Η Yamaha προσθέτει Sound Bar και Under-TV Audio System

Η χρήση ενός ήχου συστήματος ή ενός συστήματος ήχου κάτω από την τηλεόραση για τη βελτίωση του ήχου της τηλεόρασης είναι πλέον εξαιρετικά δημοφιλής, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν την ευκολία εγκατάστασης και λιγότερη ακαταστασία από ό, τι με τη ρύθμιση πλήρους ηχείου.

Ωστόσο, ένα από τα μειονεκτήματα είναι η μείωση της εμπειρίας surround ήχου.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η τεχνολογία προβολής ψηφιακού ήχου της Yamaha παρέχει μια πιθανή λύση.

Προβολή ψηφιακού ήχου

Ο πυρήνας της ψηφιακής προβολής ήχου είναι μια σειρά από μικρούς οδηγούς ηχείων (ο καθένας με δικό του ενισχυτή) που στεγάζεται σε μια κεντρική μονάδα που μοιάζει με μια μπάρα ήχου ή ένα τηλεοπτικό σύστημα ήχου. Οι "οδηγοί δέσμης" (μικροσκοπικά ηχεία) προβάλλουν ήχο με κατευθυντική ακρίβεια από τη μπροστινή στην κύρια θέση ακρόασης καθώς και από τους πλευρικούς και τους πίσω τοίχους του δωματίου σας που αναπηδούν πίσω στο χώρο ακρόασης για να δημιουργήσουν ένα ρεαλιστικό κανάλι 5.1 ή 7.1 ανάλογα με το μοντέλο).

Με την προϋπόθεση ότι έχετε κλειστό χώρο και επίπεδη οροφή που επιτρέπει καλή αντανάκλαση του ήχου, το ηχητικό πεδίο μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματικό.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, η Yamaha έχει προσθέσει δύο καταχωρίσεις στη σειρά προϊόντων ήχου που διαθέτουν ψηφιακή προβολή ήχου, τη γραμμή ήχου YSP-1600 και τη βάση ηχείων SRT-1500.

Χαρακτηριστικά των YSP-1600 και SRT-1500 περιλαμβάνουν:

Soundfield:

5.1 κανάλια με αποκωδικοποίηση Dolby Digital και DTS 5.1 , με πρόσθετη υποστήριξη μέσω του Dolby Prologic II και των λειτουργιών DSP της Cinema Yamaha (ταινία, μουσική, αθλητισμός, παιχνίδι, τηλεοπτικό πρόγραμμα).

Συμπλήρωμα ηχείων:

Οκτώ οδηγοί ακτίνων (μικροσκοπικά ηχεία 1-1 / 8 ιντσών) που τροφοδοτούνται από τους δικούς τους ψηφιακούς ενισχυτές 2 watt, καθώς και συμπαγή subwoofer 3-1 / 4 30 watt (επάνω στο YSP-1600 και επάνω στο SRT- 1500. Επιπλέον, το SRT-1500 παρέχει επίσης δύο μπροστινές βαλίτσες 1-1 / 2 x 4 ιντσών για μια ομαλότερη μετάβαση μεταξύ των υπογούφερ και των οδηγών δέσμης.

Συνδεσιμότητα ήχου:

1 ψηφιακή οπτική και 1 αναλογική είσοδο στερεοφωνικού (3,5 χιλιοστά). Και οι δύο μονάδες παρέχουν επίσης έξοδο γραμμής υπογούφερ για σύνδεση με προαιρετικό εξωτερικό υπογούφερ, εάν είναι επιθυμητό.

Συνδεσιμότητα βίντεο:

Για βίντεο, και οι δύο μονάδες παρέχουν, μέσω μιας εισόδου / εξόδου HDMI, προστασία μέσω αντιγραφής 3D και 4K μέσω HDCP 2.2 (απαραίτητη για συμβατότητα 4K Netflix και Ultra HD Blu-ray sources).

Λειτουργίες δικτύου και ροής

Το YSP-1600 και το SRT-1500 παρέχουν επίσης πρόσβαση σε τοπικό δίκτυο ( DLNA ) και streaming μέσω διαδικτύου (όπως Pandora, Spotify και Sirius / XM) μέσω ενσύρματου Ethernet ή Wifi.

Επίσης, η Apple AirPlay και η ασύρματη τεχνολογία Bluetooth για πρόσβαση σε μουσική από συμβατές φορητές συσκευές παρέχονται.

MusicCast

Το YSP-1600 και το SRT-1500 ενσωματώνουν επίσης την τελευταία έκδοση της πολυμέσων πλατφόρμας MusicCast της Apple, η οποία επιτρέπει και στις δύο μονάδες να στέλνουν, να λαμβάνουν και να μοιράζονται μουσικό περιεχόμενο από / προς / ανάμεσα σε μια ποικιλία συμβατών εξαρτημάτων της Yamaha, δέκτες οικιακού κινηματογράφου, στερεοφωνικοί δέκτες, ασύρματα ηχεία, ηχητικές λυχνίες και τροφοδοτημένα ασύρματα ηχεία. Αυτό όχι μόνο καθιστά τα YSP-1600 και SRT-1500 ένα συμπλήρωμα για τη βελτίωση της εμπειρίας του τηλεοπτικού ήχου, αλλά επιπλέον ευελιξία ως μέρος ολόκληρου οικιακού συστήματος ήχου. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε το προφίλ μου του Συστήματος MusicCast .

Επιλογές ελέγχου

Για την ευελιξία του ελέγχου, τα YSP-1600 και SRT-1500 μπορούν να λειτουργήσουν και από το ενσωματωμένο τηλεχειριστήριο ή από συμβατά smartphones και ταμπλέτες χρησιμοποιώντας την δωρεάν εφαρμογή Remote Controller της Yamaha για iOS ή Android.

Τιμολόγηση και διαθεσιμότητα

Η μπάρα ήχου YSP-1600 διατίθεται σε $ 499,99 - Αγορά από την Amazon

Η βάση SRT-1500 TV Speaker διατίθεται σε $ 599,99 - Αγορά από την Amazon

Και οι δύο μονάδες θα είναι διαθέσιμες από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2015.

Περισσότερα ακολουθούν:

Εκτός από την ηχητική μπάρα YSP-1600 και τη βάση SRT-1500, η ​​Yamaha έδωσε ένα πρόσθετο πειραματικό προϊόν το οποίο θα αποκαλυφθεί λεπτομερέστερα πριν από τα τέλη του 2015 - την YSP-5600 Sound Bar, που θα περιλαμβάνει επίσης αποκωδικοποίηση ήχου Dolby Atmos και DTS: X Audio .

Εάν αυτό το προϊόν προσφέρει πραγματικά την επιθυμητή βέλτιστη εμπειρία ήχου surround χωρίς την ανάγκη όλων των ηχείων που κανονικά απαιτούνται για μια αποτελεσματική εμπειρία Dolby Atmos / DTS: X, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα παιχνίδι αλλαγής. Έτσι, πολύ λεπτομερή χαρακτηριστικά δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά υπάρχει μια προτεινόμενη τιμή: $ 1.699 - Μείνετε συντονισμένοι!

UPDATE: 03/02/2016 - Πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με το Yamaha YSP-5600 .