Πώς να κατεβάσετε τα βίντεο του YouTube

01 από 05

Πώς να κατεβάσετε τα βίντεο του YouTube

Εικόνα του YouTube.

Βρήκατε ποτέ ένα πραγματικά διασκεδαστικό βίντεο YouTube που θέλετε να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας ώστε να μπορείτε να το παρακολουθήσετε ακόμα και όταν δεν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο; Ή ίσως θέλετε να κατεβάσετε ένα βίντεο για να μεταφέρετε στο iPod Touch σας ώστε να μπορείτε να το παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή; Αυτό το άρθρο θα σας πει πώς να κατεβάσετε τα βίντεο του YouTube στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας, ώστε να μπορείτε να τα παρακολουθείτε εκτός σύνδεσης.

Πώς να κατεβάσετε τα βίντεο στο YouTube - Τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε

02 του 05

Επιλέξτε ένα βίντεο

Εικόνα του YouTube.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε τη διεύθυνση ιστού ( URL ) του βίντεο που θέλετε να κάνετε λήψη. Ευτυχώς, το YouTube εμφανίζει αυτήν τη διεύθυνση ιστού στη σελίδα του βίντεο. Επομένως, απλώς πλοηγηθείτε στο βίντεο που θέλετε να κατεβάσετε και βρείτε το πλαίσιο κειμένου που φέρει την ένδειξη "URL".

Έχω σημειώσει την περιοχή του πλαισίου κειμένου URL στην παραπάνω εικόνα. Θα βρίσκεται στα δεξιά του βίντεο.

03 του 05

Αντιγράψτε τη διεύθυνση Web του βίντεο στο Πρόχειρο

Εικόνα του YouTube.

Θα χρειαστεί να αντιγράψετε τη διεύθυνση ιστού (URL) στο πρόχειρο. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κάντε κλικ στο πλαίσιο κειμένου "URL". Αυτό θα επισημάνει το κείμενο.
  2. Κάντε δεξί κλικ στο επισημασμένο κείμενο και επιλέξτε "Αντιγραφή" από το μενού που εμφανίζεται. Μπορείτε επίσης να πατήσετε το CTRL-C στο πληκτρολόγιό σας ενώ το κείμενο είναι επισημασμένο.

04 του 05

Επικολλήστε τη διεύθυνση Web του βίντεο

Εικόνα του KeepVid.

Μεταβείτε στην τοποθεσία KeepVid. Αν επιλέξατε σελιδοδείκτη για τον ιστότοπο, απλά επιλέξτε το από το μενού σελιδοδεικτών. Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτόν τον υπερσύνδεσμο: http://keepvid.com/

Στη συνέχεια, εντοπίστε το πλαίσιο κειμένου URL στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας KeepVid. (Αυτό το πλαίσιο κειμένου επισημαίνεται στην παραπάνω εικόνα.)

Κάντε δεξί κλικ στο πλαίσιο κειμένου και επιλέξτε "Επικόλληση" από το αναδυόμενο μενού.

Αυτό θα επικολλήσει τη διεύθυνση ιστού (URL) του βίντεο στο πλαίσιο κειμένου. Μόλις γίνει αυτό, πατήστε το κουμπί με τίτλο "Λήψη".

05 του 05

Κάντε λήψη του βίντεο YouTube

Εικόνα του KeepVid.

Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Μπορεί να υπάρχει ένα μεγάλο εικονίδιο με την ένδειξη "Λήψη" ακριβώς κάτω από το πλαίσιο κειμένου URL. Εάν εμφανιστεί αυτό το εικονίδιο, μην το κάνετε κλικ σε αυτό - Αυτό είναι μέρος μιας διαφήμισης που εμφανίζεται μερικές φορές στον ιστότοπο.

Για να κατεβάσετε το βίντεο, πρέπει να εντοπίσετε τους συνδέσμους λήψης στο πράσινο τμήμα της ιστοσελίδας. Μπορεί να υπάρχουν δύο σύνδεσμοι λήψης: ένας για βίντεο χαμηλής ανάλυσης και ένας για βίντεο υψηλής ανάλυσης. Θα πρέπει να επιλέξετε το βίντεο υψηλής ανάλυσης που θα πρέπει να αναγράφεται τελευταία. Θα έχει πολύ καλύτερη ποιότητα .

Για να ξεκινήσετε τη λήψη, κάντε δεξί κλικ στον κατάλληλο σύνδεσμο με την ένδειξη "Λήψη" και επιλέξτε "Αποθήκευση δεσμού ως ..." από το αναδυόμενο μενού.

Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε έναν κατάλογο στον υπολογιστή σας για να αποθηκεύσετε το αρχείο. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε οπουδήποτε προτιμάτε. Εάν δεν διαθέτετε κατάλογο για βίντεο, είναι καλό να αποθηκεύσετε το αρχείο στο φάκελο "Documents".

Το αρχείο θα έχει ένα γενικό όνομα όπως "movie.mp4". Δεδομένου ότι μπορείτε να κάνετε λήψη πολλών βίντεο, καλό θα ήταν να μετονομάσετε αυτό το προϊόν σε κάτι μοναδικό. Οτιδήποτε θα κάνει - μπορείτε να πληκτρολογήσετε τον τίτλο του βίντεο, αν θέλετε.

Αφού κάνετε κλικ στην επιλογή "ΟΚ", η λήψη θα ξεκινήσει. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε στο μέλλον για να παρακολουθήσετε το βίντεο είναι να κάνετε διπλό κλικ πάνω του από τον κατάλογο που τον αποθηκεύσατε.