Πώς μετράται η απόδοση του δικτύου;

Πώς να ερμηνεύσετε τις βαθμολογίες ικανότητας ταχύτητας στη δικτύωση

Τα μέτρα της απόδοσης του δικτύου υπολογιστών - που μερικές φορές ονομάζεται ταχύτητα στο διαδίκτυο - αναφέρονται συνήθως σε μονάδες bits ανά δευτερόλεπτο (bps) . Αυτή η ποσότητα μπορεί να αντιπροσωπεύει είτε ένα πραγματικό ρυθμό δεδομένων είτε ένα θεωρητικό όριο στο διαθέσιμο εύρος ζώνης δικτύου.

Επεξήγηση όρων απόδοσης

Τα σύγχρονα δίκτυα υποστηρίζουν τεράστιους αριθμούς μεταφοράς ανά δευτερόλεπτο. Αντί να αναφέρουμε ταχύτητες 10.000 ή 100.000 bps, τα δίκτυα εκφράζουν συνήθως ανά δευτερόλεπτο απόδοση σε kilobits (Kbps), megabits (Mbps) και gigabits (Gbps) , όπου:

Ένα δίκτυο με ποσοστό απόδοσης μονάδων σε Gbps είναι πολύ ταχύτερο από το ένα με ονομαστική μονάδα σε Mbps ή Kbps.

Παραδείγματα μετρήσεων απόδοσης

Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού δικτύου που έχει βαθμολογηθεί σε Kbps είναι ο παλαιότερος εξοπλισμός και η χαμηλή απόδοση σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα.

Bits vs. Bytes

Οι συμβάσεις που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της χωρητικότητας των δίσκων και της μνήμης του υπολογιστή εμφανίζονται παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται για δίκτυα. Μην συγχέετε τα bits και bytes .

Η χωρητικότητα αποθήκευσης δεδομένων μετριέται κανονικά σε μονάδες kilobytes , megabytes και gigabytes. Σε αυτό το στυλ χρήσης εκτός δικτύου, το κεφαλαίο Κ αντιπροσωπεύει έναν πολλαπλασιαστή 1,024 μονάδων χωρητικότητας.

Οι παρακάτω εξισώσεις ορίζουν τα μαθηματικά πίσω από αυτούς τους όρους: