Εδώ μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία με άλλους υπολογιστές από τα Windows XP

Εκμάθηση κοινής χρήσης αρχείων των Windows XP

Τα Windows XP σας επιτρέπουν να μοιράζεστε έγγραφα, φακέλους και άλλους τύπους αρχείων με άλλους χρήστες στο ίδιο τοπικό δίκτυο, είτε χρησιμοποιούν Windows XP είτε λειτουργούν διαφορετικό λειτουργικό σύστημα Windows όπως Windows 10 , Windows 7 κ.λπ.

Μόλις ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση και επιλέξτε τι να κάνετε κοινή χρήση με άλλους υπολογιστές, δημιουργήστε ένα διακομιστή αρχείων όπου μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ υπολογιστών, να μοιράζεστε ολόκληρο τον υπολογιστή με το δίκτυό σας, να αντιγράφετε βίντεο ή εικόνες κ.λπ.

Πώς να μοιράζεστε αρχεία των Windows XP σε ένα δίκτυο

Είναι πολύ απλό να μοιράζεστε αρχεία από τα Windows XP. απλά ακολουθήστε τα απλά βήματα για να πάμε τα πράγματα:

  1. Βεβαιωθείτε ότι η απλή κοινή χρήση αρχείων των Windows XP είναι ενεργοποιημένη.
  2. Βρείτε την τοποθεσία του αρχείου, του φακέλου ή της μονάδας δίσκου που θέλετε να μοιραστείτε. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ανοίξετε τον υπολογιστή μου από το μενού "Έναρξη".
  3. Κάντε δεξιό κλικ στο στοιχείο ή πηγαίνετε στο μενού Αρχείο και, στη συνέχεια, επιλέξτε Κοινή χρήση και ασφάλεια ....
  4. Από το νέο παράθυρο που ανοίγει, επιλέξτε την επιλογή Μετονομασία αυτού του φακέλου στο δίκτυο και, στη συνέχεια, δώστε στο στοιχείο ένα όνομα για να αναγνωριστεί.
    1. Αν θέλετε οι χρήστες να μπορούν να αλλάξουν το στοιχείο, τοποθετήστε το πλαίσιο ελέγχου στο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Να επιτρέπεται στους χρήστες του δικτύου να αλλάζουν τα αρχεία μου .
    2. Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να επιλέξετε κάποια από αυτές τις επιλογές, μπορεί να σημαίνει ότι το αρχείο ή ο φάκελος βρίσκεται σε άλλο φάκελο που έχει οριστεί σε ιδιωτικό. πρέπει πρώτα να επιτρέψετε την πρόσβαση στον φάκελο αυτό. Πηγαίνετε εκεί και ανοίξτε τις ίδιες ρυθμίσεις κοινής χρήσης, αλλά καταργήστε την επιλογή ιδιωτικής επιλογής Δημιουργία αυτό το φάκελο .
  5. Κάντε κλικ στο OK ή στο Apply για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να ενεργοποιήσετε το νέο κοινόχρηστο στοιχείο.

Συμβουλές κοινής χρήσης των Windows XP