Ποια είναι η διαφορά μεταξύ συνομιλίας και άμεσων μηνυμάτων;

IM κάποιον που γνωρίζετε και συνομιλείτε με ανθρώπους που δεν γνωρίζετε

Ενώ οι όροι "chat" και "instant messaging" χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά, είναι στην πραγματικότητα δύο διαφορετικοί τρόποι επικοινωνίας στο διαδίκτυο. Παρόλο που μπορείτε να συνομιλήσετε κατά την αποστολή άμεσων μηνυμάτων με φίλους και συναδέλφους, ένα στιγμιαίο μήνυμα δεν είναι τελικά μια συνομιλία.

Τι είναι τα Instant Messaging;

Η άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων είναι μια συνομιλία ενός-προς-έναν-σχεδόν πάντα με κάποιον που ήδη γνωρίζετε- κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπολογιστής ή η κινητή συσκευή σας είναι συνδεδεμένος με άλλο άτομο για ανταλλαγή κειμένου και εικόνων. Ένα άμεσο μήνυμα είναι συνήθως μεταξύ δύο μόνο ατόμων και όχι συνομιλιών που αφορούν ομάδες ανθρώπων. Τα Instant Messaging χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1960, όταν το MIT ανέπτυξε μια πλατφόρμα που επιτρέπει σε 30 χρήστες να συνδεθούν κάθε φορά και να στέλνουν μηνύματα μεταξύ τους. Η ιδέα αυξήθηκε σε δημοτικότητα καθώς η τεχνολογία προχώρησε, και τώρα λαμβάνουμε άμεσα μηνύματα ως δεδομένο και θεωρούμε ότι αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ζωής.

Οι δημοφιλείς πλατφόρμες άμεσων μηνυμάτων περιλαμβάνουν:

Τι είναι η συζήτηση;

Μια συζήτηση συνήθως συμβαίνει σε μια αίθουσα συνομιλίας, ένα ψηφιακό φόρουμ όπου πολλοί άνθρωποι συνδέονται με άλλους για να συζητήσουν ένα κοινό ενδιαφέρον και για την αποστολή κειμένου και εικόνων σε όλους ταυτόχρονα. Μπορεί να μην γνωρίζετε κανέναν σε μια αίθουσα συζήτησης. Ενώ η έννοια ενός δωματίου συζήτησης χτύπησε την αιχμή του στα τέλη της δεκαετίας του '90 και από τότε έχει μειωθεί , υπάρχουν ακόμα εφαρμογές και πλατφόρμες που επιτρέπουν στους ανθρώπους να συμμετέχουν σε chat rooms.

Ενώ η ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων γεννήθηκε στη δεκαετία του '60, η συνομιλία ακολούθησε στη δεκαετία του '70. Η δυνατότητα συζήτησης με ομάδες ανθρώπων αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις το 1973. Στην αρχή του, μόνο πέντε άτομα μπορούσαν να συνομιλήσουν κάθε φορά. Στα τέλη της δεκαετίας του '90, σημειώθηκε μια τεχνολογική πρόοδος που άλλαξε για πάντα το ψηφιακό τοπίο. Πριν από αυτό, η χρήση του διαδικτύου ήταν μια δαπανηρή πρόταση, και στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δαπάνες πραγματοποιήθηκαν με βάση το χρονικό διάστημα που περάσατε στο διαδίκτυο. Αφού η AOL έμεινε σε προσιτή τιμή στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσαν να παραμείνουν στο διαδίκτυο όσο ήθελαν, και οι χώροι συνομιλίας γνώρισαν άνθηση. Το 1997, στο ύψος της τρέλας δωμάτιο chat, AOL φιλοξένησε 19 εκατομμύρια από αυτούς.

Μερικές δημοφιλείς πλατφόρμες που προσφέρουν chat rooms είναι: