Συνομιλία στο Facebook

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Το Facebook Chat είναι η απάντηση του Facebook στην υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων . Το IM ή η συζήτηση στο Facebook είναι πολύ εύκολο. Το μόνο που χρειάζεστε για να συζητήσετε στο Facebook είναι ένας λογαριασμός στο Facebook, τίποτα για να κατεβάσετε ή να εγκαταστήσετε.

Όταν συνδέεστε στο Facebook, συνδεθείτε αυτόματα στο Facebook Chat, ώστε να μπορείτε να συνομιλείτε στο Facebook. Απλώς πηγαίνετε στη σελίδα σας στο Facebook και μπορείτε να ξεκινήσετε να μιλάτε στο Facebook αμέσως.

Εργαλεία συζήτησης στο Facebook

Στο κάτω μέρος κάθε σελίδας του Facebook, θα δείτε τα εργαλεία συζήτησης στο Facebook. Το πρώτο από τα τρία εργαλεία συζήτησης στο Facebook είναι το εργαλείο ηλεκτρονικών φίλων. Αυτό απλά σας λέει ποιοι από τους φίλους σας στο Facebook είναι συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή. Το επόμενο εργαλείο συζήτησης στο Facebook είναι ειδοποιήσεις που θα σας ενημερώσουν εάν έχετε νέες ειδοποιήσεις Facebook απευθείας από το εργαλείο. Το τρίτο εργαλείο στο Facebook Chat είναι το πραγματικό εργαλείο συνομιλίας.

Ποιος είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο;

Πρώτα, ελέγξτε για να δείτε ποιοι από τους φίλους σας είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο για να συνομιλήσετε. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο εργαλείο "Συνδεδεμένοι φίλοι" στο κάτω μέρος της σελίδας σας στο Facebook και δείτε ποιος έχει μια πράσινη κουκκίδα δίπλα στο όνομά του και ποιος έχει μια σελήνη.

Μια πράσινη κουκκίδα δίπλα στο όνομα κάποιου σημαίνει ότι είναι online και μπορείτε να ξεκινήσετε μια συνομιλία μαζί τους. Ένα φεγγάρι σημαίνει ότι δεν έχουν συνδεθεί στο διαδίκτυο τουλάχιστον για 10 λεπτά.

Κάντε κλικ στο όνομα κάποιου που έχει μια πράσινη κουκκίδα δίπλα στο όνομά του. Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο συζήτησης. Απλά πληκτρολογήστε το μήνυμά σας στο κουτί, πατήστε enter και έχετε ξεκινήσει μια συνομιλία.

Αφήστε ένα μήνυμα

Στείλτε μηνύματα στους φίλους σας στο Facebook ακόμη κι αν δεν είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Κάντε κλικ στο όνομα καθενός στη λίστα σας και αφήστε τους ένα μήνυμα. Θα λάβουν το μήνυμα όταν είναι online.

Το μήνυμά σας προς αυτούς θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος του προγράμματος περιήγησής τους όταν έρθουν συνδεδεμένοι. Θα ειδοποιηθούν για το μήνυμά σας, ώστε να μπορούν να συνομιλήσουν πίσω σε εσάς. Το μόνο που πρέπει να κάνετε για να συζητήσετε ξανά είναι να πληκτρολογήσετε ένα μήνυμα σε σας στο παράθυρο συνομιλίας.

Ειδοποιήσεις ήχου

Μερικοί άνθρωποι επιθυμούν να έχουν ένα ηχητικό παιχνίδι κάθε φορά που λαμβάνουν ένα νέο μήνυμα στο Facebook Chat ή οποιοδήποτε άλλο IM ή πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για αυτό το θέμα. Μερικοί δεν θέλουν ο υπολογιστής τους να κάνει θορύβους όλη την ημέρα. Αυτή είναι σίγουρα μια προσωπική επιλογή και αυτή που σας επιτρέπει να μιλάτε στο Facebook.

Μπορείτε να αλλάξετε εύκολα την επιλογή ειδοποίησης μηνυμάτων σας στο Chat στο Facebook. Απλά κάντε κλικ στο μενού συνομιλίας και κάντε κλικ στον σύνδεσμο ρυθμίσεων στην αναδυόμενη γραμμή. Όταν βλέπετε την επιλογή "Αναπαραγωγή ήχου για νέα μηνύματα", μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε.

Εισαγωγή των emoticons

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χαμόγελα και τα emoticons στα μηνύματα του chat στο Facebook. Εδώ είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

:)
:(
: /
> :(
: '(
: - *
<3

Υπάρχουν περισσότερα, δοκιμάστε μερικά από τα δικά σας.

Διαγραφή ιστορικού συνομιλιών

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να διαγράψουν το ιστορικό συνομιλιών τους μετά από συνομιλία. Αυτό κρατά άλλους ανθρώπους από το να διαβάζουν αυτό που έχουν γράψει. Εάν θέλετε να διαγράψετε το ιστορικό συνομιλιών μετά από συνομιλία, απλώς κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Εκκαθάριση ιστορικού συνομιλιών" που βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου συνομιλίας.

Αν θέλετε να διαβάσετε κάτι που γράψατε, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη διαγραφεί, απλά ανοίξτε το παράθυρο συνομιλίας που χρησιμοποιήσατε για να συζητήσετε με το άτομο που θέλετε να διαβάσετε. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να διαβάζετε παλαιότερες συνομιλίες, ούτε μπορείτε να δείτε το ιστορικό συνομιλιών μεταξύ εσάς και κάποιον που δεν είναι συνδεδεμένος αυτήν τη στιγμή. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι επιλογές θα έρθουν σύντομα.