Κάνοντας καύσιμα για αυτοκίνητα στο σπίτι

Η τεχνολογία πίσω από την παραγωγή αιθανόλης και βιοντίζελ στο σπίτι

Ερώτηση: Είναι δυνατή η παραγωγή καυσίμων για το αυτοκίνητό μου στο σπίτι;

Παρακολουθήσατε μερικές από αυτές τις πραγματικές εκπομπές όπως το Doomsday Preppers και τις φανταστικές εμφανίσεις όπως το The Walking Dead και αναρωτιέμαι αν θα ήταν δυνατό να φτιάξετε καύσιμα για ένα αυτοκίνητο στο σπίτι σας. Ξέρω ότι μάλλον δεν θα μπορούσατε να φτιάξετε αέριο, αλλά ακούτε για τα αυτοκίνητα που τρέχουν με νερό ή άλλα πράγματα και με κάνει να αναρωτιέμαι αν θα ήταν δυνατόν να φτιάξετε κάποιο είδος καυσίμου στο σπίτι μόνο για να εξοικονομήσετε χρήματα ή αν απλά πηγαίνετε στο το βενζινάδικο σταματά να αποτελεί επιλογή. Τι είδους τεχνολογία θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το δικό σας καύσιμο;

Απάντηση:

Είτε ψάχνετε για εναλλακτικό καύσιμο, είτε περνάτε τις μέρες σας σκέπτοντας διάφορα σενάρια αποκάλυψης, υπάρχουν μόνο δύο πραγματικές επιλογές που λειτουργούν με την τεχνολογία που έχουμε ήδη στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά μας. Η αιθανόλη είναι το βασικό μη πετρελαϊκό περίπτερο βενζίνης και το βιοντίζελ είναι η εναλλακτική λύση για το πετροχημικό πετρέλαιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε ένα πετρελαιοκινητήρα με ελάχιστες ή και καθόλου τροποποιήσεις .

Παρόλο που είναι δυνατή η παραγωγή τόσο αιθανόλης όσο και βιοντίζελ στο σπίτι, και πολλές πραγματικές preppers είτε το κάνουν ή έχουν έτοιμο εξοπλισμό για να το πράξουν, αν το χειρότερο συμβεί, υπάρχουν πολλές επιπλοκές από την υλικοτεχνική, κανονιστική και ασφάλεια που χρειάζεστε εξετάστε πριν ξεκινήσετε την παραγωγή. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πιθανότατα δεν πρόκειται να εξοικονομήσετε χρήματα για την παρασκευή αιθανόλης ή βιοντίζελ στο σπίτι, σε σύγκριση με την αγορά αερίου ή πετροχημικών στο βενζινάδικο, εκτός αν διαθέτετε δωρεάν την πρώτη ύλη.

Όσον αφορά την τεχνολογία, η παραγωγή καυσίμων στο σπίτι απαιτεί πολλές γνώσεις, τεχνογνωσία και δυνητικά δαπανηρή πρώτη ύλη, αλλά η τεχνολογία είναι αρκετά βασική. Κάνοντας το αλκοόλ καυσίμων απαιτεί κάποιο είδος ακόμα, και κάνοντας το βιοντίζελ απαιτεί χημικές ουσίες όπως η μεθανόλη και το lye, αλλά δεν υπάρχει πραγματική τεχνολογία για να μιλήσει εκτός από κάποια μέθοδο για τη δοκιμή του τελικού προϊόντος.

Κάνοντας αιθανόλη στο σπίτι

Η διαδικασία της παρασκευής αιθανόλης στο σπίτι είναι ακριβώς η ίδια με την παρασκευή υγρού φεγγαριού, επομένως υπάρχουν παρόμοιες ρυθμιστικές ανησυχίες. Εάν απλώς δημιουργήσετε ένα ακόμα στο κατώφλι σας, ειδικά εάν η λειτουργία σας είναι αρκετά μεγάλη για να αντλήσετε οποιαδήποτε χρήσιμη ποσότητα καυσίμου αιθανόλης, θα μπορούσατε να καταλήξετε σε πρόβλημα με τους ομοσπονδιακούς. Για παράδειγμα, αν σκοπεύετε να παράγετε περισσότερα από 10.000 γαλόνια αλκοόλ καυσίμων σε ένα ημερολογιακό έτος στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Γραφείο Φόρου και Εμπορίου Φόρου καπνού και οινοπνευματωδών ποτών σας απαιτεί να αποκτήσετε ομολόγους.

Ανεξάρτητα από την ποσότητα αλκοόλης καυσίμου που παράγετε, απαιτείται επίσης να την μετουσιώσετε ή να την καταστήσετε ακατάλληλη για ανθρώπινη κατανάλωση προσθέτοντας μια ουσία όπως η κηροζίνη ή η νάφθα. Αυτό είναι αυτό που νομίμως διαφοροποιεί το αλκοόλ καυσίμων από το είδος του αλκοόλ που πίνετε, αν και είναι μερικές φορές δυνατόν να καθαριστεί το μετουσιωμένο αλκοόλ μέσω μιας παρόμοιας διαδικασίας που χρησιμοποιείται για την απόσταξη του αλκοόλ στην πρώτη θέση.

Οι ειδικοί κανονισμοί για την παραγωγή και τη μετουσίωση του αλκοολούχου καυσίμου διατίθενται από το Γραφείο Φόρου και Εμπορίου Αλκοόλ και Καπνού. Άλλες χώρες έχουν διαφορετικούς κανονισμούς ή κανένας κανονιστικός κανόνας καθόλου, οπότε είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγξετε τους νόμους όπου ζείτε πριν αρχίσετε ένα τέτοιο έργο.

Η άλλη κύρια διαφορά μεταξύ της απόσταξης του φεγγαριού και του μαζούτ είναι ότι η αιθανόλη που προορίζεται για χρήση ως καύσιμο πρέπει να αποτελεί μεγαλύτερη απόδειξη από το μεγαλύτερο μέρος της αιθανόλης που προορίζεται για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Μία κατάλληλα χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό μπορεί να επιτευχθεί μέσω πολλαπλών περασμάτων απόσταξης, αλλά υπάρχουν επίσης φίλτρα που είναι ικανά να απομακρύνουν την περιεκτικότητα σε νερό από το αλκοόλ καυσίμου. Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν αιθανόλη στα οχήματά τους χρησιμοποιούν φίλτρα in-line για να διαχωρίσουν το νερό και οποιοδήποτε κουβάρι που η αιθανόλη, η οποία δρα ως διαλύτης, χαλαρώνει από τη δεξαμενή καυσίμων και τις γραμμές.

Η συγκεκριμένη διαδικασία παραγωγής πετρελαίου είναι παρόμοια με την παραγωγή κάθε είδους αλκοόλ. Αρχίζει με μια πρώτη ύλη, η οποία μπορεί να είναι οτιδήποτε από το καλαμπόκι και το σιτάρι, που συνήθως χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του μπέρμπον, για τη μετακίνηση των αγκινάρων ή των αγκινάρων της Ιερουσαλήμ. Η πρώτη ύλη χρησιμοποιείται για να κάνει ένα πολτό, το οποίο ζυμώνει τα σάκχαρα και τα άμυλα σε αλκοόλη, το οποίο στη συνέχεια περνά μέσα από ένα ασταθές.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος παραγωγής αλκοόλ καυσίμων είναι να χρησιμοποιήσετε μια στήλη ακόμα, καθώς ίσως χρειαστεί να εκτελέσετε 10 ή περισσότερα περάσματα μέσα από ένα δοχείο για να επιτύχετε αρκετά υψηλή απόδειξη. Όχι μόνο είναι ότι η ενέργεια είναι αναποτελεσματική, αλλά έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη απώλεια αιθανόλης, καθώς μερικοί χάνονται από κάθε πέρασμα.

Λήψη πρώτων υλών για παραγωγή αλκοόλ καυσίμων στο σπίτι

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την παραγωγή αλκοόλ καυσίμων στο σπίτι, είτε τώρα είτε σε κάποιο υποθετικό, αποκαλυπτικό μέλλον, είναι πρώτη ύλη. Για να δημιουργήσετε ένα πολτό που μπορείτε να αποστάξετε σε καύσιμο αλκοόλ, χρειάζεστε κάποιο είδος σιτηρών ή άλλου φυτικού υλικού σε μεγάλη αφθονία. Εάν διαθέτετε ένα αγρόκτημα εργασίας, μια πιθανή επιλογή είναι να πάρετε καλαμπόκι ή άλλα δημητριακά που έχετε μεγαλώσει ή συγκομιστεί, χρησιμοποιήστε τα για να δημιουργήσετε ένα πολτό και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το υλικό που απομένει για να ταΐσετε τα ζώα.

Η άλλη επιλογή είναι να αναπτυχθεί μια καλλιέργεια ειδικά για χρήση στην παραγωγή αλκοόλης καυσίμου. Το καλαμπόκι είναι σήμερα η κύρια καλλιέργεια που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αιθανόλης στις Ηνωμένες Πολιτείες και κάθε στρέμμα που προορίζεται για τη χρήση αυτή είναι ικανή να παράγει περίπου 328 γαλόνια αιθανόλης κάθε χρόνο. Άλλες καλλιέργειες, όπως η χορτοτάπητα, έχουν τη δυνατότητα να είναι πολύ πιο αποδοτικές. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας, οι αποδόσεις του χλοοτάπητα έχουν ξεπεράσει τα 500 γαλόνια ανά στρέμμα και οι ιδανικές συνθήκες θα μπορούσαν να αποδώσουν πάνω από 1.000 γαλόνια αιθανόλης ανά στρέμμα.

Εάν δεν διαθέτετε έκταση για να καλλιεργήσετε το καλαμπόκι, το αμπέλι, τα ζαχαρότευτλα ή οτιδήποτε άλλο, στη συνέχεια, κάνοντας το αλκοόλ καυσίμων στο σπίτι δεν πρόκειται να είναι ένα βιώσιμο έργο.

Δημιουργία βιοντίζελ στο σπίτι

Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να διαφοροποιηθεί το πετρέλαιο μαγειρέματος από το βιοντίζελ. Το λάδι μαγειρέματος, το απλό φυτικό έλαιο (SVO), το απόβλητο φυτικό έλαιο (WVO) και παρόμοια προϊόντα ζωικής προέλευσης είναι όλα ικανά να τροφοδοτούν έναν κινητήρα ντίζελ, αλλά δεν είναι βιοντίζελ. Ενώ το πετρέλαιο μαγειρέματος, το SVO και παρόμοια υλικά συλλέγονται απλά και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται ως καύσιμα, το βιοντίζελ μεταβάλλεται για να το καταστήσει χημικά παρόμοιο με το petrodiesel.

Παρόλο που μπορείτε να συλλέξετε φυτικά έλαια ή μαγειρικό λάδι από τοπικά εστιατόρια και να τα χρησιμοποιήσετε στο αυτοκίνητό σας, ίσως χρειαστεί να τροποποιήσετε τη μηχανή ντίζελ σας για να το κάνετε αυτό. Μόλις ολοκληρωθούν οι σωστές τροποποιήσεις, η διαδικασία "παραγωγής" καυσίμου από το μαγειρικό λάδι είναι εξαιρετικά απλή. Για να καταστήσετε το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι κατάλληλο για χρήση ως καύσιμο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φιλτράρετε τα σωματίδια.

Η παραγωγή βιοντίζελ από το SVO ή το WVO είναι πιο περίπλοκη και συνεπάγεται τη "διάσπαση" της χημικής δομής των λιπών ή των ελαίων με τη χρήση μεθανόλης και λυμάτων. Η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά είναι σημαντικό να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις, καθώς τόσο η μεθανόλη όσο και η λίαν είναι τοξικές ουσίες.

Η διαδικασία παραγωγής βιοντίζελ από το SVO, με πολύ βασικούς όρους, ξεκινά από τη θέρμανση του πετρελαίου. Ακριβείς ποσότητες μεθανόλης και λυμάτων στη συνέχεια αναμειγνύονται μαζί και προστίθενται στο έλαιο, το οποίο διευκολύνει μια χημική διαδικασία γνωστή ως διεστεροποίηση. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι ότι καταλήγετε με δύο προϊόντα: το βιοντίζελ και τη γλυκερίνη, που χωρίζει και ρυθμίζεται στο κάτω μέρος του μείγματος. Τέλος, το βιοντίζελ πρέπει να πλυθεί και να ξηρανθεί πριν να είναι έτοιμο για χρήση.

Λήψη πρώτης ύλης για παραγωγή βιοντίζελ στο σπίτι

Το μεγάλο πράγμα για το βιοντίζελ είναι ότι μπορείτε να το φτιάξετε από ένα τεράστιο φάσμα φυτικών ελαίων και ζωικών λιπών και ίσως να μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν πρώτες ύλες από τοπικά εστιατόρια. Η διαδικασία απόκτησης της πρώτης ύλης είναι τόσο απλή όσο η επικοινωνία με τα τοπικά εστιατόρια, ζητώντας να μάθετε αν μπορείτε να έχετε τα σκουπίδια μαγειρέματος πετρελαίου και, στη συνέχεια, να υπολογίσετε έναν τρόπο μεταφοράς του στο σπίτι.

Εάν δεν υπάρχει έτοιμη πηγή λαδιού μαγειρέματος, το θέμα της απόδοσης πρώτης ύλης για να φτιάξετε το δικό σας βιοντίζελ γίνεται πιο περίπλοκο. Ενώ μπορείτε τεχνικά να μετατρέψετε οποιοδήποτε είδος SVO σε βιοντίζελ, η αγορά φυτικού ελαίου για αυτόν τον συγκεκριμένο σκοπό δεν είναι φθηνή.

Η άλλη επιλογή είναι να φτιάξετε το δικό σας φυτικό λάδι, το οποίο απαιτεί την κατάλληλη τύπωση, αλλά στη συνέχεια αντιμετωπίζετε το ζήτημα της απόκτησης πρώτης ύλης για τη δημιουργία του πετρελαίου - όπως οι ηλιόσποροι μαύρου πετρελαίου - που θα πρέπει να αγοράσετε ή να αναπτυχθείτε. Όλα αυτά είναι σίγουρα δυνατά, ειδικά σε μια υποθετική ζόμπι αποκάλυψη ή άλλη κατάσταση τύπου SHTF, αφού εξαντληθούν και άλλοι πόροι. Στο εδώ και τώρα, είναι λιγότερο οικονομικά εφικτό.