Πώς να κάνετε το τηλέφωνό σας να διαβάζει τα κείμενα σας

Χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τη φωνητική αποστολή μηνυμάτων στο Android σας; Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να το ολοκληρώσετε

Μπορείτε να συνθέσετε μηνύματα κειμένου καθώς και να σας διαβάσει η συσκευή σας Android με φωνή μέσω των φωνητικών εντολών του λειτουργικού συστήματος ή μέσω δωρεάν εφαρμογών που βρίσκονται στο κατάστημα Google Play, όπως είναι εντελώς! Εντολές φωνής . Έχουμε αναφέρει τις καλύτερες μεθόδους παρακάτω, συμπεριλαμβανομένων των γρήγορων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με τον τρόπο χρήσης καθεμιάς από αυτές.

Πώς να ενεργοποιήσετε & # 34; OK Google & # 34;

Η εφαρμογή Google, εγκατεστημένη από προεπιλογή στις περισσότερες συσκευές Android, παρέχει βασικές λειτουργίες φωνητικού γραπισμού χωρίς την ανάγκη για επιπλέον λογισμικό. Εφόσον τρέχετε το Android 4.4 ή παραπάνω και έχετε ενεργοποιήσει τη ρύθμιση "Δραστηριότητα φωνής και ήχου", καλό είναι να πάτε.

Όλα αρχίζουν μιλώντας τις λέξεις "OK Google". Εάν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, θα λάβετε απάντηση στην εντολή. Αν δεν συμβεί τίποτα όταν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τη φωνητική ανίχνευση Google. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google
  2. Αγγίξτε το κουμπί μενού, που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται συνήθως στην κάτω δεξιά γωνία
  3. Όταν εμφανιστεί το μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις
  4. Αγγίξτε την επιλογή Φωνή και, στη συνέχεια, Ομιλία φωνής
  5. Ακολουθήστε τις υποδείξεις στην οθόνη για να ενεργοποιήσετε τη φωνητική ανίχνευση από την εφαρμογή Google

Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε αυτή τη λειτουργία εντοπισμού φωνής στη συσκευή σας και λέτε "OK Google", μπορεί να σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε ή όχι αυτήν τη λειτουργία. Μπορείτε επίσης να πατήσετε στο εικονίδιο μικροφώνου, που βρίσκεται στην εφαρμογή Google ή στη γραμμή αναζήτησης που βρίσκεται στην αρχική οθόνη της συσκευής σας, πριν μιλήσετε μια εντολή.

Παραδείγματα εντολών OK Η Google απαντά σε:

Χρησιμοποιώντας το Google Assistant

Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τις φωνητικές εντολές της Google είναι μέσω της εφαρμογής Google Assistant , που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στο Google Play. Μόλις εγκατασταθεί, απλώς ανοίξτε την εφαρμογή και μιλήστε τις ίδιες φωνητικές εντολές όπως περιγράφεται παραπάνω στην ενότητα Ok Google , όταν σας ζητηθεί.

Εφαρμογές τρίτων για να διαβάσετε τα κείμενα σας

Εκτός από την ανάγνωση και την αποστολή κειμένων με τον ενσωματωμένο φωνητικό βοηθό της Google, υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες εφαρμογές τρίτων που επιτρέπουν επίσης τη δημιουργία μηνυμάτων μόνο για ήχο. Εδώ είναι μερικές από τις πιο γνωστές επιλογές.