Επιλογές επέκτασης εγγύησης κάμερας: Πρέπει να αγοράσετε ένα;

Βρείτε συμβουλές για να αποφασίσετε για μια εκτεταμένη εγγύηση

Έχετε περάσει ώρες μελετώντας την αγορά της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής σας, ψωνίζοντας σε διάφορα καταστήματα, συγκρίνοντας έναν φαινομενικά ατελείωτο αριθμό μοντέλων και ακούγοντας τον αγωνιστικό χώρο των πωλήσεων μετά από τις πωλήσεις. Ακόμα και μετά την επιλογή ενός μοντέλου, έχετε έναν ακόμη τόπο πωλήσεων που έρχεται προτού η πιστωτική σας κάρτα περάσει από το μηχάνημα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κατανοήσετε τις επιλογές επέκτασης εγγύησης της φωτογραφικής μηχανής σας.

Πρέπει να αγοράσετε μια εκτεταμένη εγγύηση για τη φωτογραφική σας μηχανή; Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση που πρέπει να απαντήσετε και η προσωπική προτίμηση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του τι τελικά κάνετε. Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν θα πρέπει να αγοράσετε μια εκτεταμένη εγγύηση για τη φωτογραφική σας μηχανή, απλώς συνεχίστε να διαβάζετε τις συμβουλές και τις συμβουλές που ακολουθούν παρακάτω.

Τι είναι μια εκτεταμένη εγγύηση;

Μια εκτεταμένη εγγύηση προσθέτει επιπλέον χρόνο, συνήθως σε λίγα χρόνια, στην κάλυψη της ψηφιακής σας φωτογραφικής μηχανής. Οι περισσότερες διευρυμένες εγγυήσεις παρέχουν επίσης πιο εκτεταμένη κάλυψη από την κανονική εγγύηση του κατασκευαστή. Για παράδειγμα, ορισμένοι τύποι εκτεταμένων εγγυήσεων ενδέχεται να καλύπτουν επισκευές σε μια μειωμένη κάμερα , ενώ η εγγύηση ενός τυποποιημένου κατασκευαστή σχεδόν σίγουρα δεν θα το κάνει. Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διάφορους τύπους εγγυήσεων που υπάρχουν, ανατρέξτε στο σχετικό άρθρο.

Οι εκτεταμένες εγγυήσεις δεν περιορίζονται στις κάμερες, καθώς μπορείτε να τις αγοράσετε για σχεδόν οποιοδήποτε προϊόν υψηλής τεχνολογίας, επομένως ίσως είστε εξοικειωμένοι με αυτές. Αυτό δεν κάνει την επιλογή πιο εύκολη όσον αφορά τη νέα σας ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Η απόφαση για το εάν πρέπει να αγοράσετε μια εκτεταμένη εγγύηση είναι μια σκληρή. Πληρώνει για να έχει κάνει την εργασία σας μπροστά από το χρόνο, αντί να κάνει μια γρήγορη απόφαση καθώς κρατάτε την πιστωτική σας κάρτα και πληρώνετε για την κάμερα.

Το κίνητρο

Να έχετε πάντοτε αυτό κατά νου όταν αποφασίζετε αν θα πρέπει να αγοράσετε μια εκτεταμένη εγγύηση για τη φωτογραφική σας μηχανή: Τα καταστήματα αποκομίζουν μεγάλο κέρδος από τις εκτεταμένες εγγυήσεις.

Τα καταστήματα δεν διαφημίζουν το ακριβές ποσό κέρδους που κάνουν με τις εκτεταμένες εγγυήσεις, μερικές φορές αποκαλούμενες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών. Ωστόσο, η κοινή λογική μας λέει ότι αν τα καταστήματα δεν κέρδισαν τις εγγυήσεις, δεν θα τους προσφέρουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγοράσετε ένα, αλλά θα πρέπει να θυμάστε ότι τα καταστήματα δεν προσφέρουν απλά τις εκτεταμένες εγγυήσεις από μια αίσθηση καλοσύνης.

Τα βασικά στοιχεία

Μην το σκεφτείτε επειδή έχετε μελετήσει μια εκτεταμένη εγγύηση σε ένα iPod σε ένα κατάστημα που γνωρίζετε τα πάντα για όλες τις εκτεταμένες εγγυήσεις. Διαφορετικά καταστήματα προσφέρουν διαφορετικούς τύπους εκτεταμένων εγγυήσεων και οι εγγυήσεις διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος.

Το καλύτερο είδος εκτεταμένων εγγυήσεων καλύπτει πλήρως το κόστος επισκευής ή το κόστος αντικατάστασης της φωτογραφικής μηχανής σας, ανεξάρτητα από την αιτία του προβλήματος. Για παράδειγμα, ορισμένες εκτεταμένες εγγυήσεις δεν θα καλύψουν την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή αν την αφήσετε. άλλοι θα το κάνουν.

Επειδή μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή αποθηκεύει τα δεδομένα της εικόνας σε μια κάρτα μνήμης, μπορείτε σχεδόν σίγουρα να ανακτήσετε τις φωτογραφίες σας, ακόμη και αν η κάμερα σπάσει. Αντίθετα, με ένα φορητό υπολογιστή, δεν είναι εύκολο να ανακτήσετε τα δεδομένα σας εάν ο φορητός υπολογιστής σπάσει.

Εάν απλά ανησυχείτε για την ανάκτηση των δεδομένων σας, ίσως μια εκτεταμένη εγγύηση δεν έχει νόημα με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή παρά με έναν φορητό υπολογιστή.

Εγγύηση του κατασκευαστή

Βεβαιωθείτε ότι η εκτεταμένη εγγύηση καλύπτει προβλήματα πέρα ​​από την τυπική εγγύηση του κατασκευαστή. Θα εκπλαγείτε πόσο συχνά οι άνθρωποι αγοράζουν μια εκτεταμένη εγγύηση που ταιριάζει ακριβώς με αυτό που ο κατασκευαστής ήδη υπόσχεται χωρίς κόστος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τη λεπτή εκτύπωση σε κάθε σύμβαση για εκτεταμένη εγγύηση και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ακριβώς τι καλύπτει και δεν καλύπτει. Μην βασίζεστε στον πωλητή για να εξηγήσετε τις δυνατότητες και τους κανόνες της εκτεταμένης εγγύησης σε σύγκριση με την εγγύηση του κατασκευαστή.

Μερικές φορές, πείθοντας έναν κατασκευαστή να τιμήσει την εγγύησή του μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία. Ίσως χρειαστεί να στείλετε την κάμερα στον κατασκευαστή με δική σας χρέωση και στη συνέχεια να περιμένετε να δούμε αν η εταιρεία θα καλύψει τα έξοδα επισκευής. Η εγγύηση του κατασκευαστή συνήθως καλύπτει μόνο ελαττώματα και όχι πρόβλημα κάμερας που προκάλεσε. (Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να πείσετε μια εταιρεία να τιμήσει μια εγγύηση ή εάν πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν κατασκευαστή κάμερας σχετικά με μια εγγύηση, κάντε κλικ στα σχετικά άρθρα.)

Με πολλές εκτεταμένες εγγυήσεις, μεταφέρετε απλά την κάμερα στο κατάστημα από όπου την αγοράσατε. Το κατάστημα στη συνέχεια φροντίζει για όλες τις επισκευές ή τα στέλνει σε άλλη θέση επισκευής για εσάς. Αυτές οι επισκευές μπορεί να είναι μακρές και η εξαναγκασμένη αποθήκευση μιας εκτεταμένης εγγύησης μπορεί μερικές φορές να είναι μια ταλαιπωρία, ειδικά εάν έχετε διαφωνία με το κατάστημα σχετικά με τους τύπους αντικειμένων που θα καλύψει η εκτεταμένη εγγύηση.

Τα μαθηματικά

Ουσιαστικά, η εκτεταμένη εγγύηση είναι ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Όταν σκέφτεστε το ως ασφάλεια, βοηθά να εκτελέσετε έναν υπολογισμό του κόστους της εγγύησης σε σχέση με την αξία της φωτογραφικής μηχανής.

Εάν η εκτεταμένη εγγύηση κοστίζει $ 100 για μια κάμερα $ 250, αυτό είναι το 40% του κόστους της φωτογραφικής μηχανής, που μπορεί να είναι λίγο ψηλό για μια φωτογραφική μηχανή 250 δολαρίων . Ωστόσο, εάν η εκτεταμένη εγγύηση κοστίζει 175 δολάρια σε μια κάμερα 900 δολαρίων, αυτό είναι περίπου το 20% του κόστους της κάμερας, το οποίο φαίνεται πολύ πιο λογικό.

Βοηθά επίσης να σκεφτείτε το κόστος της εκτεταμένης εγγύησης για το χρονικό διάστημα που θα ισχύει. Για παράδειγμα, η δαπάνη 200 $ για μια εκτεταμένη εγγύηση δύο ετών είναι $ 100 ανά έτος, η οποία είναι πολύ διαφορετική από την δαπάνη 240 $ για μια τετραετή επέκταση εγγύησης στα $ 60 ανά έτος.

Ρωτήστε τον εαυτό σας: Θα μπορούσα να εξυπηρετηθώ καλύτερα λαμβάνοντας τα 200 δολάρια για την εκτεταμένη εγγύηση και την τοποθέτησα στην άκρη, με στόχο την αγορά μιας νέας φωτογραφικής μηχανής μέσα σε λίγα χρόνια; Μια νέα κάμερα θα σας δώσει το πλεονέκτημα των νέων λειτουργιών και τεχνολογιών. Εάν η παλιά κάμερά σας πρέπει να αντικατασταθεί με εκτεταμένη εγγύηση, δεν θα επωφεληθείτε από τις νέες δυνατότητες.

Δημιουργία απόφασης

Δεν χρειάζεται να κάνετε εκτεταμένη αναζήτηση στο Διαδίκτυο για να βρείτε χιλιάδες ιστορίες φρίκης σχετικά με εκτεταμένες εγγυήσεις. Οι περισσότεροι από μας ίσως γνωρίζουν κάποιον που επωφελήθηκε από την επέκταση της εγγύησης.

Έτσι θα πρέπει να αγοράσετε μια εκτεταμένη εγγύηση όταν αγοράζετε μια φωτογραφική μηχανή; Δυστυχώς, αυτή είναι μια από τις περιπτώσεις όπου μια απάντηση δεν ταιριάζει σε όλες τις καταστάσεις.

Μερικοί άνθρωποι θα πουν "όχι" αμέσως. Μερικοί θα πουν "ναι" κάθε φορά. Πιθανότατα θα πρέπει να είστε στην κατηγορία "ίσως".

Δώστε λίγο το θέμα στο θέμα πριν φτάσετε στην λωρίδα ελέγχου, μάθετε όλους τους κανόνες σχετικά με αυτή τη συγκεκριμένη εκτεταμένη εγγύηση και μάθετε αν έχει νόημα μαθηματικά. Όποια και αν είναι η απόφασή σας, θα είστε τουλάχιστον ενημερωμένος. Όταν πρόκειται να αποφασίσετε αν θα αγοράσετε μια εκτεταμένη εγγύηση, αυτή η γνώση σας δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα.