Πώς μπορώ να συνδέσω μια συσκευή εγγραφής DVD σε ένα σύστημα τηλεόρασης / οικιακού κινηματογράφου;

Παρόλο που οι συσκευές εγγραφής DVD καθίστανται πιο δύσκολο να βρεθούν , υπάρχουν ακόμα κάποιες διαθέσιμες και υπάρχουν σίγουρα πολλές χρήσεις. Ανάλογα με την τηλεόρασή σας, και το υπόλοιπο της εγκατάστασης του home theatre καθορίζει ποιες επιλογές σύνδεσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε να συνδέσετε μια συσκευή εγγραφής DVD σε οποιαδήποτε τηλεόραση, αλλά ...

Για να ξεκινήσετε, ένα DVD recorder μπορεί να συνδεθεί με οποιαδήποτε τηλεόραση που έχει τουλάχιστον ένα σύνολο εισόδων AV. Ωστόσο, αν η τηλεόρασή σας δεν διαθέτει εισόδους AV, θα χρειαστείτε ένα διαμορφωτή RF για να δημιουργήσετε μια γέφυρα σύνδεσης μεταξύ του DVD recorder και της τηλεόρασης.

Απλά συνδέστε την τροφοδοσία του καλωδίου ή της κεραίας στην είσοδο του μυρμηγκιού / καλωδίου της συσκευής εγγραφής DVD και βγάλτε την προς την είσοδο RF (καλώδιο / κεραία) στην τηλεόραση.

Επιπλέον, θα χρειαστεί να συνδέσετε το DVD recorder στις εισόδους AV της τηλεόρασης για αναπαραγωγή DVD. Μπορείτε να επιλέξετε από τις ακόλουθες επιλογές: composite, S-video, component ή HDMI.

Σημείωση: Αν και μερικές συσκευές εγγραφής DVD έχουν βρόχο RF μέσω της τηλεόρασης, είναι συνήθως παθητικές. Επίσης, μια άλλη κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι ότι μερικές συσκευές εγγραφής DVD δεν παρέχουν πλέον συνδέσεις RF, καθώς ενδέχεται να μην έχουν ενσωματωμένους δέκτες. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο με τη συσκευή εγγραφής DVD, κατά την αναπαραγωγή ενός εγγεγραμμένου DVD, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις εισόδους AV της τηλεόρασης. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, εάν η τηλεόρασή σας διαθέτει μόνο είσοδο καλωδίου / μυρμήγκι, θα έχετε χρησιμοποιήσει ένα διαμορφωτή RF μεταξύ του DVD και της τηλεόρασης, το οποίο θα μετατρέπει την έξοδο AV της συσκευής εγγραφής DVD σε ένα σήμα καναλιού 3/4 που μπορεί να εμφανίσει η τηλεόραση .

Μην χρησιμοποιείτε την ίδια διαδρομή σήματος για να συνδέσετε μια συσκευή εγγραφής βίντεο και DVD σε μια τηλεόραση

Δεν πρέπει να συνδέσετε έναν VCR και ένα DVD recorder στην ίδια διαδρομή με την τηλεόρασή σας . Με άλλα λόγια, ο VCR και ο DVD εγγραφής σας θα πρέπει να συνδέονται με την τηλεόρασή σας μέσω ξεχωριστών εισόδων στην τηλεόραση ή να συνδέονται με έναν μεταγωγέα AV ή δέκτη και στη συνέχεια να χρησιμοποιούν μια έξοδο βίντεο του δέκτη για να συνδεθούν στην τηλεόραση.

Ο λόγος για αυτό είναι η προστασία από αντιγραφή. Ακόμη και αν δεν εγγράφετε τίποτα, όταν αναπαράγετε ένα εμπορικό DVD στο DVD recorder και το σήμα πρέπει να περάσει από το VCR σας για να φτάσει στην τηλεόραση, το σήμα αντιγραφής θα ενεργοποιήσει το VCR να παρεμβαίνει στο σήμα αναπαραγωγής του DVD, καθιστώντας το ακαταμάχητο στην τηλεόρασή σας. Από την άλλη πλευρά, το ίδιο αποτέλεσμα είναι το ίδιο εάν έχετε συνδέσει το VCR σας στη συσκευή εγγραφής DVD πριν το σήμα φτάσει στην τηλεόραση, καθώς μια εμπορική κασέτα VHS με κωδικοποίηση αντιγραφής θα προκαλέσει την παρεμβολή του DVD recorder στο σήμα αναπαραγωγής VHS, προκαλώντας το ίδιο αποτέλεσμα στην τηλεόρασή σας. Ωστόσο, αυτό το φαινόμενο δεν υπάρχει στις κασέτες ή στα DVD που κάνετε εσείς.

Ο καλύτερος τρόπος για να συνδέσετε τόσο ένα VCR και ένα DVD recorder σε μία τηλεόραση είναι να χωρίσετε το καλωδιακό ή δορυφορικό σας σήμα, έτσι ώστε μία τροφοδοσία να μεταφερθεί στο VCR σας και άλλες στο DVD recorder σας. Στη συνέχεια, συνδέστε τις έξοδοι του VCR και του DVD εγγραφής ξεχωριστά στην τηλεόραση. Εάν η τηλεόρασή σας διαθέτει μόνο ένα σετ εισόδων AV, μπορείτε είτε να συνδέσετε την έξοδο του VCR σας στην είσοδο RF της τηλεόρασης και την συσκευή εγγραφής DVD στο απλό σύνολο εισόδων AV Ή να μετακινήσετε έναν AV μεταγωγέα μεταξύ του VCR και του DVD recorder και την τηλεόρασή σας, επιλέγοντας τη μονάδα που θέλετε να προβάλετε.

Σύνδεση συσκευής εγγραφής DVD σε τηλεόραση μέσω δέκτη οικιακού κινηματογράφου

Όταν συνδέετε μια συσκευή εγγραφής DVD με δέκτη οικιακού κινηματογράφου, μπορείτε να την συνδέσετε ακριβώς όπως θα κάνατε με ένα VCR, μέσω βρόχου VCR1 ή VCR2 (εάν ο δέκτης σας παρέχει αυτή την επιλογή) ή οποιαδήποτε διαθέσιμη συμβατή είσοδο βίντεο που δεν χρησιμοποιείται για άλλο στοιχείο . Έχετε επίσης την πρόσθετη δυνατότητα είτε να συνδέσετε την αναλογική έξοδο ήχου είτε την ψηφιακή ομοαξονική ή ψηφιακή οπτική έξοδο του DVD recorder στις αντίστοιχες εισόδους ψηφιακού ήχου που είναι διαθέσιμες στον δέκτη AV. Μια άλλη επιλογή είναι να συνδέσετε τη συσκευή εγγραφής DVD με το δέκτη AV μέσω HDMI, εάν και η συσκευή εγγραφής DVD και ο δέκτης AV διαθέτουν αυτήν την επιλογή σύνδεσης.

Χρησιμοποιήστε την έξοδο της οθόνης (κατά προτίμηση το εξάρτημα ή την έξοδο HDMI) του δέκτη AV για να τροφοδοτήσετε το βίντεο μέρος της τροφοδοσίας στην τηλεόραση. Σε αυτόν τον τύπο σύνδεσης, έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες περιβάλλοντος ήχου της αναπαραγωγής DVD (εμπορικών DVD) ενώ στέλνετε το σήμα βίντεο στην τηλεόραση.

Η κατώτατη γραμμή

Πριν από τις ημέρες των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας και των οικιακών συσκευών λήψεως, η σύνδεση συσκευών όπως η συσκευή εγγραφής βίντεο ή DVD σε μια τηλεόραση ήταν αρκετά απλή. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές, ανάλογα με τις επιλογές σύνδεσης που παρέχονται τόσο στο DVD recorder, όσο και στην τηλεόραση ή / και στο δέκτη οικιακού κινηματογράφου.

Δεδομένου ότι υπάρχουν κάποιες παραλλαγές, όλα τα εγχειρίδια χρήσης που παρέχονται με συσκευές εγγραφής DVD έχουν ρητά και απλά διαγράμματα σύνδεσης για μια σειρά σεναρίων εγκατάστασης. Εάν χάσετε, πριν πάρετε το τηλέφωνο για να καλέσετε τεχνική υποστήριξη, βεβαιωθείτε ότι έχετε δει το εγχειρίδιο σας για τυχόν συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων σύνδεσης - φυσικά, αυτό είναι μετά από να δείτε τις συμβουλές που συζητούνται σε αυτό το άρθρο.