Μέθοδοι για την επιτυχία της διαφήμισης εντός εφαρμογής

Οι περισσότεροι χρήστες κινητών συσκευών σε όλο τον κόσμο, ειδικά οι χρήστες Android, τείνουν να προτιμούν να κάνουν λήψη δωρεάν εφαρμογών αντί να πληρώνουν για την εγγεγραμμένη έκδοση, ανεξάρτητα από το πόσο χαμηλή είναι η τιμή τους . Αυτή η τάση αναγκάζει τους προγραμματιστές εφαρμογών να βασίζονται σε διαφορετικές και πιο δημιουργικές μεθόδους για τη δημιουργία εσόδων από εφαρμογές . Αυτό, με τη σειρά του, δημιούργησε την τεράστια δημοτικότητα του μοντέλου freemium για τη νομισματοποίηση εφαρμογών. Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους για τη δημιουργία εσόδων από εφαρμογές είναι το μοντέλο διαφήμισης εντός εφαρμογής. Ενώ αυτό αποφέρει αξιοπρεπή κέρδη για τον προγραμματιστή εφαρμογών, δεν είναι χωρίς τα μειονεκτήματά του και μειονεκτήματα.

Παρακάτω παρατίθενται τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πραγματοποιήσετε επιτυχώς κέρδη με τη διαφήμιση εντός εφαρμογής:

Στρατηγική διαφήμισης

Εικόνα © Motricity.

Εάν η στρατηγική διαφήμισης εντός εφαρμογής είναι τέτοια που οι πελάτες σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν ολόκληρη τη λειτουργικότητα της εφαρμογής σας μόνο εάν πραγματοποιήσουν μια αγορά εντός της εφαρμογής, θα μειώσει πάντοτε τον αριθμό των χρηστών για την εφαρμογή σας. Αυτό θα μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει σε αρνητική αξιολόγηση της εφαρμογής σας, γεγονός που μπορεί να μειώσει περαιτέρω τη δημοτικότητα και την αξιολόγηση της εφαρμογής σας στην αγορά.

Προκειμένου η εφαρμογή σας να είναι επιτυχημένη στην αγορά , βεβαιωθείτε ότι έχετε ενσωματώσει τη διαφήμιση εντός εφαρμογής κατά τρόπο που να δημιουργεί έσοδα για εσάς, ενώ παράλληλα ψυχαγωγεί και εμπλέκει το κοινό σας στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

  • 6 Βασικά Στοιχεία μιας Αποτελεσματικής Κινητής Στρατηγικής
  • Διαφάνεια των όρων

    Η διαφήμιση εντός εφαρμογής μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελής για τους προγραμματιστές εφαρμογών αν τηρήσουν όλους τους κανόνες και ενσωματώσουν τις σωστές τεχνικές για τη χρήση του μοντέλου. Ένα σύστημα αγοράς που δεν ενσωματώνεται σωστά και δεν τηρεί αυστηρούς κανόνες συμπεριφοράς μπορεί τελικά να οδηγήσει σε δημόσια κατακραυγή και ακόμη και σε αγωγή. Η Apple είχε εμπλακεί σε μια παρόμοια αγωγή στο παρελθόν, για να αναγκάσει τα παιδιά να ξοδέψουν εκατοντάδες δολάρια μέσω αγορών εντός εφαρμογής, χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους. Σε αυτή την περίπτωση, μόλις ο χρήστης είχε συνδεθεί στο iTunes, θα μπορούσαν να κάνουν αγορές εντός εφαρμογής χωρίς να χρειάζεται να ξαναγράψουν τον κωδικό πρόσβασής τους.

    Βεβαιωθείτε ότι το μοντέλο αγοράς της εφαρμογής της εφαρμογής σας είναι απόλυτα ειλικρινές, διαφανές και συμμορφώνεται με τους κανόνες και τους κανονισμούς, ειδικά εάν η εφαρμογή εξυπηρετεί τα παιδιά . Βεβαιωθείτε ότι είναι πραγματικά προαιρετικό για τους χρήστες να κάνουν αγορές εντός εφαρμογής μέσω της εφαρμογής σας. Σε περίπτωση που προσφέρετε μια δωρεάν έκδοση "lite" της εφαρμογής σας και χρεώνετε τους χρήστες σας για ολόκληρη την εφαρμογή, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ποτέ θέσει το ζήτημα των αγορών εντός εφαρμογής σε αυτήν.

    Δίκτυα διαφημίσεων τρίτου μέρους

    Ορισμένα δίκτυα διαφημίσεων για κινητά είναι περίφημα για τη συλλογή δεδομένων χρήστη, στοιχείων επικοινωνίας, τοποθεσίας χρηστών και άλλων πληροφοριών χωρίς αποκλειστική αναγνώριση. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που συνεπάγεται η διαφήμιση εντός εφαρμογής. Τέτοια δίκτυα διαφημίσεων μπορούν εύκολα να μεταδώσουν κακόβουλα προγράμματα στους χρήστες σας, συλλέγοντας εύκολα αυτές τις πληροφορίες από εκατομμύρια χρήστες smartphone. Στο παρελθόν, το Android είχε λάβει πολλές πληροφορίες για την έγκριση τέτοιων εφαρμογών που σχετίζονται με κακόβουλο λογισμικό. Παρόλο που το Google Play Store έχει λάβει εκτεταμένα μέτρα για τον περιορισμό αυτού του προβλήματος, υπάρχει υποψία ότι ένας ανησυχητικός αριθμός εφαρμογών, Android και άλλως, θα μπορούσε να παρακολουθεί αυτές τις πληροφορίες χρηστών μέσω των κινητών τους συσκευών.

    Για να ελαχιστοποιήσετε το παραπάνω πρόβλημα και να περιορίσετε την απειλή κακόβουλου λογισμικού, πρέπει να επιλέξετε τα σωστά δίκτυα διαφημίσεων για κινητά με τα οποία συνεργάζεστε. Διεξάγετε κάποια έρευνα στο επιλεγμένο δίκτυο σας, ρωτήστε γύρω στα φόρουμ, μάθετε ό, τι μπορείτε για τη θέση του δικτύου στην αγορά και επιλέξτε το μόνο εάν είστε σίγουροι για την ακεραιότητά τους.

    Συμπερασματικά

    Η επιτυχία της εφαρμογής σας στην αγορά στηρίζεται αποκλειστικά στη γνώμη των χρηστών. Εάν οι χρήστες θεωρούν ότι η εφαρμογή σας έχει καλές δυνατότητες, θα δίνουν αυτόματα στην εφαρμογή σας αξιοπρεπή βαθμολογία και θα μιλούν καλά γι 'αυτήν. Αυτό με τη σειρά του αυξάνει την κατάταξη της εφαρμογής σας στα καταστήματα εφαρμογών. Εάν, ωστόσο, είστε δυσαρεστημένοι με κάποια πτυχή της εφαρμογής σας και δεν είστε πλήρως ικανοποιημένοι με την εμπειρία του χρήστη, θα μπορούσαν να καταστρέψουν ολόκληρη τη φήμη σας ως προγραμματιστής εφαρμογών.

    Τα μοντέλα αγορών εντός εφαρμογής μπορούν να γίνουν ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα με τους χρήστες, αν βρουν κάποια από τα προαναφερθέντα ελαττώματα. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι το μοντέλο σας είναι απαλλαγμένο από τέτοιο λόξυγκας και προσπαθήστε να το πάρετε σωστά την πρώτη φορά γύρο. Βεβαιωθείτε επίσης ότι οι μελλοντικές ενημερώσεις εφαρμογών σας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα επίσης. Διατηρήστε τη διεπαφή σας εντός εφαρμογής όσο το δυνατόν πιο καθαρή και απλή, ώστε να κάνει την εμπειρία ευχάριστη για τον χρήστη.