Πώς να ρυθμίσετε ένα iPhone ή iPod touch για παιδιά

Κάντε αυτά τα βήματα για να κρατήσετε τα παιδιά σας - και το πορτοφόλι σας - ασφαλή

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το iPhone και το iPod touch αγαπούνται από παιδιά και έφηβοι σε όλο τον κόσμο - και ότι συνήθως ζητούνται ως δώρα διακοπών και γενεθλίων. Είναι επίσης ελκυστικές για τους γονείς, ως τρόπος να μείνετε σε επαφή και να παρακολουθείτε τα παιδιά τους. Παρά την έκκληση αυτή, οι γονείς ενδέχεται επίσης να έχουν κάποιες ανησυχίες για το ότι δίνουν στα παιδιά τους πρόσβαση χωρίς επιτήρηση στο Internet, εφαρμογές γραπτών μηνυμάτων και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης. Αν βρίσκεστε σε αυτή την κατάσταση, αυτό το άρθρο προσφέρει 13 συμβουλές για τρόπους για να ρυθμίσετε ένα iPhone ή iPod touch για τα παιδιά σας, ώστε να τους κρατάτε ασφαλέστερους και να μην σπάτε την τράπεζά σας.

01 από 13

Δημιουργήστε ένα αναγνωριστικό της Apple για τα παιδιά σας

Adam Hester / Blend Images / Getty Images

Το iPhone απαιτεί ένα αναγνωριστικό της Apple (γνωστός και ως λογαριασμό iTunes ) για τη ρύθμιση και για να επιτρέπεται στο χρήστη να κάνει λήψη μουσικής, ταινιών, εφαρμογών ή άλλου περιεχομένου από το iTunes Store. Το αναγνωριστικό της Apple χρησιμοποιείται επίσης για λειτουργίες όπως iMessage, FaceTime και Find My iPhone. Το παιδί σας μπορεί να χρησιμοποιήσει το αναγνωριστικό σας της Apple, αλλά είναι καλύτερο να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό αναγνωριστικό της Apple για το παιδί σας (ειδικά όταν μπει στο παιχνίδι η Κοινή χρήση οικογένειας, δείτε το βήμα 5 παρακάτω).

Μόλις δημιουργήσετε ένα αναγνωριστικό της Apple για το παιδί σας, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυτόν το λογαριασμό κατά τη ρύθμιση του iPhone ή του iPod touch που θα χρησιμοποιήσουν. Περισσότερο "

02 από 13

Ρυθμίστε το iPod touch ή το iPhone

Εικόνα iPhone: KP Φωτογραφία / Shutterstock

Με τον λογαριασμό Apple ID που δημιουργήθηκε, θα θέλετε να ρυθμίσετε τη συσκευή που πρόκειται να χρησιμοποιήσει το παιδί σας. Ακολουθούν βήμα-βήμα tutorials για τις πιο συνηθισμένες συσκευές:

Μπορείτε να το ρυθμίσετε απευθείας στη συσκευή ή να το χρησιμοποιήσετε με υπολογιστή. Εάν ρυθμίζετε τη συσκευή σε έναν κοινό οικογενειακό υπολογιστή, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που πρέπει να δώσετε προσοχή.

Αρχικά, όταν συγχρονίζετε πράγματα όπως ένα βιβλίο διευθύνσεων και ένα ημερολόγιο, βεβαιωθείτε ότι συγχρονίζετε δεδομένα ειδικά για το παιδί σας ή την οικογένειά σας (ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα ειδικό οικογενειακό ημερολόγιο ή να δημιουργήσετε μια ομάδα επαφών γι 'αυτό). Αυτό εξασφαλίζει ότι η συσκευή του παιδιού σας έχει μόνο πληροφορίες γι 'αυτές σε αυτήν, παρά, ας πούμε, όλες τις επαφές της επιχείρησής σας.

Επίσης, θα θέλετε να αποφύγετε το συγχρονισμό των λογαριασμών email στη συσκευή. Δεν θέλετε να διαβάζουν ή να απαντούν στο email σας. Εάν το παιδί σας έχει δικό του λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να τον συγχρονίσετε (ή να δημιουργήσετε έναν για συγχρονισμό).

03 από 13

Ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης για την προστασία της συσκευής

Ένας κωδικός πρόσβασης είναι ένας σημαντικός τρόπος για να προστατεύσετε τα περιεχόμενα ενός iPhone ή του iPod touch από τα αδιάκριτα μάτια. Είναι ένας κωδικός ασφαλείας που πρέπει να εισάγετε εσείς ή το παιδί σας κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Θα θελήσετε ένα από αυτά στη θέση του σε περίπτωση που το παιδί σας χάσει τη συσκευή - δεν θα θέλατε κάποιον ξένο να έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε οικογενειακή πληροφορία (περισσότερα σχετικά με την αντιμετώπιση μιας χαμένης ή κλεμμένης συσκευής στο επόμενο βήμα).

Βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει έναν κωδικό πρόσβασης που μπορείτε να θυμάστε τόσο εσείς όσο και το παιδί σας. Είναι δυνατό να επαναφέρετε ένα iPhone ή iPod touch με χαμένο κωδικό πρόσβασης , αλλά μπορείτε να χάσετε δεδομένα και δεν χρειάζεται να βρεθείτε στην πρώτη θέση.

Εάν η συσκευή που σας προσφέρει το παιδί σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID (ή το σύστημα αναγνώρισης προσώπου Face ID στο iPhone X ) για πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας. Με το αναγνωριστικό αφής, ίσως είναι καλή ιδέα να ρυθμίσετε τόσο το δάχτυλό σας όσο και το παιδί σας. Το αναγνωριστικό προσώπου μπορεί επίσης να προωθήσει ένα πρόσωπο κάθε φορά, έτσι χρησιμοποιήστε το παιδί σας. Περισσότερο "

04 από 13

Ρύθμιση Βρείτε το iPhone μου

Εικόνα φορητού υπολογιστή: mama_mia / Shutterstock

Εάν το παιδί σας χάνει το iPod touch ή το iPhone ή έχει κλαπεί, δεν θα υποχρεωθείτε να αγοράσετε ένα καινούργιο, αν δεν έχετε εγκαταστήσει το Find my iPhone.

Βρείτε το iPhone μου (το οποίο λειτουργεί επίσης για το iPod touch και το iPad) είναι μια υπηρεσία που βασίζεται στον ιστό από την Apple που χρησιμοποιεί τις ενσωματωμένες λειτουργίες GPS των συσκευών, για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να ανακτήσετε το χαμένο gadget.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Find My iPhone για να κλειδώσετε τη συσκευή μέσω Internet ή να διαγράψετε όλα τα δεδομένα της για να τα αποφύγετε από τους κλέφτες.

Ενώ έχετε ρυθμίσει το Find My iPhone, το οποίο μπορεί να γίνει ως μέρος της ρύθμισης συσκευής, μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Find My iPhone σε αυτό το άρθρο. Περισσότερο "

05 από 13

Ρύθμιση κοινής χρήσης οικογένειας

εικόνα copyright Hero Images / Getty Images

Η Κοινή χρήση των Οικογενειών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για όλους τους πολίτες μιας οικογένειας να έχουν πρόσβαση στις αγορές του iTunes και του App Store του άλλου, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν για αυτές περισσότερες από μία φορές.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι αγοράζετε ένα ebook στο iPhone σας και τα παιδιά σας θέλουν να το διαβάσουν. Με την οργάνωση Family Sharing, τα παιδιά σας πηγαίνουν απλά στην ενότητα "Αγορές" του iBooks και μπορούν να κάνουν δωρεάν λήψη του βιβλίου. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα και να βεβαιωθείτε ότι όλοι έχουν το ίδιο περιεχόμενο και εφαρμογές. Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε πιο ώριμες αγορές, ώστε να μην είναι διαθέσιμες στα παιδιά σας.

Η μόνη παράξενη ρυτίδα του Family Sharing είναι ότι μόλις προσθέσετε ένα παιδί κάτω των 13 ετών στην ομάδα Family Sharing, δεν μπορείτε να τα αφαιρέσετε μέχρι να γίνουν 13 . Παράξενο, σωστά; Περισσότερο "

06 από 13

Ορίστε περιορισμούς για το ώριμο περιεχόμενο

image copyright Jonathan McHugh / Ikon Images / Getty Images

Η Apple έχει κατασκευάσει εργαλεία στο iOS, το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται από το iPhone, το iPad και το iPod touch, για να επιτρέψει στους γονείς να ελέγχουν το περιεχόμενο και τις εφαρμογές που μπορούν να έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους.

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία "Περιορισμοί" για να προστατεύσετε τα παιδιά σας από ακατάλληλο περιεχόμενο και να κάνετε πράγματα όπως να έχετε συνομιλίες μέσω βίντεο (αρκετά αθώοι με φίλους, αλλά σίγουρα όχι με ξένους). Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε διαφορετικό κωδικό πρόσβασης από αυτόν που χρησιμοποιείται για την προστασία του τηλεφώνου στο βήμα 3.

Οι περιορισμοί που θέλετε να ενεργοποιήσετε θα εξαρτηθούν από την ηλικία και την ωριμότητα του παιδιού σας, τις αξίες και τις προτιμήσεις σας και από ορισμένους άλλους παράγοντες. Τα πράγματα που θα θελήσετε να εξετάσετε περιορίζουν περιλαμβάνουν την πρόσβαση σε ώριμο περιεχόμενο, τη δυνατότητα χρήσης ορισμένων εφαρμογών, το κλείδωμα των αγορών εντός εφαρμογής και τον περιορισμό της χρήσης δεδομένων .

Αν το παιδί σας έχει δικό του υπολογιστή, ίσως θελήσετε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο γονικό έλεγχο στο iTunes για να αποτρέψετε την πρόσβαση σε ώριμο υλικό στο iTunes Store. Περισσότερο "

07 από 13

Εγκαταστήστε μερικές μεγάλες νέες εφαρμογές

πιστωτική εικόνα: Innocenti / Cultura / Getty Images

Υπάρχουν δύο είδη εφαρμογών που μπορεί να θέλετε να εγκαταστήσετε στη συσκευή iOS του παιδιού σας: αυτές για διασκέδαση και αυτές για ασφάλεια.

Το App Store είναι γεμάτο από καταπληκτικά, ευέλικτα προγράμματα και υπάρχουν τόνοι υπέροχων παιχνιδιών. (Υπάρχει ένα είδος που το παιδί σας μπορεί να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα: δωρεάν εφαρμογές γραπτών μηνυμάτων ). Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε εφαρμογές, αλλά μπορεί να υπάρχουν εκπαιδευτικές ή άλλες χρήσιμες εφαρμογές (ή παιχνίδια!) Που θέλετε να έχουν.

Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές που μπορούν να παρακολουθήσουν τη χρήση του Internet από το παιδί σας και να τους εμποδίσουν να έχουν πρόσβαση σε ενήλικες και άλλους ακατάλληλους ιστότοπους. Αυτές οι εφαρμογές τείνουν να έχουν αμφότερες τις προκαταβολές και τις αμοιβές υπηρεσιών που συνδέονται με αυτές, αλλά μπορεί να τους βρείτε πολύτιμες.

Περάστε λίγο χρόνο ψάχνοντας το App Store με το παιδί σας και θα πρέπει να βρείτε μερικές εξαιρετικές επιλογές. Περισσότερο "

08 από 13

Εξετάστε μια Οικογενειακή συνδρομή στην Apple Music

πιστωτική εικόνα: Mark Mawson / Taxi / Getty Images

Αν σκοπεύετε να ακούσετε μουσική ως οικογένεια ή αν έχετε ήδη ξεχωριστή συνδρομή της Apple Music, σκεφτείτε μια οικογενειακή συνδρομή. Με ένα, ολόκληρη η οικογένειά σας μπορεί να απολαύσει απεριόριστη μουσική για μόλις US $ 15 / μήνα.

Η Apple Music σάς δίνει τη δυνατότητα να προβάλλετε σχεδόν τα περισσότερα από 30 εκατομμύρια τραγούδια στο iTunes Store και να τα αποθηκεύετε στη συσκευή σας για ακρόαση εκτός σύνδεσης όταν δεν είστε συνδεδεμένοι στο Internet. Αυτό κάνει έναν εξαιρετικό τρόπο να προσφέρετε έναν τόνο μουσικής στα παιδιά σας χωρίς να ξοδέψετε τόνο. Και, δεδομένου ότι μέχρι 6 άτομα μπορούν να μοιραστούν μια οικογενειακή συνδρομή, παίρνετε πολλά.

Για μένα, αυτό είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ιδιοκτησίας ενός iPhone ή iPod touch, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Περισσότερο "

09 από 13

Αποκτήστε μια προστατευτική θήκη

Τα παιδιά έχουν τη συνήθεια να αντιμετωπίζουν τα πράγματα σε γενικές γραμμές, να μην λένε τίποτα για την πτώση των πραγμάτων. Με μια συσκευή τόσο ακριβή όσο ένα iPhone, δεν θέλετε αυτή η συνήθεια να οδηγήσει σε ένα σπασμένο τηλέφωνο - γι 'αυτό πάρτε μια καλή περίπτωση για να προστατεύσετε τη συσκευή.

Η αγορά μιας καλής προστατευτικής θήκης δεν θα εμποδίσει το παιδί σας από το να πέσει το iPod touch ή το iPhone, φυσικά, αλλά μπορεί να προστατεύσει τη συσκευή από ζημιά όταν πέσει. Οι περιπτώσεις κοστίζουν περίπου $ 30- $ 100, επομένως διαλέξτε κάτι που φαίνεται καλό και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού σας και του παιδιού σας. Περισσότερο "

10 από 13

Εξετάστε ένα προστατευτικό οθόνης

Ευγενική παραχώρηση του Amazon.com

Οι περισσότερες περιπτώσεις δεν προστατεύουν την οθόνη του iPhone, που σημαίνει ότι μπορεί να καταστραφεί σε πτώσεις, τσέπες ή σακίδια. Εξετάστε περαιτέρω την προστασία της επένδυσής σας προσθέτοντας ένα άλλο επίπεδο άμυνας στο τηλέφωνο με προστατευτικό οθόνης.

Τα προστατευτικά οθόνης μπορούν να αποτρέψουν τις γρατζουνιές, να αποφύγουν τις ρωγμές στην οθόνη και να μειώσουν άλλες βλάβες που δυσκολεύουν τη χρήση της συσκευής. Ένα πακέτο από δύο προστατευτικά οθόνης τείνει να τρέχει $ 10 - $ 15. Παρόλο που δεν είναι τόσο βασικές όσο μια περίπτωση, το χαμηλό κόστος των προστατευτικών οθόνης τους καθιστά μια έξυπνη επένδυση για να κρατήσει το iPhone και το iPod touch σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Περισσότερο "

11 από 13

Εξετάστε μια εκτεταμένη εγγύηση

Εικόνα iPhone και AppleCare copyright copyright Apple Inc.

Ενώ η βασική εγγύηση για το iPhone και το iPod είναι σταθερή, ένα παιδί μπορεί κατά λάθος να κάνει μεγαλύτερη ζημιά από το κανονικό σε ένα iPhone ή iPod touch. Ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό και να βεβαιωθείτε ότι το πορτοφόλι σας δεν θα καταστραφεί ταυτόχρονα είναι να αγοράσετε μια εκτεταμένη εγγύηση από την Apple.

Ονομάζεται AppleCare, η εκτεταμένη εγγύηση γενικά κοστίζει περίπου $ 100 και επεκτείνει την κάλυψη της πλήρους επισκευής και την τεχνική υποστήριξη για δύο χρόνια (η βασική εγγύηση είναι περίπου 90 ημέρες).

Πολλοί άνθρωποι προειδοποιούν ενάντια στις εκτεταμένες εγγυήσεις, λέγοντας ότι είναι τρόποι για τις εταιρείες να λάβουν επιπλέον χρήματα από εσάς για υπηρεσίες που συχνά δεν χρησιμοποιούνται ποτέ. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, γενικά, και ίσως είναι ένας καλός λόγος να μην πάρετε το AppleCare για το iPhone σας.

Αλλά ξέρετε το παιδί σας: αν τείνουν να σπάσουν τα πράγματα, μια εκτεταμένη εγγύηση μπορεί να είναι μια καλή επένδυση. Περισσότερο "

12 από 13

Ποτέ μην αγοράζετε ασφάλιση τηλεφώνου

πιστωτική εικόνα Tyler Finck www.sursly.com/Moment Open / Getty Images

Εάν σκέφτεστε να προστατεύσετε το τηλέφωνο με μια θήκη και να αγοράσετε μια εκτεταμένη εγγύηση, η ασφάλιση τηλεφώνου αντί να φαίνεται σαν μια καλή ιδέα. Οι εταιρίες τηλεφωνίας θα ωθήσουν την ιδέα και θα προσφέρουν απλώς ένα μικρό κόστος στο μηνιαίο λογαριασμό σας.

Μην ξεγελιέστε: Μην αγοράζετε ποτέ ασφάλεια τηλεφώνου.

Τα εκπτώσιμα ποσά για ορισμένα ασφαλιστικά προγράμματα κοστίζουν όσο ένα καινούργιο τηλέφωνο και πολλές ασφαλιστικές εταιρείες αντικαθιστούν το καινούργιο σας τηλέφωνο με ένα χρησιμοποιούμενο χωρίς να σας το πω. Οι αναγνώστες αυτού του ιστότοπου έχουν επίσης αναφέρει δεκάδες και δεκάδες περιπτώσεις κακής εξυπηρέτησης πελατών από τις εταιρείες τους.

Η ασφάλιση τηλεφώνου μπορεί να φαίνεται δελεαστική, αλλά είναι μια χαμένη δαπάνη που θα σας εμποδίσει μόνο μακροπρόθεσμα. Αν θέλετε να επενδύσετε σε πρόσθετη προστασία για το τηλέφωνό σας, το AppleCare είναι ένα καλύτερο και συχνά φθηνότερο στοίχημα. Περισσότερο "

13 από 13

Μάθετε σχετικά και αποτρέψτε τις βλάβες της ακοής

Michael H / Ψηφιακό Όραμα / Getty Images

Το iPhone και το iPod touch μπορεί να είναι εθιστικά και το παιδί σας μπορεί να καταλήξει να τα χρησιμοποιεί όλη την ώρα. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, ειδικά για νεαρά αυτιά, αν περάσουν πολύ χρόνο να ακούσουν μουσική.

Ως μέρος του δώρου, μάθετε πώς η χρήση του iPod touch και του iPhone μπορεί να βλάψει την ακοή του παιδιού σας και να συζητήσετε τρόπους για να αποφύγετε αυτό μαζί τους. Όχι όλες οι χρήσεις είναι επικίνδυνες, φυσικά, έτσι θα θελήσετε να πάρετε μερικές συμβουλές και να υπογραμμίσουμε τη σημασία της μετάβασής τους στο παιδί σας, ειδικά αφού η ακοή τους πιθανότατα αναπτύσσεται. Περισσότερο "