Μάθετε σχετικά με την προώθηση της κίνησης στο Flash

Στο πρώτο μάθημα φλας , καλύψαμε την προσθήκη κίνησης ως βασική διαδικασία "Point A to Point B", μετακινώντας έναν κύκλο από τη μια γωνία της σκηνής μας στην άλλη. Το Tweening δεν καλύπτει μόνο την γραμμική κίνηση. μπορείτε επίσης να περιστρέψετε τα σύμβολά σας καθώς μετακινούνται ή να τα περιστρέψετε στη θέση τους.

Δημιουργία ενός Motion Tween

Για να το κάνετε αυτό, θα δημιουργούσατε μια προσθήκη κίνησης με τον ίδιο τρόπο που κάνατε στο Μάθημα Ένα, δημιουργώντας ένα σύμβολο και στη συνέχεια αντιγράφοντας το κλειδί σας από το πρώτο σας πλαίσιο στο τελευταίο σας πλαίσιο πριν επιλέξετε το "Motion Tween" από τη γραμμή Properties ή κάνοντας δεξί κλικ στη γραμμή χρόνου και επιλέγοντας "Insert Motion Tween" ή μεταβαίνοντας στο Insert-> Create Motion Tween. (Μπορείτε να μετακινήσετε το σύμβολό σας αν θέλετε, ανάλογα με το αν θέλετε το σχήμα σας να γλιστρήσει και να περιστραφεί ή απλά να περιστραφεί).

Τώρα, αν κοιτάξετε στη γραμμή ιδιοτήτων, θα δείτε στο κάτω μισό μια επιλογή που λέει "Περιστροφή" και ένα αναπτυσσόμενο μενού με την προεπιλεγμένη ρύθμιση στο "Auto". Το "αυτόματο" σημαίνει γενικά ότι δεν περιστρέφεται καθόλου ή ότι περιστρέφεται μόνο με βάση άλλες παραμέτρους. "Κανένα" σημαίνει ότι δεν θα περιστραφεί, περίοδος. οι άλλες δύο επιλογές είναι "CW" και "CCW" ή "ClockWise" και "CounterClockWise". "Δεξιόστροφα" περιστρέφεται προς τα αριστερά. Το "CounterClockWise" περιστρέφεται προς τα δεξιά.

Επιλέξτε το ένα ή το άλλο και, στη συνέχεια, ορίστε τον αριθμό πλήρους περιστροφής 360 μοιρών που θα κάνει το σύμβολο σας στο πεδίο στα δεξιά. (Στην εικόνα που εμφανίζεται στα δεξιά αυτού του άρθρου έχω ρυθμίσει 1 περιστροφή). Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε να συνδυάσετε τη γραμμική κίνηση και την περιστροφική κίνηση σε ένα μόνο tween. Λάβετε υπόψη ότι το σύμβολο θα περιστρέφεται γύρω από το κεντρικό σημείο περιστροφής του και ότι μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε σε αυτό το σημείο περιστροφής για να το μετακινήσετε αλλού και να αλλάξετε τη φύση της περιστροφής.

Πιθανά προβλήματα με το tweening

Το Tweening είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε γρήγορο κινούμενο σχέδιο, αλλά σίγουρα έχει τους περιορισμούς του. Ένα ζήτημα με το Flash (τώρα το Adobe Animate) είναι ότι είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από την εμφάνιση "Flash-y". Ξέρετε το ένα, το παχύ περιγράφει στερεά και συμπαγή χρώματα γεμίζει. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό στυλ που μπορεί εύκολα να ξεπεράσει αυτό που δουλεύετε, φωνάζοντας "HEY I WAS MADE IN FLASH!" Οι Tweens μπορούν επίσης να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Εγώ προσωπικά προσπαθώ να αποφύγω όσο το δυνατόν περισσότερο το tweening σε Flash και After Effects. Νομίζω ότι δίνει μια πολύ πιο οργανική, ανθρώπινη ποιότητα στη δουλειά σας, αν μπορείτε να αποφύγετε τη χρήση tweens και να πάτε μέσα και να ζωντανέψετε τα πράγματα με το χέρι και όχι να βασίζεστε στον υπολογιστή για να κάνετε το animation για σας. Αποφεύγοντας tweens είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να αποφευχθεί η εμφάνιση "computer-y" που μπορεί, πάλι, να υπερνικήσει ό, τι μοναδική δουλειά που βάζετε μαζί.

Έτσι, ενώ σίγουρα ένα εύχρηστο εργαλείο, θα προσπαθούσα να το χρησιμοποιήσω με φειδώ όταν πρόκειται για animation χαρακτήρων . Όπου οι tweens λειτουργούν καλύτερα είναι σε περισσότερο γραφικό έργο γραφικών τύπου ή animate κινητική τυπογραφία. Χρησιμοποιώντας tweens για να ζωντανέψετε έναν χαρακτήρα περπατώντας ή κάνοντας κάτι μπορεί εύκολα να ρίξει τη δουλειά σας στην παράξενη κοιλάδα και ίσως να χάσετε κάποια μέλη ακροατηρίου. Με όλη τη σκληρή δουλειά που βάζετε στα κινούμενα σχέδια σας σίγουρα δεν θέλετε αυτό, γι 'αυτό να είστε προσεκτικοί με πόσο συχνά βασίζεστε σε tweens motion.