Τι είναι ένα αρχείο επαφών;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία επαφής

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου CONTACT είναι ένα αρχείο επαφών των Windows. Χρησιμοποιούνται στα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 και Windows Vista .

Τα αρχεία CONTACT είναι αρχεία βασισμένα σε XML που αποθηκεύουν πληροφορίες σχετικά με κάποιον, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, της φωτογραφίας, των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των αριθμών τηλεφώνου, των διευθύνσεων εργασίας και κατοικίας, των μελών της οικογένειάς σας και άλλων λεπτομερειών.

Αυτός είναι ο φάκελος όπου αποθηκεύονται τα αρχεία επαφών από προεπιλογή: C: \ Users \ [USERNAME] \ Contacts \ .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο επαφών

Ο ευκολότερος τρόπος για να ανοίξετε ένα αρχείο CONTACT είναι να κάνετε διπλό κλικ ή να το αγγίξετε δύο φορές. Το πρόγραμμα που ανοίγει αυτά τα αρχεία, τις Επαφές των Windows, είναι ενσωματωμένο στα Windows, οπότε δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε επιπλέον λογισμικό για να ανοίξετε τα αρχεία CONTACT.

Το Windows Live Mail, το οποίο περιλαμβάνεται στα Windows Essentials ( προϊόν που έχει διακοπεί πλέον από τη Microsoft ), μπορεί να ανοίξει και να χρησιμοποιήσει και τα αρχεία CONTACT.

Δεδομένου ότι τα αρχεία .CONTACT είναι αρχεία κειμένου XML, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανοίξετε ένα σε έναν επεξεργαστή κειμένου όπως το πρόγραμμα Σημειωματάριο στα Windows ή έναν επεξεργαστή τρίτου μέρους όπως ένας από τους καλύτερους καταλόγους του Free Text Editors . Ωστόσο, κάνοντας αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε τις λεπτομέρειες του αρχείου CONTACT σε μορφή κειμένου, κάτι που σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο να το διαβάσετε όσο χρησιμοποιείστε τις Επαφές των Windows.

Συμβουλή: Εκτός από τη χρήση της διαδρομής που ανέφερα παραπάνω, οι Επαφές των Windows μπορούν επίσης να ανοιχτούν από το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση ή από ένα παράθυρο γραμμής εντολών χρησιμοποιώντας την εντολή wab.exe .

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο CONTACT, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα με ανοικτά αρχεία CONTACT, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο επαφής

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο CONTACT σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ή συσκευή, πιθανότατα θα πρέπει να μετατρέψετε το αρχείο CONTACT σε CSV ή VCF , τα οποία είναι ευρύτερα χρησιμοποιούμενα φορμά αρχείων.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το φάκελο \ Contacts \ που ανέφερα παραπάνω. Ένα νέο μενού θα εμφανιστεί σε αυτόν το φάκελο που είναι διαφορετικό από το μενού στους άλλους φακέλους στα Windows. Επιλέξτε Εξαγωγή για να επιλέξετε ποια μορφή θέλετε να μετατρέψετε και το αρχείο CONTACT.

Σημείωση: Δεν θα δείτε την επιλογή Εξαγωγή εάν το αρχείο επαφών σας βρίσκεται σε διαφορετικό φάκελο επειδή αυτή η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι αυτό που ανοίγει το ειδικό μενού για τα αρχεία CONTACT. Για να διορθώσετε αυτό, μετακινήστε το αρχείο .CONTACT στο φάκελο \ Contacts \ .

Εάν μετατρέπετε ένα αρχείο επαφής σε CSV, σας δίνεται η δυνατότητα να εξαιρέσετε ορισμένα πεδία από εξαγωγή. Για παράδειγμα, μπορείτε να εξαγάγετε μόνο το όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αν θέλετε, αφαιρώντας τα πλαίσια δίπλα από τα πεδία για τη διεύθυνση κατοικίας, τις πληροφορίες της εταιρείας, τον τίτλο εργασίας, τις σημειώσεις κλπ.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου CONTACT και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.