Πώς να χρησιμοποιήσετε το Windows HomeGroup

Το HomeGroup είναι μια λειτουργία δικτύωσης των Microsoft Windows που παρουσιάζεται με τα Windows 7. Το HomeGroup παρέχει μια μέθοδο για Windows 7 και νεότερους υπολογιστές (συμπεριλαμβανομένων των Windows 10) για να μοιράζονται πόρους μεταξύ των οποίων εκτυπωτές και διαφορετικούς τύπους αρχείων μεταξύ τους.

Οικιακή ομάδα έναντι λειτουργικών ομάδων και τομέων των Windows

Το HomeGroup είναι μια ξεχωριστή τεχνολογία από τις ομάδες εργασίας των Microsoft Windows και τους τομείς . Τα Windows 7 και οι νεώτερες εκδόσεις υποστηρίζουν και τις τρεις μεθόδους για την οργάνωση συσκευών και πόρων σε δίκτυα υπολογιστών . Σε σύγκριση με τις ομάδες εργασίας και τον τομέα, οι ομάδες σπίτι:

Δημιουργία μιας αρχικής ομάδας των Windows

Για να δημιουργήσετε μια νέα ομάδα Home, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Από το σχεδιασμό, ένας υπολογιστής με Windows 7 δεν μπορεί να υποστηρίξει τη δημιουργία οικιστικών ομάδων εάν εκτελείται το Basic Basic ή το Windows 7 Starter Edition . Αυτές οι δύο εκδόσεις των Windows 7 απενεργοποιούν τη δυνατότητα δημιουργίας οικιστικών ομάδων (αν και μπορούν να ενταχθούν σε υπάρχοντες). Η εγκατάσταση μιας οικιακής ομάδας απαιτεί από το οικιακό δίκτυο να διαθέτει τουλάχιστον έναν υπολογιστή με πιο προηγμένη έκδοση των Windows 7, όπως το Home Premium ή το Professional.

Οι ομάδες αρχικής σελίδας επίσης δεν μπορούν να δημιουργηθούν από υπολογιστές που ανήκουν ήδη σε έναν τομέα των Windows.

Σύνδεση και αποχώρηση από τις ομάδες αρχικής σελίδας

Οι ομάδες οικίας γίνονται χρήσιμες μόνο όταν ανήκουν σε δύο ή περισσότερους υπολογιστές. Για να προσθέσετε περισσότερους υπολογιστές με Windows 7 σε μια ομάδα σπίτι, ακολουθήστε τα εξής βήματα από κάθε υπολογιστή που θα ενταχθεί:

Οι υπολογιστές μπορούν επίσης να προστεθούν σε μια ομάδα σπίτι κατά την εγκατάσταση των Windows 7. Εάν ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος στο τοπικό δίκτυο και το O / S ανακαλύψει μια οικιακή ομάδα κατά την εγκατάσταση, ο χρήστης θα σας ζητηθεί να συμμετάσχετε σε αυτήν την ομάδα.

Για να καταργήσετε έναν υπολογιστή από μια οικιακή ομάδα, ανοίξτε το παράθυρο κοινής χρήσης Οικιακή ομάδα και κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Αφήστε την οικιακή ομάδα ..." κοντά στο κάτω μέρος.

Ένας υπολογιστής μπορεί να ανήκει σε μία μόνο ομάδα σπίτι κάθε φορά. Για να συμμετάσχετε σε διαφορετική οικιακή ομάδα από εκείνη με την οποία είναι συνδεδεμένος ένας υπολογιστής, αφαιρέστε πρώτα την τρέχουσα ομάδα και, στη συνέχεια, εγγραφείτε στη νέα ομάδα ακολουθώντας τις διαδικασίες που περιγράφονται παραπάνω.

Χρήση ομάδων αρχικής σελίδας

Τα Windows οργανώνουν τους πόρους αρχείων που μοιράζονται οι ομάδες αρχικής σελίδας σε μια ειδική προβολή μέσα στην Εξερεύνηση των Windows. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε κοινόχρηστα αρχεία ομάδας σπιτιών, ανοίξτε την Εξερεύνηση των Windows και μεταβείτε στην ενότητα "Αρχική ομάδα" που βρίσκεται στο αριστερό παράθυρο μεταξύ των τμημάτων "Βιβλιοθήκες" και "Υπολογιστής". Η επέκταση του εικονιδίου Οικιακή ομάδα εμφανίζει μια λίστα συσκευών που είναι συνδεδεμένες με την ομάδα και η επέκταση του εικονιδίου της συσκευής με τη σειρά της αποκτά πρόσβαση στο δέντρο των αρχείων και των φακέλων που μοιράζεται επί του παρόντος ο Η / Υ (στο Documents, Music, Pictures and Video).

Τα αρχεία που μοιράζονται με το HomeGroup μπορούν να προσεγγιστούν από οποιονδήποτε υπολογιστή μέλος σαν να ήταν τοπικά. Ωστόσο, όταν ο υπολογιστής φιλοξενίας είναι εκτός δικτύου, τα αρχεία και οι φάκελοί του δεν είναι διαθέσιμα και δεν περιλαμβάνονται στην Εξερεύνηση των Windows. Από προεπιλογή, το HomeGroup μοιράζεται αρχεία με πρόσβαση μόνο για ανάγνωση. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη διαχείριση της κοινής χρήσης φακέλων και των ρυθμίσεων ατομικών αρχείων:

Το HomeGroup προσθέτει επίσης αυτόματα εκτυπωτές κοινής χρήσης στην ενότητα Devices and Printers του κάθε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στην ομάδα.

Αλλαγή του κωδικού πρόσβασης της Ομάδας Home

Ενώ τα Windows παράγουν αυτόματα έναν κωδικό πρόσβασης για την ομάδα σπίτι κατά την πρώτη δημιουργία της ομάδας, ένας διαχειριστής μπορεί να αλλάξει τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης σε ένα νέο που είναι ευκολότερο να θυμηθεί. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης θα πρέπει επίσης να αλλάξει όταν θέλετε να καταργήσετε οριστικά τους υπολογιστές από την οικιακή ομάδα ή / και να απαγορεύσετε μεμονωμένους ανθρώπους.

Για να αλλάξετε έναν κωδικό ομαδικής ομάδας:

  1. Από οποιονδήποτε υπολογιστή ανήκει στην οικιακή ομάδα, ανοίξτε το παράθυρο κοινής χρήσης Ομαδικής ομάδας στον Πίνακα Ελέγχου.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Αλλαγή κωδικού πρόσβασης ..." κοντά στο κάτω μέρος του παραθύρου. (Ο τρέχων χρησιμοποιούμενος κωδικός πρόσβασης μπορεί να προβληθεί κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο "Προβολή ή εκτύπωση του κωδικού πρόσβασης οικιακής ομάδας")
  3. Καταχωρίστε τον νέο κωδικό πρόσβασης, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο και κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος.
  4. Επαναλάβετε τα βήματα 1-3 για κάθε υπολογιστή της οικείας ομάδας

Για να αποτρέψετε τα ζητήματα συγχρονισμού με άλλους υπολογιστές στο δίκτυο, η Microsoft συνιστά την άμεση ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας σε όλες τις συσκευές της ομάδας.

Αντιμετώπιση προβλημάτων οικιακών ομάδων

Παρόλο που η Microsoft σχεδίασε το HomeGroup για να είναι μια αξιόπιστη υπηρεσία, ίσως είναι μερικές φορές απαραίτητο να αντιμετωπίσετε τεχνικά προβλήματα είτε με τη σύνδεση στην οικιακή ομάδα είτε με την κοινή χρήση πόρων. Παρακολουθήστε ειδικά αυτά τα κοινά προβλήματα και τους τεχνικούς περιορισμούς:

Το HomeGroup περιλαμβάνει ένα αυτόματο βοηθητικό πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων που έχει σχεδιαστεί για τη διάγνωση συγκεκριμένων τεχνικών προβλημάτων σε πραγματικό χρόνο. Για να ξεκινήσετε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα:

  1. Ανοίξτε το παράθυρο κοινής χρήσης Οικιακής ομάδας από τον Πίνακα Ελέγχου
  2. Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Εκκίνηση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων οικιακής ομάδας" στο κάτω μέρος αυτού του παραθύρου

Επέκταση των οικείων ομάδων σε υπολογιστές που δεν λειτουργούν με Windows

Το HomeGroup υποστηρίζεται επίσημα μόνο σε υπολογιστές με Windows που ξεκινούν με τα Windows 7. Μερικοί ενθουσιώδεις τεχνολόγοι έχουν αναπτύξει μεθόδους επέκτασης του πρωτοκόλλου HomeGroup για να λειτουργούν με παλαιότερες εκδόσεις των Windows ή με εναλλακτικά λειτουργικά συστήματα όπως το Mac OS X. Αυτές οι ανεπίσημες μέθοδοι τείνουν να είναι σχετικά δύσκολες να διαμορφώνουν και να υποφέρουν από τεχνικούς περιορισμούς.