μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με τη γραμμή iPad Air των δισκίων, δεν παράγουν τόσο ήχο γεμάτο ήχο όσο τα μεγάλα ηχεία του Pro. Και πάλι, αυτό οφείλεται κυρίως στο μέγεθος.

06 από 10

"Hey Siri"

Μια άλλη ενδιαφέρουσα διαφορά μεταξύ των δύο δισκίων είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιείτε Hey Siri οποτεδήποτε στο νέο Pro. Το Pro 12,9 ιντσών υποστηρίζει Hey Siri, αλλά μόνο όταν είναι συνδεδεμένο σε μια πηγή ενέργειας, όπως ένας υπολογιστής ή πρίζα. Τι είναι ο Hey Siri; Είναι η δυνατότητα να ενεργοποιήσετε το Siri καθαρά φωνητικά αντί να πιέσετε το πλήκτρο Home . Και με το iPad 9,7 ιντσών, θα ξυπνήσει το iPad από την κατάσταση αναστολής ακόμα και όταν δεν είναι συνδεδεμένο σε τίποτα.

17 τρόποι Siri μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο παραγωγικοί

07 από 10

Εκτέλεση

Στο τμήμα ταχύτητας επεξεργασίας, το μεγαλύτερο Pro παίρνει το προβάδισμα. Το Pro 12,9-ιντσών είναι περίπου 10% ταχύτερο από το μικρότερο Pro. Για λόγους σύγκρισης, το μεγαλύτερο Pro είναι 2,5 φορές ταχύτερο από το iPad Mini 2, ενώ το μικρότερο Pro είναι μόνο 2,4 φορές ταχύτερο.

Η μεγαλύτερη διαφορά ταχύτητας έρχεται στα γραφικά όπου ο μεγαλύτερος Pro είναι 5 φορές ταχύτερος από τον Mini 2 και ο Pro 9,7 ιντσών είναι μόνο 4,3 φορές ταχύτερος, αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτής της πρόσθετης ταχύτητας καταναλώνεται μέχρι να ενεργοποιηθεί η οθόνη υψηλότερης ανάλυσης.

08 από 10

Μνήμη

Η διαφορά στην ισχύ επεξεργασίας είναι αρκετά μικρή που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα το προσέξουν χωρίς να τρέξουν μια εφαρμογή συγκριτικής αξιολόγησης όπως το Geekbench στο iPad. Τι μπορεί να είναι μεγαλύτερη διαφορά είναι η ποσότητα μνήμης για εφαρμογές. Το iPad Pro 12,9 ιντσών έχει 4 GB μνήμης RAM σε σύγκριση με τα 2 GB στο μικρότερο Pro. Θεωρητικά, οι εφαρμογές στο μεγαλύτερο Pro θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να προσφέρουν πιο πολύπλοκα χαρακτηριστικά στο tablet. Στην πράξη, οι περισσότεροι προγραμματιστές εφαρμογών πρόκειται να περιορίσουν τη χρήση της μνήμης για να βεβαιωθούν ότι η εφαρμογή λειτουργεί στις περισσότερες συσκευές iPad. Ωστόσο, η επιπλέον μνήμη θα είναι επίσης χρήσιμη όταν κάνετε πολλαπλή αποθήκευση ή όταν επιστρέφετε σε μια εφαρμογή που χρησιμοποιήθηκε νωρίτερα την ημέρα.

09 από 10

Ενσωματωμένη κάρτα SIM

Το νέο iPad Pro διαθέτει επίσης ενσωματωμένη κάρτα SIM. Αυτό είναι βασικά μια Apple SIM που είναι μέρος της ίδιας της συσκευής. Τι σημαίνει? Κυρίως, δεν χρειάζεται να επιλέξετε κάποιον συγκεκριμένο μεταφορέα κατά την αγορά μιας έκδοσης LTE από την Apple.com ή κάποιο άλλο μη μεταφορικό κατάστημα. Η αγορά ενός iPad Pro από έναν μεταφορέα θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε μια "κλειδωμένη" έκδοση, ωστόσο, η Pro 9.7-ιντσών διαθέτει επίσης μια αφαιρούμενη υποδοχή κάρτας SIM που μπορεί να αντικαταστήσει την ενσωματωμένη κάρτα SIM, οπότε δεν θα πρέπει να κλειδώσετε σε συγκεκριμένο φορέα .

10 από 10

Τιμή

Ας μην ξεχνάμε την τιμή. Το νέο 9,7-ιντσών iPad Pro διατίθεται σε 599 δολάρια για την έκδοση 32 GB, η οποία είναι $ 200 φθηνότερη από το iPad Pro 12,9 ιντσών. Αυτή η διαφορά τιμής 200 δολαρίων κινείται προς τα πάνω καθώς επιλέγετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης ή μοντέλο συνδεσιμότητας δεδομένων LTE.

Όπως καταδεικνύει αυτή η λίστα, δεν παίρνετε απλώς ένα μικρότερο και φθηνότερο iPad αν πάτε με το iPad Pro 9,7 ιντσών. Το νεότερο Pro καλύπτεται σε βελτιωμένες λειτουργίες όπως η οθόνη True Tone και η κάμερα 12 MP πίσω. Ωστόσο, τα $ 200 αγοράζουν ένα τεράστιο όγκο οθόνης, με το iPad Pro 12,9 ιντσών σχεδόν να διπλασιάζει το ακίνητο που προσφέρεται από την έκδοση 9,7 ιντσών.

Διαβάστε τις Κριτικές: