Η Sony ξεκινά υπηρεσία ροής 4K Ultra HD / HDR

Ημερομηνία Πρωτότυπης δημοσίευσης: 03/30/2016

Sony κάνει ροή 4K

Σε μια ανακοίνωση που έχει μεικτά μηνύματα, η Sony Pictures Home Entertainment και η Sony Electronics συνεργάστηκαν σε μια νέα υπηρεσία συνεχούς ροής που παρέχει στους ιδιοκτήτες των τηλεοράσεων Sony 4K Ultra HD εξοπλισμένων με την πλατφόρμα λειτουργίας Android TV πρόσβαση σε ταινίες 4K Ultra HD που περιλαμβάνουν επίσης συμβατές τηλεοράσεις) εκείνες τις ταινίες που διαθέτουν επίσης κωδικοποίηση HDR .

Από τη θετική πλευρά αυτής της ανακοίνωσης, η Sony ενώνει τα Netflix , Amazon και Vudu προσφέροντας στους καταναλωτές ένα αυξανόμενο ποσό ροής περιεχομένου βίντεο με τα πλεονεκτήματα ότι η ανάλυση 4K (λεπτομέρεια εικόνας) και η κωδικοποίηση HDR (ευρύτερο εύρος αντίθεσης και φωτεινότητα) προσφορά.

Ωστόσο, το σχέδιο της Sony έχει ένα αλιευμάτων. Παρόλο που οι ταινίες προβάλλονται από το The Cloud , είναι διαθέσιμες μόνο (τουλάχιστον αρχικά) μέσω αγοράς ξεκινώντας από $ 30 ανά τεμάχιο.

Από τη μία πλευρά, η αποθήκευση Cloud εξαλείφει την ανάγκη για χρόνο λήψης και μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης σκληρού δίσκου στο τέλος του χρήστη - αλλά, από την άλλη με το σχέδιο της Sony, δεν υπάρχει επιλογή μίας χρήσης ή μηνιαία συνδρομή - θέλετε για να παρακολουθήσετε ταινία 4K UItra HD / HDR, πρέπει να το αγοράσετε.

Ωστόσο, οι ταινίες μπορούν να προβάλλονται ανά πάσα στιγμή χωρίς ημερομηνίες λήξης (εφόσον παραμένουν στο Cloud) και η τιμή αγοράς περιλαμβάνει επίσης πρόσβαση σε ψηφιακά αντίγραφα υπεριώδους για αναπαραγωγή σε φορητές και κινητές συσκευές (μείον την ανάλυση 4K και την κωδικοποίηση HDR).

Ως πρόσθετο κίνητρο, η Sony προσφέρει μια δωρεάν δέσμη ταινιών 4 για τους καταναλωτές που αγοράζουν επιλεγμένες τηλεοράσεις Sony 4K Ultra HD κατά το καλοκαίρι του 2016 και ακολουθούν τις απαιτήσεις εγγραφής που θα είναι λεπτομερείς εκείνη τη στιγμή.

Η αρχική συγκομιδή των τίτλων ταινιών 4K Ultra HD-HDR περιλαμβάνει τους Concussion, The Night Before και The Walk , καθώς και ταινίες από τη βιβλιοθήκη της Sony, συμπεριλαμβανομένου του Crouching Tiger Hidden Dragon και των αρχικών Ghostbusters .

Επίσης, καθώς οι παραπάνω τίτλοι και όλοι αυτοί είναι πλέον διαθέσιμοι, οι καταναλωτές που κατέχουν προηγούμενους τίτλους που δεν έχουν αγοράσει 4K / non-hdr, θα μπορούν να αναβαθμίσουν τις τελευταίες εκδόσεις σε μειωμένη τιμή (TBD).

Η επίσημη ημερομηνία έναρξης της νέας υπηρεσίας ροής (με την ονομασία ULTRA) έχει οριστεί για τις 4 Απριλίου 2016 και θα είναι μια νέα ενότητα που προστέθηκε στο Sony Pictures Store.

Τα Μικτά Μηνύματα

Με την έλευση της υπηρεσίας ULTRA, η Sony σίγουρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως ανταγωνιστής με τη νέα διαθέσιμη μορφή Blu-ray Disc Ultra HD, η οποία απαιτεί την αγορά ενός νέου παίκτη και δίσκων .

Από την άλλη πλευρά, η Sony στέλνει επίσης μικτά μηνύματα, καθώς ταυτόχρονα προχωρούν με το τέλος των πραγμάτων, η Sony Home Entertainment απελευθερώνει επίσης περιεχόμενο ταινιών και βίντεο σε δίσκους Blu-ray Ultra HD , αλλά δεν έχει εντάχθηκαν στις Samsung , Panasonic και Philips στην κυκλοφορία των συσκευών Blu-ray Disc Ultra HD.

Πάρε μου

Παρόλο που η ροή είναι σίγουρα ένας πολύ βολικός τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο βίντεο, καταβάλλοντας $ 30 για μια ταινία που είναι προσβάσιμη μόνο μέσω του cloud και στην πραγματικότητα εξακολουθεί να ανήκει στα στούντιο. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει εγγύηση ότι η αποθηκευμένη σε σύννεφο ταινία θα είναι διαθέσιμη για πάντα.

Παρόλο που μου αρέσει η δυνατότητα ροής ταινιών μέσω μηνιαίας συνδρομής σε στυλ Netflix για περιστασιακή προβολή, αν θέλω να αγοράσω μια ταινία για τη συλλογή μου, προτιμώ να έχω κάτι φυσικά απτό που να μπορώ να βάλω στο ράφι μου και να απολαύσω ανά πάσα στιγμή χωρίς σύνδεση με το Διαδίκτυο, όπου η ποιότητα εξαρτάται από την ταχύτητα ευρυζωνικής πρόσβασης (η Sony συνιστά τουλάχιστον 15mbps, επιθυμητά 20mbps) , μηνιαία ανώτατα όρια δεδομένων ή άλλα θέματα που βασίζονται στον παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου.

Περισσότερες πληροφορίες

Παραδείγματα τηλεοράσεων Sony HD 4K Ultra HD με HDR είναι:

Sony XBR-75X940D - Επανεξέταση ( video-info.com ) - Διατίθεται με ειδική σειρά μέσω Best Buy / Magnolia

Sony XBR-X930D Σειρά (55 ή 65-ίντσες) - Επανεξέταση ( video-info.com ) - Αγορά από την Amazon

Σειρά Sony XBR-X850D (55, 65, 75, 85-ίντσες) - Επίσημη σελίδα προϊόντος - Αγορά από την Amazon

Πηγές: Επίσημο δελτίο τύπου της Sony (μέσω PR Newswire) και πρόσθετη επαφή με το προσωπικό της Sony PR.