Τι είναι το Net Bot;

Έχει γίνει ο υπολογιστής σας σκλάβος ζόμπι χωρίς να το γνωρίζετε;

Έχετε παρατηρήσει ότι ο υπολογιστής σας επιβραδύνθηκε ξαφνικά σε μια ανίχνευση χωρίς προφανή λόγο; Μπορεί να μην είναι τίποτα, αλλά ο υπολογιστής σας είναι απασχολημένος να κάνει άλλα πράγματα και με άλλα πράγματα εννοώ να επιτίθενται σε άλλους υπολογιστές ως μέρος ενός δικτύου bot που ελέγχεται από χάκερς ή άλλους αδίστακτους κακούς.

"Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Το λογισμικό κατά των ιών είναι πάντα ενημερωμένο;" λες.

Το λογισμικό net bot είναι συνήθως εγκατεστημένο σε υπολογιστές από χρήστες που παραπλανούνται για να το φορτώσουν. Το λογισμικό μπορεί να περάσει από τον εαυτό του ως ένα νόμιμο προϊόν που ισχυρίζεται ότι είναι ανιχνευτής κατά των ιών, όταν στην πραγματικότητα είναι κακόβουλο λογισμικό Scareware που μετά την εγκατάστασή του παρέχει μια πύλη στο σύστημά σας για τους προγραμματιστές λογισμικού κακόβουλης λειτουργίας να εγκαταστήσουν τα rootkits και bot bot- επιτρέποντας το λογισμικό.

Το λογισμικό bot net ρυθμίζει αποτελεσματικά τον υπολογιστή σας για να λαμβάνει οδηγίες από ένα τερματικό master ελέγχου που ελέγχεται από τον ιδιοκτήτη του bot που είναι συνήθως ένας χάκερ ή άλλος κυβερνοεγκληματίας που αγόρασε τη χρήση του υπολογιστή σας από το άτομο που το μολύνει.

Ναι, σωστά, με ακούσατε σωστά. Όχι μόνο είναι ο υπολογιστής σας μολυσμένος, αλλά οι άνθρωποι κερδίζουν χρήματα με την πώληση των δικαιωμάτων χρήσης του υπολογιστή σας (χωρίς να το γνωρίζετε) για να πραγματοποιήσετε επιθέσεις σε άλλους υπολογιστές. Το μυαλό δεν είναι αυτό; Είναι σαν κάποιος να ενοικιάζει το αυτοκίνητό σας για χρήση κάποιου άλλου ενώ είναι σταθμευμένο σε ένα εμπορικό κέντρο και στη συνέχεια το βάζετε πίσω πριν ανακαλύψετε ότι έχει φύγει.

Ένα τυπικό δίχτυ bot μπορεί να αποτελείται από δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές που ελέγχονται από ένα μόνο τερματικό εντολής και ελέγχου. Οι χάκερ αγαπούν τα δίχτυα bot, επειδή τους επιτρέπει να συνδυάσουν την υπολογιστική ισχύ και τους πόρους δικτύου όλων των υπολογιστών στο δίχτυ bot για να επιτεθούν σε ένα μόνο στόχο. Οι επιθέσεις αυτές ονομάζονται κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης παροχής υπηρεσιών (DDoS).

Αυτές οι επιθέσεις λειτουργούν καλά επειδή ο στόχος της επίθεσης μπορεί να μην είναι σε θέση να χειριστεί το φόρτο δικτύου και πόρων 20.000 υπολογιστών που προσπαθούν να την αποκτήσουν ταυτόχρονα. Μόλις το σύστημα κατακλυστεί από όλη την κίνηση DDoS από το δίχτυ bot, οι νόμιμοι χρήστες ενδέχεται να μην μπορούν να φτάσουν στον διακομιστή, κάτι που είναι εξαιρετικά κακό για τις επιχειρήσεις, ειδικά αν είστε μεγάλος ηλεκτρονικός λιανοπωλητής, όπου η διαθεσιμότητα είναι η ζωή σας.

Μερικοί από τους κακούς θα εκβιάζουν ακόμη και τους στόχους, λέγοντάς τους ότι αν τους πληρώσουν ένα τέλος, τότε θα σταματήσουν την επίθεση. Απίστευτα, ορισμένες επιχειρήσεις θα πληρώσουν το τέλος εκβιασμού μόνο για να επιστρέψουν στην επιχείρηση μέχρι να καταλάβουν πώς να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις επιθέσεις.

Πώς αυτά τα δίχτυα Bot γίνονται τόσο μεγάλα;

Οι προγραμματιστές κακόβουλου λογισμικού που δημιουργούν το λογισμικό bot net πληρώνουν χρήματα μέσω προγραμμάτων κακόβουλου μάρκετινγκ θυγατρικών σε άτομα που επιθυμούν να εγκαταστήσουν το κακόβουλο λογισμικό τους στους υπολογιστές των θυμάτων. Μπορούν να πληρώσουν $ 250 ή περισσότερα ανά 1000 "εγκαταστάσεις". Οι επιχειρηματίες κακοί θα χρησιμοποιήσουν όλα τα απαραίτητα μέσα για να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους χρήστες στην εγκατάσταση αυτού του crapware. Θα το συνδέσουν σε ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα, θα μεταδώσουν κακόβουλους συνδέσμους σε φόρουμ, θα εγκαταστήσουν κακόβουλους ιστότοπους και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτεί για να σας κάνει να κάνετε κλικ στο πρόγραμμα εγκατάστασης για να λάβουν πίστωση για άλλη εγκατάσταση.

Ο προγραμματιστής κακόβουλου λογισμικού θα πουλήσει έπειτα τον έλεγχο των δίχτυα bot που έχουν δημιουργήσει. Θα τα πουλήσουν σε μεγάλα μπλοκ των 10.000 ή περισσότερων υποτελών υπολογιστών. Όσο μεγαλύτερο είναι το μπλοκ σκλάβων, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή που θα ζητήσουν.

Σκεπτόμουν ότι το κακόβουλο λογισμικό δημιουργήθηκε από παιδιά που προσπαθούν να φάρσαγουν τους ανθρώπους, αλλά είναι πραγματικά όλα τα κακά παιδιά που κάνουν τα χρήματα μακριά από την εμπορία της χρήσης των κύκλων CPU του υπολογιστή σας και του εύρους ζώνης του δικτύου σας.

Πώς μπορούμε να τους σταματήσουμε από την καταδίκη των υπολογιστών μας;

1. Αποκτήστε έναν ειδικό σαρωτή για κακόβουλο λογισμικό

Ο ανιχνευτής ιών σας μπορεί να είναι φοβερός κατά την εύρεση ιών, αλλά όχι τόσο καλός στην εύρεση του λογισμικού Scareware, κακόβουλου λογισμικού κακόβουλου λογισμικού, rootkits και άλλων τύπων κακόβουλου λογισμικού. Θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να πάρει κάτι σαν το Malwarebytes το οποίο είναι γνωστό για την εύρεση κακόβουλου λογισμικού που συχνά αποφεύγει τους παραδοσιακούς σαρωτές ιών.

2. Πάρτε μια δεύτερη γνώμη & # 34; Ερευνητής

Εάν ένας γιατρός λέει ότι όλα είναι καλά, αλλά εξακολουθείτε να αισθάνεστε άρρωστος, ίσως να θέλετε να πάρετε μια δεύτερη γνώμη από άλλο γιατρό, σωστά; Κάνετε το ίδιο για την προστασία κακόβουλων προγραμμάτων σας. Εγκαταστήστε ένα δεύτερο σαρωτή κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας για να δείτε αν μπορεί να πιάσει κάτι που έχασε ο άλλος σαρωτής. Θα εκπλαγείτε πόσες φορές ένα εργαλείο χάνει κάτι που αλίευσε.

3. Να είστε στο Lookout για ψεύτικο λογισμικό προστασίας από ιούς

Στην αναζήτησή σας για προστασία κακόβουλου λογισμικού θα μπορούσατε να καταλήξετε να εγκαταστήσετε κάτι κακόβουλο εάν δεν κάνετε πρώτα την έρευνά σας για το προϊόν. Επισκεφθείτε το προϊόν για να δείτε εάν υπάρχουν αναφορές ότι είναι ψεύτικο ή κακόβουλο πριν εγκαταστήσετε κάτι. Μην εγκαταστήσετε ποτέ τίποτα που σας αποστέλλεται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή βρίσκεται σε αναδυόμενο παράθυρο. Αυτές είναι συχνά μέθοδοι παράδοσης για προγραμματιστές κακόβουλου λογισμικού και συνεργάτες κακόβουλου λογισμικού.

Εάν θέλετε να είστε σίγουροι ότι η μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό έχει εξαφανιστεί, θα πρέπει να εξετάσετε την εκτέλεση πλήρους αντιγράφου ασφαλείας, σκουπίστε και επαναφορτώστε τον υπολογιστή σας για να βεβαιωθείτε ότι το κακόβουλο λογισμικό έχει εξαφανιστεί.