Οι καλύτερες εφαρμογές Android Music ID: Προσδιορίστε γρήγορα τα άγνωστα τραγούδια

Χρησιμοποιήστε το ενσωματωμένο μικρόφωνο της συσκευής σας για να μάθετε το όνομα των άγνωστων τραγουδιών

Είτε έχετε ένα τηλέφωνο, tablet ή άλλο τύπο φορητής συσκευής που τροφοδοτεί το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα Android, είναι πάντα βολικό να έχετε μαζί σας μια εφαρμογή αναγνώρισης μουσικής (Music ID) ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Ωστόσο, όλες οι εφαρμογές αναγνώρισης μουσικής δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο μικρόφωνο της συσκευής σας για να δοκιμάσουν μέρος ενός τραγουδιού. Αυτό αποστέλλεται στη συνέχεια σε μια εξειδικευμένη ηλεκτρονική βάση δεδομένων για να δοκιμάσει και να επεξεργαστεί το όνομα του τραγουδιού. Αυτές οι ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων ήχου περιέχουν μοναδικά ακουστικά αποτυπώματα τραγουδιών που χρησιμοποιούνται για την ακριβή αντιστοίχιση των δειγμάτων κυματομορφών - και ελπίζουμε να ανακτήσετε τις σωστές λεπτομέρειες του τραγουδιού. Μπορεί να έχετε ήδη ακούσει δημοφιλή, όπως Shazam, Gracenote MusicID, και άλλα.

Εάν η συσκευή σας Android δεν διαθέτει μικρόφωνο ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το είδος λειτουργιών, τότε ορισμένες εφαρμογές Music ID λειτουργούν επίσης με αντιστοίχιση στίχων για τον εντοπισμό τραγουδιών. Αυτά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, αλλά βασίζονται σε σας πληκτρολογώντας μια σειρά από στίχους για να ταιριάζει με το σωστό τραγούδι.

Για να δείτε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές Music ID διαθέσιμες για τη συσκευή σας Android, έχουμε συντάξει μια λίστα (κατά την άποψή μας) με αυτές που δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

01 από 04

SoundHound

Εικόνα © SoundHound Inc.

Το SoundHound είναι μια δημοφιλής εφαρμογή Music ID για το λειτουργικό σύστημα Android που χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο μικρόφωνο της συσκευής σας (ακριβώς όπως το Shazam). Αγκαλιάζει ένα δείγμα ενός τραγουδιού και στη συνέχεια εντοπίζει με ακρίβεια τη χρήση μιας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά μεταξύ του SoundHound και άλλων εφαρμογών μουσικής ID είναι ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δική σας φωνή για να μάθετε το όνομα μιας μουσικής. Αυτό επιτυγχάνεται είτε με το τραγούδι στο μικρόφωνο της συσκευής σας είτε με την τακτοποίηση της μελωδίας. Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη όταν χάσετε την πιθανότητα δειγματοληψίας του ήχου ενός τραγουδιού, αλλά μπορείτε ακόμα να θυμάστε πώς πηγαίνει.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις του SoundHound. Η δωρεάν έκδοση (που μπορείτε να κατεβάσετε από το Google Play) συνοδεύεται από απεριόριστα αναγνωριστικά, LiveLyrics και κοινή χρήση μέσω του Facebook / Twitter. Ενώ η πληρωμένη έκδοση (παρόμοια με την Shazam) είναι απαλλαγμένη από διαφημίσεις και έχει περισσότερες δυνατότητες. Περισσότερο "

02 από 04

Shazam

Shazam. Εικόνα © Shazam Entertainment Ltd.

Το Shazam είναι ίσως η πιο γνωστή εφαρμογή Music ID στην πλατφόρμα Android (και ίσως και σε άλλα OSes) για την ικανότητά της να αναγνωρίζει με ακρίβεια άγνωστα τραγούδια. Αυτή η εφαρμογή χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο μικρόφωνο της συσκευής Android για να πάρει ένα γρήγορο δείγμα ενός τραγουδιού που θέλετε να ονομάσετε. Η εφαρμογή Shazam μπορεί να μεταφορτωθεί δωρεάν μέσω του Google Play . Η δωρεάν έκδοση σάς δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε ετικέτες σε απεριόριστο αριθμό τραγουδιών με χρήσιμες πληροφορίες όπως: όνομα τραγουδιού, καλλιτέχνη και στίχους. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να αγοράσετε κομμάτια από το κατάστημα Amazon MP3 , να παρακολουθείτε μουσικά βίντεο στο YouTube και να χρησιμοποιείτε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook , το G + και το Twitter για να μοιράζεστε ετικέτες.

Αν θέλετε να προσθέσετε δωρεάν και να έχετε περισσότερες επιλογές, τότε υπάρχει και μια πληρωμένη έκδοση που ονομάζεται Shazam Encore και μπορείτε να την κατεβάσετε από το Google Play. Περισσότερο "

03 του 04

Rhapsody SongMatch

Rhapsody SongMatch κύρια οθόνη. Εικόνα © Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

Για να συγχαρώ (και να προωθήσουν) την υπηρεσία μουσικής τους, η Rhapsody έκανε αυτήν την δωρεάν εφαρμογή διαθέσιμη μέσω του Google Play, το οποίο χρησιμοποιεί το μικρόφωνο της συσκευής σας (και μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων) για τον εντοπισμό άγνωστων τραγουδιών. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαστε συνδρομητής μουσικής Rhapsody για να επωφεληθείτε - αν και αν είστε τότε θα έχετε ενισχυμένη χρήση από τον λογαριασμό σας στο Rhapsody.

Παρόλο που το Rhapsody SongMatch δεν έχει πλούσιο χαρακτηριστικό γνώρισμα όπως μερικές από τις άλλες εφαρμογές Music ID σε αυτήν τη λίστα, έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας όταν εντοπίζει τα τραγούδια σωστά. Περισσότερο "

04 του 04

MusicID με στίχους

MusicID με στίχους. Εικόνα © Gravity Mobile

Το MusicID με στίχους είναι μια πλήρης εφαρμογή που χρησιμοποιεί δύο μεθόδους για την εύρεση πληροφοριών σχετικά με ένα άγνωστο τραγούδι. Όπως και οι άλλες εφαρμογές που καλύπτονται σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο μικρόφωνο της συσκευής σας για να δοκιμάσετε ένα τμήμα ενός τραγουδιού το οποίο στη συνέχεια αποστέλλεται στη βάση δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων Gracenote για ανάλυση. Η άλλη μέθοδος περιλαμβάνει την αντιστοίχιση λυρικών συνθέσεων όπου πληκτρολογείτε μια φράση για να προσδιορίσετε ένα τραγούδι. Αυτός ο συνδυασμός τεχνικών καθιστά την εφαρμογή πιο ευέλικτη από κάποιες άλλες εφαρμογές για το πώς μπορείτε να μάθετε το όνομα ενός τραγουδιού.

Το MusicID με στίχους έχει επίσης και άλλες χρήσιμες λειτουργίες, όπως: σύνδεση με βίντεο στο YouTube, πληροφορίες για βιογραφίες καλλιτεχνών / ζωνών και προτάσεις για παρόμοια τραγούδια που ακούνε. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απευθείας αγοράς και λήψης των τραγουδιών που αναγνωρίζετε.

Κατά τη στιγμή της εγγραφής, το MusicID με στίχους μπορεί να μεταφορτωθεί από το Google Play για 99 σεντ. Περισσότερο "