Ακρόαση ήχου υψηλής ανάλυσης σε αυτοκίνητο

Είναι δυνατή η ακρόαση ήχου υψηλής ανάλυσης σε ένα αυτοκίνητο , είτε με μια φορητή συσκευή όπως το PonoPlayer, είτε με ένα εξειδικευμένο εξοπλισμό ήχου αυτοκινήτου. Ωστόσο, αν είστε πραγματικά σε θέση να πείτε τη διαφορά είναι ένα ζήτημα που είναι πιο δύσκολο να απαντηθεί. Υπάρχουν μερικές πολύ πραγματικές προκλήσεις που συνεπάγεται η μουσική να ακούγεται πραγματικά καλή σε ένα αυτοκίνητο για να ξεκινήσει και είναι εξαιρετικά απίθανο η απλή σύνδεση ενός υψηλής ακουστικής συσκευής αναπαραγωγής ήχου σε ένα ηχητικό σύστημα αποθεμάτων αυτοκινήτου θα οδηγήσει σε μια καλύτερη ποιότητα ήχου από ό, τι θα έχετε από μια κανονική συσκευή αναπαραγωγής MP3.

Ακρόαση ήχου υψηλής ανάλυσης σε αυτοκίνητο

Οι δύο επιλογές για την ακρόαση ήχου υψηλής ανάλυσης σε ένα αυτοκίνητο είναι να χρησιμοποιήσετε μια φορητή συσκευή αναπαραγωγής ή ένα εξάρτημα ειδικού δέκτη μέσων. Η πρώτη επιλογή παρέχει την μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια συσκευή αναπαραγωγής μέσα και έξω από το όχημά σας, ενώ η δεύτερη θα παρέχει συνήθως την υψηλότερη πιστότητα ήχου όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τα κατάλληλα εξαρτήματα όπως υψηλής ποιότητας ηχεία και εξωτερικό ενισχυτή.

Η ακρόαση αρχείων ήχου υψηλής ανάλυσης σε ένα αυτοκίνητο με μια φορητή συσκευή είναι εξαιρετικά εύκολη, αλλά η πραγματική ποιότητα που θα έχετε εξαρτάται από τη ρύθμιση που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε ένα PonoPlayer ή ένα smartphone με εφαρμογή ήχου υψηλής ανάλυσης και να το συνδέσετε στη βοηθητική είσοδο της κύριας μονάδας σας και βρίσκεστε εκτός των αγώνων. Ή αν έχετε μια είσοδο USB , μια συμβατή φορητή συσκευή και μια μονάδα κεφαλής με την κατάλληλη DAC, πιθανότατα θα ακούσετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Οι περισσότερες μονάδες κεφαλής δεν είναι πραγματικά ρυθμισμένες για να εκμεταλλευτούν αρχεία ήχου υψηλής ανάλυσης, αλλά υπάρχουν και αποκλειστικοί δέκτες μέσων που μπορούν να κάνουν βαριά ανύψωση. Εάν θέλετε μια πραγματική εμπειρία ακρόασης υψηλής ευκρίνειας, τότε αυτή είναι η καλύτερη διαδρομή, αλλά η τιμή μπορεί να είναι δύσκολο να καταπιεί.

Για παράδειγμα, η Sony κάνει έναν ασύγκριτο δέκτη πολυμέσων υψηλής ευκρίνειας που είναι συμβατός με πολλά smartphones, αλλά η τιμή είναι περίπου 1.500 δολάρια και ακόμη και τότε εξετάζετε την αναβάθμιση των ηχείων σας, την εγκατάσταση ενισχυτή και την πραγματοποίηση άλλων βελτιώσεων πλεονέκτημα αυτού του δαπανηρού υλικού.

Μπορείτε ακόμη να πείτε τη διαφορά μεταξύ κανονικού και υψηλής ποιότητας ήχου αυτοκινήτου;

Οι απόψεις διαχωρίζονται για το πόσο μια διαφορά οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να ακούσουν από τον ήχο υψηλής ανάλυσης. Για παράδειγμα, η Consumer Reports διενήργησε δοκιμή σε διάφορους δημοφιλείς ακουστικούς εξοπλισμούς υψηλής ανάλυσης και υψηλής ποιότητας ακουστικά και διαπίστωσε ότι ενώ οι μη ειδικοί μπόρεσαν να ακούσουν τουλάχιστον μια μικρή διαφορά, μεγάλη διαφορά εξατμίστηκε όταν χρησιμοποιούσαν χαμηλότερη ποιότητα - υψηλής ποιότητας ακουστικά.

Το γεγονός είναι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να αναπαραχθεί η εμπειρία ακρόασης από ένα σύνολο ακουστικών υψηλής ποιότητας σε ένα αυτοκίνητο. Τα αυτοκίνητα είναι δύσκολο να εργαστούν από την άποψη της δημιουργίας ενός ομοιόμορφου ηχητικού χώρου, καθώς περιέχουν τόσα παράξενα γωνιακά επιφάνειες και ποικίλα υλικά, από μέταλλο σε ύφασμα, που μπορεί να οδηγήσει σε ηχητικά κύματα που αναπηδούν γύρω από το χαοτικά. Ο σχεδιασμός συστήματος ήχου υψηλού επιπέδου προσπαθεί να λάβει υπόψη αυτά τα ζητήματα, αλλά κάθε εγκατάσταση είναι διαφορετική.

Προκειμένου να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα δέκτη μέσων υψηλής ευκρίνειας στο αυτοκίνητό σας, πιθανώς να ψάχνετε μια έντονη τιμοκατάλογο για τον δέκτη, ηχεία υψηλών επιδόσεων, έναν ή περισσότερους ενισχυτές και τουλάχιστον ένα premium subwoofer, όλα που προσθέτουν στην κατώτατη γραμμή. Το αν αξίζει αυτό το είδος δαπάνης ή όχι είναι ένα ιδιαίτερα προσωπικό ζήτημα που δεν έχει σωστή απάντηση.

Λαμβάνοντας μουσική υψηλής ανάλυσης στο δρόμο

Όποιος κατέχει ήδη ένα φορητό music player υψηλής ανάλυσης ή κοιτάζει την αγορά ενός, έχει πάντα την επιλογή να το πάρει στο δρόμο χωρίς καμία ακριβή αναβάθμιση ήχου αυτοκινήτου. Η εκφόρτωση της βαριάς ανύψωσης σε ένα ειδικό DAC αυτοκινήτου υψηλής ανάλυσης αυτοκινήτων , όπως θα βρείτε στο ακριβό RSX-GX9 της Sony, μπορεί να είναι μια απαίτηση να εκμεταλλευτείτε πραγματικά όλα τα αρχεία μουσικής υψηλής ανάλυσης που έχει να προσφέρει, αλλά μπορείτε πάντα ακούστε τη μη συμπιεσμένη ή χωρίς απώλειες κωδικοποιημένη μουσική με χαμηλότερο ρυθμό δειγματοληψίας στο δρόμο και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν εξωτερικό DAC με μερικά ακουστικά υψηλής ποιότητας στο σπίτι.