Πώς να αλλάξετε από iOS σε Android

Μεταφέρετε εύκολα επαφές, φωτογραφίες και πολλά άλλα στη νέα συσκευή σας

Ενώ το λειτουργικό σύστημα Android και το iOS της Apple έχουν απόλυτα πιστούς χρήστες που δεν θα φανταζόταν ποτέ να αλλάξουν την άλλη πλατφόρμα, αυτό συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι αλλάζουν περισσότερες από μία φορές πριν επιλέξουν έναν νικητή. Ένας χρήστης Android μπορεί να βαρεθεί με τον κατακερματισμό του λειτουργικού συστήματος ή ένας χρήστης της Apple μπορεί να κουραστεί από τον περιφραγμένο κήπο και να πάρει την βουτιά. Με αυτό το διακόπτη υπάρχει μια καμπύλη μάθησης και το αποθαρρυντικό έργο της μεταφοράς σημαντικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των επαφών και των φωτογραφιών και της δημιουργίας εφαρμογών. Η μετάβαση από το iOS σε Android δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη, ειδικά επειδή πολλές εφαρμογές που βασίζονται στο Google είναι διαθέσιμες στο iOS, καθιστώντας ευκολότερη την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ορισμένων δεδομένων. Απλά να είστε προετοιμασμένοι να περάσετε λίγο χρόνο για να συνηθίσετε στη νέα διεπαφή.

Ρύθμιση του Gmail και Συγχρονισμός επαφών

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν ρυθμίζετε ένα Android smartphone είναι να ρυθμίσετε ένα λογαριασμό Gmail ή να συνδεθείτε σε αυτό αν το χρησιμοποιείτε ήδη. Εκτός από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, η διεύθυνση Gmail σας λειτουργεί ως σύνδεση για όλες τις υπηρεσίες της Google, συμπεριλαμβανομένου του Google Play Store. Εάν χρησιμοποιείτε ήδη το Gmail και έχετε συγχρονίσει τις επαφές σας σε αυτό, τότε μπορείτε απλά να συνδεθείτε και οι επαφές σας να μεταφερθούν στη νέα σας συσκευή. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε τις επαφές σας από το iCloud, εξάγοντάς τις ως vCard και, στη συνέχεια, να τις εισαγάγετε στο Gmail. μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε τις επαφές σας από το iTunes. Δεν είστε σίγουροι πού αποθηκεύονται οι επαφές σας; Μεταβείτε στις ρυθμίσεις, έπειτα στις επαφές και πατήστε τον προεπιλεγμένο λογαριασμό για να δείτε ποια είναι επιλεγμένη. Τέλος, μπορείτε να εισαγάγετε τις επαφές σας χρησιμοποιώντας την κάρτα SIM ή μια εφαρμογή τρίτου μέρους, όπως το στοιχείο Αντιγραφή των δεδομένων, το φωτοαντιγραφικό του τηλεφώνου ή το SHAREit .

Το Google Drive για iOS διαθέτει τώρα μια λειτουργία που σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών, του ημερολογίου και της ροής φωτογραφικών μηχανών. Μπορεί να χρειαστούν μερικές ώρες την πρώτη φορά που το κάνετε, αλλά θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο όταν μεταβείτε στο Android.

Αν έχετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Yahoo ή το Outlook, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε αυτούς τους λογαριασμούς χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Android Email.

Στη συνέχεια, θα θέλετε να συγχρονίσετε το ημερολόγιό σας με το Gmail, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ώστε να μην χάσετε κανένα ραντεβού. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εύκολα στις ρυθμίσεις του iPhone σας. Το Ημερολόγιο Google είναι επίσης συμβατό με συσκευές iOS, ώστε να μπορείτε να συντονίζεστε με άλλους χρήστες iOS και να έχετε πρόσβαση στο ημερολόγιό σας σε ένα iPad.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των φωτογραφιών σας

Ο ευκολότερος τρόπος για να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας από το iPhone σας στο Android είναι να κάνετε λήψη της εφαρμογής Google Photos για iOS, να συνδεθείτε με το Gmail και να επιλέξετε την επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού από το μενού. Κατόπιν κατεβάστε το Google Photos στο Android σας και συνδεθείτε και τελειώσατε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους, όπως το Send Anywhere ή το λογισμικό αποθήκευσης σύννεφων που προτιμάτε, όπως το Dropbox ή το Google Drive.

Μεταφορά της μουσικής σας

Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε τη μουσική σας χρησιμοποιώντας το cloud storage ή μπορείτε να μεταφέρετε μέχρι και 50.000 τραγούδια από τη βιβλιοθήκη iTunes στη Μουσική Google Play δωρεάν. Στη συνέχεια, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη μουσική σας από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού και από όλες τις συσκευές Android. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι το iPhone ή το iPad σας συγχρονίζεται με το iTunes και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε το Music Manager του Google Play στον υπολογιστή σας, το οποίο θα μεταφορτώσει τη μουσική του iTunes στο σύννεφο. Παρόλο που η Μουσική Google Play είναι δωρεάν, θα πρέπει να ρυθμίσετε τις πληροφορίες πληρωμής για μελλοντικές αγορές.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εισαγάγετε τη μουσική σας σε μια άλλη υπηρεσία όπως το Spotify ή το Amazon Prime Music. Σε κάθε περίπτωση, είναι πάντα καλή ιδέα να δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας της μουσικής σας και άλλων ψηφιακών δεδομένων .

Bye Bye iMessage

Αν χρησιμοποιείτε το iMessage για να επικοινωνείτε με φίλους και οικογένεια, θα πρέπει να βρείτε αντικατάσταση, καθώς δεν είναι διαθέσιμη σε συσκευές Android. Πριν να απαλλαγείτε από το iPhone ή το iPad, φροντίστε να το απενεργοποιήσετε, ώστε τα μηνύματά σας να μην συνεχίζουν να διοχετεύονται εκεί, για παράδειγμα, εάν ένα άλλο κείμενο χρηστών iOS χρησιμοποιείτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Απλώς μεταβείτε στις ρυθμίσεις, επιλέξτε μηνύματα και απενεργοποιήστε το iMessage. Εάν έχετε ήδη αποσυναρμολογήσει το iPhone σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Apple και να ζητήσετε από αυτούς να διαγράψουν τον αριθμό τηλεφώνου σας με το iMessage.

Οι αντικαταστάσεις συμβατές με Android για το iMessage περιλαμβάνουν το Pushbullet , το οποίο σας επιτρέπει επίσης να στέλνετε κείμενα από το smartphone, το tablet και την επιφάνεια εργασίας σας όσο βρίσκεστε στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να στέλνετε ιστοσελίδες από μια συσκευή σε μια άλλη, έτσι ώστε να μπορείτε να τελειώσετε, για παράδειγμα, ένα άρθρο που ξεκινήσατε στην επιφάνεια εργασίας σας στο smartphone σας ή το αντίστροφο. Άλλες εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν το WhatsApp και το Google Hangouts, τα οποία χρησιμοποιούν δεδομένα αντί να υπολογίζουν σε σχέση με το σχέδιο μηνυμάτων κειμένου.

Τι να κάνετε με το παλιό σας iPhone

Μόλις έχετε όλα τα προσωπικά σας δεδομένα στη συσκευή σας Android και έχετε επαναφέρει το iPhone σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, μην το κολλάτε μόνο σε συρτάρι. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τις παλιές σας κινητές συσκευές , συμπεριλαμβανομένης της πώλησής τους στο διαδίκτυο για χρήματα ή κάρτες δώρων, την εμπορία τους σε εμπόρους λιανικής πώλησης για νέες, την ανακύκλωση αγελάδων ή τη δωρεά εκείνων που εξακολουθούν να λειτουργούν. Μπορείτε επίσης να επανατοποθετήσετε τις παλιές συσκευές ως αυτόνομες μονάδες GPS ή για να παίξετε τα παιδιά σε παιχνίδια.

Χρησιμοποιώντας το Android

Προφανώς τα Android και iOS είναι πολύ διαφορετικά και θα υπάρξει καμπύλη εκμάθησης κατά την εναλλαγή μεταξύ των δύο λειτουργικών συστημάτων. Οι χρήστες του iPhone θα πρέπει να συνηθίσουν στο κουμπί "πίσω" και στο κουμπί "όλες οι εφαρμογές" που βρίσκονται σε κάθε πλευρά του κουμπιού "σπίτι" και είναι είτε πραγματικά κουμπιά υλικού είτε πιο συχνά μαλακά πλήκτρα. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι πόσο λίγοι περιορισμοί υπάρχουν στο Android OS από την άποψη της προσαρμογής. Παίξτε γύρω με widgets για καιρικές συνθήκες, γυμναστήριο, ειδήσεις και άλλες εφαρμογές , προσαρμόστε τη διεπαφή σας με ένα εκκινητή Android και προστατέψτε τη νέα συσκευή σας με μια και προστατεύστε τη νέα συσκευή σας με μια ισχυρή εφαρμογή ασφαλείας .