Σύστημα διαχείρισης ισχύος Panamax MR5100

01 από 07

Σύστημα διαχείρισης ενέργειας Panamax MR5100 Home Cinema Up Close

από τις εμπρός και πίσω όψεις του Panamax MR5100. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Για να ξεκινήσετε αυτή την αναθεώρηση και παρουσίαση φωτογραφιών του συστήματος διαχείρισης ενέργειας Panamax MR5100 Home Theatre είναι μια συνολική εμφάνιση της μονάδας. Η κορυφαία εικόνα δείχνει τη μονάδα από το μπροστινό μέρος με το ειδικό καλώδιο τροφοδοσίας βρόχων με τρία πόδια. Η μεσαία εικόνα δείχνει μια εμπρόσθια όψη της μονάδας σε λειτουργία και η κάτω όψη δείχνει μια όψη ολόκληρου του πίσω μέρους του MR5100.

Τα χαρακτηριστικά του Panamax MR5100 περιλαμβάνουν:

1. Χαρακτηριστικό φιλτραρίσματος γραμμικού επιπέδου 4 βελτιώνει την εικόνα και τον ήχο εξαλείφοντας τον θόρυβο, τα σκάψιμο και το βουητό σε όλο το εύρος ζώνης AC.

2. Τρεις απομονωμένες τράπεζες εξόδου AC. Η απομόνωση των τσαντών εξόδου μεταξύ τους εμποδίζει την παρεμβολή θορύβου μεταξύ των εξαρτημάτων.

3. Τέσσερις έξοδοι υψηλών ρευμάτων για εξοπλισμό με υψηλές απαιτήσεις ισχύος, όπως ενισχυτές και τροφοδοτούμενα υπογούφερ .

4. Σύνδεση φορτιστή USB που περιλαμβάνεται στην πρόσοψη για συσκευές αναπαραγωγής mp3, iPod, κινητά τηλέφωνα και άλλες συμβατές φορητές συσκευές.

5. 2 ζεύγη RF ομοαξονικών συνδέσεων εισόδου / εξόδου (εξοπλισμό προϊόντων από υπερτάσεις που διέρχονται μέσω πηγών καλωδίων / κεραιών).

6. 1 Σύνδεση εισόδου / εξόδου ζεύξης Ethernet / LAN , 1 ζεύγος συνδέσεις εισόδου / εξόδου Telco (τηλέφωνο) (παρέχει προστασία από επιταχύνσεις μέσω καλωδίων δικτύου ή τηλεφώνου).

7. Ο ψηφιακός μετρητής βολτόμετρου παρακολουθεί τα εξαρτήματα οικιακού κινηματογράφου που παρέχουν τάση.

8. Το MR5100 προστατεύει από τις καμένες ασφάλειες και τις πιθανές βλάβες του ηχείου, ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας τις διανομές.

9. Συνολικός αριθμός πριζών εναλλασσόμενου ρεύματος: 11. 4 είναι πάντα ενεργοποιημένοι, 2 τυπικές πρίζες, 4 πρόσθετες πρίζες υψηλού ρεύματος, 1 μπροστινή, πάντα τοποθετημένη στην πρίζα.

10. Το AVM (Auto Voltage Monitor) προστατεύει από υπερβολική / χαμηλή τάση αποσυνδέοντας την τροφοδοσία και επανασυνδέεται όταν επιστρέφει η ασφαλή ισχύς.

11. Διαστάσεις 17 ιντσών W x 12,1 ίντσες D x 3,5 in H, (4 ίντσες συμπεριλαμβανόμενων των ποδιών), Βάρος 13,5 lbs.

Προχωρήστε στις υπόλοιπες φωτογραφίες αυτής της παρουσίασης για μια πιο προσεκτική ματιά στα χαρακτηριστικά και τις συνδέσεις του Panamax MR5100. Στο τέλος της σειράς φωτογραφιών θα έχω τελικά σχόλια σχετικά με τη ρύθμιση και τη χρήση του MR5100.

02 του 07

Panamax MR5100 - Πλευρική όψη αριστερά

Φωτογραφία της πρόσοψης της αριστεράς πλευράς του Panamax MR5100. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά στην αριστερή πλευρά του μπροστινού πίνακα Panamax MR5100, που δείχνει το κουμπί λειτουργίας και τις ενδεικτικές λυχνίες ισχύος LED για κάθε τράπεζα ενεργών σημείων εξόδου. Αν όλα είναι καλά, ο δείκτης εκπέμπει ένα μπλε λάμψη.

03 του 07

Panamax MR5100 - Απεικόνιση κατάστασης LED AVM Close-up

Panamax MR5100 - Απεικόνιση κατάστασης LED AVM Close-up. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια κοντινή φωτογραφία της οθόνης AVM (Αυτόματη Τάση Τάσης), που βρίσκεται στο κέντρο του μπροστινού πίνακα του Panamax MR5100'd. Αυτή η οθόνη εμφανίζει την εισερχόμενη τάση και επίσης προειδοποιεί εάν η τάση είναι πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή. Αυτό υποδεικνύεται από την ένδειξη μη ασφαλούς τάσης που αναπαριστάται από το εικονίδιο "κεραυνού" που βρίσκεται ακριβώς δεξιά από την ένδειξη του πραγματικού αριθμού τάσης. Το 120 βολτ είναι βέλτιστο αλλά μπορεί να ποικίλει. Μια μη ασφαλής τάση θα ήταν κάτω από 90 ή πάνω από 142.

Επίσης, ακριβώς κάτω από την ένδειξη μη ασφαλούς τάσης είναι ο δείκτης σφάλματος γραμμής. Αν αυτή η ενδεικτική λυχνία ανάψει, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν είναι καλωδιωμένο ή γειωμένο σωστά. Εάν συμβεί αυτό, απενεργοποιήστε και αποσυνδέστε το MR5100 από την τροφοδοσία εναλλασσόμενου ρεύματος - Ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με έναν ηλεκτρολόγο για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Επίσης, το κουμπί που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης AVM μειώνει ή αυξάνει (σε ​​μερικά βήματα) το φως της ένδειξης τάσης LED, καθώς και όλους τους άλλους δείκτες του μπροστινού πίνακα. Η ικανότητά σας να εξασθενίζετε την οθόνη και τους δείκτες είναι πολύ χρήσιμη, σαν να φαίνονται φωτεινά σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, μπορεί να αποσπά την προσοχή. Μπορείτε ακόμη και να απενεργοποιήσετε την οθόνη είναι η επιθυμία σας, αλλά αν το κάνετε αυτό, θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε ελέγξτε την κατάσταση ένδειξης τάσης και εξόδου.

04 του 07

Panamax MR5100 - Δεξιά δεξιά όψη

Φωτογραφία της πρόσοψης της δεξιάς πλευράς Panamax MR5100. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εδώ υπάρχει μια ακραία κοντινή όψη της δεξιάς πλευράς του μπροστινού πίνακα του Panamax MR5100.

Υπάρχουν πολλές συνδέσεις, όπως μια θύρα φόρτισης USB για φορητές ψηφιακές συσκευές, όπως iPods, συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων και κινητά τηλέφωνα. Υπάρχει επίσης ένα βοηθητικό δοχείο εναλλασσόμενου ρεύματος AC, το οποίο είναι χρήσιμο για τη σύνδεση συσκευών προσωρινής χρήσης.

05 του 07

Panamax MR5100 - Πίσω όψη - Αριστερή πλευρά

Φωτογραφία της αριστεράς οπίσθιας όψης του Panamax MR5100. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εμφανίζεται σε αυτή τη φωτογραφία στην αριστερή πλευρά του πίσω φακού του Panamax MR5100.

Ξεκινώντας από την κορυφή είναι ο ενσωματωμένος διακόπτης κυκλώματος (15 αμπέρ), το γείσα Lug (για όλες τις συσκευές που χρειάζονται εξωτερική γείωση) και το ενσωματωμένο, μη αποσπώμενο, βαρύ καλώδιο τροφοδοσίας εναλλασσόμενου ρεύματος.

06 του 07

Panamax MR5100 - Πίσω όψη - Συνδέσεις εξόδου AC

Φωτογραφία των συνδέσεων εξόδου AC που παρέχονται στο Panamax MR5100. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εδώ είναι μια κοντινή φωτογραφία όλων των εξόδων εναλλασσόμενου ρεύματος που παρέχονται στο Panamax MR5100.

Οι έξοδοι ομαδοποιούνται σε τμήματα οθόνης.

Ξεκινώντας από τα αριστερά βρίσκονται οι πρίζες υψηλής τάσης (που ονομάζονται Outlet Bank 3). Αυτά τα τέσσερα έχουν σχεδιαστεί για χρήση με εξαρτήματα που τροφοδοτούν πολλές τρέχουσες και υψηλής ισχύος εξόδους, όπως ενισχυτές, δέκτες οικιακού κινηματογράφου και τροφοδοτημένα υπογούφερ. Για επιπλέον πλεονεκτήματα, αυτές οι έξοδοι είναι ηλεκτρικά απομονωμένες από τις υπόλοιπες έξοδοι που φαίνονται για να αποφεύγονται οι τρέχουσες διακυμάνσεις και παρεμβολές θορύβου όταν ενεργοποιούνται / απενεργοποιούνται ή χρησιμοποιούνται.

Μετακινώντας δεξιά από τις έξοδοι υψηλής ροής είναι οι έξοδοι διακοπτών (που ονομάζονται Outlet Bank 2). Αυτή η τράπεζα εξόδων είναι ενεργή μόνο όταν ο διακόπτης λειτουργίας της πρόσοψης είναι ενεργοποιημένος.

Μετακινώντας προς τη δεξιά πλευρά αυτής της φωτογραφίας είναι οι αποζεύξεις εναλλασσόμενου ρεύματος (που ορίζονται ως έξοδος τράπεζας 1), οι οποίες είναι πάντα ενεργές, εκτός αν υπάρχει σφάλμα, όπως υπερβολική υποπίεση ή υπέρταση στη γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης, στο κέντρο της ομάδας εξόδου υπάρχει μια μικρή ενδεικτική λυχνία που ανάβει με κόκκινο χρώμα όταν οι έξοδοι είναι ενεργοποιημένες.

07 του 07

Panamax MR5100 - Πίσω όψη - Συνδέσεις Coax και LAN

Φωτογραφία των συνδέσεων Coax και LAN που παρέχονται στο Panamax MR5100. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εκτός από την προστασία και το φιλτράρισμα για εναλλασσόμενο ρεύμα, το Panamax MR5100 παρέχει επίσης προστασία και φιλτράρισμα για ομοαξονικό καλώδιο, LAN / Ethernet και τηλεφωνικές συνδέσεις.

Από τα αριστερά προς τα δεξιά, τα τρία είναι ένα σύνολο συνδέσεων LAN (Ethernet), και κάτω από αυτό, ένα σύνολο τυποποιημένων τερματικών τηλεφωνικών καλωδίων γραμμής γραμμής.

Μετακίνηση στην επάνω δεξιά πλευρά είναι δύο σετ τερματικών σύνδεσης κεραίας / καλωδίου / δορυφορικού καλωδίου.

Εκτός από την προστασία και το φιλτράρισμα για εναλλασσόμενο ρεύμα, το Panamax MR5100 παρέχει επίσης προστασία και φιλτράρισμα για ομοαξονικό καλώδιο, LAN / Ethernet και τηλεφωνικές συνδέσεις.

Από τα αριστερά προς τα δεξιά, τα τρία είναι ένα σύνολο συνδέσεων LAN (Ethernet), και κάτω από αυτό, ένα σύνολο τυποποιημένων τερματικών τηλεφωνικών καλωδίων γραμμής γραμμής.

Μετακινώντας προς τα επάνω δεξιά βρίσκονται δύο σετ τερματικών σύνδεσης κεραίας / καλωδίου / δορυφορικού καλωδίου.

Τελική λήψη:

Το Panamax MR5100 παρέχει έναν εύκολο τρόπο για να οργανώσετε τις συνδέσεις ρεύματος για όλα τα εξαρτήματα οικιακού σας θεάτρου, καθώς και για να παρακολουθείτε τις διακυμάνσεις της τάσης, καθώς και τις αφύσικες υπερτάσεις και βυθίσεις.

Από τη θετική πλευρά, είναι υπέροχο να μπορείτε να συνδέσετε όλα τα καλώδια ρεύματος των εξαρτημάτων του οικιακού σας θεάτρου σε μια κεντρική συσκευή και, στη συνέχεια, απλά να συνδέσετε ένα καλώδιο τροφοδοσίας στην πρίζα. Αυτό βοηθά σίγουρα με όλη την ακαταστασία της προστασίας από υπερτάσεις που μπορεί να συμβεί.

Το AVM (Automatic Voltage Monitor) κάνει, πράγματι, εμφανίζει την εισερχόμενη τάση. Βρήκα ότι η δική μου τάση εξόδου τοίχου κυμαίνεται από ένα χαμηλό των 116 βολτ σε ένα υψηλό των 120 βολτ.

Επίσης, η δυνατότητα απομόνωσης ισχύος εξαλείφει ή μειώνει την παρεμβολή μεταξύ των εξαρτημάτων. Η διακεκομμένη ηχητική μεταγωγή και άλλοι θόρυβοι και βουητό από τα μεγάφωνα και το subwoofer, υποβλήθηκαν ή εξαλείφθηκαν με το MR5100.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που είναι μια ωραία πινελιά είναι η θύρα φόρτισης USB μπροστινού πίνακα. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση iPods ή παρόμοιων συσκευών, όπως μερικά επαναφορτιζόμενα γυαλιά 3D.

Ωστόσο, αν και το MR5100 παρέχει μείωση θορύβου AC, προστασία από υπέρταση και παρακολούθηση τάσης, δεν παρέχει ρύθμιση τάσης. Με άλλα λόγια, η τάση που έρχεται από εσάς τοίχο πρίζα είναι αυτό που πηγαίνει στα εξαρτήματά σας. Το MR5100 δεν αναβαθμίζει ή χαμηλώνει την τάση ώστε να διατηρεί σταθερή ροή 120 volt μέσω των δικών του πριζών εναλλασσόμενου ρεύματος. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σβήνει αυτόματα όταν εντοπίζονται ασυνήθιστες διακυμάνσεις τάσης και παραμένει εκτός λειτουργίας μέχρι να ανιχνευθεί ξανά η κανονική ροή τάσης. Επίσης, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, δεν παρέχεται προσωρινή εφεδρική μπαταρία.

Για την κεντρική σύνδεση ισχύος, την παρακολούθηση της τάσης και την προστασία από τις υπερτάσεις, το Panamax MR5100 είναι ένα add-on για home theater που αξίζει να εξεταστεί.

Αγοράστε από την Amazon