Πώς να συνδέσετε καλώδια για ηχεία και συστήματα οικιακού κινηματογράφου

Η αναδιαμόρφωση των χώρων διαβίωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανοίξετε περισσότερο χώρο ή / και να δημιουργήσετε χώρο για νέα έπιπλα. Εντούτοις, πιθανόν να σημαίνει τη μεταφορά όλων των ομιλητών και του εξοπλισμού οικιακού κινηματογράφου. Θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε ολοκαίνουργιο καλώδιο ηχείων κομμένα σε ακριβή μήκη και να επανασυνδέσετε τα πάντα - δεν θα πάτε έσπασε για αυτό. Αλλά γιατί να πετάξετε έξω το λειτουργικό καλώδιο όταν η συναρμολόγηση σας επιτρέπει να κερδίσετε τα επιπλέον πόδια χωρίς όλα τα απόβλητα;

Τώρα, υπάρχει ένας τρόπος για να συνδέσετε καλώδια ηχείων, και τότε υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος. Θα μπορούσατε να περιστρέψετε τα καλώδια των ηχείων και να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική ταινία. Αλλά η ταινία φθείρεται με την πάροδο του χρόνου, και το μικρότερο ρυμουλκό στα καλώδια μπορεί εύκολα να διαχωρίσει αυτόν τον τύπο (συνήθως Y) σύνδεσης. Και ενώ τα συσφιγκτικά παξιμάδια σύρματος μπορεί να είναι ικανοποιητικά για τη σύζευξη ηλεκτρικού καλωδίου, το οποίο γενικά κρύβεται πίσω από κουτιά ή πίνακες, τείνουν να είναι ένα άσχημο βλέμμα όταν χρησιμοποιείται με οικιακό ακουστικό εξοπλισμό.

Η καλύτερη επιλογή για εμφάνιση και αξιοπιστία είναι ένας σύνδεσμος ηλεκτρικής πτύχωσης σε σειρά (γνωστός επίσης ως σύνδεσμος "άκρου"). Οι συνδετήρες τύπου crimp είναι ανθεκτικοί, εύχρηστοι, αποτελεσματικοί (χάρη στον ηλεκτρικά αγώγιμο μεταλλικό σωλήνα στο εσωτερικό) και δεν θα σας κοστίζουν πολύ. Επιπλέον, τα περισσότερα έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στεγανωτική στεγανοποίηση, η οποία είναι επιθυμητή κατά την εγκατάσταση εξωτερικών ηχείων . Απλά θυμηθείτε ότι οι σύνδεσμοι πρεσαρίσματος προορίζονται για συρματόσχοινα (πιο συνηθισμένο) και όχι για στερεά σύρματα πυρήνα. Εδώ είναι τι θα χρειαστεί να ξεκινήσετε:

01 από 05

Τοποθετήστε σωστά τα ηχεία και τον εξοπλισμό

Η σωστή τοποθέτηση των ηχείων είναι το κλειδί για τον καλύτερο ήχο, αλλά ο κινούμενος εξοπλισμός μπορεί να σας αφήσει σύντομο σε μήκος καλωδίου. adventtr / Getty Images

Πριν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση, θα θέλετε να ρυθμίσετε σωστά τα ηχεία και τον εξοπλισμό . Απενεργοποιήστε την παροχή ρεύματος στο στερεοφωνικό δέκτη / ενισχυτή και αποσυνδέστε τα καλώδια τροφοδοσίας. Είναι καλό να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι κλειστά πριν κάνετε οποιαδήποτε σύνδεση καλωδίων. Αποσυνδέστε και εξετάστε όλα τα καλώδια των ηχείων - όποια εμφανίζονται είναι κατεστραμμένα ή σε κακή κατάσταση θα πρέπει να πεταχτούν έξω - πριν από την ανάθεση για μεταγενέστερη χρήση.

Τώρα είστε ελεύθεροι να μετακινήσετε ομιλητές στις νέες θέσεις τους. Χρόνος που επιτρέπει, αυτό μπορεί να είναι μια μεγάλη ευκαιρία να εξετάσει πώς μπορείτε να κρύψετε ή να συγκαλύψετε καλώδιο ομιλητών σε χώρους διαβίωσης . Με τις σωστές τεχνικές, τα καλώδια μπορούν να γίνουν λιγότερο εμφανή οπτικά και φυσικά (δηλαδή όχι τόσο μεγάλος κίνδυνος πτώσης).

02 του 05

Μέτρηση Απόστασης και Αποκοπής

Οι απογυμνωτές καλωδίων είναι εφοδιασμένοι με αριθμούς μετρητών, ώστε να γνωρίζετε ποια ενότητα θα χρησιμοποιήσετε. Jetta Productions / Getty Images

Μόλις τοποθετηθούν τα ηχεία, το επόμενο βήμα είναι να καθορίσετε το μήκος του καλωδίου που απαιτείται για τη σύνδεση κάθε ηχείου στο στερεοφωνικό σύστημα. Χρησιμοποιήστε τη μεζούρα και συμφωνείτε με τις αποστάσεις. Είναι καλύτερο να υπερεκτιμούμε ελαφρώς από το να υποτιμούμε - η χαλάρωση είναι εύκολη στη διαχείριση και η μάτισση συνεπάγεται λίγο κομμάτι ούτως ή άλλως.

Καταγράψτε τους αριθμούς μαζί με τη θέση των ηχείων (π.χ. εμπρός αριστερά / δεξιά, κέντρο, surround αριστερά / δεξιά, κλπ.) Σε σημειωματάριο. Όταν τελειώσετε, μετρήστε όλο το καλώδιο ηχείων που προηγουμένως έχετε αφήσει στην άκρη και συγκρίνετε με τις σημειώσεις σας. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι μερικά από αυτά τα καλώδια ίσως να έχουν το σωστό μήκος για μερικά ηχεία, όπου δεν θα χρειαστεί να γίνουν κόψιμο. Απλά βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια είναι του κατάλληλου μετρητή ανά ηχείο (αν υπάρχουν διαφορετικές μετρήσεις).

Αν έχετε σύρματα που δεν χρειάζονται μάτισμα, ετικέστε τα (κολλητικές καρτέλες ή με στυλό και κομμάτι ταινιών) με το καθορισμένο ηχείο και τα βάλτε στην άκρη. Διασυνδέστε τα ηχεία από τις σημειώσεις σας, ώστε να γνωρίζετε ότι έχουν ληφθεί υπόψη.

Επιλέξτε οποιοδήποτε υπόλοιπο σύρμα και ετικέτα / αντιστοιχίστε το σε ένα ηχείο. Υπολογίστε τη διαφορά μεταξύ του μήκους του καλωδίου που έχετε σε σχέση με αυτό που χρειάζεται ο ομιλητής - αυτό είναι το ποσό που θα χρειαστεί να κόψετε από το καρούλι του καλωδίου ηχείων. Δώστε στον εαυτό σας μια επιπλέον ίντσα ή έτσι και να κάνει το κόψιμο χρησιμοποιώντας τα απογυμνωτές σύρμα. Ετικέτα τα ζεύγη καλωδίων, βάλτε τα στην άκρη και περάστε το ηχείο από τις σημειώσεις σας. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με τα υπόλοιπα ηχεία στη λίστα.

03 του 05

Αποσυνδέστε το καλώδιο και συνδέστε τους συνδέσμους συμπλέκτη

Οι ηλεκτρικοί συνδετήρες τύπου crimp είναι εύχρηστοι, ανθεκτικοί και διατηρούν μια καθαρή αισθητική για τα καλώδια των ηχείων. Ευγενική προσφορά του Amazon

Πάρτε ένα σύνολο καλωδίων που σκοπεύετε να συνδέσετε και τοποθετήστε τα άκρα / ακροδέκτες το ένα δίπλα στο άλλο - αρνητικό έως αρνητικό (-), θετικό προς θετικό (+). Θέλετε τα καλώδια να είναι σε τέτοια φάση - αν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να δοκιμάσετε τα καλώδια των ηχείων με μια μπαταρία . Χρησιμοποιώντας τους κόφτες σύρματος, απογυμνώστε το εξωτερικό περίβλημα / μόνωση, ώστε και τα τέσσερα άκρα να έχουν μια τεταγμένη ίντσα εκτεθειμένου χάλκινου σύρματος (εάν οι οδηγίες συσκευασίας έχουν διαφορετικό μήκος, πηγαίνετε με αυτό). Μπορείτε να διαχωρίσετε τα μεμονωμένα καλώδια (θετικά και αρνητικά τερματικά) κατά μία ίντσα ώστε να έχετε χώρο για να εργαστείτε.

Πάρτε και τα δύο αρνητικά άκρα του γυμνού καλωδίου και τοποθετήστε τα σε αντίθετες πλευρές ενός συνδετήρα πτύχωσης (ελέγξτε ότι ταιριάζει με το μετρητή). Χρησιμοποιώντας το τμήμα πτύχωσης των κοπτικών καλωδίων (θα πρέπει να επισημανθεί έτσι ώστε να ταιριάζει σωστά με το μετρητή), πιέστε σταθερά τον σύνδεσμο (ελαφρώς εκτός του κέντρου) έτσι ώστε οι μεταλλικές σωληνώσεις του συνδετήρα να κλείσουν γύρω από ένα από τα γυμνά καλώδια. κάντε το ξανά για το άλλο γυμνό σύρμα.

Τραβήξτε απαλά τα καλώδια των ηχείων για να βεβαιωθείτε ότι κρατούν γρήγορα. Αν θέλετε να κάνετε διπλό έλεγχο της ηλεκτρικής σύνδεσης, χρησιμοποιήστε μια μπαταρία για μια γρήγορη δοκιμή. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με τα θετικά άκρα του γυμνού σύρματος με ένα άλλο βύσμα πτύχωσης.

04 του 05

Εφαρμογή θερμότητας στις συνδέσεις συρρίκνωσης

Αφού θερμανθούν, οι ηλεκτρικοί σύνδεσμοι πρέσσας δημιουργούν μια προστατευτική στεγανή σφράγιση. Ευγενική προσφορά του Amazon

Αφού συνδέσετε τους συνδέσμους πτύχωσης τόσο στα θετικά όσο και στα αρνητικά άκρα του καλωδίου, εφαρμόστε απαλά μία πηγή θερμότητας για να συρρικνώσετε τους συνδετήρες. Ένα θερμαντικό πιστόλι ή ένα πιστολάκι με φυσικό φούρνο που είναι σε υψηλές θερμοκρασίες είναι καλύτερο (κρατηθεί λίγα εκατοστά μακριά), αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα (που κρατιέται περίπου μια ίντσα μακριά) εάν είστε εξαιρετικά προσεκτικοί .

Κρατάτε τα καλώδια με το χέρι σας - λίγα εκατοστά κάτω από τις συνδέσεις πτύχωσης - καθώς εφαρμόζετε τη θερμότητα. Στρίψτε αργά τα καλώδια / τους συνδέσμους έτσι ώστε να τα βάζετε γύρω από όλες τις πλευρές. Τα περιβλήματα πρεσαρίσματος θα συρρικνώνονται κατά του σύρματος του ηχείου, το οποίο δημιουργεί μια προστατευτική και αδιάβροχη σφράγιση. Μερικοί ηλεκτρικοί συνδετήρες τύπου crimp είναι σχεδιασμένοι με ένα κομμάτι συγκόλλησης στο εσωτερικό, το οποίο τήκεται από τη θερμότητα και διασυνδέει τα καλώδια μεταξύ τους για ισχυρότερη σύνδεση.

Συνεχίστε να απογυμνώσετε τα καλώδια των ηχείων και να συνδέσετε / συρρικνώσετε τους συνδέσμους συμπίεσης έως ότου όλα τα μήκη έχουν συναρμολογηθεί και επεκταθεί ανάλογα.

05 του 05

Επανασυνδέστε τα ηχεία

Τα βασικά καλώδια είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος σύνδεσης των ηχείων με δέκτες ή ενισχυτές.

Τώρα που έχετε ενώσει με επιτυχία όλο το καλώδιο, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συνδέσετε τα ηχεία στο στερεοφωνικό δέκτη / ενισχυτή ή στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου . Αλλά πριν ξεκινήσετε, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε καλώδια σύνδεσης ηχείων (π.χ. πείρος, φτυάρι, βύσμα μπανάνας) . Αυτή θα είναι η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε, αφού έχετε ήδη τα εργαλεία και τα καλώδια εκεί. Οι βύσματα καλωδίων ηχείων κάνουν την τοποθέτηση σε κλιπ ελατηριωτών ή δεσμών σύνδεσης ένα αεράκι.

Αφού τελειώσετε, δοκιμάστε το στερεοφωνικό σύστημα για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα ηχεία λειτουργούν σωστά. Ελέγξτε διπλά τις συνδέσεις ηχείων / δέκτη σε όσες δεν είναι.