Δημιουργία εφαρμογών για διαφορετικά κινητά συστήματα

Χρήσιμες συμβουλές για τη δημιουργία εφαρμογών για διαφορετικές φορητές συσκευές και πλατφόρμες

Ενημερώθηκε στις 04 Αυγούστου 2015

Κάποιος μπορεί να βρει σήμερα πολυάριθμους τύπους κινητών συστημάτων και κινητών συσκευών , με πιο προηγμένες που έρχονται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Φυσικά, η προηγμένη τεχνολογία που είναι διαθέσιμη σήμερα βοηθά πολύ τους προγραμματιστές, αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος, σκέψη και προσπάθεια για τη δημιουργία εφαρμογών για διαφορετικά κινητά συστήματα. Εδώ εξετάζουμε μεθόδους δημιουργίας εφαρμογών για διάφορα κινητά συστήματα, πλατφόρμες και συσκευές.

01 από 07

Δημιουργία εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα

Raidarmax / Wikimedia Commons / CC από 3.0

Τα κινητά τηλέφωνα είναι πιο εύκολο να χειριστούν επειδή έχουν λιγότερη υπολογιστική ικανότητα από τα smartphones και επίσης δεν διαθέτουν λειτουργικό σύστημα.

Τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν J2ME ή BREW . Το J2ME προορίζεται για μηχανές που έχουν περιορισμένες δυνατότητες υλικού, όπως περιορισμένη μνήμη RAM και όχι πολύ ισχυρούς επεξεργαστές.

Οι εφαρμογές πολυτελείας app συχνά χρησιμοποιούν μια έκδοση "lite" του λογισμικού για τη δημιουργία μιας εφαρμογής για το ίδιο. Για παράδειγμα, η χρήση του "Flash Lite" σε ένα παιχνίδι κρατά τους πόρους κάτω, δίνοντας ταυτόχρονα στον τελικό χρήστη μια καλή εμπειρία παιχνιδιού σε ένα τηλεφωνικό χαρακτηριστικό.

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά νέα τηλέφωνα χαρακτηριστικών γνωρισμάτων που έρχονται σε καθημερινή βάση, είναι καλύτερο για τον προγραμματιστή να δοκιμάσει την εφαρμογή μόνο σε μια επιλεγμένη ομάδα τηλεφώνων και μετά να προχωρήσει σταδιακά σε περισσότερα.

02 του 07

Δημιουργία εφαρμογών Windows Mobile

Εικόνα Ευγένεια Notebooks.com.

Το Windows Mobile ήταν μια ισχυρή και εξαιρετικά ευέλικτη πλατφόρμα, η οποία επέτρεψε στον προγραμματιστή να συνεργαστεί με ποικίλες εφαρμογές για να προσφέρει στον τελικό χρήστη μια μεγάλη εμπειρία. Το αρχικό Windows Mobile συσκευάζει μια γροθιά με αναρίθμητα χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα.

Ενημέρωση: Το πρωτότυπο Windows Mobile έχει πλέον ξεθωριάσει, δίνοντας τη θέση του στο Windows Phone 7. στη συνέχεια Windows Phone 8 . Τώρα, η τελευταία αναβάθμιση της Microsoft, τα Windows 10 , είναι διαθέσιμη στο κοινό και κάνει κύματα στην αγορά κινητής τηλεφωνίας.

03 του 07

Δημιουργία εφαρμογών για άλλα smartphones

Ευγένεια εικόνας BlackBerryCool.

Η συνεργασία με άλλες εφαρμογές smartphone είναι σχεδόν η ίδια με την αντιμετώπιση των Windows Mobile. Ωστόσο, ο προγραμματιστής πρέπει πρώτα να κατανοήσει πλήρως τόσο την πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας όσο και τη συσκευή πριν προχωρήσει στη σύνταξη μιας εφαρμογής για το ίδιο. Κάθε κινητή πλατφόρμα είναι διαφορετική από την άλλη και οι ίδιες οι συσκευές smartphone έχουν διαφορετική φύση, οπότε ο προγραμματιστής πρέπει να γνωρίζει τον τύπο της εφαρμογής που θέλει να δημιουργήσει και για ποιο σκοπό.

04 του 07

Δημιουργία εφαρμογών για το PocketPC

Εικόνα Ευγένεια Tigerdirect.

Αν και σχεδόν το ίδιο με τις παραπάνω πλατφόρμες, το PocketPC χρησιμοποιεί το .NET Compact Framework, το οποίο ποικίλλει ελαφρώς από την πλήρη έκδοση των Windows.

05 του 07

Δημιουργία εφαρμογών για το iPhone

Φωτογραφία ευγένεια Metrotech.

Το iPhone έχει αποκτήσει προγραμματιστές σε μια tizzy, δημιουργώντας όλα τα είδη των καινοτόμων εφαρμογών για αυτό. Αυτή η ευέλικτη πλατφόρμα επιτρέπει στον προγραμματιστή πλήρη δημιουργικότητα και ευελιξία στη γραφή εφαρμογών για αυτό.

Πώς ακριβώς πηγαίνει κανείς για τη δημιουργία εφαρμογών για το iPhone;

06 του 07

Δημιουργία εφαρμογών για συσκευές Tablet

Εικόνα Ευγένεια της Apple.

Τα tablet είναι ένα ελαφρώς διαφορετικό παιχνίδι με μπάλα, καθώς η οθόνη τους είναι μεγαλύτερη από αυτή ενός smartphone. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε εφαρμογές για tablet ....

07 του 07

Δημιουργία εφαρμογών για φορητές συσκευές

Ted Eytan / Flickr.

Το έτος 2014 είναι μάρτυρας μιας πραγματικής επίθεσης φορητών έξυπνων συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των smartglasses όπως το Google Glass και smartwatch και wristbands, όπως το Android Wear , το Apple Watch , το Microsoft Band και ούτω καθεξής. Εδώ είναι χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα φορέματα ....