Χρησιμοποιήστε το Google Drive για αποθήκευση και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων

Όχι, το Google Drive δεν είναι αυτόνομο αυτοκίνητο της Google. Το Google Drive ξεκίνησε ως εικονικός χώρος αποθήκευσης (ένα προϊόν που φημολογείται από τότε που κυκλοφόρησε το Gmail). Υπήρχαν μερικά hacks για να εκμεταλλευτείτε τον χώρο αποθήκευσης στο Gmail ως έναν τρόπο αποθήκευσης αντιγράφων αρχείων στο cloud.

Η φημολογούμενη εφαρμογή αναφέρεται συνήθως ως "Gdrive". Εν τω μεταξύ, συστήματα αποθήκευσης νέφους εισήχθησαν από άλλες εταιρείες, όπως η Microsoft. Τον Απρίλιο του 2012, η ​​φήμη τελικά έγινε πραγματικότητα και η Google εισήγαγε το Google Drive.

Τι ακριβώς είναι το Google Drive; Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα αποθήκευσης με δυνατότητα επεξεργασίας κειμένου. Παίρνετε και τα δύο εργαλεία επεξεργασίας κειμένου, υπολογιστικών φύλλων και παρουσίασης σε απευθείας σύνδεση και την ευκολία ενός εικονικού φακέλου στους υπολογιστές σας που μπορείτε απλά να μεταφέρετε και να αποθέσετε αρχεία για συγχρονισμό μεταξύ φορητών υπολογιστών, tablet και κινητών τηλεφώνων. Υπάρχουν μερικές διαμάχες με τη χρήση του Google Drive, οπότε μπορείτε να δείτε μια διαδρομή.

Εγκατάσταση του Google Drive

Μεταβείτε στη διεύθυνση https://www.google.com/drive/download/ και ακολουθήστε τις οδηγίες. Θα πραγματοποιήσετε λήψη της εφαρμογής Google Drive που θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε έναν εικονικό φάκελο στην επιφάνεια εργασίας σας. Μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής Google Drive σε οποιονδήποτε φορητούς υπολογιστές, επιτραπέζιους υπολογιστές, tablet ή τηλέφωνα.

Η εφαρμογή Google Drive λειτουργεί:

Και μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Google Drive από τον ιστό σε μια δέσμη περισσότερων συσκευών και προγραμμάτων περιήγησης, αν και χάνετε την ευκολία ενός εικονικού φακέλου.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Drive

Ως επί το πλείστον, η χρήση του Google Drive είναι ακριβώς όπως τη χρήση των Εγγράφων Google όταν βρίσκεστε στο διαδίκτυο. Μπορείτε να μοιραστείτε απευθείας στο Google+ από το Google Drive, αν θέλετε, και οι φάκελοι που το Google Drive συλλέγει συλλογές επιστρέφουν στους φακέλους που ονομάζονται. Το αριστερό μενού έχει το Drive μου αντί για ένα αρχικό μενού.

Όταν έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή Google Drive, έχετε ό, τι φαίνεται να είναι φάκελος στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε αρχεία στον φάκελο και η δραστηριότητά σας θα συγχρονιστεί με τον Ιστό και θα είναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε υπολογιστή ή κινητή συσκευή που συγχρονίζετε με το Google Drive.

Αυτό σημαίνει ότι τα αρχεία σας θα μεταφορτωθούν σε αυτόν το φάκελο και θα μεταφορτωθούν ξανά στο σύννεφο κάθε φορά που θα κάνετε μια αλλαγή. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φάκελο επιφάνεια εργασίας ως κάτι άλλο από ένα φάκελο, αν και. Δεν μπορείτε να μετατρέψετε αρχεία ή να τα μοιραστείτε με το Google+ από αυτό.

Το τηλέφωνό σας είναι πολύ μικρό για να μπορείτε να κατεβάσετε 15 αρχεία αξίας αρχείων ανά πάσα στιγμή, έτσι ώστε η έκδοση για κινητά της εφαρμογής να μοιάζει περισσότερο με σελιδοδείκτη για να κατεβάσετε γρήγορα τα αρχεία αντί για ένα αντίγραφο των ίδιων των αρχείων. Εάν διαπιστώσετε ότι η επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας δεν λειτουργεί σωστά, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σας ώστε να συγχρονίζουν μόνο επιλεγμένους φακέλους ή αρχεία.

Όρια αποθήκευσης

Το Google Drive δεν σας παρέχει άπειρο αποθηκευτικό χώρο. Αυτήν τη στιγμή περιορίζεστε σε 15 συναυλίες (από αυτή τη γραφή) ή μπορείτε να πληρώσετε μια μηνιαία αμοιβή για να προσθέσετε σε αυτόν τον αποθηκευτικό χώρο. Εάν υπερβείτε το όριο, μπορείτε ακόμα να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας, αλλά δεν θα μπορείτε να προσθέσετε πια περισσότερα από αυτά μέχρι να επιστρέψετε στο όριο. Ο συγχρονισμός σταματά επίσης, οπότε θα χρειαστεί να λύσετε τα προβλήματα αποθήκευσης γρήγορα!

Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Στην πραγματικότητα έχετε περισσότερες από 15 συναυλίες αποθηκευτικού χώρου. Τα αρχεία και οι φάκελοι που μετατρέπετε στη μορφή των Εγγράφων Google δεν υπολογίζονται σε σχέση με το όριο. Άλλα αρχεία εξακολουθούν να κάνουν. Είναι προς το συμφέρον σας να μετατρέψετε τα αρχεία του Word σε μορφή εγγράφων Google όποτε είναι δυνατόν. Εάν πρέπει να επεξεργαστείτε ένα αρχείο χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας επιφάνειας εργασίας, μπορείτε να εξαγάγετε το αρχείο πίσω στο Word ή σε άλλη μορφή.

Μετατροπή αρχείων

Από το Google Drive στον ιστό, κάντε δεξί κλικ σε ένα αρχείο και επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή για να μετατρέψετε το αρχείο σε μορφή Έγγραφα Google. Τα αρχεία που μπορείτε να μετατρέψετε περιλαμβάνουν το Word, το Excel, το OpenOffice, το PowerPoint και πολλά άλλα.

Εναλλακτικές λύσεις του Google Drive

Το Google Drive δεν είναι η μοναδική εφαρμογή εικονικής αποθήκευσης εκεί έξω. Το Dropbox , το Microsoft SkyDrive, το SugarSync και άλλες υπηρεσίες προσφέρουν πολύ παρόμοια χαρακτηριστικά και η εισαγωγή του Google Drive αναμφίβολα θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και τις δυνατότητες που προσφέρουν στο μέλλον.