Πώς οι υπηρεσίες βάσει τοποθεσίας μπορούν να ωφελήσουν τις εταιρείες B2B

Τρόποι με τους οποίους η LBS βοηθά τις εταιρείες B2B και τους εμπόρους B2B

Οι υπηρεσίες βάσει τοποθεσίας αναδύονται τώρα ως η πιο ζωτική πτυχή του κινητού μάρκετινγκ για εταιρείες B2B. Παρόλο που οι υπηρεσίες αυτές στοχεύουν τους καταναλωτές προσφέροντάς τους όλες τις πληροφορίες που αναζητούν, χρησιμοποιώντας αυτές σε σχέση με τις δυνατότητες κοινής χρήσης φίλων, οι ανταμοιβές και τα κουπόνια μπορούν να εξασφαλίσουν ότι αυτοί οι χρήστες επισκέπτονται ξανά και ξανά τον κατασκευαστή ή τον προμηθευτή.

Παράξενα, οι εταιρείες B2B τώρα ξυπνούν μόνο τις αμέτρητες δυνατότητες που μπορεί να τους προσφέρει η LBS. Η LBS έχει τεράστιες δυνατότητες όσον αφορά το μάρκετινγκ κινητής τηλεφωνίας, δεδομένου ότι επιτρέπει στους εμπόρους να γνωρίζουν ακριβώς ποιοι από τους χρήστες τους ενδιαφέρονται για το προϊόν ή την υπηρεσία τους και σε ποιο βαθμό αλληλεπιδρούν με τους ίδιους. Φυσικά, οι έρευνες και το μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων είναι επίσης σημαντικές πτυχές, αλλά οι LBS δίνουν πολλά οφέλη στον έμπορο. Το μόνο σημείο εδώ είναι ότι η εταιρεία πρέπει να πείσει τους χρήστες να τους χορηγήσουν άδεια να προσφέρουν πιο εξατομικευμένες προσφορές σε αυτούς.

Εδώ είναι πώς το LBS θα μπορούσε να είναι πολύ επωφελές για τους εμπόρους B2B και τις εταιρείες:

Συνεργασίες και δίκτυα

Εικόνα © William Andrew / Getty Images.

Δύο τοπικές εταιρείες μικρού χρονικού διαστήματος θα μπορούσαν ενδεχομένως να εισέλθουν σε μια σχέση αμοιβαίου οφέλους συνδέοντας μεταξύ τους, με τη βοήθεια της LBS . Θα μπορούσαν, με την πάροδο του χρόνου, να σχηματίσουν ένα δίκτυο εταιρειών που θα υποστηρίζουν και θα προωθούν ο ένας τον άλλον, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να επιτύχει την επιτυχία του άλλου. Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει διάφορες οδούς για την αύξηση των κερδών όλων των ενδιαφερόμενων εταιρειών.

Αιγίδα

Οι έμποροι των οποίων οι πελάτες χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο προϊόν ή μια υπηρεσία θα μπορούσαν να δεσμευτούν με τα εν λόγω ιδρύματα, ώστε να ανοίξουν τη δυνατότητα να κερδίσουν πρόσθετα έσοδα από αυτά μέσω χορηγίας ή διαφήμισης. Αυτό θα δημιουργούσε επίσης πρόσθετες ευκαιρίες για τις εταιρείες να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό, δημιουργώντας έτσι περισσότερα κέρδη γι 'αυτούς.

  • Πώς η χρήση της τοποθεσίας βοηθά τον έμπορο κινητής τηλεφωνίας
  • Προσφορά ανταμοιβών

    Μόλις κατανοήσετε το μοντέλο συμπεριφοράς των πελατών σας χρησιμοποιώντας LBS, μπορείτε να τους κρατήσετε να επιστρέφουν σε εσάς προσφέροντας ανταμοιβές και εκπτώσεις για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν περισσότερο. Για παράδειγμα, εάν ένας συγκεκριμένος χρήστης αγοράζει τακτικά εισιτήρια κινηματογραφικών ταινιών, θα μπορούσατε πιθανώς να προσφέρετε ένα δωρεάν ή μειωμένο εισιτήριο για μια επερχόμενη ταινία. Αυτό θα αποτελέσει κίνητρο για να σας επισκέπτονται πιο συχνά.

    Εκδηλώσεις και εκθέσεις

    Τι είδους εκδηλώσεις και / ή εκθέσεις που παρακολουθούν οι πελάτες σας; Η οργάνωση ενός μεγάλου γεγονότος με θέμα που τους αρέσει μπορεί να προσελκύσει περισσότερους χρήστες στις υπηρεσίες σας. Φυσικά, αυτό θα απαιτούσε πολλή δουλειά από την πλευρά σας, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, αλλά μόλις κάτι τέτοιο απογειωθεί, ο ουρανός θα είναι το όριο για εσάς. Πατώντας τις σωστές εταιρείες για την εκδήλωσή σας, θα μπορούσατε επίσης να δημιουργήσετε πολλούς χορηγούς για τα μελλοντικά σας γεγονότα.

    Δημιουργία μιας κοινωνικής σύνδεσης

    Μόλις κατανοήσετε πλήρως τι θέλουν οι χρήστες σας, θα μπορούσατε να προχωρήσετε και να συνδέσετε τις υπηρεσίες με βάση την τοποθεσία σας σε ένα κινητό κοινωνικό δίκτυο, το οποίο θα επέτρεπε στους χρήστες σας να μοιράζονται τις πληροφορίες σας με τους φίλους τους και άλλες επαφές. Αυτό θα ήταν τεράστιο πλεονέκτημα για εσάς, καθώς θα βοηθούσε στη δημιουργία της βάσης δεδομένων των χρηστών σας χωρίς πολύ μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους σας.

    Ανάλυση του διαγωνισμού

    Είναι σημαντικό να μην καταλαβαίνετε μόνο τη συμπεριφορά του χρήστη σας όσον αφορά τις δικές σας υπηρεσίες, αλλά είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε το επίπεδο αλληλεπίδρασής τους με τον ανταγωνισμό. Μόλις καταλάβετε αυτή την πτυχή, θα είστε σε θέση να προσφέρετε κάτι επιπλέον που ο αντίπαλός σας δεν το κάνει και, συνεπώς, να τους εμπλέξετε ακόμα περισσότερο. Ως εκ τούτου, συνιστάται να παρακολουθείτε συνεχώς τη συμπεριφορά των καταναλωτών σας μέσω του LBS.

    Αύξηση των επαφών

    Ο κινητός σε απευθείας σύνδεση κόσμος είναι λίγο πολύ ασταθής και δεν είναι απαραίτητο οι πελάτες σας που είναι σήμερα πιστοί σε εσάς και το προϊόν σας θα πρέπει πάντα να παραμείνουν με αυτόν τον τρόπο. Ενώ θα πρέπει πάντα να δοκιμάσετε τρόπους και μέσα για να κρατήσετε τους παρόντες χρήστες σας, θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε όλο και περισσότερους νέους χρήστες. Για αυτό, πρέπει να μελετήσετε τι κάνουν οι άλλοι χρήστες, ποιες υπηρεσίες χρησιμοποιούν περισσότερο και πώς αλληλεπιδρούν με τον ανταγωνισμό. Η περιστρεφόμενη χρήση τους θα δημιουργήσει μια νέα γενιά πελατών για σας.

    Μπορείτε να σκεφτείτε άλλους τρόπους με τους οποίους η LBS μπορεί να είναι χρήσιμη για τις εταιρείες B2B και τους εμπόρους; Ας γνωρίσουμε τις απόψεις σας!