Ανταπόκριση σχεδιασμού ιστοσελίδων για κινητά: Εισαγωγή

Η ιδέα της δημιουργίας ενός ανταποκρινόμενου σχεδιασμού κινητών ιστοσελίδων ή του RWD, όπως αναφέρεται εναλλακτικά, είναι αρκετά πρόσφατο, αλλά αναδεικνύεται ως ζωτικός παράγοντας για τους σχεδιαστές και προγραμματιστές κινητών ιστοτόπων . Τι είναι το RWD και πώς μπορεί κάποιος να συνεργαστεί με αυτήν την έννοια και να την ενσωματώσει σε μια κινητή συσκευή;

Ακολουθεί μια εισαγωγή σχετικά με τη δημιουργία ενός ανταποκριτικού σχεδιασμού ιστοσελίδων για κινητές συσκευές:

Τι είναι το RWD;

Ο υπεύθυνος σχεδιασμός ιστοσελίδων ή το RWD είναι τα μέσα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός ιστότοπου έτσι ώστε να παρέχει μια βέλτιστη εμπειρία προβολής σε έναν χρήστη κινητής συσκευής. Η υιοθέτηση αυτής της προσέγγισης επιτρέπει στο χρήστη να διαβάζει εύκολα και να πλοηγεί τα περιεχόμενα μιας Ιστοσελίδας στην κινητή συσκευή της, είτε πρόκειται για ένα smartphone είτε για ένα tablet, με το ελάχιστο ποσό χειραγώγησης από μέρους του.

Ένας δικτυακός τόπος που έχει ένα ανταποκρινόμενο σχεδιασμό προσαρμόζεται αυτόματα και προσαρμόζεται σε διάφορα στοιχεία κινητής συσκευής, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους της οθόνης, της ανάλυσης και ούτω καθεξής.

Γιατί να ασχοληθούμε με το Responsive Mobile Website Design;

Όλο και περισσότεροι χρήστες έχουν πλέον πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στον κινητό ιστό μέσω των smartphones και των συσκευών tablet. Αυτό συμβαίνει, καθίσταται το καθήκον σας ως κατασκευαστής ή διαφημιζόμενος να δώσετε στους χρήστες κινητών σας την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά την περιήγηση στον ιστότοπό σας.

Η συμπεριφορά των χρηστών κινητής τηλεφωνίας γενικά φαίνεται να είναι αρκετά ασταθής. Ψάχνουν για γρήγορες απαντήσεις ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Μπορείτε να διατηρήσετε τους χρήστες δεσμευμένους, με την προϋπόθεση ότι δίνετε εξίσου γρήγορες και ικανοποιητικές απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Εάν όχι, θα καταλήξουν να χάσουν το ενδιαφέρον σας και των προϊόντων σας εξίσου γρήγορα.

Δουλεύοντας με το Responsive Design

Προκειμένου να γίνει ο ιστότοπός σας απόλυτα συμβατός με τις κινητές συσκευές, θα πρέπει να εργαστείτε σε δύο σημαντικές πτυχές, δηλαδή τη διάταξη περιεχομένου και την πλοήγηση στον ιστότοπο.

Ένα κινητό τηλέφωνο έχει πολύ μικρότερο χώρο οθόνης από μια παραδοσιακή οθόνη PC. Ως εκ τούτου, τα περιεχόμενα του ιστοτόπου σας θα πρέπει να χειρίζονται έτσι ώστε να διευκολύνεται ο χρήστης να βλέπει το περιεχόμενο στην οθόνη. Θα ήταν πιο λογικό, για παράδειγμα, να δημιουργηθούν μεγαλύτερες στήλες περιεχομένου από ό, τι 2 ή 3 σειρές διαφορετικού περιεχομένου.

Τα περισσότερα από τα τελευταία smartphones επιτρέπουν στο χρήστη να μεγεθύνει τα περιεχόμενα της οθόνης, επιτρέποντας έτσι σε αυτά να προβάλλουν ολόκληρο το περιεχόμενο της Ιστοσελίδας στην κινητή συσκευή τους. Ωστόσο, μπορεί να απογοητευτεί για το χρήστη να συνεχίσει να ψάχνει για ένα συγκεκριμένο στοιχείο στην οθόνη. Θα έχουν μια πολύ καλύτερη εμπειρία χρήστη εάν θα μπορούσατε να εμφανίσετε εμφανώς τα πιο σημαντικά στοιχεία στην οθόνη.

Οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας συνήθως δεν έχουν το χρόνο να περιηγηθούν αναπαυτικά σε ολόκληρη την ιστοσελίδα σας. Επισκέπτονται τον ιστότοπό σας με σκοπό - να λάβετε συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου σας ή πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που έχετε να προσφέρετε. Το να τους παρέχετε τις ακριβείς πληροφορίες σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο είναι το τέχνασμα της μετατροπής τους σε πιστούς πελάτες σας. Ως εκ τούτου, ενώ το περιεχόμενο της Ιστοσελίδας είναι σημαντικό για σχοινί στους επισκέπτες, η ευκολία της πλοήγησης στο Διαδίκτυο είναι εξίσου ζωτικής σημασίας για να συμβάλει στη διατήρησή τους.

Ανταπόκριση Σχεδίαση Ιστού ως το Μέλλον του Κινητού

Το RWB είναι αναμφισβήτητα το μέλλον του κινητού τηλεφώνου, καθώς είναι τεράστιο όφελος τόσο για τον διαφημιζόμενο / εκδότη όσο και για τον χρήστη, με περισσότερους τρόπους από έναν. Αυτή η ιδέα καθιστά πολύ πιο εύκολη για τους εκδότες, καθώς εξαλείφει την ανάγκη δημιουργίας πολλαπλών εκδόσεων της ιστοσελίδας τους, έτσι ώστε να υποστηρίζονται πολλαπλές φορητές συσκευές. Αυτό λειτουργεί πολύ λιγότερο από άποψη σχεδιασμού και συντήρησης.

Ο υπεύθυνος σχεδιασμός του Web ωφελεί τους χρήστες κινητών τηλεφώνων τους περισσότερο, καθώς τους παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη κατά την περιήγηση στο Web μέσω της κινητής συσκευής τους, είτε πρόκειται για κινητό τηλέφωνο είτε για συσκευή tablet.