Αξίζει να αγοράσετε έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη για να εξοικονομήσετε χρήματα σε βιβλία;

Ψηφιακή ή φυσική;

Είτε πρόκειται για λάτρεις μουσικής είτε για ιαπωνικά otaku, η επιλογή μεταξύ ψηφιακών μέσων και μια πιο παραδοσιακή, υλική εναλλακτική λύση είναι ένα από τα μακρόχρονα ερωτήματα του σημερινού σύγχρονου, τεχνολογικά γεμάτου κόσμου.

Είναι μια συζήτηση που ισχύει και για τα βιβλία χάρη στην άνοδο του ηλεκτρονικού αναγνώστη. Ναι, ο τομέας έχει σχεδόν μειωθεί στην κυρίαρχη γραμμή του Kindle και μερικοί εναπομείναντες αλλοδαποί που αγωνίζονται ως εναλλακτικές λύσεις ηλεκτρονικού αναγνώστη στο juggernaut του Αμαζονίου. Παρ 'όλα αυτά, τα ηλεκτρονικά βιβλία έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη αποδοχή ως βιώσιμο μέσο για τη λογοτεχνία σήμερα.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα σχετικά με τη μετάβαση σε ψηφιακά και φυσικά με βιβλία είναι το κόστος. Κάποιος θα σκεφτόταν ότι η μη ύπαρξη χαρτιού θα καθιστούσε αυτόματα τα ηλεκτρονικά βιβλία φθηνότερα από τα αντίστοιχα χαρτιά τους. Η απάντηση, ωστόσο, δεν είναι πάντα τόσο απλή. Αξίζει να αγοράσετε έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη για να εξοικονομήσετε χρήματα σε βιβλία; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

2007 και το E-Book του Καλύτερου Πωλητή $ 9.99

Όταν το Kindle κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 19 Νοεμβρίου 2007, λιανίζει για 399 δολάρια και η Amazon καθορίζει την τιμή για τις εκδόσεις ηλεκτρονικών βιβλίων των καλύτερων πωλητών της στα 9,99 δολάρια. Εάν επρόκειτο να πάρουμε 29,99 δολάρια ως τυπική τιμή για ένα μη-μυθιστόρημα, νέος best seller το 2007, τότε τα μαθηματικά υπέρ της αγοράς ενός e-reader πήγαν κάτι τέτοιο.

Αν υποθέσουμε ότι αγοράσατε ένα Kindle και αγοράσατε ηλεκτρονικά βιβλία από την Amazon.com, η διαφορά μεταξύ του κόστους αγοράς ενός ηλεκτρονικού βιβλίου και ενός φυσικού βιβλίου θα μπορούσε να φανεί περίπου $ 20 ($ 29,99 μείον $ 9,99). Με εξοικονόμηση 20 $ ανά τίτλο, μετά την αγορά 20 ηλεκτρονικών βιβλίων (αντί για φυσικά αντίγραφα), το κόστος των $ 400 για το Kindle θα επιστραφεί. Από τότε, θα εξοικονομήσετε χρήματα με επιτόκιο 20 € κάθε φορά που αγοράζετε ένα βιβλίο.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα οικονομικά, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα οι βαριές αναγνώστες, ήταν ενθουσιασμένοι για την αυξανόμενη δυνατότητα των ηλεκτρονικών αναγνώστες. Όχι μόνο θα μπορούσαν να μεταφέρουν μια βιβλιοθήκη μαζί τους, αλλά θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν έναν τόνο χρημάτων κάνοντας έτσι. Και πάλι, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Το χάσμα τιμών μεταξύ των βιβλίων και των ηλεκτρονικών βιβλίων στενεύει

Τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά από το 2007. Οι Amazon και άλλοι λιανοπωλητές ηλεκτρονικών βιβλίων έχασαν μάχη με μεγάλους εκδότες πάνω από αυτή την τιμή έκδοσης 9,99 δολαρίων και οι εκδότες έβαλαν τώρα τις δικές τους τιμές για τα ηλεκτρονικά βιβλία. Αντισταθμίζοντας την υψηλότερη τιμή για τα ηλεκτρονικά βιβλία, η τιμή των e-readers μειώθηκε σημαντικά και τώρα μπορείτε να αγοράσετε ένα Kindle για $ 79,99 εάν δεν σας πειράζει η διαφήμιση. Πώς λοιπόν τα μαθηματικά λειτουργούν σήμερα;

Για να το υπολογίσουμε, μπορούμε να κοιτάξουμε τους πρώτους 10 τίτλους της λίστας μη φαντασίας των New York Times Bestsellers, να ελέγξουμε την τιμή και για τις εκδόσεις e-book και παραδοσιακών εκτυπώσεων στο Amazon.com και να τις μετρήσουμε. Για τα ηλεκτρονικά βιβλία, η μέση τιμή ήταν 12,17 δολάρια, έναντι 17,80 δολάρια για την μέση τιμή πώλησης μιας έντυπης έκδοσης. Η διαφορά είναι $ 5,63, η οποία είναι σημαντικά χαμηλότερη από ό, τι με τους μέσους όρους από το 2007. Ωστόσο, η τιμή του ηλεκτρονικού αναγνώστη είναι επίσης σημαντικά χαμηλότερη αυτές τις μέρες από ό, τι το 2007. Σε 79,99 δολάρια θα έπρεπε να αγοράσετε 14 μη φανταστικούς καλύτερους πωλητές για να ανακτήσετε την επένδυση υλικού σας, μετά από την οποία εξοικονομείτε τον εαυτό σας πάνω από $ 5 κάθε φορά που αγοράζετε ένα βιβλίο. Αν και δεν είναι τόσο επιτακτική μια υπόθεση όπως πριν από μερικά χρόνια, το μαθηματικό σημαίνει την αγορά ενός ηλεκτρονικού αναγνώστη εξακολουθεί να είναι μια πολύ καλή επένδυση για έναν βαρύ αναγνώστη.

Τι είναι η μυθοπλασία;

Τι δεν επηρεάζει αυτές τις εξισώσεις; Για ένα πράγμα, αυτοί είναι οι μέσοι όροι, έτσι τα χιλιόμετρα θα διαφέρουν για όλους. Η τιμή των εμπορικών χαρτόδετων τείνει να έχει μια πιο μικρή διαφορά τιμής μεταξύ του ηλεκτρονικού βιβλίου και των παραδοσιακών εκδόσεων βιβλίων. Μερικές φορές, η τιμή για την έκδοση paperback ενδέχεται να είναι χαμηλότερη από την έκδοση του ηλεκτρονικού βιβλίου, οπότε μπορεί να χρειαστεί πολύ περισσότερο για τον ηλεκτρονικό σας αναγνώστη να πληρώσει για τον εαυτό του. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας την τιμολόγηση του Amazon στη λίστα Bestseller των New York Times για τους τίτλους μυθοπλασίας, ο πρώτος δέκα έφτασε τα 13,59 δολάρια για εκδόσεις ηλεκτρονικών βιβλίων έναντι 15,31 δολάρια για τυπωμένα αντίγραφα, μια διαφορά κάτω από δύο δολάρια σε ένα βιβλίο. Η περίοδος αποπληρωμής είναι πολύ μεγαλύτερη εάν αυτοί είναι οι τίτλοι που αγοράζετε συνήθως.

Γκαράζ Πωλήσεις έναντι δωρεάν Classics

Σε αυτό το σημείο (δεδομένου ότι τα περισσότερα ηλεκτρονικά βιβλία δεν μπορούν να μεταπωληθούν), οι ιδιοκτήτες e-reader χάνουν τα πράγματα όπως οι πωλήσεις γκαράζ, οι πωλήσεις ρουζ και οι πωλήσεις βιβλιοθηκών. θέσεις όπου ένα χαρτοκιβώτιο μπορεί να παραληφθεί για δέκα δολάρια. Από την άλλη πλευρά, οι έμποροι λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών βιβλίων όπως το amazon.com προσφέρουν έναν τεράστιο αριθμό ελεύθερων, κλασσικών τίτλων και συχνά προσφέρουν τίτλους με μεγάλη έκπτωση από νέους συγγραφείς για να τραβήξουν αναγνώστες σε μια σειρά. Η διαφορά είναι ότι τα χρησιμοποιημένα βιβλία θα μπορούσαν να είναι πρώην καλύτεροι πωλητές και δεν είναι πιθανό να βρείτε πολλούς τέτοιους τίτλους στη λίστα $ 1 e-book.

Αναβάθμιση του υλικού του ηλεκτρονικού σας ανάγνωσης

Τέλος, υπάρχει αναβάθμιση για να εμπλακεί. Πολλοί άνθρωποι που αγόρασαν έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη συσκευή τους. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, κάθε επόμενη επανάληψη φέρνει νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, έτσι ώστε μερικοί άνθρωποι να καταλήξουν να αγοράζουν νέο υλικό. Είτε πωλούν το παλιό τους e-reader είτε το μεταφέρουν σε κάποιον άλλο, αυτό αλλάζει την εξίσωση. Εάν κάνετε αναβάθμιση πριν αγοράσετε αρκετά ηλεκτρονικά βιβλία για να ανακτήσετε το κόστος του αρχικού σας ηλεκτρονικού αναγνώστη, τότε βρίσκεστε στην τρύπα και δεν εξοικονομείτε χρήματα πηγαίνοντας ηλεκτρονικά.

Αλλά ανεξάρτητα από το πώς τα μαθηματικά δουλεύουν στην περίπτωσή σας, εξακολουθείτε να έχετε την ικανοποίηση των βιβλίων κατόπιν ζήτησης στην τσέπη σας.

Έχετε ήδη έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη; Ελέγξτε αυτές τις συστάσεις για τις καλύτερες περιπτώσεις e-reader . Για περισσότερες συμβουλές για την αγορά ενός e-reader δείτε τους Top 10 Λόγοι Αγοράς και E-Reader για Παιδιά.