Γιατί οι άνθρωποι συχνά διαφωνούν για τον ήχο των ακουστικών

01 από 05

Επιστημονικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι συχνά διαφωνούν για τον ήχο των ακουστικών

Thomas Barwick / Πέτρα / Getty Images

Από όλους τους τύπους καταναλωτικών προϊόντων ήχου που έχω δοκιμάσει, κανένας δεν ήταν τόσο περίπλοκος όσο τα ακουστικά. Στα πολλά τεστ που πραγματοποίησα για το Sound & Vision και αυτά που συμμετέχω τώρα στο The Wirecutter, υπάρχουν συχνά μεγάλες διαφορές στους τρόπους που οι ακροατές αντιλαμβάνονται και περιγράφουν τον ήχο ενός συγκεκριμένου ακουστικού. Βλέπουμε περισσότερες διαφορές όταν διαβάζουμε τα σχόλια του αναγνώστη. Ακόμη και μετά την απομάκρυνση των τράγων, είναι προφανές ότι μερικοί άνθρωποι ακούν τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

02 του 05

Δεν υπάρχουν δύο αυτιά είναι τα ίδια

Προϊόντα Βιομηχανικής Έρευνας

Λόγος # 1: Τα κανάλια των αυτιών ποικίλλουν ριζικά.

Ο Jacob Soendergaard, μηχανικός πωλήσεων για την GRAS Sound and Vibration (η εταιρεία που κάνει τα εργαλεία μέτρησης ακουστικών μου) μου είπε για αυτό το φαινόμενο και ήταν αρκετά ευγενής για να με κατευθύνει σε ένα πολύ ενδιαφέρον PDF που περιγράφει τη διαδικασία ανάπτυξης των εξομοιωτών αυτιών / προσομοιωτές κεφαλής και κορμού που χρησιμοποιούμε σήμερα.

Όπως ο SC Dalsgaard του Πανεπιστημίου της Οντάνσε, ένας από τους επιστήμονες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα που σημειώθηκε παραπάνω, το έλεγε τόσο σοφά και ευγενικά: "Ο άνθρωπος κατασκευάζεται μέσα σε μια πολύ ευρεία ανοχή".

Ο Soendergaard ανέπτυξε: «Κάθε μεταβολή του χρόνου στη γεωμετρία (σχήμα αυτιού, ποσότητα πτυχώσεων και πτυχών στο κανάλι, αναλογία καναλιού, θέση διπλών στροφών, μέγεθος τυμπανικής μεμβράνης κλπ.) Θα επηρεάσει την αντίληψη της ακοής - - ιδιαίτερα στις υψηλές συχνότητες με πολύ μικρά μήκη κύματος. "

Μπορείτε να δείτε αυτό στο παραπάνω γράφημα, που είναι μια συντομευμένη έκδοση ενός διαγράμματος που εμφανίζεται στο PDF στο οποίο συνδεόμουν. Αυτό το διάγραμμα συγκρίνει τις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στα κανάλια αυτιών των 11 υποκείμενων σε δοκιμή ατόμων με την απόκριση ενός ζεύκτη που σχεδιάστηκε για μετρήσεις βοηθήματος ακοής. Για κάθε συχνότητα δοκιμής, μπορείτε να δείτε την απόκριση του ζεύκτη (την σταθερή γραμμή), τη μέση απόκριση των 11 τεστ (τον κύκλο) και το εύρος των απαντήσεων (το πράγμα που μοιάζει με λίπος, πλάγια H).

Όπως βλέπετε, η απόκριση των καναλιών αυτιών δεν κυμαίνεται πολύ κάτω από 1 kHz, αλλά πάνω από 2 kHz οι διαφορές ανταπόκρισης γίνονται μεγάλες και κατά 10 kHz είναι τεράστιες, περίπου +/- 4 dB. Για να το θέσουμε σε μια προοπτική, μια διαφορά απόκρισης +/- 2 dB - πείτε, μειώνοντας τα μπάσα κατά -2 dB και αυξάνοντας τα πρίμα με τα +2 dB - αρκεί για να πραγματοποιήσετε μια μεγάλη αλλαγή στην ηχητική ισορροπία ενός ακουστικού.

Ο Soendergaard και εγώ συζητούσαμε για τη μέτρηση σε αυτήν την περίπτωση, αλλά η συζήτησή μας αφορά και την υποκειμενική ακρόαση, διότι το τύμπανο σας είναι αποτελεσματικά η συσκευή μέτρησης, καταλαμβάνοντας περίπου το ίδιο φυσικό επίπεδο με το μικρόφωνο μέσα στον προσομοιωτή αυτιού. Όπως είπε ο Soendergaard, αναφερόμενος στις συχνότητες μεταξύ 10 και 20 kHz (το ανώτερο εύρος της ανθρώπινης ακοής), "Εάν η συσκευή μέτρησης σας αντισταθμίζεται από ένα χιλιοστό ανάμεσα σε κάθε προσαρμογή, θα δείτε πολύ διαφορετικά αποτελέσματα για το ίδιο άτομο".

Έτσι, οι διαφορές στο σχήμα του αυτιού - και οι αναπόφευκτες διαφορές στον τρόπο με τον οποίο τα ακουστικά, και ειδικά τα ακουστικά στο αυτί, αλληλεπιδρούν με διαφορετικά σχήματα αυτιών και αυτιού - μπορούν να προκαλέσουν διαφορετική ανταπόκριση των ακουστικών στα διαφορετικά σχήματα αυτιών στο υψηλές συχνότητες. Μόνο διαφορά 1 mm στην τοποθέτηση μπορεί να κάνει ένα ακουστικό με επίπεδη ήχο απόκρισης πολύ φωτεινό ή πολύ θαμπό.

Είδα αυτή την αρχή σε δράση πριν από μερικά χρόνια, όταν ένας συγγραφέας ήχου (ο οποίος θα παραμείνει ανώνυμος) μου είπε ότι του άρεσε πολύ ένα συγκεκριμένο ακουστικό στο αυτί. Αυτό ήταν ένα ακουστικό που οι περισσότεροι κριτικοί συμφώνησαν ακούγοντας εξαιρετικά θαμπό, και ότι οι μετρήσεις μου έδειξαν ότι είχαν ένα τεράστιο κύμα πάνω από 3 kHz. Έχω συνεργαστεί με αυτόν τον συγγραφέα στο παρελθόν και ενώ αυτός και εγώ συμφωνούμε γενικά στις εκτιμήσεις μας για ηχεία και ακουστικά για ακουστικά και ακουστικά, οι εκτιμήσεις του για τα ακουστικά μέσα στο αυτί ήταν τελείως διαφορετικά από τα δικά μου. (Αργότερα, ένας ακτιολολόγος του είπε ότι το σχήμα του αυτιού του ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο.)

03 του 05

Όλοι έχουν διαφορετική αίσθηση του χώρου - Με ακουστικά, τουλάχιστον

Γραφικά Clip Art / Brent Butterworth

Λόγος # 2: Οι HRTFs ποικίλλουν ριζικά.

Η λειτουργία μεταφοράς κεφαλαίων (HRTF) είναι αυτό που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλός σας για να εντοπίσει τον ήχο σε τρεις διαστάσεις. Περιλαμβάνει διαφορές στον χρόνο που φτάνει ο ήχος σε κάθε αυτί σας. διαφορές στα επίπεδα θορύβου σε κάθε αυτί · και διαφορές στην απόκριση συχνότητας που προκαλούνται από τις ακουστικές επιδράσεις του κεφαλιού, των ώμων και των πτερυγίων όταν φτάνουν οι ήχοι από διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο εγκέφαλός σας επεξεργάζεται και ερμηνεύει όλα αυτά τα σημάδια για να σας πει από πού προέρχεται ο ήχος.

Τα ακουστικά παρακάμπτουν τα ακουστικά εφέ του σώματός σας και μεταβάλλουν τα χρονοδιαγράμματα και τις ενδείξεις στάθμης που κανονικά παίρνετε όταν ακούτε μια ζωντανή παράσταση ή ένα σύνολο ηχείων. Δυστυχώς, ο εγκέφαλός σας δεν έχει κουμπί "Παράκαμψη HRTF". Όταν φοράτε ακουστικά, ο εγκέφαλός σας εξακολουθεί να ακούει για τα συμβάντα HRTF, δεν ακούει πολλά και έτσι σας δίνει την αίσθηση ότι το μεγαλύτερο μέρος του ήχου προέρχεται από το εσωτερικό του κεφαλιού σας.

Όπως έμαθα όταν επισκέφτηκα μια εταιρεία που ονομάζεται Virtual Listening Systems στις αρχές του 1997, ο καθένας έχει διαφορετική HRTF. Για να δημιουργηθεί αυτό που έγινε ο επεξεργαστής ακουστικών Sennheiser Lucas, η VLS μέτρησε το HRTF εκατοντάδων θεμάτων δοκιμής. Το έκαναν χρησιμοποιώντας μικρά μικρόφωνα τοποθετημένα μέσα στα κανάλια των αυτιών των υποκειμένων. Κάθε υποκείμενο δοκιμής κάθισε σε ένα μικρό ανηκεικό θάλαμο. Ένα μικρό ηχείο σε ρομποτικό βραχίονα εκπέμπει εκρήξεις θορύβου MLS. Ο ρομποτικός βραχίονας μετέφερε το ηχείο σε περισσότερες από 100 διαφορετικές θέσεις, σε διάφορες οριζόντιες και κατακόρυφες γωνίες, κάθε φορά που εκπέμπουν τις δοκιμαστικές εκρήξεις, έτσι ώστε τα μικρόφωνα στα αυτιά των υποκειμένων να μπορούν να "ακούν" τα αποτελέσματα που είχε το σώμα και τα αυτιά τους στον ήχο.

(Οι ενθουσιώδεις ακουστικοί μπορούν να παρατηρήσουν ότι αυτό είναι παρόμοιο με μερικούς τρόπους με τη διαδικασία μέτρησης που χρησιμοποιεί η Smyth Research στον επεξεργαστή A8 Realiser).

Πρέπει να περάσω από τη δοκιμασία του VLS ο ίδιος. Οι επιστήμονες της εταιρείας πήραν έπειτα τα αποτελέσματά μου και τους έτρεξαν μέσω ενός επεξεργαστή που θα άλλαζε ένα ηχητικό σήμα για να μιμηθεί ακριβώς το προσωπικό μου HRTF. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, όπως τίποτα που δεν έχω ακούσει από κανένα άλλο επεξεργαστή ακουστικών. Άκουσα μια ακριβή, τέλεια κεντρική εικόνα ενός τραγουδιστή ακριβώς μπροστά μου - κάτι που τεχνολογίες όπως το Dolby Headphone δεν θα μπορούσαν ποτέ να επιτύχουν για μένα.

Το VLS πήρε τα αποτελέσματα από εκατοντάδες θέματα δοκιμής για να δημιουργήσει τις 16 διαφορετικές προεπιλογές του επεξεργαστή Lucas, καθένα από τα οποία συντονίστηκε για να προσομοιώσει ένα διαφορετικό HRTF. Κάνοντας κλικ σε όλες τις προεπιλογές, αποδείχτηκε δύσκολο να εγκατασταθεί σε ένα. Θυμάμαι ότι μερικοί ήταν προφανώς καλύτεροι από άλλους για μένα, αλλά δυσκολευόμουν να επιλέξω μεταξύ των καλύτερων τεσσάρων ή πέντε προεπιλογών. Κανείς δεν δούλεψε οπουδήποτε, καθώς και η επεξεργασία που μόλις έγινε για μένα που άκουσα στο εργαστήριο της VLS.

Αυτός είναι ίσως ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι επεξεργαστές ακουστικών έχουν πολύ λιγότερες επιλογές. Ακόμα όμως, πρέπει να πυροβολήσουν για κάποιο μέσο όρο HRTF. Ίσως να έχετε τύχη και να πέσετε κοντά σε αυτόν τον μέσο όρο. Ίσως το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικά ακραίο για σας. Ή ίσως θα είναι πολύ λεπτή.

Επειδή η HRTF του καθενός είναι διαφορετική, κάθε ένας από τους εγκεφάλους μας έχει μια διαφορετική καμπύλη αποζημίωσης - κάτι σαν μια καμπύλη EQ - που ισχύει για εισερχόμενους ήχους. Όταν η καμπύλη αντιστάθμισης συνδυάζεται με τα χαρακτηριστικά του σώματός σας, το αποτέλεσμα είναι ο ήχος που ακούτε κάθε μέρα. Όταν τα χαρακτηριστικά του σώματός σας εξαλειφθούν με τη χρήση ακουστικών, ο εγκέφαλός σας εξακολουθεί να εφαρμόζει την ίδια καμπύλη αντιστάθμισης. Και επειδή κάθε μία από τις καμπύλες αντιστάθμισης είναι λίγο διαφορετική, οι απαντήσεις μας στο ίδιο ακουστικό μπορεί να είναι διαφορετικές.

04 του 05

Δεν σφραγίδα, δεν μπάσο

Brent Butterworth

Λόγος # 3: Το Fit αλλάζει τον ήχο.

Η επίτευξη καλής απόδοσης από τα ακουστικά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εφαρμογή. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει την τοποθέτηση των ακουστικών για ακουστικά πάνω από το αυτί σας, την προσαρμογή των ακουστικών για ακουστικά στο αυτί σας ή την προσαρμογή της σιλικόνης ή της άκρης αφρού αφρού ακουστικών μέσα στο αυτί μέσα στο κανάλι του αυτιού σας. Εάν υπάρχει μια καλή σφραγίδα, θα πάρετε όλα τα μπάσο τα ακουστικά έχει σχεδιαστεί για να παραδώσει. Αν υπάρχει διαρροή οπουδήποτε, θα έχετε λιγότερα μπάσα - και θα αντιληφθείτε την τόνωση της ακουστικής ακουστικά όσο πιο επιμελώς.

Εν μέρει, τα φυσικά χαρακτηριστικά του σώματός σας καθορίζουν την εφαρμογή των ακουστικών. Για παράδειγμα, εάν καμία από τις συμβουλές που συνοδεύουν ακουστικά μέσα στο αυτί δεν ταιριάζει καλά, αυτά τα ακουστικά δεν θα ακούγονται τόσο καλά για εσάς. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για μένα επειδή έχω ασυνήθιστα μεγάλα κανάλια αυτιού και για τον συνάδελφό μου Geoff Morrison επειδή έχει ασυνήθιστα μικρά κανάλια αυτιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πάντα επαινέμαι τους κατασκευαστές για τη συμπερίληψη πέντε ή περισσότερα μεγέθη / στυλ του αυτί συμβουλές με τα ακουστικά τους στο αυτί. Είναι επίσης γιατί οι συμβουλές αφρού Comply αξίζουν τον έλεγχο αν είστε δυσαρεστημένοι με τον ήχο των ακουστικών σας στο αυτί.

Η κακή εφαρμογή συμβαίνει επίσης με τα ακουστικά στο αυτί και τα ακουστικά πάνω στο αυτί. Θα ήθελα να υποθέσω ότι αυτό είναι ένα μεγαλύτερο πρόβλημα με το τελευταίο, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά πιθανά εμπόδια σε μια καλή σφραγίδα. Αυτά περιλαμβάνουν μακρύ και / ή παχύ τρίχωμα, γυαλιά, ακόμα και τρυπήματα αυτιών. Σπρώξτε τα μαξιλαράκια του αυτιού απλώς και μόνο μισό χιλιοστό και πιθανότατα να χάσετε αρκετά μπάσα για να έχετε μεγάλη επίδραση στον ήχο των ακουστικών.

Τα ακουστικά over-and-ear μπορούν να χωρέσουν μερικούς ανθρώπους καλύτερα από άλλα. Ορισμένα ακουστικά προσανατολισμένα στην ακουστική, όπως το Audeze LCD-XC, έχουν μαξιλαράκια αυτιών τόσο μεγάλα που δεν μπορούν να σφραγιστούν γύρω από τα αυτιά και τα μάγουλα σχετικά μικρών ατόμων, ειδικά γυναικών. Με τον ίδιο τρόπο, ορισμένα υποτιθέμενα ακουστικά πάνω από το αυτί δεν έχουν στην πραγματικότητα αρκετό χώρο για να φιλοξενήσουν μεγάλους λοβούς λοβού όπως μου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια κακή σφραγίδα μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα. Με τα ακουστικά με βαριά μπάσα, λίγο μικρότερη σφραγίδα μπορεί να κάνει την απόκριση τους να ακούγεται επίπεδη - κάτι που βιώσαμε όταν κάναμε το Best $ 100 In-Ear ακουστικά για το The Shooter. Το αγαπημένο μου ακουστικό αυτής της δέσμης ήταν το Audio Grain IEHP, το οποίο για μένα είχε μια θαυμάσια επίπεδη και φυσική ανταπόκριση. Το IEHP ακούγεται τόσο καλό που υποθέτω ότι η μεγαλύτερη από τις παρεχόμενες άκρες σιλικόνης μου έδινε μια καλή σφραγίδα. Για όλους τους άλλους, όμως, το μπάσο του IEHP ήταν υπερβολικά υπερβολικό. Προφανώς δεν έβγαζα σφιχτή σφραγίδα, αλλά όλοι οι άλλοι ήταν - και άλλαξε εντελώς την αντίληψή μου για το ακουστικό προς το καλύτερο.

05 του 05

Λόγοι που δεν είναι αποκλειστικοί στα ακουστικά

Brent Butterworth

Λόγος # 4: Οι προσωπικές γεύσεις διαφέρουν.

Φυσικά, υπάρχουν και λόγοι που οι άνθρωποι αναφέρουν διαφορετικές αντιλήψεις για τον ήχο των ακουστικών που ισχύουν εξίσου για άλλα προϊόντα ήχου.

Το πρώτο είναι το πιο προφανές: Οι διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετική γεύση στον ήχο. Κάποιοι μπορεί απλά να προτιμούν λίγο περισσότερο μπάσο απ 'ότι εσείς, ή λίγο πιο ψηλό. Προφανώς, θα προτιμούν διαφορετικά ακουστικά από ό, τι εσείς.

Αυτό είναι νόμιμο σε ένα σημείο. Πέρα από τις φυσιολογικές παραλλαγές της γεύσης, ορισμένοι άνθρωποι έχουν λανθασμένη - ή πιο σπάνια, λάθος - ιδέες για τον ήχο. Έχουμε συναντήσει όλοι ανθρώπους των οποίων η ιδέα του καλού ήχου είναι λίγο περισσότερο από το γελοίο δυνατό μπάσο. Ορισμένοι λάτρεις του ήχου προτιμούν υπερβολικά υπερβολικά πρίμα, τα οποία σφάλλουν για λεπτομέρεια και ακρίβεια. Περάσαμε αυτή τη φάση μόνος μου, αλλά τα ανεκτίμητα γραπτά του J. Gordon Holt με άπλωσαν.

Ό, τι κάνει τους ακροατές αυτούς ευτυχείς είναι εντάξει, αλλά δεν συνάγει τις χρήσιμες κρίσεις σχετικά με τον ήχο των ακουστικών, εκτός από άλλους που μοιράζονται τις ακραίες γεύσεις τους, και δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις τους.

Λόγος # 5: Η ικανότητα ακοής διαφέρει με την ηλικία, το φύλο και τον τρόπο ζωής

Ενώ οι περισσότεροι από μας ξεκινούν τη ζωή με αρκετά συγκρίσιμες δυνατότητες ακοής, οι δυνατότητες ακοής μας αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Όσο περισσότερο είστε εκτεθειμένοι σε δυνατούς θορύβους, τόσο πιο πιθανό είναι ότι έχετε χάσει μέρος της ακοής σας σε υψηλές συχνότητες. Αυτό είναι ιδιαίτερα ένα πρόβλημα για τους ανθρώπους των οποίων οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες (που πηγαίνουν σε έντονες συναυλίες, αυτοκίνητα αγώνων οδήγησης, κυνήγι κλπ.) Και / ή εργασία (κατασκευή, στρατιωτική, κατασκευή κλπ.) Τους εκθέτουν σε δυνατούς θορύβους.

Όσο μεγαλύτερης ηλικίας είστε, τόσο πιο πιθανό είναι ότι έχετε παρουσιάσει κάποια απώλεια ακοής υψηλής συχνότητας. Αυτό είναι ιδιαίτερα ένα ζήτημα με τους άνδρες. Σύμφωνα με το άρθρο "Διαφορές φύλου σε μια διαχρονική μελέτη της απώλειας ακοής που σχετίζεται με την ηλικία", από την Εφημερίδα της Ακουστικής Εταιρείας της Αμερικής , "... η ευαισθησία της ακοής μειώνεται περισσότερο από δύο φορές τόσο γρήγορα στους άνδρες όσο στις γυναίκες στις περισσότερες ηλικίες συχνότητες ... "Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι άντρες συνήθως συμμετέχουν συχνότερα από ό, τι οι γυναίκες βρίσκονται σε δραστηριότητες όπου εκτίθενται σε δυνατούς ήχους, όπως όλοι οι παραπάνω. Και αυτό συμβαίνει επειδή οι μελέτες δείχνουν ότι οι άντρες είναι πιο άνετα να ακούνε δυνατά ήχους, με συντελεστή από +6 έως +10 dB πάνω από τα επίπεδα στα οποία οι γυναίκες είναι άνετα να ακούν.

Προφανώς, τα αντιληπτά χαρακτηριστικά ενός προϊόντος ήχου θα αλλάξουν καθώς αλλάζει η ακοή του ακροατή. Για παράδειγμα, οι αρμονικές παραμόρφωσης υψηλής τάξης, που συμβαίνουν σε συχνότητες 5 ή περισσότερες φορές τη θεμελιώδη συχνότητα ενός ήχου, προφανώς θα είναι πιο ενοχλητικές για μια γυναίκα ηλικίας 25 ετών από ό, τι για έναν άνδρα 60 ετών. Ομοίως, μια κορυφή απόκρισης 12 kHz μπορεί να είναι ελάχιστα ακουστική για τον 60χρονο άνδρα, αλλά ανυπόφορη για την 25χρονη γυναίκα.

Τι μπορούμε να κάνουμε?

Το προφανές ερώτημα είναι πώς μπορούμε να αξιολογήσουμε τα ακουστικά με τρόπο που να είναι νόημα και χρήσιμο σε κάθε ακροατή; Και για κάθε ακουστικό;

Δυστυχώς, μάλλον δεν μπορούμε. Αλλά μπορούμε να πλησιάσουμε.

Κατά τη γνώμη μου, η απάντηση είναι να χρησιμοποιήσετε πολλαπλούς ακροατές με διαφορετικά σχήματα κεφαλής, διαφορετικά φύλα και διαφορετικά σχήματα / μεγέθη αυτιού. Αυτό ακριβώς κάνει η Lauren Dragan στις κριτικές για τα ακουστικά που διοργανώνει για το The Wirecutter και είναι αυτό που κάναμε στο Sound & Vision όταν ήμουν εκεί.

Συνδέω με άλλες κριτικές για τα ακουστικά που εξετάζω όταν είναι δυνατόν. Έχω επίσης ενσωματώσει εργαστηριακές μετρήσεις - εδώ και στα σχόλια ακουστικών μου για SoundStage! Xperience - για να δώσετε μια αντικειμενική ιδέα για την απάντηση των ακουστικών.

Το "χρυσό πρότυπο" θα ήταν να ενσωματωθούν πολλαπλοί ακροατές και εργαστηριακές μετρήσεις. Το έκανα αυτό στις ημέρες Sound & Vision μου, αλλά δεν γνωρίζω καμία έκδοση που να το κάνει αυτή τη στιγμή.

Υπάρχει ένας απλός κανόνας που μπορούμε όλοι να πάρουμε από αυτό: Να είστε προσεκτικοί πριν να γελάσετε τις απόψεις των άλλων ανθρώπων από τα ακουστικά.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Jacob Soendergaard από την GRAS Sound and Vibration και τον Dennis Burger για τη βοήθεια και την ανατροφοδότηση σε αυτό το άρθρο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια, παρακαλώ στείλτε μου e-mail στη διεύθυνση που αναφέρεται στο βιογραφικό μου σε αυτόν τον ιστότοπο.