Συμβουλές για τη νυχτερινή φωτογραφία

Μάθετε πώς να πυροβολείτε τη νύχτα με τη φωτογραφική μηχανή DSLR

Η λήψη δραματικών νυχτερινών φωτογραφιών με τη φωτογραφική μηχανή σας DSLR είναι πιο εύκολη από ό, τι νομίζετε! Με λίγη υπομονή, πρακτική και μερικές συμβουλές, μπορείτε να παίρνετε θεαματικές εικόνες όλη τη νύχτα.

Απενεργοποιήστε το φλας για τη φωτογραφία της νύχτας

Αν αφήσετε τη φωτογραφική μηχανή σας σε αυτόματη λειτουργία, θα προσπαθήσει να πυροδοτήσει το αναδυόμενο φλας για να αντισταθμίσει το χαμηλό φωτισμό. Όλα αυτά θα επιτύχουν είναι ένα "υπερ-φωτισμένο" προσκήνιο, με φόντο που έχει βυθιστεί στο σκοτάδι. Η χρήση οποιασδήποτε από τις άλλες λειτουργίες της κάμερας θα αναιρεί αυτό το πρόβλημα.

Χρησιμοποιήστε ένα τρίποδο

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μακροχρόνιες εκθέσεις για να κάνετε μεγάλες νυχτερινές λήψεις και αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε ένα τρίποδο.

Εάν το τρίποδο είναι λίγο αδύνατο, κρεμάστε μια βαριά τσάντα από το κεντρικό τμήμα για να μην το φυσάει στον άνεμο. Ακόμα και η παραμικρή ποσότητα ανέμου μπορεί να αναδεύσει το τρίποδο κατά την έκθεση και ίσως να μην μπορείτε να δείτε μια μαλακή θόλωση στην οθόνη LCD. Err από την πλευρά της προσοχής.

Χρησιμοποιήστε τον αυτόματο χρονοδιακόπτη

Απλά πατώντας το κουμπί του κλείστρου μπορεί να προκαλέσει κούνημα της μηχανής, ακόμα και με τρίποδο. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αυτόματου χρονοδιακόπτη της μηχανής σας, σε συνδυασμό με τη λειτουργία κλειδώματος καθρέφτη (εάν το έχετε στο DSLR σας) για να αποτρέψετε τις θολές φωτογραφίες.

Μια απελευθέρωση κλείστρου ή μια απομακρυσμένη σκανδάλη είναι μια άλλη επιλογή και μια καλή επένδυση για κάθε φωτογράφο που παίρνει μακροχρόνιες εκθέσεις σε τακτική βάση. Να είστε βέβαιος να αγοράσετε ένα που είναι αφιερωμένο στο μοντέλο της φωτογραφικής μηχανής σας.

Χρησιμοποιήστε μια μακρά έκθεση

Για να δημιουργήσετε μεγάλες νυχτερινές λήψεις, θα πρέπει να επιτρέψετε στο αχνό φωτισμό περιβάλλοντος να φτάσει επαρκώς στον αισθητήρα εικόνας και αυτό θα απαιτήσει μακρά έκθεση.

Τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσει και η έκθεση μπορεί να επεκταθεί από εκεί, εάν είναι απαραίτητο. Στα 30 δευτερόλεπτα, οποιαδήποτε κινούμενα αναμμένα αντικείμενα στη φωτογραφία σας, όπως τα αυτοκίνητα, θα μετατραπούν σε κομψά μονοπάτια φωτός.

Εάν η έκθεση είναι πολύ μεγάλη, τότε μπορεί να μην είναι στην ταχύτητα κλείστρου της φωτογραφικής μηχανής σας. Πολλά DSLRs μπορούν να διαρκέσουν για 30 δευτερόλεπτα, αλλά αυτό μπορεί να είναι. Εάν χρειάζεστε μεγαλύτερη έκθεση, χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση "bulb" (B). Αυτό θα σας επιτρέψει να κρατήσετε το κλείστρο ανοικτό όσο πιέζεται το κουμπί λήψης. Μια απελευθέρωση κλείστρου είναι απαραίτητη γι 'αυτό και συνήθως περιλαμβάνουν μια κλειδαριά, ώστε να μην χρειάζεται να κρατάτε το κουμπί όλη την ώρα (απλά μην το χάσετε στο σκοτάδι!).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κάμερα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αποδώσει και να επεξεργαστεί αυτές τις μεγάλες εκθέσεις. Να είστε υπομονετικοί και αφήστε το να επεξεργαστεί μια εικόνα πριν προσπαθήσετε να πάρετε την επόμενη. Η νυχτερινή φωτογραφία είναι μια αργή διαδικασία και εκτός αυτού θέλετε να δείτε τη λήψη στην οθόνη LCD ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε την επόμενη έκθεση για να τελειοποιήσετε τη λήψη.

Μεταβείτε στη χειροκίνητη εστίαση

Ακόμη και οι καλύτερες κάμερες και φακοί έχουν μια δύσκολη στιγμή με αυτόματη εστίαση σε χαμηλό φωτισμό και πιθανότατα θα ήταν καλύτερο να αλλάξετε το φακό σας σε χειροκίνητη εστίαση.

Εάν έχετε ακόμη και έναν σκληρό χρόνο να βρείτε κάτι για να εστιάσετε στο σκοτάδι, χρησιμοποιήστε την κλίμακα απόστασης στο φακό. Εκτιμήστε πόσο μακριά είναι ένα θέμα σε πόδια ή μέτρα, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα φακό για να δείτε και να ρυθμίσετε τη μέτρηση στο φακό.

Εάν το μόνο θέμα είναι πολύ μακριά, ρυθμίστε το φακό στο άπειρο και σταματήστε μέχρι το φακό (τουλάχιστον το f / 16) και τα πάντα θα πρέπει να πέσουν στην εστίαση. Μπορείτε πάντα να ελέγχετε την οθόνη LCD και να προσαρμόζετε ανάλογα την επόμενη λήψη.

Αυξήστε το βάθος πεδίου

Ένα μεγάλο βάθος πεδίου είναι καλύτερο για νυχτερινές λήψεις, ιδιαίτερα όταν φωτογραφίζετε κτίρια και φωτίζονται δομές. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται ελάχιστο f / 11 αν και τα f / 16 και τα επάνω είναι ακόμα καλύτερα.

Θυμηθείτε ότι αυτό σημαίνει επίσης ότι επιτρέπεται λιγότερος φωτισμός στον φακό και θα πρέπει να προσαρμόσετε ανάλογα την ταχύτητα κλείστρου σας.

Για κάθε κίνηση f / stop που κάνετε, η έκθεσή σας θα διπλασιαστεί. Αν πυροβολήσατε στο f / 11 για 30 δευτερόλεπτα, τότε θα πρέπει να εκθέσετε για πλήρες λεπτό όταν φωτογραφίζετε σε f / 16. Εάν θέλετε να μεταβείτε στο f / 22, τότε η έκθεση σας θα είναι 2 λεπτά. Χρησιμοποιήστε το χρονοδιακόπτη στο τηλέφωνό σας αν η κάμερά σας δεν φτάνει σε αυτές τις ώρες.

Παρακολουθήστε το ISO σας

Εάν έχετε ρυθμίσει την ταχύτητα κλείστρου και το διάφραγμα σας και ακόμα δεν έχετε αρκετό φως στη φωτογραφία σας, θα μπορούσατε να εξετάσετε τη ρύθμιση ISO σας . Αυτό θα σας επιτρέψει να φωτογραφίζετε σε χαμηλότερες συνθήκες φωτισμού.

Θυμηθείτε, όμως, ότι ένα υψηλότερο ISO θα προσθέσει επίσης θόρυβο στην εικόνα σας. Ο θόρυβος κάνει τη μεγαλύτερη εμφάνισή του στις σκιές και η νυχτερινή φωτογραφία γεμίζει με σκιές. Χρησιμοποιήστε το χαμηλότερο ISO που μπορείτε να ξεφύγετε!

Διαθέστε ανταλλακτικά μπαταρίες στο χέρι

Οι μεγάλες εκθέσεις μπορούν να αποβάλλουν γρήγορα τις μπαταρίες της κάμερας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει εφεδρικές μπαταρίες εάν σχεδιάζετε να κάνετε πολλές νυχτερινές λήψεις.

Πειραματιστείτε με τις λειτουργίες προτεραιότητας κλείστρου και διαφράγματος

Εάν θέλετε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να μάθει καθώς συνεχίζετε, εξετάστε το ενδεχόμενο πειραματισμού με αυτούς τους δύο τρόπους . Η λειτουργία AV (ή η προτεραιότητα ανοίγματος Α) σας επιτρέπει να επιλέξετε το διάφραγμα και η τηλεόραση (ή η λειτουργία προτεραιότητας S-κλείστρου) σας επιτρέπει να επιλέξετε την ταχύτητα κλείστρου. Η κάμερα θα τακτοποιήσει τα υπόλοιπα.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε πώς η φωτογραφική μηχανή εκθέτει εικόνες και θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τη σωστή έκθεση.