Πώς να βρείτε τη χαμένη συσκευή Android

Μάθετε πώς μπορείτε να βρείτε το Android σας χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας

"Πού είναι το τηλέφωνό μου ;!" Αν έχετε χάσει το κινητό σας τηλέφωνο και τρέχει Android , υπάρχει η πιθανότητα να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση συσκευής Android για να την βρείτε.

Η Διαχείριση Συσκευών Android είναι μια δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή από την Google που σας βοηθά να βρείτε την πιο πρόσφατη τοποθεσία του smartphone σας, πώς μπορείτε να κάνετε κλήσεις στο τηλέφωνο, πώς να κλειδώσετε την οθόνη για να αποτρέψετε τους κλέφτες από την πρόσβαση στα δεδομένα και πώς να διαγράψετε τα περιεχόμενα του τηλέφωνο.

Τι είναι ο Διαχειριστής Συσκευών Android;

Διαχείριση συσκευής Android.

Ο ευκολότερος τρόπος να βρείτε το κινητό σας τηλέφωνο είναι να ανοίξετε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας και πληκτρολογήστε την ακόλουθη διεύθυνση URL:

Ο Διαχειριστής Συσκευών Android είναι επίσης διαθέσιμος ως εφαρμογή Android για τηλέφωνα και tablet καθώς και για φορητές συσκευές Android.

Για να χρησιμοποιήσετε το Διαχειριστή Συσκευών Android θα χρειαστεί να συνδεθείτε στο λογαριασμό Google που σχετίζεται με το κινητό σας τηλέφωνο.

Θα σας ζητηθεί να αποδεχτείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία και αυτές βασικά δηλώνουν ότι τα δεδομένα θέσης θα ανακτώνται και θα χρησιμοποιούνται από την Google.

Ο Διαχειριστής Συσκευών Android διαθέτει 4 βασικές λειτουργίες:

  1. Εμφανίζει ένα χάρτη της τελευταίας γνωστής θέσης
  2. Παρέχει λειτουργίες για να κάνει το τηλέφωνο να κουδουνίζει
  3. Σας επιτρέπει να ορίσετε απομακρυσμένη οθόνη κλειδώματος
  4. Επιτρέπει στο χρήστη να διαγράψει τα περιεχόμενα του τηλεφώνου

Ο χάρτης δείχνει την τελευταία γνωστή θέση του τηλεφώνου χρησιμοποιώντας τους Χάρτες Google με ακρίβεια περίπου 800 μέτρων.

Μπορείτε να ανανεώσετε τα δεδομένα και τον χάρτη κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της μικρής πυξίδας στην επάνω γωνία του πλαισίου πληροφοριών.

Πώς να κάνετε το δαχτυλίδι του τηλεφώνου σας ακόμα και αν είναι σε λειτουργία σιωπής ή δόνησης

Τοποθεσία της συσκευής.

Χρησιμοποιώντας το Διαχειριστή Συσκευών Android μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κινητό τηλέφωνο που εκτελεί ένα δαχτυλίδι Android, ακόμα και αν έχει ρυθμιστεί σε λειτουργία σιωπής ή δόνησης.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο Κλήση και θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει ότι το τηλέφωνό σας θα κουδουνίσει τώρα στο υψηλότερο επίπεδο έντασης.

Κάντε κλικ στο κουμπί Ring στο παράθυρο και το τηλέφωνό σας θα αρχίσει να κάνει θόρυβο.

Το τηλέφωνο θα συνεχίσει να κουδουνίζει για 5 λεπτά, εκτός και αν βρείτε το τηλέφωνο, οπότε θα σταματήσει όταν πατάτε το κουμπί τροφοδοσίας για να το σταματήσετε.

Αυτή η λειτουργία είναι μεγάλη όταν έχετε χάσει το τηλέφωνό σας κάπου στο σπίτι σας, όπως ίσως το πίσω μέρος ενός καναπέ.

Πώς να κλειδώσετε την οθόνη του τηλεφώνου που λείπει

Κλείστε την οθόνη του χαμένου κινητού σας.

Εάν ακόμα δεν έχετε βρει το τηλέφωνό σας μετά τη χρήση της λειτουργίας Ring, τότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές.

Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια οθόνη κλειδώματος, η οποία θα εμποδίσει την είσοδο σε οποιονδήποτε με μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο Κλείδωμα .

Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο και θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τα ακόλουθα πεδία:

Παρέχοντας αυτές τις πληροφορίες όχι μόνο θα είστε σε θέση να εξασφαλίσετε το τηλέφωνό σας, αλλά και βοηθάτε το άτομο που βρίσκει το τηλέφωνό σας καθώς θα γνωρίζουν ποιον να καλέσει για να κανονίσει την ασφαλή επιστροφή του.

Θα πρέπει πάντα να ορίσετε μια οθόνη κλειδώματος στο κινητό σας τηλέφωνο και δεν πρέπει να περιμένετε μέχρι να χαθεί για να ρυθμίσετε μία.

Το τηλέφωνό σας είναι συνήθως συνδεδεμένο σε πολλούς λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών μέσων και των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και χωρίς ασφαλή οθόνη κλειδώματος ο καθένας που βρίσκει το τηλέφωνό σας έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα σας για κινητά.

Πώς να διαγράψετε όλα τα δεδομένα στο χαμένο σας τηλέφωνο

Διαγράψτε τα δεδομένα σε ένα χαμένο τηλέφωνο Android.

Αν μετά από μια μέρα ή δύο ακόμα δεν βρήκατε το τηλέφωνό σας, θα χρειαστεί να σκεφτείτε τη διαγραφή των δεδομένων και την επαναφορά τους στις εργοστασιακές ρυθμίσεις που ήταν στο τηλέφωνο όταν την λάβατε για πρώτη φορά.

Εάν το τηλέφωνο έχει κλαπεί τότε στη χειρότερη περίπτωση, το τηλέφωνο μπορεί να καταλήξει στα χέρια κάποιος που μπορεί να αποκομίσει περισσότερη αξία από τα δεδομένα σας όπως τις επαφές σας, το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και τους άλλους λογαριασμούς στους οποίους μπορεί να έχει πρόσβαση μέσω εφαρμογών που είναι εγκατεστημένες το ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

Ευτυχώς, η Google έχει παράσχει τη δυνατότητα να διαγράψει το τηλέφωνό σας από απόσταση. Εάν δεν πρόκειται να πάρετε το τηλέφωνό σας τουλάχιστον, μπορείτε να προστατέψετε τα δεδομένα σας.

Για να διαγράψετε τα περιεχόμενα του τηλεφώνου, κάντε κλικ στο εικονίδιο Erase στο.

Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που σας ενημερώνει ότι το τηλέφωνο θα επαναφερθεί στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Προφανώς, θέλετε να το κάνετε μόνο ως έσχατη λύση, αλλά είστε βέβαιοι ότι αφού πατήσετε το κουμπί, το τηλέφωνό σας θα επαναρυθμιστεί στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν το λάβατε για πρώτη φορά.

Θα πρέπει ακόμα να εξετάσετε την αλλαγή των κωδικών πρόσβασης σε όλους τους λογαριασμούς που είναι αποθηκευμένοι στο τηλέφωνό σας.