Σύστημα τηλεχειρισμού Universal Blumoo

01 του 06

Το Blumoo εξαλείφει την ανάγκη για όλα αυτά τα τηλεχειριστήρια

Μπροστινή προβολή φωτογραφίας της συσκευασίας για το σύστημα τηλεχειρισμού Universal Blumoo. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Το home cinema σίγουρα μας έδωσε περισσότερες και καλύτερες επιλογές για να απολαύσετε την οικιακή ψυχαγωγία. Ωστόσο, μας έδωσε επίσης την ακαταστασία των τηλεχειριστηρίων. Πολλοί από εσάς έχουν πιθανώς μια μισή ντουζίνα ή περισσότερα τηλεχειριστήρια στο τραπέζι του καφέ. Παρόλο που υπάρχουν πολλά "καθολικά τηλεχειριστήρια" διαθέσιμα, δεν είναι όλα αυτά πραγματικά οικουμενικά και συχνά συχνά είναι υπερβολικά περίπλοκα για χρήση.

Ωστόσο, τι θα μπορούσατε αν απλά αντικαταστήσατε όλες αυτές τις ανοησίες του τηλεχειριστηρίου με το smartphone σας; Το σύστημα ελέγχου Blumoo μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Εμφανίζεται στην παραπάνω φωτογραφία, πώς φαίνεται η συσκευασία Blumoo κατά την αγορά.

02 του 06

Blumoo Universal Τηλεχειριστήριο Σύστημα - Τι έρχεται στο κουτί

Μια φωτογραφία των περιεχομένων του πακέτου για το σύστημα τηλεχειρισμού Universal Blumoo. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εμφανίζεται στην παραπάνω φωτογραφία είναι μια ματιά στο τι έρχεται στο πακέτο Blumoo. Ξεκινώντας από το πίσω μέρος είναι ο οδηγός εγκατάστασης Blumoo. Προχωρώντας προς τα εμπρός, από αριστερά προς τα δεξιά είναι η βάση βάσης Blumoo, το αναλογικό στερεοφωνικό καλώδιο ήχου και ο μετασχηματιστής εναλλασσόμενου ρεύματος. Εκτός από τα φυσικά μέρη, παρέχεται μια απαιτούμενη εφαρμογή με δυνατότητα λήψης, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω συμβατού smartphone ή tablet.

Ακολουθεί μια περιγραφή των χαρακτηριστικών του Blumoo:

1. Έλεγχος - Χρησιμοποιώντας μια συμβατή συσκευή iOS ή Android (για τους σκοπούς αυτής της ανασκόπησης χρησιμοποίησα ένα Smartphone HTC One M8 Harman Kardon Edition ), η Blumoo παρέχει μια εφαρμογή που έχει πρόσβαση σε πάνω από 200.000 κωδικούς τηλεχειριστηρίου οικιακού κινηματογράφου και οικιακής ψυχαγωγίας , συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων τηλεοράσεων, DVR, κουτιών καλωδιώσεων, δορυφορικών κουτιών, Blu-ray / DVD / CD players, ενισχυμένων ηχείων (συμπεριλαμβανομένων των ηχοσυστημάτων ), δέκτες οικιακού κινηματογράφου και αναπαραγωγής πολυμέσων (δείτε την πλήρη λίστα συμβατών μαρκών και συσκευών).

2. Οδηγός καναλιών - Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία στην περιοχή σας, το Blumoo παρέχει έναν πλήρη οδηγό καναλιών και σας επιτρέπει ακόμη να ορίσετε υπενθυμίσεις για να σας ειδοποιήσει όταν είναι ενεργοποιημένα τα αγαπημένα σας τηλεοπτικά προγράμματα.

3. Μουσική - Εκτός από τις δυνατότητες του τηλεχειριστηρίου και του οδηγού καναλιών, μπορείτε να μεταδώσετε μουσική μέσω της τεχνολογίας Bluetooth από το iOS ή το τηλέφωνο Android στο οικιακό σας σύστημα ήχου μέσω του Blumoo Home Base (η βάση, πρέπει να συνδεθεί στο ηχοσύστημά σας μέσω των παρεχόμενων αναλογικών στερεοφωνικών καλωδίων).

4. Προσαρμογή - Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τυπική οπτική διεπαφή Blumoo ή να δημιουργήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες σελίδες, όπως την προσθήκη ή αφαίρεση κουμπιών, καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας μακροεντολών, οι οποίες σας επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε διάφορες λειτουργίες ελέγχου αγγίζοντας ένα κουμπί. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε μια μακροεντολή για να ενεργοποιήσετε την τηλεόραση, να την μεταβείτε στη σωστή είσοδο για τη συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc και στη συνέχεια να ενεργοποιήσετε τη συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc (ή το μάθημα που χρειάζεστε για να εισάγετε το δίσκο) και στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το δέκτη Home Cinema και μεταβείτε στη σωστή είσοδο για πρόσβαση στον ήχο του Blu-ray Disc player (ή τον ήχο και το βίντεο ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο τα στοιχεία σας είναι φυσικά συνδεδεμένα).

03 του 06

Blumoo Universal Remote Control System - Βασική μονάδα βάσης

Μια φωτογραφία της μονάδας βάσης οικίας για το σύστημα τηλεχειρισμού Universal Blumoo. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εμφανίζεται παραπάνω είναι μια κοντινή φωτογραφία της μονάδας βάσης Blumoo Home Base.

Στην αριστερή πλευρά βρίσκεται η κύρια μονάδα που λαμβάνει απομακρυσμένες εντολές από τη συσκευή σας iOS ή Android και στη συνέχεια μεταδίδει αυτές τις εντολές σε μορφή IR στις συσκευές οικιακού κινηματογράφου / ψυχαγωγίας, αναστέλλοντας τα "δοκάρια" από τοίχους ή άλλα αντικείμενα στο δωμάτιο. Η βάση Home λαμβάνει επίσης ήχο μέσω Bluetooth από το συμβατό iOS ή Andriod τηλέφωνο ή tablet.

Στη δεξιά πλευρά βρίσκεται το μόνιμα συνδεδεμένο καλώδιο για το Blumoo, οι είσοδοι από αριστερά προς τα δεξιά είναι για τον προσαρμογέα εναλλασσόμενου ρεύματος, τον προσαρμογέα Extender IR (προαιρετικό - δεν παρέχεται καλώδιο) και την έξοδο ήχου (παρέχεται καλώδιο).

Σημείωση: Η αξιοποίηση της επιλογής IR Extender δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αποκρύψουν τη μονάδα βάσης δεδομένων από την οπτική επαφή, καθώς το Extender θα εκτοξεύσει τις απαραίτητες εντολές IR ελέγχου στα επιλεγμένα εξαρτήματα.

Ρύθμιση Blumoo

Η εγκατάσταση του συστήματος Blumoo είναι πολύ απλή.

Τοποθετήστε το Blumoo Home Base σε μια βολική τοποθεσία κοντά στα εξαρτήματα τηλεόρασης ή οικιακού κινηματογράφου.

Συνδέστε το τροφοδοτικό στην κεντρική βάση. Αν τροφοδοτηθεί, η ενδεικτική λυχνία LED στην κεντρική βάση θα ανάψει με κόκκινο χρώμα.

Συνδέστε τα αναλογικά στερεοφωνικά καλώδια ήχου στο σύστημα ήχου οικιακού κινηματογράφου (προαιρετικό).

Κατεβάστε το App Blumoo στο συμβατό σας iOS ή Android Smartphone ή tablet.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Blumoo, αντιστοιχίστε το τηλέφωνο ή το tablet σας με την κεντρική βάση Blumoo. Θα χρειαστεί να αντιστοιχίσετε την εφαρμογή και την βάση βάσης τόσο για λειτουργίες απομακρυσμένου ελέγχου όσο και για streaming μουσικής Bluetooth.

Εάν η αντιστοίχιση είναι επιτυχής, η ένδειξη LED στην κεντρική βάση θα γίνει μπλε. Σε αυτό το σημείο, είστε πλέον έτοιμοι για πρόσβαση στη ροή μουσικής, στον οδηγό καναλιών και στις λειτουργίες τηλεχειριστηρίου της εφαρμογής Blumoo.

Κατ 'αρχάς, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τον τοπικό πάροχο υπηρεσιών τηλεόρασης (Αν λάβετε τον προγραμματισμό της τηλεόρασής σας μέσω τηλεόρασης, υπάρχει και μια επιλογή γι' αυτό). Αυτή η ενέργεια επιλέγει τον κατάλληλο οδηγό καναλιών.

Στη συνέχεια, απλά κατεβείτε στη λίστα των συσκευών, της τηλεόρασης, κ.λπ ... και στη συνέχεια βρείτε το εμπορικό σήμα για κάθε συσκευή.

Για κάθε συσκευή, θα σας ζητηθεί να κάνετε τις σωστές επιλογές για να ενεργοποιήσετε τις λειτουργίες του τηλεχειριστηρίου για κάθε συσκευή. Η βάση δεδομένων Blumoo διαθέτει κωδικούς απομακρυσμένου ελέγχου για πάνω από 200.000 συσκευές - Ωστόσο, κάνει αρκετά βήματα για να βρείτε τους κατάλληλους κωδικούς για μια συγκεκριμένη συσκευή.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τους σωστούς κωδικούς, επικοινωνήστε με την υποστήριξη πελατών της Blumoo για πρόσθετη βοήθεια. Από την άλλη πλευρά, πριν επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών, εάν η εφαρμογή Blumoo υποδεικνύει και υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση υλικολογισμικού, εκτελέστε πρώτα αυτήν την εργασία ως τμήμα της ενημέρωσης μπορεί να περιλαμβάνει καταχωρήσεις βάσης δεδομένων απομακρυσμένου ελέγχου.

04 του 06

Blumoo - Μουσική, Οδηγός καναλιών και επιλέξτε Μενού επιλογών απομακρυσμένης πρόσβασης

Μια φωτογραφία της μουσικής, Οδηγός καναλιών και επιλέξτε Μενού επιλογών απομακρυσμένου στο σύστημα τηλεχειρισμού Blumoo. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εμφανίζονται σε αυτή τη σελίδα τρεις φωτογραφίες του συστήματος μενού Blumoo όπως εμφανίζονται σε ένα Smartphone HTC One M8 Harman Kardon Edition.

Εκτελώντας κατά μήκος του κάτω μέρους κάθε μενού, εμφανίζονται οι κατηγορίες επιλογής εικονιδίων για την προβολή του Home, Guide (Οδηγός καναλιών), Music και Settings (Blumoo app info and setup menu).

Αριστερή φωτογραφία: Μενού μουσικής Bluetooth - Εμφανίζει τις συμβατές εφαρμογές στο iOS ή στο τηλέφωνο Android που μπορούν να μεταφερθούν μέσω του Blumoo Home Base σε ένα φυσικώς συνδεδεμένο σύστημα ήχου.

Center Photo: Ο συμπεριλαμβανόμενος Οδηγός καναλιών τηλεόρασης - Αυτό καθορίζεται σύμφωνα με την τοποθεσία και την υπηρεσία πρόσβασης σε σήματα τηλεόρασης. Επίσης, εάν έχετε ρυθμίσει την τηλεόρασή σας, το καλώδιο / το δορυφορικό κουτί με το Blumoo, ο οδηγός καναλιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αλλάξετε τα τηλεοπτικά σας κανάλια. Με άλλα λόγια, αν έχετε πρόσβαση σε κανάλια χρησιμοποιώντας τον δέκτη της τηλεόρασης (μετάδοση μέσω του ή χωρίς καλώδιο), έχετε την επιλογή είτε να μετακινηθείτε είτε να επιλέξετε απευθείας τα επιθυμητά κανάλια χρησιμοποιώντας την οθόνη τηλεχειρισμού για τη συγκεκριμένη σας τηλεόραση ή , εάν βασίζεστε σε καλωδιακό / δορυφορικό κουτί, μπορείτε να μετακινηθείτε και να επιλέξετε τα επιθυμητά κανάλια χρησιμοποιώντας τον οδηγό καναλιών.

Δεξιά φωτογραφία: Το μενού "Επιλέξτε" - Αυτή η λειτουργία παρέχει επιλογές για την προσθήκη συσκευών που θέλετε να ελέγξετε (ή τη διαγραφή τους εάν τις έχετε επιλέξει), προσαρμόστε τις δυνατότητες της απομακρυσμένης διασύνδεσης ή ανακαλέστε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να εμφανίζονται τα τηλεχειριστήρια σας οθόνη σας smartphone / tablet.

05 του 06

Blumoo - Προσθήκη μιας συσκευής, Επιλογή κατασκευαστή, Όλα τα μενού Remotes

Μια φωτογραφία από την προσθήκη μιας συσκευής, την επιλογή Component Maker, όλα τα menus Remotes στο σύστημα τηλεχειρισμού Universal Blumoo. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εμφανίζονται σε αυτήν τη σελίδα παρέχονται τα βήματα για τη ρύθμιση των λειτουργιών του τηλεχειριστηρίου για κάθε συσκευή.

Αριστερή φωτογραφία: Η προσθήκη μιας συσκευής είναι το μενού που επιλέγετε τον τύπο συσκευής που θέλετε να ελέγξετε. Οι κατηγορίες που παρέχονται περιλαμβάνουν τηλεοράσεις, κουτιά καλωδιακής / δορυφορικής / DVR, συσκευές αναπαραγωγής DVD / Blu-ray Disc, συσκευές αναπαραγωγής CD, ηχεία (στην πραγματικότητα αυτό θα πρέπει να ονομάζεται καλύτερα "ηχητικές γραμμές και ηχεία", δέκτης, στερεοφωνικά, , Συσκευές ροής (συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου και ταινίες πολυμέσων, προβολέας.

Κέντρο Φωτογραφία: Η φωτογραφία δείχνει ένα παράδειγμα της λίστας μαρκών που εμφανίζεται όταν επιλέγετε μία από τις κατηγορίες που εμφανίζονται στο μενού Προσθήκη συσκευής. Στο παράδειγμα που εμφανίζεται, απλά μετακινηθείτε προς τα κάτω στο εμπορικό σήμα της τηλεόρασης που θέλετε να ελέγξετε και σας μεταφέρει σε ένα υπομενού (δεν εμφανίζεται) που σας παρέχει πρόσθετες επιλογές. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, αφού κάνετε κλικ στο εμπορικό σήμα, η Blumoo σας ρωτάει αν η συσκευή σας (TV) είναι ενεργοποιημένη και, εάν συμβαίνει, θα πρέπει να ρυθμίσετε τη λειτουργία σας (περισσότερες λεπτομέρειες θα εμφανιστούν στην επόμενη σελίδα αυτήν την αναθεώρηση.

Δεξιά φωτογραφία: Αφού κάνετε τις επιλογές σας, προστίθενται εικονίδια στην οθόνη Blumoo "All Remotes". Από αυτό το σημείο, οποτεδήποτε θέλετε να ελέγξετε μια συγκεκριμένη συσκευή που έχετε ρυθμίσει απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο και το σετ σας για να πάτε.

06 του 06

Blumoo - τηλεόραση Samsung, δέκτης Denon και OPPO Remote Menus

Μια φωτογραφία της τηλεόρασης Samsung, του δέκτη Denon και των απομακρυσμένων μενού OPPO του τηλεχειριστηρίου Universal Blumoo. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εμφανίζονται σε αυτήν τη σελίδα τρία παραδείγματα φωτογραφιών με προεπιλεγμένες οθόνες τηλεχειρισμού που έχουν πρόσβαση μέσω της παρεχόμενης βάσης δεδομένων Blumoo, όπως εμφανίζεται σε ένα Smartphone HTC One M8 Harman Kardon Edition.

Αριστερή φωτογραφία: Samsung TV Remote (για τους σκοπούς αυτής της αναθεώρησης χρησιμοποίησα μια τηλεόραση UN55HU8550 4K UHD της Samsung).

Κέντρο Φωτογραφία: Δέκτης Home Cinema Denon (για τους σκοπούς αυτής της αναθεώρησης, το Denon AVR-X2100W ).

Δεξιά φωτογραφία: Ψηφιακός δίσκος αναπαραγωγής Blu-ray Oppo (για τους σκοπούς αυτής της ανασκόπησης, το OPPO Digital BDP-103 ).

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι παρόλο που η γραφική διεπαφή φαίνεται αρκετά βασική (θα ήταν από τότε να προσθέσετε κάποιο χρώμα), τα κουμπιά οθόνης αφής που εμφανίζονται στην πραγματικότητα σας παρέχουν πρόσβαση σε όλα (ή τα περισσότερα) λειτουργικά μενού της συσκευής σας - σε αντίθεση με κάποιες Universal Remotes που παρέχουν μόνο πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το Blumoo, ήμουν σε θέση να αποκτήσω πρόσβαση τόσο στις βασικές όσο και στις προηγμένες λειτουργίες μενού για την τηλεόραση UHD της Samsung UN55HU8550 4K UHD.

Ο αναθεωρητής παίρνει

Το σύστημα Blumoo σίγουρα σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε πολλαπλές συσκευές χρησιμοποιώντας έναν μόνο έλεγχο. Χρησιμοποιώντας ένα smartphone ή tablet, σίγουρα δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε πού είναι το τηλεχειριστήριο για αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο. Επίσης, το πρόσθετο πλεονέκτημα της δυνατότητας να προσθέσετε streaming μουσικής σε παλαιότερα ηχητικά στοιχεία μέσω απλής αναλογικής σύνδεσης στερεοφωνικού καλωδίου είναι μια πολύ ωραία αφή.

Από την άλλη πλευρά, για μένα, υπάρχει ένα μειονέκτημα χρησιμοποιώντας μια μικρή οθόνη αφής, χτυπώντας τα σωστά "κουμπιά" που αντιπροσωπεύονται, με μικρά διαστήματα, μικρά εικονίδια, μερικές φορές οδήγησε σε χτυπώντας το λάθος, αποκτώντας έτσι λάθος λειτουργία που δεν είχε σκοπό να ενεργοποιήσει. Ως αποτέλεσμα, μερικές φορές έπρεπε να επιστρέψω σε προηγούμενα βήματα.

Επίσης, όταν προσπαθείτε να εντοπίσετε το εμπορικό σήμα της συσκευής που σκοπεύετε να ελέγξετε, μερικές φορές η ενέργεια κύλισης οδηγεί σε κατά λάθος "κλικ" σε λάθος εμπορικό σήμα παρά σε κύλιση στη λίστα για να φτάσετε στη σωστή μάρκα.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι τα παραπάνω θέματα δεν είναι απαραίτητα το σφάλμα της εφαρμογής Blumoo, αλλά περισσότερο από μια λειτουργία της αλληλεπίδρασης μεταξύ των δακτύλων σας και της οθόνης αφής του τηλεφώνου ή του tablet σας. Ωστόσο, αν έχετε δυσκολία στη χρήση μιας οθόνης αφής (ειδικά των μικρότερων που χρησιμοποιούνται σε πολλά smartphones), αυτοί είναι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Προτείνω τη χρήση του Blumoo σε ένα smartphone με μεγάλη οθόνη ή tablet.

Επίσης, το σύστημα Blumoo δεν είναι εντελώς μοναδικό - όταν το χρησιμοποίησα, μου θυμήθηκε το σύστημα τηλεχειρισμού Harmony της Logitech. Το σύστημα Harmony παρέχει επίσης μια παρόμοια βάση δεδομένων με συσκευές, καθώς και αρκετά απλή λειτουργία και είναι διαθέσιμη τόσο σε μορφή εφαρμογής, όσο και σε έναν φυσικό παράγοντα τηλεχειρισμού που παρέχει τόσο λειτουργία κουμπιών όσο και οθόνη αφής.

Επίσης, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι για πολλές νεότερες τηλεοράσεις και εξαρτήματα οικιακού κινηματογράφου, οι κατασκευαστές παρέχουν επίσης εφαρμογές τηλεχειριστηρίου δωρεάν downloadable smartphones and tablets - Ωστόσο, αυτή η μέθοδος ξεχωριστά κατεβάζει κάθε εφαρμογή και τοποθέτηση στη λίστα εφαρμογών ή στην οθόνη σας. Επίσης, με ξεχωριστές εφαρμογές δεν μπορείτε να μεταβείτε εύκολα (ή να ρυθμίσετε μακροεντολές που επιτρέπουν συνδυασμένες λειτουργίες μεταξύ των εφαρμογών) - όπως μπορείτε, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα όπως το Blumoo που παρέχει πρόσβαση σε πολλαπλά τηλεχειριστήρια μέσα σε ένα ενιαίο app.

Λαμβάνοντας όλα τα υπόψη, εάν είστε άρρωστοι και κουρασμένοι από ανακατεύθυνση, άστοχες καταστάσεις και ακόμη και να αντικαταστήσετε περιοδικά τα παλιά τηλεχειριστήρια επειδή κάποια κουμπιά έχουν φθαρεί (η πρόσβαση στην πραγματική αντικατάσταση του τηλεχειριστηρίου για τα παλαιότερα εργαλεία μπορεί να είναι αρκετά ακριβή ), τότε το Blumoo είναι σίγουρα ένα παγκόσμιο σύστημα τηλεχειρισμού που αξίζει να εξεταστεί.

Επίσημη σελίδα προϊόντος - Αγορά από την Amazon