Πριν αγοράσετε ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου - τα βασικά

Ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου αναφέρεται επίσης ως δέκτης AV ή δέκτης ήχου Surround, είναι η καρδιά ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου. Παρέχει τις περισσότερες, αν όχι όλες, εισόδους και εξόδους στις οποίες συνδέετε όλα, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασής σας, σε. Ένας δέκτης Home Theater προσφέρει έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο συγκέντρωσης του συστήματος οικιακού κινηματογράφου σας.

Ο καθορισμένος δέκτης οικιακού κινηματογράφου

Ένας δέκτης Home Cinema συνδυάζει τις λειτουργίες τριών εξαρτημάτων.

Τώρα που ξέρετε τι είναι ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου, είναι καιρός να μάθετε τι πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά ενός.

Πρώτον, υπάρχουν τα βασικά χαρακτηριστικά.

Εκτός από τις βασικές λειτουργίες, ανάλογα με το εμπορικό σήμα / μοντέλο, μπορεί να έχετε στη διάθεσή σας μία ή περισσότερες από τις παρακάτω προχωρημένες επιλογές:

Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τις λεπτομέρειες; Ορίστε...

Ισχύς εξόδου

Οι δυνατότητες εξόδου ισχύος των δεκτών οικιακού κινηματογράφου διαφέρουν ανάλογα με την τιμή που επιθυμείτε να πληρώσετε και ανάλογα με το μέγεθος του χώρου και τις απαιτήσεις ισχύος των ηχείων σας, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη σχετικά με τον δέκτη home theater που θα αγοράσετε. Ωστόσο, αντιμέτωπη με τις διαφημίσεις πωλήσεων και τις προδιαγραφές ανάγνωσης μπορεί να είναι συγκεχυμένη και παραπλανητική.

Για μια πλήρη, κατανοητή περιγραφή των λεπτομερειών που πραγματικά χρειάζεται να γνωρίζετε για την ισχύ του ενισχυτή και τη σχέση του με τις πραγματικές συνθήκες ακρόασης, διαβάστε το άρθρο μας: Πόση ισχύς ενισχυτή χρειάζεστε πραγματικά; - Κατανόηση των προδιαγραφών ισχύος του ενισχυτή

Μορφές στερεοφωνικού ήχου

Η κύρια προσέλκυση χαρακτηριστικών των δεκτών οικιακού κινηματογράφου για τους περισσότερους καταναλωτές είναι η δυνατότητα να προσφέρουν εμπειρία ακουστικού περιβάλλοντος ήχου.

Αυτές τις μέρες, ακόμα και οι πιο βασικοί δέκτες οικιακού κινηματογράφου προσφέρουν αρκετές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο των τυπικών αποκωδικοποιήσεων Dolby Digital και DTS Digital Surround , αλλά πιο προηγμένες αποκωδικοποιήσεις Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio (οι οποίες είναι οι πρωτεύοντες τύποι που χρησιμοποιούνται σε Blu-ray Discs ), καθώς και (ανάλογα με τον κατασκευαστή) πρόσθετες μορφές επεξεργασίας surround.

Επίσης, καθώς μετακινείτε μοντέλα μεσαίου και ανώτερου δέκτη οικιακού κινηματογράφου, μπορούν να συμπεριληφθούν ή να προσφερθούν ως προαιρετικές μορφές surround ήχου όπως Dolby Atmos , DTS: X ή ακόμα και ήχος Auro3D . Ωστόσο, τα DTS: X και Auro3D Audio συχνά απαιτούν ενημέρωση υλικολογισμικού.

Επιπλέον, να γνωρίζετε ότι η συμπερίληψη των διαφόρων μορφών περιβάλλοντος ήχου υπαγορεύει επίσης πόσα κανάλια μπορεί να διαθέτει ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου - ο οποίος μπορεί να κυμαίνεται από 5 έως 11.

Αυτόματη ρύθμιση ηχείων

Παρόλο που δεν περιλαμβάνονται πάντοτε στους πιο οικονομικούς δέκτες οικιακού κινηματογράφου, σχεδόν όλοι οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου μεσαίας εμβέλειας και υψηλής ευκρίνειας παρέχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα αυτόματης ρύθμισης ηχείων χρησιμοποιώντας μια ενσωματωμένη γεννήτρια δοκιμαστικού ήχου και ένα ειδικό μικρόφωνο.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία, ένα home cinema μπορεί να ισορροπήσει τα επίπεδα των ηχείων ανάλογα με το μέγεθος των ηχείων, την απόσταση και την ακουστική του δωματίου. Ανάλογα με τη μάρκα, αυτά τα προγράμματα έχουν διαφορετικά ονόματα όπως AccuEQ (Onkyo), Anthem Room Correction (Anthem AV), Audyssey (Denon / Marantz), MCACC (Pioneer) και YPAO (Yamaha).

Συνδεσιμότητα

Όλοι οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου παρέχουν συνδέσεις ηχείων καθώς και ειδική έξοδο για τη σύνδεση ενός ή περισσότερων υπογούφερ και αρκετές επιλογές σύνδεσης ήχου που περιλαμβάνουν αναλογικές στερεοφωνικές , ψηφιακές ομοαξονικές και ψηφιακές οπτικές και επιλογές σύνδεσης βίντεο που μπορεί να περιλαμβάνουν σύνθετο και βίντεο συνιστωσών . Ωστόσο, οι σύνθετες / συνιστώσες επιλογές καθίστανται λιγότερο διαθέσιμες στους δέκτες κάθε διαδοχικού έτους μοντέλου λόγω της αυξανόμενης χρήσης του HDMI, το οποίο συζητείται λεπτομερέστερα στη συνέχεια.

HDMI

Εκτός από τις επιλογές σύνδεσης που αναφέρθηκαν παραπάνω, η συνδεσιμότητα HDMI παρέχεται σε όλους τους τρέχοντες δέκτες οικιακού κινηματογράφου. Το HDMI μπορεί να περάσει σήματα ήχου και βίντεο μέσω ενός μόνο καλωδίου. Ωστόσο, ανάλογα με τον τρόπο ενσωμάτωσης της HDMI, η πρόσβαση στις δυνατότητες HDMI μπορεί να είναι περιορισμένη.

Πολλοί δέκτες χαμηλότερης τιμής ενσωματώνουν μεταγωγή διαπερατότητας HDMI. Αυτό επιτρέπει τη σύνδεση των καλωδίων HDMI στον δέκτη και παρέχει σύνδεση εξόδου HDMI για μια τηλεόραση. Ωστόσο, ο δέκτης δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα τμήματα βίντεο ή ήχου του σήματος HDMI για περαιτέρω επεξεργασία.

Ορισμένοι δέκτες έχουν πρόσβαση τόσο στα ηχητικά όσο και στα video μέρη των σημάτων HDMI για περαιτέρω επεξεργασία.

Επίσης, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μια 3D TV και μια συσκευή αναπαραγωγής 3D Blu-ray με τον δέκτη οικιακού κινηματογράφου, λάβετε υπόψη ότι ο δέκτης σας πρέπει να είναι εξοπλισμένος με συνδέσεις HDMI ver 1.4a . Αν έχετε οικιακό κινηματογράφο που δεν έχει αυτή την ικανότητα, υπάρχει ένας τρόπος αντιμετώπισης που μπορεί να λειτουργήσει για εσάς.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι συνδέσεις HDMI 1.4 και 1.4a έχουν επίσης τη δυνατότητα να περάσουν σήματα βίντεο ανάλυσης 4K (30fps), υπό τον όρο ότι αυτό το χαρακτηριστικό έχει ενεργοποιηθεί από τον κατασκευαστή του δέκτη.

Ωστόσο, από το 2015, οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου έχουν υλοποιήσει συνδεσιμότητα HDMI που τηρεί τόσο τα πρότυπα HDMI 1.4 / 4a, όσο και τα πρότυπα HDMI 2.0 / 2.0a και HDCP 2.2. Αυτό επιτρέπει την αποδοχή σημάτων 4K στα 60fps, καθώς και την ικανότητα αποδοχής αντιγράφων 4K σήματος από πηγές συνεχούς ροής και μορφής Blu-ray Disc 4K Ultra HD , καθώς και πηγές που περιλαμβάνουν περιεχόμενο βίντεο κωδικοποιημένο με HDR .

Μια άλλη επιλογή σύνδεσης HDMI που είναι διαθέσιμη σε ορισμένους δέκτες οικιακού κινηματογράφου είναι το HDMI-MHL . Αυτή η ενημερωμένη σύνδεση HDMI μπορεί να κάνει ό, τι μπορεί να κάνει μια "κανονική" σύνδεση HDMI, αλλά έχει την πρόσθετη δυνατότητα να φιλοξενήσει τη σύνδεση smartphones και δισκίων με δυνατότητα MHL. Αυτό επιτρέπει στον δέκτη να αποκτά πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο ή σε ροή σε φορητές συσκευές για προβολή ή ακρόαση μέσω του συστήματος οικιακού κινηματογράφου. Εάν ο δέκτης οικιακού σας θεάτρου διαθέτει είσοδο MHL-HDMI, θα είναι σαφώς επισημασμένη.

Πολυζωνικός ήχος

Η λειτουργία Multi-Zone είναι μια λειτουργία στην οποία ο δέκτης μπορεί να στείλει ένα δεύτερο σήμα πηγής στα ηχεία ή σε ένα ξεχωριστό σύστημα ήχου σε μια άλλη θέση. Αυτό δεν είναι το ίδιο με τη σύνδεση επιπλέον ηχείων και τη τοποθέτησή τους σε άλλο δωμάτιο.

Η λειτουργία πολλαπλών ζωνών επιτρέπει σε ένα δέκτη Home Theater να ελέγχει είτε την ίδια είτε μια ξεχωριστή πηγή από αυτή που ακούγεται στο κεντρικό δωμάτιο σε άλλη θέση. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί δίσκο Blu-ray ή DVD στο κεντρικό δωμάτιο, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να ακούει ένα CD σε άλλο, ταυτόχρονα. Τόσο το Blu-ray είτε το DVD ή το CD player ελέγχονται από τον ίδιο δέκτη.

Σημείωση: Ορισμένοι δέκτες οικιακού κινηματογράφου ανώτερης ποιότητας περιλαμβάνουν επίσης δύο ή τρεις έξοδοι HDMI. Ανάλογα με τον δέκτη, οι πολλαπλές έξοδοι HDMI μπορούν να παράσχουν είτε ένα παράλληλο σήμα ήχου / βίντεο σε πρόσθετες ζώνες είτε μπορεί να διαμορφωθούν ανεξάρτητα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση σε μία πηγή HDMI στο κεντρικό δωμάτιο και μια δεύτερη πηγή HDMI μπορεί να σταλεί σε δευτερόλεπτο ή τρίτη ζώνη.

Ασύρματο ακουστικό πολλαπλών δωματίων / ολόκληρου του δωματίου

Εκτός από τις παραδοσιακές ενσύρματες επιλογές πολλών ζωνών, ορισμένοι δέκτες οικιακού κινηματογράφου προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα ασύρματης ροής ήχου σε συμβατά ασύρματα ηχεία συνδεδεμένα μέσω οικιακού δικτύου. Ωστόσο, κάθε μάρκα έχει δικό της κλειστό σύστημα που απαιτεί τη χρήση συγκεκριμένων συμβατών με το εμπορικό σήμα προϊόντων.

Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν: το MusicCast της Yamaha , το FireConnect από Onkyo / Integra / Pioneer, το HEOS του Denon και το PlayStation DTS (Anthem)

iPod / iPhone Συνδεσιμότητα / Έλεγχος και Bluetooth

Με τη δημοτικότητα του iPod και του iPhone, ορισμένοι δέκτες είναι εξοπλισμένοι με συνδέσεις συμβατές με iPod / iPod, είτε μέσω USB, καλωδίου προσαρμογής ή "σταθμού σύνδεσης". Αυτό που πρέπει να αναζητήσετε είναι όχι μόνο η δυνατότητα του iPod ή του iPhone να συνδεθεί στον δέκτη, αλλά και ο δέκτης να ελέγχει πραγματικά όλες τις λειτουργίες αναπαραγωγής iPod μέσω του τηλεχειριστηρίου του δέκτη και των λειτουργιών του μενού.

Επίσης, πολλοί δέκτες οικιακού κινηματογράφου ενσωματώνουν ενσωματωμένη δυνατότητα Apple Airplay, η οποία εξαλείφει την ανάγκη για φυσική σύνδεση ενός iPhone με τον δέκτη, μπορείτε απλά να καθίσετε και να αποστείλετε το iTunes στον δέκτη home theater ασύρματα.

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι εάν συνδέσετε ένα βίντεο iPod, μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο σε λειτουργίες αναπαραγωγής ήχου. Αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στις λειτουργίες αναπαραγωγής βίντεο iPod, ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης του δέκτη πριν αγοράσετε για να δείτε αν αυτό είναι δυνατό.

Μια άλλη προσθήκη που βρίσκεται πλέον στους περισσότερους δέκτες οικιακού κινηματογράφου είναι το Bluetooth. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν αρχεία ήχου απευθείας από μια συμβατή φορητή συσκευή με δυνατότητα Bluetooth.

Δικτύωση και Internet Streaming Audio / Video

Η δικτύωση είναι ένα χαρακτηριστικό που ενσωματώνει περισσότερους δέκτες οικιακού κινηματογράφου, ειδικά στο σημείο τιμής στα μέσα έως το υψηλό. Η δικτύωση εκτελείται μέσω σύνδεσης Ethernet ή WiFi.

Αυτό μπορεί να επιτρέψει πολλές δυνατότητες που πρέπει να ελέγξετε. Όλοι οι δέκτες δικτύωσης δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες, αλλά μερικές δυνατότητες που περιλαμβάνονται συνήθως είναι: Η ροή ήχου (και μερικές φορές βίντεο) από υπολογιστή ή Internet, ραδιόφωνο στο διαδίκτυο και ενημέρωση υλικολογισμικού απευθείας από το διαδίκτυο. Για να μάθετε τις δυνατότητες δικτύωσης και / ή streaming που περιλαμβάνονται σε συγκεκριμένο δέκτη, ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης, το φύλλο στοιχείων ή μια αναθεώρηση μπροστά από το χρόνο.

Hi-Res Audio

Μια άλλη διαθέσιμη επιλογή για έναν αυξανόμενο αριθμό δεκτών οικιακού κινηματογράφου είναι η δυνατότητα πρόσβασης και αναπαραγωγής αρχείων ήχου Hi-res δύο καναλιών.

Από την εισαγωγή του iPod και άλλων φορητών συσκευών ακρόασης, παρόλο που καθιστούν την πρόσβαση στη μουσική πολύ πιο βολική, μας έχουν αναγκάσει να επιστρέψουμε ό, τι θέτουμε ως μια καλή εμπειρία ακρόασης μουσικής - η ποιότητα είναι υποβαθμισμένη από αυτή της παραδοσιακής CD.

Ο όρος Hi-Res ήχος εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε αρχείο μουσικής έχει υψηλότερο ρυθμό bit από το φυσικό CD (γραμμικό PCM 16 bit με ρυθμό δειγματοληψίας 44.1khz).

Με άλλα λόγια, οτιδήποτε κάτω από την "ποιότητα CD", όπως το MP3 και άλλα εξαιρετικά συμπιεσμένα μορφότυπα, θεωρείται ήχος χαμηλής ανάλυσης και οτιδήποτε παραπάνω από "ποιότητα CD" θεωρείται ήχος "hi-res".

Μερικά από τα αρχεία μορφές που θεωρούνται hi-res είναι? ALAC , FLAC , AIFF, WAV , DSD (DSF και DFF).

Τα αρχεία ήχου Hi-Res μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω USB, οικιακού δικτύου ή από το Internet. Σε γενικές γραμμές, δεν μπορούν να ζωντανεύουν απευθείας από το διαδίκτυο - Ωστόσο, υπάρχει κίνηση από υπηρεσίες, όπως το Qobuz (που δεν διατίθεται στις ΗΠΑ) για να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα μέσω τηλεφώνων Android. Εάν ένας συγκεκριμένος δέκτης οικιακού κινηματογράφου έχει αυτή τη δυνατότητα, θα επισημαίνεται είτε στο εξωτερικό του δέκτη είτε στο εγχειρίδιο χρήσης.

Μεταγωγή και επεξεργασία βίντεο

Εκτός από τον ήχο, ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό στους δέκτες οικιακού κινηματογράφου είναι η ενσωμάτωση της μεταγωγής και επεξεργασίας βίντεο. Όταν αγοράζετε ένα δέκτη για το σύστημα οικιακού κινηματογράφου σας, συνδέετε όλες τις πηγές βίντεο απευθείας με την τηλεόραση ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον δέκτη ως τον κεντρικό τηλεοπτικό σας κόμβο για την εναλλαγή και την επεξεργασία βίντεο;

Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε το δέκτη σας για βίντεο, υπάρχουν δύο επιλογές, μερικοί δέκτες απλώς περνούν από όλα τα σήματα βίντεο που δεν έχουν παγώσει στην τηλεόρασή σας ή τον βιντεοπροβολέα σας, ενώ μερικά παρέχουν επιπλέον στρώματα επεξεργασίας βίντεο από τα οποία μπορείτε να επωφεληθείτε. Δεν απαιτείται να περάσετε βίντεο μέσω του δέκτη οικιακού σας θεάτρου.

Μετατροπή βίντεο

Εκτός από τη χρήση ενός δέκτη οικιακού κινηματογράφου ως κεντρικής τοποθεσίας για τη σύνδεση τόσο των συσκευών ήχου όσο και των συσκευών βίντεο, πολλοί δέκτες διαθέτουν επίσης επεξεργασία βίντεο, ακριβώς όπως προσφέρουν επεξεργασία ήχου.

Για αυτούς τους δέκτες, ένα βασικό χαρακτηριστικό επεξεργασίας βίντεο είναι η δυνατότητα πολλών δεκτών να μετατρέπουν Composite video εισόδους σε εξόδους Component video ή σύνθετες ή συνιστώσες video σε εξόδους HDMI. Αυτός ο τύπος μετατροπής μπορεί να βελτιώσει μόνο τα σήματα πολύ ελαφρώς, αλλά απλοποιεί τις συνδέσεις σε τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, καθώς μόνο ένας τύπος σύνδεσης βίντεο απαιτείται από τον δέκτη στην τηλεόραση, αντί για δύο ή τρεις.

Αποσυνδέσεις

Κατά την εξέταση ενός δέκτη, ένα δεύτερο επίπεδο επεξεργασίας βίντεο για τον έλεγχο είναι αποσυμπίεσης. Αυτή είναι μια διαδικασία κατά την οποία τα εισερχόμενα βίντεο από τις σύνθετες είσοδοι ή τις εισόδους S-video μετατρέπονται από διεμπλεκόμενη σάρωση σε προοδευτική σάρωση (480i σε 480p) και στη συνέχεια εξάγονται μέσω της εξόδου Component ή HDMI στην τηλεόραση. Αυτό βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας, καθιστώντας το πιο ομαλό και πιο αποδεκτό για προβολή σε μια HDTV. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι όλοι οι δέκτες δεν μπορούν να εκτελέσουν αυτή τη λειτουργία καλά.

Αναβάθμιση βίντεο

Εκτός από την αποσυμφόρηση, ένα άλλο επίπεδο επεξεργασίας βίντεο είναι πολύ συνηθισμένο στους mid-range και high-end λήπτες home theater upscaling. Η αναβάθμιση είναι μια λειτουργία που, μετά τη διαδικασία αποσυμπίεσης, προσπαθεί μαθηματικά να ταιριάζει με ένα εισερχόμενο σήμα βίντεο σε μια συγκεκριμένη ανάλυση οθόνης, όπως 720p , 1080i, 1080p , και σε έναν αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων, μέχρι 4K .

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι αυτή η διαδικασία δεν μετατρέπει στην πραγματικότητα την τυπική ευκρίνεια σε υψηλή ευκρίνεια ή 4Κ, αλλά βελτιώνει την εικόνα έτσι ώστε να φαίνεται καλύτερα σε τηλεόραση HDTV ή 4Κ Ultra HD. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αναβάθμιση του βίντεο, ελέγξτε έξω: DVD Video Upscaling , η οποία είναι η ίδια διαδικασία, απλά αντικαταστήστε το Upscaling δέκτη για αναβάθμιση του DVD player.

Τηλεχειριστήριο μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου

Ένα χαρακτηριστικό που πραγματικά απογειώνεται για δέκτες οικιακού κινηματογράφου είναι η δυνατότητα να ελέγχεται είτε από ένα Android είτε από το iPhone μέσω μιας δωρεάν εφαρμογής που μπορεί να μεταφορτωθεί. Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές είναι πιο ολοκληρωμένες από άλλες, αλλά εάν χάνετε ή απομακρυνθείτε σωστά από το τηλεχειριστήριο που συνοδεύει το δέκτη οικιακού σας θεάτρου, μπορείτε να έχετε μια εφαρμογή ελέγχου στο τηλέφωνό σας μια βολική εναλλακτική λύση.

Η κατώτατη γραμμή

Λάβετε υπόψη ότι όταν αγοράζετε ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου, δεν μπορείτε αρχικά να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες του, ειδικά εάν πρόκειται για μοντέλο μεσαίας ή ανώτερης ποιότητας, που παρέχει αρκετές μορφές αποκωδικοποίησης και επεξεργασίας ήχου surround, επιλογές διαμόρφωσης ηχείων , πολλαπλών ζωνών και επιλογών δικτύου.

Μπορεί να πιστεύετε ότι έχετε πληρώσει για πολλά πράγματα που δεν μπορείτε ποτέ να χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου έχει σχεδιαστεί να είναι το κεντρικό στοιχείο του συστήματος οικιακού κινηματογράφου σας, έτσι ώστε η μελλοντική επεκτασιμότητα καθώς αλλάζουν οι προτιμήσεις σας και οι πηγές περιεχομένου θα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα και έχετε ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου που προσφέρει λίγο περισσότερο από ό, τι χρειάζεστε τώρα, μπορεί να έχετε ένα μαξιλάρι ενάντια στην ταχεία απαξίωση.

Εάν διαθέτετε τον προϋπολογισμό, αγοράστε όσο μπορείτε εσείς, με τη στρατηγική να αφήσετε αρκετά χρήματα για να αγοράσετε οποιονδήποτε άλλο απαραίτητο χρόνο, όπως μεγάφωνα και υπογούφερ - θα κάνετε μια καλύτερη επένδυση.

Ελέγξτε τις προτάσεις μας:

Φυσικά, η αγορά του δέκτη home theater της επιλογής σας είναι απλώς το πρώτο βήμα. Αφού το πάρετε σπίτι, θα πρέπει να το πάρετε για να το εγκαταστήσετε και να τρέξει - Για να μάθετε, δείτε το άρθρο σύντροφος μας: Πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε ένα δέκτη Home Theater .