Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στο iPhone

Με τόσο μεγάλο περιεχόμενο για ενηλίκους στο διαδίκτυο, οι γονείς ενδέχεται να θέλουν να μάθουν πώς να μπλοκάρουν αυτούς τους ιστότοπους στο iPhone. Ευτυχώς, υπάρχουν εργαλεία ενσωματωμένα στο iPhone, το iPad και το iPod touch που τους επιτρέπουν να ελέγχουν τις ιστοσελίδες που μπορούν να επισκέπτονται τα παιδιά τους.

Στην πραγματικότητα, αυτά τα εργαλεία είναι τόσο ευέλικτα ώστε να μπορούν να υπερβούν μόνο το κλείδωμα ορισμένων τοποθεσιών. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός συνόλου δικτυακών τόπων που είναι οι μοναδικοί ιστοτόποι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά τους.

Το χαρακτηριστικό που χρειάζεστε: Περιορισμοί περιεχομένου

Η λειτουργία που σας επιτρέπει να αποκλείετε την πρόσβαση σε ιστότοπους ονομάζεται Περιορισμοί περιεχομένου . Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να απενεργοποιήσετε τις λειτουργίες, να αποκρύψετε εφαρμογές, να αποτρέψετε ορισμένα είδη επικοινωνίας και, κυρίως για αυτό το άρθρο, να αποκλείσετε περιεχόμενο. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις προστατεύονται από έναν κωδικό πρόσβασης, έτσι ένα παιδί δεν μπορεί εύκολα να τις αλλάξει.

Οι περιορισμοί περιεχομένου ενσωματώνονται στο iOS, το λειτουργικό σύστημα που λειτουργεί στο iPhone και το iPad. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κατεβάσετε μια εφαρμογή ή να εγγραφείτε για μια υπηρεσία για την προστασία των παιδιών σας (αν και αυτές είναι επιλογές, όπως θα δούμε στο τέλος του άρθρου).

Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στο iPhone χρησιμοποιώντας περιορισμούς περιεχομένου

Για να αποκλείσετε ιστότοπους, ξεκινήστε ενεργοποιώντας τους περιορισμούς περιεχομένου ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Γενικά
  3. Πατήστε Περιορισμοί
  4. Αγγίξτε το στοιχείο Ενεργοποίηση περιορισμών
  5. Πληκτρολογήστε έναν τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης για να προστατεύσετε τις ρυθμίσεις. Χρησιμοποιήστε κάτι που τα παιδιά σας δεν θα μπορέσουν να μαντέψουν
  6. Εισαγάγετε και πάλι τον κωδικό πρόσβασης για να την επιβεβαιώσετε.

Με αυτό, έχετε ενεργοποιήσει τους περιορισμούς περιεχομένου. Τώρα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να τα ρυθμίσετε ώστε να αποκλείσετε ώριμους ιστότοπους:

  1. Στην οθόνη Περιορισμοί , μεταβείτε στην ενότητα Επιτρεπόμενο περιεχόμενο και πατήστε Ιστοσελίδες
  2. Πιέστε Περιορισμός περιεχομένου για ενήλικες
  3. Πατήστε Περιορισμοί στην επάνω αριστερή γωνία ή αφήστε την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" και προχωρήστε σε κάτι άλλο. Η επιλογή σας αποθηκεύεται αυτόματα και ο κωδικός πρόσβασης τον προστατεύει.

Ενώ είναι ωραίο να έχουμε αυτό το χαρακτηριστικό, είναι αρκετά ευρύ. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπλοκάρει ιστότοπους που δεν είναι ενήλικοι και αφήνει κάποιους άλλους να γλιστρήσουν. Η Apple δεν μπορεί να αξιολογήσει κάθε ιστότοπο στο Διαδίκτυο, επομένως βασίζεται σε αξιολογήσεις τρίτων που δεν είναι απαραίτητα πλήρεις ή τέλειες.

Αν διαπιστώσετε ότι τα παιδιά σας εξακολουθούν να μπορούν να επισκέπτονται ιστότοπους που δεν θέλετε να έχουν, υπάρχουν δύο άλλες επιλογές.

Περιορίστε την περιήγηση στο Web μόνο σε εγκεκριμένους ιστότοπους

Αντί να βασίζεστε στους περιορισμούς περιεχομένου για να φιλτράρετε ολόκληρο το Διαδίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία για να δημιουργήσετε ένα σύνολο ιστοτόπων που είναι οι μόνοι που μπορούν να επισκεφθούν τα παιδιά σας. Αυτό σας δίνει περισσότερο έλεγχο και προβλεψιμότητα, και μπορεί να είναι ιδιαίτερα καλό για τα μικρότερα παιδιά.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, ακολουθήστε τα δύο παραπάνω εγχειρίδια, αλλά αντί να πατήσετε το Περιεχόμενο περιορισμού για ενηλίκους, πατήστε Ακριβώς μόνο Ειδικοί ιστότοποι .

Το iPhone έχει προδιαμορφωθεί με ένα σύνολο αυτών των ιστότοπων, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Disney, PBS Kids, National Geographic - Kids και πολλά άλλα. Μπορείτε να καταργήσετε τοποθεσίες από αυτήν τη λίστα ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε Επεξεργασία
  2. Πατήστε τον κόκκινο κύκλο δίπλα στον ιστότοπο που θέλετε να διαγράψετε
  3. Πατήστε Διαγραφή
  4. Επαναλάβετε για κάθε τοποθεσία που θέλετε να διαγράψετε
  5. Όταν τελειώσετε, πατήστε Τέλος .

Για να προσθέσετε νέους ιστότοπους σε αυτήν τη λίστα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε Προσθήκη ιστοτόπου ... στο κάτω μέρος της οθόνης
  2. Στο πεδίο Τίτλος , πληκτρολογήστε το όνομα του ιστότοπου
  3. Στο πεδίο URL , πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ιστότοπου (για παράδειγμα: http: // www.)
  4. Επαναλάβετε για όσες τοποθεσίες θέλετε
  5. Πατήστε Ιστοσελίδες για να επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη. Οι τοποθεσίες που προσθέσατε αποθηκεύονται αυτόματα.

Τώρα, αν τα παιδιά σας προσπαθήσουν να μεταβούν σε έναν ιστότοπο που δεν βρίσκεται σε αυτήν τη λίστα, θα λάβουν ένα μήνυμα που θα λέει ότι ο ιστότοπος έχει αποκλειστεί. Υπάρχει ένας σύνδεσμος Allow Permission site που σας επιτρέπει να το προσθέσετε γρήγορα στην εγκεκριμένη λίστα - αλλά πρέπει να γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης Περιορισμοί περιεχομένου για να το κάνετε αυτό.

Άλλες επιλογές για περιήγηση στο Web που είναι φιλική προς το παιδί

Αν το ενσωματωμένο εργαλείο του iPhone για την παρεμπόδιση των ιστότοπων δεν είναι αρκετά ισχυρό ή αρκετά ευέλικτο για εσάς, υπάρχουν και άλλες επιλογές. Πρόκειται για εναλλακτικές εφαρμογές προγράμματος περιήγησης ιστού που εγκαθιστάτε στο iPhone. Χρησιμοποιήστε τους περιορισμούς περιεχομένου για να απενεργοποιήσετε το Safari και αφήστε ένα από αυτά ως το μόνο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο στις συσκευές των παιδιών σας. Ορισμένες επιλογές περιλαμβάνουν:

Πηγαίνετε περαιτέρω: Άλλες επιλογές Γονικού Ελέγχου

Ο αποκλεισμός ιστοτόπων για ενήλικες δεν είναι το μόνο είδος γονικού ελέγχου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο iPhone ή το iPad των παιδιών σας. Μπορείτε να αποκλείσετε τη μουσική με ρητούς στίχους, να αποτρέψετε τις αγορές εντός εφαρμογής και πολλά άλλα χρησιμοποιώντας τη ενσωματωμένη δυνατότητα Περιορισμοί περιεχομένου. Για περισσότερα μαθήματα και συμβουλές, διαβάστε 14 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν κάνετε τα παιδιά iPod touch ή iPhone .