Γιατί δεν είναι δυνατή η ανάκτηση ορισμένων παραγραμμένων αρχείων;

Υπάρχουν αρχεία που είναι μόνο μερικώς ανακτήσιμα για οποιαδήποτε χρήση;

Τι θα συμβεί αν κάποια από τα αρχεία που προσπαθείτε να διαγράψετε με λογισμικό αποκατάστασης αρχείων δεν είναι πλήρως ανακτήσιμα;

Το αρχείο που ανακτάτε δεν θα είναι "100%" άθικτο ακόμα χρήσιμο;

Η ακόλουθη ερώτηση είναι μία από τις πολλές που θα δείτε στις Ενέργειες ανάκτησης αρχείων :

Το πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων που χρησιμοποιώ βρίσκει πολλά αρχεία, αλλά λίγα από αυτά είναι 100% ανακτήσιμα. Γιατί μόνο τα τμήματα των διαγραμμένων αρχείων μου είναι διαθέσιμα για ανάκτηση; Θα εξακολουθώ να μπορώ να ανοίξω αυτά τα αρχεία αν τα ανακτήσω; & # 34;

Όταν ο υπολογιστής σας εγγράφει δεδομένα στον σκληρό σας δίσκο ή σε κάποια άλλα μέσα αποθήκευσης, δεν είναι απαραίτητα γραμμένο στη μονάδα δίσκου σε άριστη σειρά. Διαχωρίσιμα κομμάτια του αρχείου είναι γραμμένα σε μέρη των μέσων ενημέρωσης που μπορεί να μην κάθεται το ένα δίπλα στο άλλο φυσικά. Αυτό ονομάζεται κατακερματισμός .

Ακόμα και τα αρχεία που θεωρούμε μικρά περιέχουν πολλές χιλιάδες διαιρούμενα κομμάτια. Για παράδειγμα, ένα αρχείο μουσικής θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι πολύ κατακερματισμένο , να εξαπλωθεί σε όλη τη μονάδα δίσκου στην οποία είναι αποθηκευμένη.

Όπως μπορεί να έχετε μάθει αλλού στην FAQ μου για ανάκτηση δεδομένων , ο υπολογιστής σας βλέπει την περιοχή που καταλαμβάνεται από ένα διαγραμμένο αρχείο ως ελεύθερο χώρο, επιτρέποντας την εγγραφή άλλων δεδομένων εκεί.

Έτσι, για παράδειγμα, αν η περιοχή που καταλαμβάνεται από το 10% του αρχείου MP3 έχει αντικατασταθεί από ένα μέρος ενός προγράμματος που εγκαταστήσατε ή από ένα νέο βίντεο που έχετε κατεβάσει, τότε μόνο το 90% των δεδομένων που απαρτίζουν το διαγραμμένο αρχείο MP3 εξακολουθεί να υπάρχει.

Αυτό ήταν ένα απλουστευτικό παράδειγμα, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό σας βοήθησε να καταλάβετε γιατί ορισμένα ποσοστά ορισμένων αρχείων εξακολουθούν να υπάρχουν.

Για το ζήτημα της χρηστικότητας ενός μόνο μέρους ενός αρχείου: εξαρτάται από το είδος του αρχείου που μιλάμε και επίσης ποια τμήματα του φακέλου λείπουν, το αργότερο από τα οποία δεν μπορείτε να είστε σίγουροι.

Έτσι, δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, όχι, η αποκατάσταση ενός αρχείου που έχει ελλείποντα δεδομένα συνήθως θα οδηγήσει σε ένα άχρηστο αρχείο.