Πώς να ενημερώσετε το iPhone όταν δεν έχετε αρκετό χώρο

Η έκδοση μιας νέας έκδοσης του iOS είναι συναρπαστική - νέες λειτουργίες, νέα emoji, διορθώσεις σφαλμάτων! - αλλά αυτό το ενθουσιασμό μπορεί να χαλάσει γρήγορα αν δεν έχετε αρκετό χώρο στο iPhone για αναβάθμιση. Αν προσπαθείτε να εγκαταστήσετε την ενημέρωση απευθείας στο iPhone σας ασύρματα και έχετε χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου αποθήκευσης του τηλεφώνου σας, μια προειδοποίηση μπορεί να σας πει ότι δεν έχετε αρκετό χώρο και να τερματίσετε την ενημέρωση.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αναβαθμίσετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την ενημέρωση του iPhone σας όταν δεν έχετε αρκετό χώρο.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας εγκατάστασης ενημερώσεων iOS

Όταν κάνετε ενημέρωση του iPhone σας στην πιο πρόσφατη έκδοση ασύρματα, οι νέες λήψεις λογισμικού από την Apple απευθείας στο τηλέφωνό σας. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε ελεύθερο χώρο στο τηλέφωνό σας που να ταιριάζει με το μέγεθος της ενημέρωσης. Αλλά χρειάζεστε ακόμα περισσότερο χώρο από αυτό: η διαδικασία εγκατάστασης πρέπει επίσης να δημιουργήσει προσωρινά αρχεία και να διαγράψει τα παρωχημένα και αχρησιμοποίητα αρχεία. Εάν δεν διαθέτετε όλο αυτό το δωμάτιο, δεν θα έχετε τη δυνατότητα αναβάθμισης.

Αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αυτές τις μέρες χάρη στις τεράστιες χωρητικότητες αποθήκευσης κάποιων iPhones , αλλά αν έχετε ένα παλαιότερο τηλέφωνο ή ένα με χωρητικότητα αποθήκευσης 32 GB ή λιγότερο, ίσως το συναντήσετε.

Εγκατάσταση μέσω του iTunes

Ένας πολύ εύκολος τρόπος να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα δεν είναι να ενημερώσετε ασύρματα. Ενημερώστε με το iTunes αντί . Σίγουρα, είναι γρήγορη και εύκολη η εγκατάσταση της ενημέρωσης ασύρματα, αλλά εάν συγχρονίζετε το iPhone σας με έναν υπολογιστή , δοκιμάστε αυτήν την προσέγγιση και το πρόβλημά σας θα λυθεί. Αυτό λειτουργεί επειδή το λογισμικό εγκατάστασης κατεβάζεται στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια μόνο τα απαραίτητα αρχεία είναι εγκατεστημένα στο τηλέφωνό σας. Το iTunes είναι αρκετά έξυπνο για να καταλάβει τι υπάρχει στο τηλέφωνό σας και πόσο χώρο διαθέτετε και να ζευγαρώνετε αυτά τα δεδομένα για να κάνετε περιθώρια ενημέρωσης χωρίς να χάσετε τίποτα.

Εδώ είναι τι θέλετε να κάνετε:

  1. Συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή με τον οποίο συγχρονίζετε μέσω του παρεχόμενου καλωδίου USB
  2. Εκκινήστε το iTunes αν δεν ξεκινήσει αυτόματα
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο iPhone στο επάνω αριστερό μέρος, ακριβώς κάτω από τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής
  4. Θα πρέπει να εμφανιστεί ένα παράθυρο για να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει μια ενημερωμένη έκδοση για iOS για εσάς. Εάν δεν συμβαίνει, κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος για την ενημέρωση στο πλαίσιο Σύνοψη στο iTunes
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη και ενημέρωση στο παράθυρο που εμφανίζεται. Η εγκατάσταση θα ξεκινήσει και σε λίγα λεπτά το iPhone θα ενημερωθεί ανεξάρτητα από το πόσο διαθέσιμος χώρος.

Μάθετε πόσα εφαρμογές δωματίου χρησιμοποιούν και διαγράψτε τις εφαρμογές

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς διαθέσιμης αποθήκευσης, η Apple έχει δημιουργήσει μερικά smarts στη διαδικασία ενημέρωσης. Ξεκινώντας από το iOS 9 , όταν το iOS αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, προσπαθεί να διαγράψει έξυπνα κάποιο περιεχόμενο προς λήψη από τις εφαρμογές σας για να ελευθερώσει χώρο. Μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωση, αυτό εκφορτώνει αυτό το περιεχόμενο, ώστε να μην χάσετε τίποτα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, αυτή η διαδικασία δεν λειτουργεί. Αν συμβεί αυτό, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να διαγράψετε δεδομένα από το iPhone σας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να αποφασίσετε τι να διαγράψετε.

Υπάρχει ένα εργαλείο ενσωματωμένο στο iOS που σας επιτρέπει να δείτε πόση χωρητικότητα κάθε εφαρμογή στο τηλέφωνό σας χρησιμοποιεί . Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε όταν πρέπει να διαγράψετε εφαρμογές. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το εργαλείο:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Γενικά
  3. Πατήστε Αποθήκευση & Χρήση iCloud
  4. Στην ενότητα Αποθήκευση , πατήστε Διαχείριση αποθήκευσης .

Αυτό σας δείχνει μια λίστα με όλες τις εφαρμογές στο τηλέφωνό σας, ταξινομημένες από τις μεγαλύτερες σε μικρότερες. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να διαγράψετε εφαρμογές απευθείας από αυτήν την οθόνη. Απλώς αγγίξτε την εφαρμογή που θέλετε να διαγράψετε και, στη συνέχεια, πατήστε Διαγραφή εφαρμογής στην επόμενη οθόνη.

Διαγραφή εφαρμογών, στη συνέχεια εγκατάσταση

Με αυτές τις πληροφορίες, σας συνιστούμε να εργαστείτε με αυτή τη σειρά:

Με αυτές τις τακτικές εξοικονόμησης χώρου, θα πρέπει να έχετε καθαρίσει περισσότερο από αρκετό χώρο για την αναβάθμιση του iOS. Δοκιμάστε το ξανά και αφού λειτουργήσει, μπορείτε να κάνετε ξανά λήψη του περιεχομένου που θέλετε μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης.

Κάποιος που δεν εργάστηκε: Διαγραφή ενσωματωμένων εφαρμογών

Στο iOS 10, η Apple εισήγαγε τη δυνατότητα να διαγράψει τις εφαρμογές που συνοδεύουν το iPhone σας . Ακούγεται σαν ένας πολύ καλός τρόπος για να ελευθερώσετε χώρο, έτσι; Στην πραγματικότητα, δεν είναι. Παρόλο που αναφέρεται ως κατάργηση μιας εφαρμογής όταν το κάνετε αυτό με εφαρμογές που έχουν φορτωθεί εκ των προτέρων, απλά τις κρύβετε. Εξαιτίας αυτού, δεν διαγράφονται πραγματικά και δεν σας δίνουν πλέον χώρο στη συσκευή σας. Τα καλά νέα είναι ότι οι εφαρμογές δεν καταλαμβάνουν πραγματικά τόσο μεγάλο χώρο, ώστε να μην χάσετε την εξοικονόμηση χώρου.