Οδηγός για δέκτες οικιακού κινηματογράφου και για ήχο Surround

Ταξινόμηση της σύγχυσης σχετικά με τον ήχο surround και τους δέκτες οικιακού κινηματογράφου

Ο πυρήνας της εμπειρίας οικιακού κινηματογράφου είναι ο ήχος surround και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το παραδώσετε είναι με δέκτη οικιακού κινηματογράφου. Ωστόσο, με την αφθονία των μορφών περιβάλλοντος ήχου, τις ποικίλες δυνατότητες των δεκτών οικιακού κινηματογράφου και όλης αυτής της τεχνοτροπίας, πολλοί καταναλωτές θεωρούν ότι το home theater εκφοβίζει. Στην πραγματικότητα, μια εγκατάσταση home theater μπορεί να είναι μέτρια ή πολύπλοκη, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Συγκεντρώσαμε άρθρα βασικών άρθρων που θα σας εμπλουτίσουν με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να κάνετε το δρόμο σας μέσα από τον περιβάλλοντα ήχο και τον λαβύρινθο λήψης οικιακού κινηματογράφου.

Ήχος Surround - Ιστορικό και γεγονότα του ήχου Home Cinema

Dolby Atmos Soundfield Εικονογράφηση. Εικόνα παρέχεται από τις Onkyo USA και Dolby Labs

Η σημερινή εμπειρία ήχου surround είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών εξέλιξης. Από τις πρώτες μέρες του στερεοφωνικού, ο αγώνας έχει δημιουργήσει την απόλυτη εμπειρία ακρόασης στο σπίτι για την τηλεόραση, τη μουσική και τις ταινίες. Για να δώσετε ένα περιβάλλον, πάρτε ένα διαφωτιστικό ταξίδι πίσω στις αρχές του ήχου surround, την εξέλιξή του με τα χρόνια και πώς ταιριάζει στο τοπίο της τοπικής διασκέδασης. Περισσότερο "

Οδηγός μορφών ήχου Surround

Εμβέλεια στερεοφωνικού ήχου. Λογότυπα που παρέχονται από Dolby, DTS και Auro Technologies

Τι είναι το Dolby Digital; Τι είναι το Auro 3D Audio; Για να σκάβετε βαθύτερα σε κάθε μία από τις σημαντικότερες μορφές ήχου surround που είναι διαθέσιμες σε δέκτες οικιακού κινηματογράφου, ο οδηγός μορφών surround sound παρέχει εύκολες κατανοήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τους και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την εμπειρία οικιακού κινηματογράφου. Περισσότερο "

Πριν αγοράσετε ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου

Yamaha RX-V483 δέκτης οικιακού κινηματογράφου 5.1 καναλιών δικτύου. Εικόνες που παρέχονται από την Yamaha

Ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου που αναφέρεται επίσης ως δέκτης AV ή δέκτης περιφερειακού ήχου, αποτελεί την καρδιά ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου και παρέχει τις περισσότερες, αν όχι όλες, εισόδους και εξόδους στις οποίες συνδέετε όλα, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασής σας.

Ανάλογα με τον δέκτη, μπορεί να φαίνεται αρκετά περίπλοκο, αλλά στην πραγματικότητα παρέχει έναν αποτελεσματικό τρόπο συγκέντρωσης του συστήματος οικιακού κινηματογράφου. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου τις ίδιες δυνατότητες, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό που αγοράζετε πρέπει να έχει αυτό που χρειάζεστε. Πριν ξεχωρίσετε με το περίβλημα σας για να αγοράσετε ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου, πρέπει να ξέρετε τι να ψάξετε.

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου τις ίδιες δυνατότητες, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό που αγοράζετε πρέπει να έχει αυτό που χρειάζεστε. Πριν ξεχωρίσετε με το περίβλημα σας για να αγοράσετε ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου, πρέπει να ξέρετε τι να ψάξετε. Περισσότερο "

Πόση ισχύς ενισχυτή χρειάζεστε πραγματικά;

Denon AVR-X4300H δέκτης οικιακού κινηματογράφου - εσωτερική θέα. Εικόνα παρέχεται από την D & M Holdings

Όταν εξετάζετε την αγορά ενός οικιακού κινηματογράφου, τα πρώτα πράγματα που αντιμετωπίζετε είναι οι ονομαστικές τιμές ισχύος ενισχυτή, η οποία εκφράζεται σε Watt ανά κανάλι. Είναι εύκολο να αναρροφάτε όταν ο πωλητής σας ενημερώνει ότι ένας συγκεκριμένος δέκτης οικιακού κινηματογράφου μπορεί να εκπέμψει δύο φορές περισσότερα watt και άλλο. Περισσότερα είναι καλύτερα; Οχι απαραίτητα. Παρόλο που η ισχύς εξόδου είναι σημαντική, υπάρχει περισσότερος αριθμός Watt ανά κανάλι από τον πωλητή ή τον AD που σας λέει. Επίσης, η έξοδος ισχύος δεν είναι το μόνο πράγμα που σας λέει πόσο καλός είναι ο δέκτης. Περισσότερο "

Τι σημαίνει το .1 μέσα στον ήχο Surround

Εικόνα του Jamo J 112 Subwoofer. Εικόνα που παρέχεται από τον όμιλο Klipsch, Inc.

Μία από τις έννοιες που προκαλούν σύγχυση στους καταναλωτές είναι οι όροι 5.1, 6.1 και 7.1 σε σχέση με τις προδιαγραφές του δέκτη surround και του δέκτη οικιακού κινηματογράφου. Οι όροι 5,6 και 7 αναφέρονται στον αριθμό των καναλιών και των ομιλητών που υπάρχουν σε μια εγκατάσταση οικιακού κινηματογράφου. Επίσης, σε αντίθεση με τις προδιαγραφές εξόδου ισχύος, η χρήση του όρου .1 δεν είναι απλώς ένα πρόσθετο κομμάτι της φρασεολογίας που είναι εκεί για να σας συγχέει - δείχνει πράγματι κάτι σημαντικό για τη ρύθμιση του home theatre που έχει νόημα - αναφέρεται στο κανάλι subwoofer . Περισσότερο "

5.1 δέκτες 7.1 καναλιών για οικιακούς κινηματογράφους

Onkyo TX-SR343 (5.1) εναντίον TX-SR444 (7.1) Δέκτες καναλιών. Εικόνες που παρέχονται από τον Onkyo

Ποιο είναι καλύτερο, δέκτη 5.1 καναλιών ή 7.1 καναλιών home theater; Αποδεικνύεται ότι και οι δύο επιλογές έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, ανάλογα με το ποια εξαρτήματα πηγής χρησιμοποιείτε και ποιες είναι οι προσωπικές προτιμήσεις σας. Και οι δύο τύποι ρυθμίσεων ήχου surround παρέχουν ένα αποδεκτό περιβάλλον ακρόασης ήχου, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ελέγξτε τις λεπτομέρειες. Περισσότερο "

Δέκτες οικιακού κινηματογράφου και τη λειτουργία πολλαπλών ζωνών

Παράδειγμα αναλογικής τροφοδοσίας πολλαπλών ζωνών, προενίσχυσης και HDMI. Εικόνες που παρέχονται από την Onkyo / D & M Holdings / Marantz

Ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου καλείται να κάνει όλο και περισσότερο, από μια απλή σύνδεση με πηγές ήχου και βίντεο, με πρόσβαση στο δορυφορικό και internet ραδιόφωνο και με τη σύνδεση iPods. Ωστόσο, καθώς η πολυπλοκότητα των συσκευών λήψης Home Theater αυξάνεται, ένα άλλο χαρακτηριστικό που ενσωματώνεται σε πολλές από αυτές είναι αυτό που αποκαλείται "Multi-Zone" ικανότητα. Μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη λειτουργία πολλαπλών ζωνών που είναι διαθέσιμη σε πολλούς δέκτες οικιακού κινηματογράφου. Περισσότερο "

Δέκτες οικιακού κινηματογράφου και δρομολόγηση σημάτων βίντεο

Δορυφορικός δέκτης οικιακού κινηματογράφου Παράδειγμα σύνδεσης AV. Εικόνα παρέχεται από την Yamaha

Οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου παίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο τόσο ως κεντρικός κόμβος σύνδεσης ήχου / βίντεο όσο και ως επεξεργαστής ήχου και βίντεο. Ωστόσο, είναι πραγματικά σημαντικό να κατευθύνετε σήματα βίντεο μέσω του δέκτη οικιακού σας θεάτρου; Ελέγξτε μερικές χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το πότε η δρομολόγηση σημάτων βίντεο μέσω του δέκτη οικιακού σας θεάτρου μπορεί να είναι μια καλή ιδέα και πότε δεν θα μπορούσε. Περισσότερο "

Ο δέκτης Home Theater vs Stereo Receiver - Ποιο είναι το καλύτερο για εσάς;

Onkyo TX-8140 Στερεοφωνικός δέκτης εναντίον του δέκτη Home Cinema Yamaha RX-V681. Εικόνες που παρέχονται από Onkyo και Yamaha

Ποιος είναι ο κύριος στόχος σας - μια μεγάλη εμπειρία κινηματογράφου στο σπίτι ή μια ιδιαίτερη εμπειρία ακρόασης μουσικής; Για ταινίες, ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου σίγουρα παρέχει την μεγαλύτερη ευελιξία. Ωστόσο, αν το μόνο που χρειάζεστε είναι κάτι που θα χρησιμεύσει ως το κεντρικό κομμάτι μιας ακουστικής εμπειρίας μόνο για μουσική, τότε ίσως η καλύτερη επιλογή για εσάς είναι ένας στερεοφωνικός δέκτης. Μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις διαφορές μεταξύ του δέκτη οικιακού κινηματογράφου και του στερεοφωνικού δέκτη. Περισσότερο "

Πώς να πάρετε έναν δέκτη Home Theater και να τρέξετε

Yamaha RX-V683 Δέκτης δορυφόρων οικιακού κινηματογράφου 7,2 καναλιών. Εικόνες που παρέχονται από την Yamaha

Κάνατε την απόφασή σας, βάλατε στο πορτοφόλι σας, το πήρατε στο σπίτι και είστε έτοιμοι να αποσυσκευάσετε και να ρυθμίσετε τον δέκτη οικιακού σας θεάτρου. Ωστόσο, προτού ξεκινήσετε, δείτε μερικές εξαιρετικές συμβουλές που θα διασφαλίσουν ότι η διαδικασία εγκατάστασης και ρύθμισης για το δέκτη οικιακού κινηματογράφου σας πηγαίνει ομαλά. Περισσότερο "

Κορυφαίοι δέκτες οικιακού κινηματογράφου 1.300 δολάρια και πάνω

Δέκτης Home Cinema Yamaha AVENTAGE RX-A3070. Εικόνες που παρέχονται από την Yamaha Electronics Corporation

Εάν έχετε ένα μεγάλο δωμάτιο, και απαιτείτε ασυμβίβαστη δύναμη, ευελιξία σύνδεσης και ποιότητα. Στη συνέχεια, ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου υψηλού επιπέδου μπορεί να είναι για σας - αν έχετε τα μετρητά. Ελέγξτε τις δυνατότητες! Περισσότερο "

Κορυφαία δέκτες οικιακού κινηματογράφου $ 400 έως $ 1.299

Δέκτης οικιακού κινηματογράφου δικτύου Marantz SR5012. Εικόνα παρέχεται από την D & M Holdings

Αν και υπάρχουν μερικοί που έχουν τα μετρητά για την κρέμα της καλλιέργειας, τα περισσότερα από αυτά που μπορείτε να βρείτε συχνά σε ένα high-end home theater δέκτη μπορεί επίσης να βρεθεί στο μεσαίο επίπεδο θέατρο σπίτι θέατρο γλυκό σημείο. Στο σημείο τιμών $ 400- $ 600 μπορείτε να βρείτε συμπαγή βασικά στοιχεία με μερικές προσθήκες, όπως streaming μέσω διαδικτύου, ενώ οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου από το εύρος τιμών 700 έως 1.299 δολαρίων προσφέρουν πολλά από αυτά που μπορείτε να βρείτε σε πολλούς δέκτες υψηλής ευκρίνειας για οικιακούς κινηματογράφους, μείον μερικά πρόσθετα προνόμια, όπως εξαιρετικά υψηλή ισχύ εξόδου και πολλές περισσότερες συνδέσεις. Ωστόσο, εδώ οι περισσότεροι καταναλωτές θα βρουν αυτό που χρειάζονται. Περισσότερο "

Κορυφαία δέκτες οικιακού κινηματογράφου - Τιμολογημένοι σε $ 399.00 ή Λιγότερο

Ο δέκτης Denon AVR-S530BT εισόδου 5.1. Εικόνα που παρέχεται από την Amazon

Για όσους έχουν προϋπολογισμό ή απλώς θέλουν τα βασικά, οι περισσότεροι δέκτες οικιακού κινηματογράφου στην τιμή των 399 δολαρίων ή λιγότερο μπορεί να είναι μόνο το εισιτήριο. Τις περισσότερες φορές, οι δέκτες σε αυτό το εύρος τιμών προσφέρουν μόνο μέχρι και 5.1 κανάλια - αλλά υπάρχουν μερικά που πραγματικά σας δίνουν μέχρι και 7.1 κανάλια. Το Bluetooth συνήθως περιλαμβάνεται εκτός από τη φυσική συνδεσιμότητα, αλλά οι περισσότεροι δεν προσφέρουν ενσωματωμένη ροή στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, ακόμη και οι δέκτες θεάτρου σε αυτή την κατηγορία τιμών προσφέρουν χαρακτηριστικά και ποιότητα που μόνο πριν από δύο χρόνια θα ήταν διαθέσιμα μόνο σε τιμές $ 400 και upWaht είναι. Περισσότερο "