Τι είναι ένα αρχείο M2TS;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία M2TS

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου M2TS είναι ένα αρχείο βίντεο BDAV Blu-ray. Το BDAV είναι μια συντομογραφία για το Blu-ray Disc Audio-Video. Το M2TS αντιπροσωπεύει το ρεύμα μεταφοράς MPEG-2.

Το BDAV είναι ένα πρότυπο για το Blu-ray, αλλά τα αρχεία M2TS εμφανίζονται συχνά μαζί με τα αρχεία MODD από τις βιντεοκάμερες της Sony.

Ορισμένα αρχεία BDAV MPEG-2 Transport Stream ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν την επέκταση αρχείου .MTS ή .MT2S.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο M2TS

Τα αρχεία M2TS μπορούν να ανοίξουν με τα Windows Media Player, VLC, SMPlayer, 5KPlayer, Splash και πιθανώς μερικές άλλες δημοφιλείς εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων. Το λογισμικό Picture Motion Browser της Sony θα πρέπει επίσης να μπορεί να ανοίγει αρχεία M2TS.

Όλοι αυτοί οι παίκτες M2TS είναι διαθέσιμοι για Windows, αλλά το VLC λειτουργεί για την αναπαραγωγή βίντεο M2TS σε Linux και macOS.

Σημείωση: Εάν μια συσκευή αναπαραγωγής M2TS δεν ανοίξει το αρχείο, δοκιμάστε να αλλάξετε την επέκταση σε MTS. Κάποιο λογισμικό μπορεί να αναγνωρίσει το αρχείο μόνο αν χρησιμοποιεί την συντομότερη επέκταση ή το αντίστροφο. Για να το κάνετε αυτό, εκτελέστε την εντολή " Εκτέλεση φακέλων ελέγχου " για να ανοίξετε το παράθυρο "Επιλογές αρχείου / Windows" και στο μενού "Προβολή" καταργήστε την επιλογή "Απόκρυψη επεκτάσεων για γνωστούς τύπους αρχείων" ώστε να μπορείτε να δείτε και να επεξεργαστείτε την επέκταση αρχείου.

Ως πρότυπο, οι παίκτες Blu-ray πρέπει να μπορούν να αναπαράγουν εγγενώς τα αρχεία M2TS. Η επιλογή των κονσολών παιχνιδιών μπορεί να υποστηρίζει και τα αρχεία M2TS, χωρίς να χρειάζεται να μετατρέψετε πρώτα το αρχείο.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο M2TS

Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο M2TS σε MP4 , MKV , MOV , AVI , κλπ., Είναι με ένα δωρεάν εργαλείο μετατροπής αρχείων . Αυτή η λίστα των προγραμμάτων Free Video Converter και των online υπηρεσιών περιλαμβάνει πολλά προγράμματα που θα μετατρέπουν αρχεία M2TS.

Συμβουλή: Εάν ο μετατροπέας βίντεο που χρησιμοποιείτε υποστηρίζει μόνο, ας πούμε, μετατροπή M2TS σε MP4, αλλά θέλετε το βίντεό σας σε μορφή MKV, μετατρέψτε πρώτα το M2TS σε MP4 πρώτα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε έναν μετατροπέα MP4 για να αποθηκεύσετε το αρχείο σε κάποια άλλη όπως MKV.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να εγγράψετε το αρχείο M2TS σε ένα DVD, μπορείτε να συνδυάσετε δύο προγράμματα. Χρησιμοποιήστε το iWisoft Free Video Converter για να αποθηκεύσετε το M2TS σε μορφή όπως το MOV και, στη συνέχεια, ανοίξτε το αρχείο MOV στο Freemake Video Converter για να το εγγράψετε σε ένα DVD.

Το Convert Files είναι ένας online μετατροπέας M2TS που μπορεί να μετατρέψει το αρχείο σε MPEG , M4V , ASF , WMV και άλλες παρόμοιες μορφές.

Σημείωση: Εφόσον το Μετατροπή αρχείων είναι ένας ιστότοπος, θα πρέπει να μεταφορτώσετε ολόκληρο το βίντεο online, πριν να το μετατρέψετε, και στη συνέχεια θα πρέπει να το κατεβάσετε ξανά στον υπολογιστή σας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λίγο, ώστε τα μεγαλύτερα βίντεο M2TS να μετατραπούν καλύτερα χρησιμοποιώντας ένα από τα εργαλεία μετατροπής offline από τη λίστα που ανέφερα παραπάνω.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Ορισμένες επεκτάσεις αρχείων μοιάζουν σαν να διαβάζουν "M2TS" όταν είναι πραγματικά λίγο διαφορετικές. Ακόμα κι αν έχουν γραφτεί παρόμοια, οι μορφές μπορεί να μην σχετίζονται καθόλου, και αυτό πιθανώς δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο με έναν από τους παίκτες M2TS παραπάνω.

Για παράδειγμα, η επέκταση αρχείου M2 δεν έχει καμία σχέση με αρχεία βίντεο M2TS. Τα αρχεία M2 είναι είτε αρχεία αντικειμένων μοντέλου World of Warcraft που χρησιμοποιούνται με το παιχνίδι World of Warcraft, είτε αρχεία μουσικής PC-98. Ούτε σχετίζονται με τα αρχεία M2TS και συνεπώς δεν θα ανοίξουν με τα προαναφερθέντα προγράμματα.

Τα αρχεία M2T είναι πολύ κοντά στην ορθογραφία στα αρχεία M2TS και είναι τα ίδια αρχεία βίντεο, στη μορφή αρχείων βίντεο HDV. Ωστόσο, τα αρχεία M2T χρησιμοποιούνται συνήθως ως φορμά εγγραφής βίντεο HD για κάμερες και όχι για Blu-ray.

Εάν το αρχείο M2TS δεν ανοίγει με τα προγράμματα από τα παραπάνω, ελέγξτε ξανά την επέκταση αρχείου για να βεβαιωθείτε ότι λέγεται .M2TS. Αν δεν συμβαίνει, ερευνήστε την επέκταση αρχείου που βλέπετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μορφή και ποια προγράμματα είναι σε θέση να την ανοίξετε.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία M2TS

Εάν διαθέτετε ένα αρχείο M2TS που ακόμα δεν ανοίγει ακόμα και μετά την εξάντληση όλων των παραπάνω επιλογών, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου M2TS και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.