Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία AXX

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου AXX είναι ένα κρυπτογραφημένο αρχείο AxCrypt. Το AxCrypt είναι ένα πρόγραμμα κρυπτογράφησης αρχείων που αναδιπλώνει (κρυπτογραφεί) ένα αρχείο στο σημείο που είναι άχρηστο χωρίς πρώτα να αποκρυπτογραφηθεί με συγκεκριμένο κωδικό πρόσβασης / φράση πρόσβασης.

Όταν δημιουργείται ένα αρχείο AXX, του αποδίδεται αυτόματα το ακριβές ίδιο όνομα με το μη κρυπτογραφημένο αρχείο αλλά με την επέκταση αρχείου .AXX προσαρτημένη στο τέλος. Για παράδειγμα, το κρυπτογραφημένο αρχείο vacation.jpg καταλήγει σε ένα αρχείο που ονομάζεται vacation.jpg.axx .

Σημείωση: Η επέκταση αρχείου AXX είναι εντυπωσιακά παρόμοια με την ορθογραφία του AAX, η οποία χρησιμοποιείται για αρχεία Audible Enhanced Audiobook. Εάν είστε εδώ για αρχεία AAX, μπορείτε να ανοίξετε ένα με το iTunes.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο AXX

Μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ σε ένα αρχείο AXX για να το ανοίξετε με το λογισμικό AxCrypt. Ωστόσο, σημειώστε ότι εάν είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας στο AxCrypt, κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο AXX θα ανοίξει το αληθές αρχείο και στην πραγματικότητα δεν θα αποκρυπτογραφηθεί το αρχείο AXX.

Χρησιμοποιήστε το μενού Αρχείο> Άνοιγμα Ασφαλούς προγράμματος του προγράμματος για να ανοίξετε το αρχείο AXX, αλλά όχι να το αποκρυπτογραφήσετε. Για να αποκρυπτογραφήσετε πραγματικά το αρχείο AXX απαιτεί είτε να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε AxCrypt> Αποκρυπτογράφηση ή να χρησιμοποιήσετε την επιλογή File> Stop Securing .

Στη σελίδα λήψης για το AxCrypt μπορείτε να επιλέξετε την αυτόνομη επιλογή αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη φορητή έκδοση, η οποία δεν εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας και μπορεί εύκολα να ανοιχτεί σε μια μονάδα flash .

Συμβουλή: Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο AXX αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία AXX, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο AXX

Ένα αρχείο AXX χρησιμοποιείται μόνο με το λογισμικό AxCrypt και επομένως δεν μπορεί να μετατραπεί σε διαφορετική μορφή. Αν καταφέρετε να μετατρέψετε ένα αρχείο AXX σε κάποια άλλη μορφή, το περιεχόμενο θα παραμείνει κρυπτογραφημένο και θα είναι άχρηστο.

Για να μετατρέψετε ένα αρχείο που έχει ήδη κρυπτογραφηθεί και αποθηκευτεί ως αρχείο AXX, το AxCrypt απαιτεί να το αποκρυπτογραφήσετε αρχικά χρησιμοποιώντας το AxCrypt, μετά από το οποίο θα μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο με έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων .

Για παράδειγμα, εάν αποκρυπτογραφήσετε ένα αρχείο AXX για να αποκτήσετε ένα αρχείο MP4 , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μετατροπέα βίντεο όπως το Freemake Video Converter για να μετατρέψετε το προκύπτον MP4, αλλά δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε απευθείας το αρχείο AXX.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία AXX

Τα αρχεία AXX είναι εύκολο να γίνουν σε έναν υπολογιστή που έχει εγκατεστημένο το AxCrypt. Χρησιμοποιήστε είτε το μενού File> Secure είτε κάντε δεξί κλικ σε αυτό που πρέπει να κρυπτογραφηθεί και, στη συνέχεια, επιλέξτε AxCrypt> Encrypt .

Η δωρεάν έκδοση του AxCrypt δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα αρχείο AXX από ένα φάκελο, εκτός αν δημιουργήσετε πρώτα το φάκελο ενός αρχείου αρχείου, όπως ένα αρχείο ZIP. Στη συνέχεια, μπορείτε να κρυπτογραφήσετε το αρχείο ZIP για να το μετατρέψετε σε αρχείο AXX. Εάν επιλέγετε να κρυπτογραφήσετε ένα φάκελο με το AxCrypt, θα κρυπτογραφήσει όλα τα αρχεία μέσα, ξεχωριστά.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Η επέκταση αρχείου AXX μοιάζει με την κατάληξη που είναι προσαρτημένη στα αρχεία άλλων μορφών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να ανοίξουν με το ίδιο λογισμικό. Μερικά παραδείγματα είναι τα αρχεία AZZ (AZZ Cardfile Database), AX (φίλτρο DirectShow), AX (σχολιασμός XML παράδειγμα), AXD (ASP.NET Web Handler), AXT (Adobe Photoshop Extract) και AXA (Annodex Audio) αρχεία.

Εάν το αρχείο σας δεν ανοίγει με το AxCrypt, ελέγξτε την επέκταση αρχείου για να δείτε τι τελειώνει με. Εάν δεν είναι AXX, ερευνήστε την πραγματική επέκταση αρχείου για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μορφή που βρίσκεται και ποιο πρόγραμμα μπορεί να το ανοίξει.