Οδηγός για κινούμενα GIF για το Facebook

Μια εικόνα αξίζει 1.000 λέξεις, και ένα κινούμενο παίρνει το μισό απόγευμα. Πρόσφατα, αυτές οι κινούμενες εικόνες, Graphics Interchange Format (GIF), έχουν αναλάβει το διαδίκτυο. Τα κλιπ από τηλεοπτικές εκπομπές ή μια γάτα που είναι φάρμακο από ένα λουρί μπορεί να συλλάβει την προσοχή σας για ώρες ή να αρθρωθεί μαζί για να σχηματίσουν μια ιστορία που οι λέξεις δεν θα μπορούσαν ποτέ να περιγράψουν.

Τι είναι το GIF;

Το GIF αντιπροσωπεύει το Graphics Interchange Format, καθώς είναι αρχεία εικόνας που συμπιέζονται για να μειώσουν το χρόνο μεταφοράς - αλλάζοντας έτσι τη μορφή τους. Ένα GIF είναι ένα ειδικό αρχείο που περιέχει πολλές εικόνες που έχουν δημιουργηθεί σαν ένα βιβλίο flipbook, πολλαπλές εικόνες που εμφανίζονται διαδοχικά για να δημιουργήσουν την εντύπωση κίνησης.

Από πού προέρχεται?

Τα GIFs χρονολογούνται από τη δεκαετία του '80. Το πιο ευρέως αναγνωρισμένο κινούμενο αρχείο GIF είναι το "GIF89A", το οποίο είναι μια ειδική έκδοση της μέσης μορφής GIF. Το "GIF89A" περιέχει τις πληροφορίες για το χρονισμό κάθε εικόνας για τα εφέ flipbook. Αυτός είναι ένας κύκλος προβολής εικόνων που λειτουργεί για να εμφανίζει διαδοχικά κάθε μεμονωμένη εικόνα για να δημιουργήσει την εντύπωση κίνησης ή κινούμενης εικόνας.

Πώς λειτουργεί?

GIF κινούμενα σχέδια, ενώ είναι δύσκολο να γίνει πραγματικά χωρίς τη βοήθεια ενός site, δεν είναι πολύ υψηλής τεχνολογίας? οι εικόνες τείνουν να εμφανίζονται κοκκώδη, τραγανή ή και τα δύο. Επίσης, τα GIF έχουν πολύ περιορισμένη παλέτα χρωμάτων, ώστε να μην είναι τόσο φωτορεαλιστικά όσο οι φωτογραφίες της πραγματικής ποιότητας - και πολύ λιγότερο από το βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Όμως, κάθε μεγάλο πρόγραμμα περιήγησης στο Web υποστηρίζει το κινούμενο μορφότυπο GIF, το οποίο βοήθησε αυτές τις κινούμενες εικόνες να ενσωματωθούν στο διαδίκτυο.

Πώς δημιουργείτε ένα κινούμενο GIF;

Η δημιουργία GIF είναι εύκολη για όλους σχεδόν, λόγω της μεγάλης ποικιλίας των διαθέσιμων τοποθεσιών για τη δημιουργία GIF για λογαριασμό σας. Το Google "Δημιουργία GIF" μπορεί να σας κατευθύνει προς την κατεύθυνση πολλών τοποθεσιών που μπορούν να κάνουν GIF για εσάς, όπως το Gikr, και πολλά άλλα.

Αν θέλετε να βρείτε μόνο έτοιμα GIF δωρεάν, τότε μπορείτε να αναζητήσετε μερικές βασικές τοποθεσίες για να βρείτε τόνους δωρεάν GIF.

Ένας άλλος ιστότοπος για τον έλεγχο είναι όπου φιλοξενούνται πολλές από τις μετοχές με βάση την εικόνα (συμπεριλαμβανομένων των GIF) στην Reddit, το Imgur.com, ένας ελεύθερος ιστότοπος κοινής χρήσης εικόνων . Αν θέλετε επιλογές, το Photobucket έχει μια σελίδα αφιερωμένη σε χιλιάδες κινούμενα GIF. Όλα τα παραπάνω είναι δωρεάν GIF που μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε στον ελεύθερο χρόνο σας.

Ζωγραφική Gifs στο Go

Η δημιουργία GIF δεν είναι κάτι που περιορίζεται στην επιφάνεια εργασίας σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δικές σας εικόνες και βίντεο ή να φορτώσετε μερικά από το Internet. Η πιο δημοφιλής εφαρμογή για το smartphone ή άλλη συσκευή σας είναι το GIF Shop . Παρόλο που κοστίζει 99 σεντς, προσφέρει διάφορους τρόπους τόσο για να συλλάβει τις εικόνες σας όσο και για να τις ζωντανέψει.

Πώς λειτουργεί με το Facebook;

Δεν το κάνει. Αν προσπαθήσετε να μεταφορτώσετε ένα GIF στο Facebook, θα εμφανιστεί μια ακίνητη εικόνα του πρώτου καρέ. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις τρόποι για να προσπαθήσετε να ξεπεράσετε το σύστημα.

  1. Κάντε ένα βίντεο στο YouTube να μοιάζει με ένα GIF.
  2. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή τρίτου μέρους στο Facebook, όπως το κινούμενο είδωλο. Για αυτήν την εφαρμογή, δεν χρησιμοποιείτε τα δικά σας αρχεία. Υπάρχουν εκατοντάδες που έχουν ταξινομηθεί σε διαφορετικές κατηγορίες για να διαλέξετε.
  3. Δημοσιεύστε ένα σύνδεσμο προς το GIF. Ναι, η ακίνητη εικόνα θα εμφανιστεί, αλλά θα την συνοδεύει μια περιγραφή. Ναι, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος, αλλά οι φίλοι σας θα είναι περίεργοι ως προς το τι συνεπάγεται.

Αλλά, αν το GIF που θέλετε να ανεβάσετε δεν είναι μια κινούμενη εικόνα, θα πρέπει να λειτουργήσει καλά. Αν έχετε μια εικόνα GIF που είναι μια μη κινητή εικόνα, δεν θα πρέπει να έχετε πρόβλημα να την ανεβάσετε στο Facebook. Σύμφωνα με τη σελίδα Facebook Developers, τα GIF είναι ένας από τους πολλούς τύπους αρχείων που επιτρέπονται για μεταφόρτωση στην πλατφόρμα. Άλλοι υποστηριζόμενοι τύποι αρχείων εικόνων περιλαμβάνουν εικόνες JPG, PNG, PSD, TIFF, JP2, IFF, WBMP και XBM.

Πρόσθετες αναφορές που δόθηκαν από τη Danielle Deschaine και την Krista Pirtle.