Πώς να αναζητήσετε έναν ιδιοκτήτη διεύθυνσης IP

Κάθε δημόσια διεύθυνση IP καταχωρείται σε έναν κάτοχο

Κάθε δημόσια διεύθυνση Internet Protocol (IP) που χρησιμοποιείται στο διαδίκτυο καταχωρείται σε έναν κάτοχο. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να είναι άτομο ή εκπρόσωπος μεγαλύτερου οργανισμού, όπως ένας πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου .

Δεδομένου ότι πολλοί ιστότοποι δεν κρύβουν την ιδιοκτησία τους, μπορείτε να αναζητήσετε αυτές τις δημόσιες πληροφορίες για να δείτε τον κάτοχο ενός ιστότοπου. Ωστόσο, κάποιες υπηρεσίες αφήνουν τον ιδιοκτήτη να παραμείνει ανώνυμος, ώστε τα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του να μην βρίσκονται εύκολα. Σε αυτή την περίπτωση, οι υπηρεσίες αναζήτησης IP δεν θα λειτουργήσουν.

Αναζητήστε τη διεύθυνση IP στον WHOIS της ARIN

Ο WHOIS του ARIN διερωτάται για κάθε διεύθυνση IP που εισάγετε και σας ενημερώνει όχι μόνο ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της διεύθυνσης IP αλλά και άλλες πληροφορίες, όπως ένας αριθμός επαφής, μια λίστα με άλλες διευθύνσεις IP σε αυτόν τον τομέα με τον ίδιο κάτοχο , και ημερομηνίες εγγραφής.

Για παράδειγμα, εάν εισαγάγετε τη διεύθυνση IP 216.58.194.78, ο WHOIS του ARIN λέει ότι ο κάτοχος είναι Google, η διεύθυνση IP καταχωρήθηκε το 2000 και η περιοχή IP είναι μεταξύ 216.58.192.0 και 216.58.223.255.

Τι εάν δεν γνωρίζω τη διεύθυνση IP;

Ορισμένες υπηρεσίες είναι παρόμοιες με WHOIS του ARIN, αλλά σας επιτρέπουν να κάνετε αναζήτηση για τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου, ακόμη και αν δεν γνωρίζετε τη διεύθυνση IP του ιστότοπου. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν τα UltraTools, Register.com, GoDaddy και DomainTools.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιήσετε το WHOIS του ARIN για να βρείτε τον κάτοχο μιας διεύθυνσης IP, μετατρέψτε τον ιστότοπο στη διεύθυνση IP του χρησιμοποιώντας μια απλή εντολή ping στη γραμμή εντολών των Windows.

Με την εντολή Command Prompt ανοικτή, πληκτρολογήστε τα παρακάτω για να βρείτε τη διεύθυνση IP του ιστότοπου:

ping

Φυσικά, αντικαταστήστε με τον ιστότοπο στον οποίο θέλετε να βρείτε τη διεύθυνση IP για.

Τι γίνεται με ιδιωτικές και άλλες δεσμευμένες διευθύνσεις IP

Ορισμένες περιοχές διευθύνσεων IP προορίζονται για χρήση σε ιδιωτικά δίκτυα ή για έρευνα στο διαδίκτυο. Προσπαθώντας να αναζητήσουμε αυτές τις διευθύνσεις IP στο WHOIS επιστρέφει έναν κάτοχο, όπως το Internet Assigned Numbers Authority (IANA).

Ωστόσο, αυτές οι ίδιες διευθύνσεις χρησιμοποιούνται πραγματικά σε πολλά διαφορετικά οικιακά και επιχειρηματικά δίκτυα παγκοσμίως. Για να βρείτε ποιος κατέχει μια ιδιωτική διεύθυνση IP μέσα σε έναν οργανισμό, επικοινωνήστε με το διαχειριστή του δικτύου.